Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 03:17:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ne u EU??  (Pročitano 96507 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Lustra,

Besmisleno je da Srbiju porediš sa državama najjeftinije manufakture na svetu poput Vijetnama i Pakistana,

Srbija se nalazi u Evropi, na Balkanskom poluostrvu. Investitor će birati da li da otvara fabriku kod nas, Bugara ili Rumuna. Investitora ovde pre svega interesuje plasiranje robe na domaćem tržištu i regionu. Ko ima sređenije pravosuđe, bolje puteve, bolju poresku politiku na Balkanu tamo će se otvarati fabrike.

Sređivanje institucija, zakonodavstva i infrastrukture na zapuštenom Balkanu bez EU je nemoguća misija. Inače slažem se da nam je politička elita mediokritetna i da mora više da se radi a manje da se priča.

« Poslednja izmena: 06. Jun 2008, 15:08:25 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bolje vrabac u ruci nego Priboj na Limu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Pa recimo ulaganje kod nas omogucava plasman na nas ei na rusko trziste (kod Rumuna i Bugara to nije slucaj). Sto se tice infrastrukture tu smo daleko ispred Bugara i Rumuna sto se tice puteva i dalekooo iza sto se tice pruga.
Mediokritetna po meni znaci matora, mozda nisam u pravu. Ovo su mladi ljudi koji imaju mediokritetni mozak. To je zalosno.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2008, 15:18:10 od lustra »
IP sačuvana
social share
Čoveka ne čini odelo ali halteri i žabice čine ženu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E90
Procitao sam @gslavic tekst, covek je genije, popunio je stranicu gomilom teksta, a nije rekao bas nista ili skoro nista.

(1) Po njemu je razlog da ne udjemo u EU nasa ( nerazvijena i zaostala )poljoprivreda. Hm, pa taj lik nema pojma o poljoprivredi ( o hidroponicima ili slicnim stvarima da ne pricamo)
Mehanizacija koju koriste nasi poljoprivrednici je stara i pohabana. U stvari @gslavic  indirektno podrzava
uvoznicke lobije, pokusavajuci da propagira da nasu poljoprivredu treba ostaviti u sadasnjem
jadnom stanju.

O preteranoj upotrebi vestackog djubriva u srbiji, necu ovom prilikom....

Pre nekih 5-6 meseci sam bio u Madjarskoj na demonstraciji GPRS-om upravljanim John Deerom. Strava masina,
dok je orao, on je prosto JURIO. Tako nesto nasi poljoprivrednici nemaju

A drugi razlog je jos cudniji:
(2).Nece nam EU dati lovu da popravimo bas sve puteve !?!

@sistem. koji si ti to tekst chitao ?
1. Ja apsolutno nigde ni ne pomenuh stanje u kom je nasha poljoprivreda !!! Ali pazi kad to ne pomenuh APSOLUTNO nigde. Samim time o mom "znanju i imanju" vezanom za i o poljoprivredi ni na osnovu chega nisi mogao da zakljuchish tako da ne znam na osnovu chega si zakljuchio da o poljoprivredi "pojma nemam"  Smile
Nashu privredu NE TREBA ostaviti u sadashnjem stanju njego je treba unaprediti i stimulisati poshto je STVARNO dobro radimo (i mogli bi smo mnogo bolje samo kada bi ista bila pravilno i sa svih instanca NASHE vlasti bila stimulisana). Ono shto sam napisao i iza chega stojim eklatantnim primerima (Madjarska kao "bivsha zitnica" i Bugarska kao nekadashnji "lichni povrtar SSSR-a") i detaljnim pojashnjenjima (pad broja ljudi koji se bave poljoprivredom u npr. Poljskoj je 12 PUTA !!!) je da se ta modernizacija nece dogoditi stimulacijom iz EU.

2. Ne, nece nam EU dati te pare nego ce postaviti ultimativan uslov nashoj nacionalnoj vladi da reshi pitanje sekundarne putne mreze u roku od X (gde je X manje od 5) godina IZ SVOG BUDZETA ! A da to uradimo sami neshto mi se ne chini da nam treba (specijalno ne treba EU da nam kaze da to treba da bude uradjeno) ? Poenta celog teksta (za one koji su lenji da chitaju i da o prochitanom ukljuche mozak) je u tome da  GOMILA stvari koje pro-EU partije organizacije i lichnosti istichu kao pozitivnu ili progresivnu stvar vezanu za EU predstavlja ili brutalnu laz ili grubu manipulaciju chinjenicama. Ono shto je najgore najveci deo tih stvari je koliko do 2002-2005-te bio sushta istina !!!  Smile Smile Smile Medjutim mora se shvatiti nekoliko stvari. I da, znam da cu sve vas EU fanatike za srce ujesti kada ovo kazem i kada ovo saznate ali bolje ja da vas sad prosvetlim loshim vestima nego da za 3-5 godina sami to shvatite kada bude prekasno.
Sve to vishe nije tachno !!! Chak shta vishe ko je do 2007-me uleteo u EU dobice pare, svi mi ostali mozemo samo da chekamo da se ti fondovi "napune" (shto nije manje od 4-6 godina) pa da se onda nadamo nekakvoj suvisloj pomoci. Za to vreme ja se ne bih zaludjivao sa EU nego bih malo "pochistio po svom dvorishtu", pa da kad sebe dovedem u red mogu da se u tu integraciju ukljuchim kao ravnopravni pregovarach, a ne da me prisajedinjuju kao koloniju 5-tog ranga.
Nema para u EBRD-u !!! Za ovo imam lichnu potvrdu visheg savetnika u EBRD-u koji je u junu 2003-ce godine u polu-pijanom stanju na Kalemegdanskoj terasi za vreme trajanja koktela investicione konferencije firme u kojoj sam zaposlen rekao slececu stvar (slobodan prevod): "Pare za vas, HA, HA, HA da li ste normalni, pa nema para ni za nas u EU a kamoli za onoga ko nam se prikljuchi"
CELOKUPNA svetska ekonomija je u krizi. Ko ovo nije pratio, najverovatnije je ziveo u pecini proteklih godinu dana.
PARA NEMA !!! ni za ekonomije "starih" EU chlanica a kamoli za "novoprimnjenu sirotinju" (pogledati prethodno). Osim toga da li neko od vas zna podatak koliko bi novca bilo POTREBNO Rumuniji i Bugarskoj kada bi neko ZAISTA i velikodushno zeleo da im pomogne ? Procena koju sam chitao se krece  u intervalu od 7-9 milijardi godishnje samo i direktnim stimulacijama y budzet, 12-18 milijardi u direktnim investicionim projektima i preko 15 milijardi u investicijama u proizvodni sektor !!! Koliko one dobijaju ?

A kad smo vec kod znanja,  GPRS ? da nije mozda bio GPS @sistem.  Smile Prvo nauchi razliku izmedju protokola za transfer podataka i navigacionog sistema pa  onda govori o tudjem znanju.

Lustra,

Sređivanje institucija, zakonodavstva i infrastrukture na zapuštenom Balkanu bez EU je nemoguća misija. Inače slažem se da nam je politička elita mediokritetna i da mora više da se radi a manje da se priča.
Ne znam shta je danilo tuznije. Da li:
- to shto mislish da ce EU moci da nam sredi institucije, zakonodavstvo i infrastrukturu.
- to shto mislish da samo i jedino EU moze da nam sredi institucije, zakonodavstvo i infrastrukturu.
- to shto mislish da bez EU institucije, zakonodavstvo i infrastrukturu ne moze da bude sredjena.
- to shto mislish da cemo kada nam EU sredi institucije, zakonodavstvo i infrastrukturu to ZAISTA biti sredjeno.
Sa ili bez EU ako zelimo da zivimo u normalnoj drzavi institucije, zakonodavstvo i infrastruktura MORAJU da budu sredjeni. Ako stozeri tog haosa ne budu eliminisani nebitno je ko ti pomaze, zashto ti pomaze ili koji mu je motiv pomaganja (a veruj mi, kada ti neko pomaze to NIKADA ne rad u tvoju korist nego samo i jedino u svoju korist). Recicu neshto shto vec 10puta na ovim forumima ponavljam:
Moramo prvo sebe da sredimo i dovedemo u red. pa tek onda da uopshte razmishljamo o ulasku u EU i/ili blizim odnosima sa Rusijom. A za TO nam ne samo ne treba niko i nikakva pomoc. Nego je na granici debiliteta ochekivati da ce IKO biti u mogucnosti ili moci da to uradi za nas, umesto nas i nama ako MI to ne zelimo ili ako vecina ljudi to NE zeli.
Ako vecina ne zeli da sredi institucije, zakonodavstvo i infrastrukturu- NIKO je ne moze naterati.
Ako vecina zeli da sredi institucije, zakonodavstvo i infrastrukturu - NIKO nam ne treba kao pomoci svaka pomoc je lazna i samim time shtetna.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia E90
Kako bre ne shvatate da ima dve Rusije. Ona srpska i ona ruska.
Ona srpska iz zica i kukanja uz gusle, sa prestavnicima u srpskoj Moskvi i ona prava, koje slabo zna gde je Srbija.
Cime smo mi povlasceniji od Bugara, Hrvata ili drugih slovenskih naroda?
Ili povlasceniji ako je po veri rec, od Grka, Rumuna, Bugara?
Hrvatski lobby, je u Rusiji vec decenijama jaci nego srpski.
U Rumuniji imaju deset puta vise ulaganja nego kod nas.
To su gluposti za internu upotrebu, a i kriju da im je receno: ako ne idete u evropi, nema para za gasovod, nema ni gasovoda.

Ne postoje 2 Rusije. Postoji samo jedna !!! To shto se Tadicu ili Koshtuncu prividja nekakava Rusija koja ih "bezrezervno i u potpunosti podrzava" kada god dobije chestitkicu koju bi svaki normalni drzavnik ili pripadnik diplomatskog kora smatrao za ono shto jeste KURTUAZIJA. je problem za njihovog psihijatra poshto pate od "iluzija deluzija i halucinacija".
Shto je najgore ta ista Rusija je za Srbe uvodjenjem i omogucavanjem bescarinskog uvoza robe iz Srbije uchinila vishe nego za sve ostale drzave ex-istoxchnog bloka ZAJEDNO. Ali shta cesh kad smo idioti pa nam "smrde" ruske pare.
I nije im to recheno Shkorpili nego neshto mnogo surovije: Ako vi mislite da nas isto zajebete kao shto vec 8 godina zajebavate EU (uzimate pare a ne ispunjavate zahteve chak i kad su DIREKTNO u vashem interesu) GRDNO SE VARATE. Gasovod sa time nema APSOLUTNO nikakve veze.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Gslavic,

Praksa te demantuje.

Nikada se Srbija neće dovesti u red ako ne postoji neki konkretni cilj kome se teži i konkretni standardi koji treba da se dostignu. Zato je EU sjajan i verovatno jedini način da Srbija postane pristojna država. Imamo sebičnu i korumpiranu političku elitu i tajkune kojima nije u interesu da se bilo šta menja jer u ovakvom brlogu i haosu najviše profitiraju.

Pričati kako mi sve možemo sami je stoga čista utopija.

Sve države nekadašnjeg istočnog bloka su svoje institucije, privredu i infrastrukturu dovele koliko toliko u red zahvaljujući ispunjavanju standarda EU, institucionalnoj i finansijskoj pomoći EU i postojanju konačnog cilja, a to je članstvo u uniji.

Lustra,

Priča o plasmanu robe na rusko tržište je totalno izvikana. Zapadni investitor koga zanima rusko tržište će otvoriti fabriku tamo, a ne u Srbiji da bi je posle prevozio u Rusiju. Investitore u Srbiji pre svega interesuje plasman robe u regionu, a ne Rusija.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2008, 17:43:15 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Žena
Poruke 9820
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Z240
gslavic  Smile  Smile

Meni se uopšte neće u EU, jer imam tamo mnogo rodbine pa čujem kako žive...

Možda su zakoni počeli da vladaju, ali ljudi žive bednije nego ikada...a tamo su preko 30 godina, nisu novi pa da ne mogu da se snađu...

Uostalom ne treba nama EU da nam donese zakone, imamo ih i mi, ali kao što narod kaže - Riba smrdi od glave - treba se rešiti bande koja je na čelu države pa onda pričati o zakonima
IP sačuvana
social share
sve je ovo igra,šala,volim te budalo mala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung Galaxy IIs
Pričati kako mi sve možemo sami je čista utopija.

Ovo je najbolji razlog zasto nam treba EU, zbog pritiska, na nas, politicare i tajkune. To je
dovoljno

Citat
Meni se uopšte neće u EU, jer imam tamo mnogo rodbine pa čujem kako žive...

Ako ti zivis super kod mame i tate u Srbiji, to ne znaci da je i drugima bolje.

A zasto se ta tvoja rodbina ne vrati u Srbiju, ako vec kukaju da im je lose u EU ?

Zato sto to rade jer misle da ako kazu da im je super, onda ce ili morati da ti salju lovu
ili da te vode tamo.
« Poslednja izmena: 06. Jun 2008, 18:08:02 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Da to je tacno system u tome se slazemo svi kukaju kako je tamo lose a niko se ne vraca Smile Smile!
Losije jeste nego sto je bilo jer su novokomponovane clanice EU bitno oborile cenu rada u drzavama stare EU, svojom jefinom nekvalifikovanom i polukvalifikovano radnom snagom. Tako da nasi gastarbajteri sa 123 - kama, krznom na volanu, raskopcanim sarenim kosuljama i srebrnim narukvicama vise ne primaju takodobre plate kao ranije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Lošije je zbog recesije u svetu.

Naši radnici sa 123-kama su prva generacija gastarbajtera koja je već u penziji. Sada tamo rade njihova deca koja su tamo rođena i tamo se školovala a u Srbiju dolaze tokom zimskih i letnjih raspusta ili odmora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
I ta deca su akademski gradjani tih zemalja!?!??!?!? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 03:17:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.