Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 23:35:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto ne u EU??  (Pročitano 96381 puta)
Zvezda u usponu

Bolje vrabac u ruci nego Priboj na Limu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Vole i ovi Drugi EU tajkune ami se ovdedzabeglozimoi vredjamo. Svako ima svoje tajkune. Cijie su ELP pumpe npr. Pogledaj boje i mozda ce ti biti jasno dragi moj System
IP sačuvana
social share
Čoveka ne čini odelo ali halteri i žabice čine ženu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kad Ima Volje Ima i Načina

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 411
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung d900i
al skrenusmo... mislim onako malo... sporedni put...
IP sačuvana
social share
Znam ko sam i ne tražim da budem shvaćen
Edit by SerbianFighter: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Pa tesko je drzati se striktno jedne teme, jer je sve nekako povezano. Sve se svodi na jebenu politiku i jebene politicare koji nas maltretiraju koliko god mogu, i kradu. Nije problem sto kradu, nego sto ne kraduckaju. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
 Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 6230
Ljudi ne shvataju tri stvari: jedna je da smo suvise siromasna zemlja, da mozemo a da se ne integrisemo. (Nemamo ni osnovne izvore nafte i gasa da pokrijemo bar 50% potreba).
Drugo, da smo mi vec integrisani po veoma sirokim pitanjima, a samoizolacija bi bila veoma bolna.
Trece, ko bi kontrolisao citave bande kriminalaca, koji bi se u uslovima nestasica pojavili neminovno?
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Kako postići standarde EU
B92

Beograd -- Direktorka Kancelarije za pridruživanje EU Tanja Miščević kaže da će na sednici Vlade biti i Nacionalni program integracije, koji predviđa kako do 2012. postići standarde EU.

Reč je o akcionom planu, na hiljadu strana, kojim se precizira tempo usaglašavanja srpskog zakonodavstva sa standardima u EU, definišu finansijski troškovi, kao i najširi spektar potreba da bi taj posao bio uspešno okončan. Prema rečima Tanje Miščević, Nacionalni program će, posle usvajanja na sednici Vlade Srbije, ići na javnu raspravu.

"Sam konsenzus ne znači previše ako iza njega nemamo jasan plan kako ostvariti neke od osnovnih ciljeva, a složićete se da je osnovni cilj moderna, razvijena, evropska Srbija 21. veka, sa svim obeležjima koje to nosi", kaže ona.

Ona je navela da je u tom procesu glavni "domaći posao" zaštita životne sredine, na šta se odnosi i trećina svih propisa EU, i dodala je da će taj proces u Srbiji trajati mnogo godina i da će zahtevati velika finansijska sredstva.

"U poslednjih nekoliko godina imamo najveći rast pravnih pravila u ovoj materiji i pitanje je koliko Srbiji treba vremena da ih usvoji kada se nalazimo tek na početku stvaranja okvira za zaštitu sredine", kazala je Tanja Miščević.

Da situacija sa zaštitom životne sredine u Srbiji nije najbolja, govori i podatak da su istraživanja pokazala da je 90 odsto građana u EU dobro informisano o stanju sredine u svom okruženju, dok ih je u Srbiji 30 odsto.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 6230
Edukacija i obrazovanje jeste ono sto treba.
Lako ces posle uvesti sve standarde kada su ljudi svesni o cemu se prica.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Na 1000 strana!!!!!!!!!
Hrvatski ima 684 strane
Makedonski 355 strane
Slovenacki 205
A nama treba hiljadu strana. Hoce li neko nekad u ovoj zemlji da nauci da kvantitet ne donosi kvalitet!
Taj dokument mora biti koncizan i sazet a ne napisan od Kulina Bana.......
Nemam komentar na izjavu gospodje Miscevic.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 339
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E90
1. gslavicu...hvala na odgovor ali stvarno nemam namjeru toliko tekst da citam bez ikakvog razmaka i opsirnosti, nisam ovdje da pisem diplomski rad o tome nego da diskutiram....

2. No hvala ti sto si opsirano svoje stajaliste iskazao i zasto nebi trebali da udju drzave ili zapravo u tvome sada sto si pricao zasto Srbija nebi trebala uci....

3. Sve zemlje koje su usle do sada u EU bilo to od Poljske,Portugala,Spanjolske,Grcke,Rumunjske svi su imali pozitivne posljedice, ni kod jedne nije opao standart ljudi ili im je isla zemlja u nazad ekonomski, svi danas vise zaradjivaju nego prije i svi imaju bolje zakone nego prije ulaska i prije zelje da uopste zele da udju u EU...

4. Svaka zemlja postkumunisticka ili ne, koja je usla u EU je napredovala, Bugarska i Rumunija sporije, ali i ona napreduje.....

5. Njihov BDP po stanovniku je se od 2004 podigao za 79%.... a prosle godine Rumunija ima ulaganje od 10,7 miliardi eura...

To je za mene dovoljno...

1. Naravno da nisi "raspolozen" da chitash toliki tekst. Uzasno je kada ti neko predochi konkretne dokaze da ono za shta se zalazesh nije onako kako si ga ti zamislio i da postoje realni i racionalni razlozi za NE-ulazak u EU, nasuprot pamfltsko-propagandistichkih za koje se zalazu patriJote. Glavni problem Srbije je bash u tome shto su protiv EU uglavnom ljudi koji o EU ne znaju apsolutno nishta ili lichno gube ulaskom u EU pa su zbog toga protiv. A sa takvima sigurno uzivash da diskutujesh poshto su ti oni "laka meta" i njihovi argumenti (mada bi bolje bilo reci "kvazi argumenti") se mogu pobiti citiranjem 3-rechenichnog pamfleta bilo koje pro-EU organizacije. Naravno kad naletite "na tvrdo" i na prave, realne argumente i chinjenice za NE-ulazak u eu onda vam je to "preopshirno"  Smile Ono shto je STVARNI problem, Sobzirom da takvi poput tebe, a kojima je sve shto stigne iz EU "sveto pismo" pregovaraju sa EU o nashem ulasku i prisajedinjenju EU, nama se loshe pishe. Poshto to nece biti pregovori (u sushtinskom smislu) nego realizacija diktata Brisela. Ako mislite da je takvo ponashanje iole ali IOLE manja izdaja nacionalnih interesa Srbije od ne-pregovaranja i automatskog prihvatanja svih ponuda koje stizu iz Rusije (energetski sporazum i prodaja NIS-a kao i suvishe eklatantan primer) GRDNO SE VARATE. Isto je je i to apsolutno isto. Ako neko zeli da vidi kako izgledaju "tvrdi pregovori" o ulasku u EU (prvo svoji ekonomski interesi pa tek onda EU). Treba samo da pogleda i prochita kako su o ulasku u EU pregovarale Slovenija i Poljska. I jedna i druga su "rekle": U EU - NARAVNO, a sada da pregovaramo o detaljima i o tome shta cete vi konkretno da nam omogucite. Ne shta ce te da nam date - nego omogucite !!!
2. Ovu rechenicu cesh morati da mi razjasnish poshto mi je sama po sebi nelogichna (specijalno deo " zapravo u tvome sada sto si pricao zasto"  Smile Smile)
3.-4. NARAVNO da jesu !!! Razloge za to sam takodje detaljno objasnio (finansisko i ekonomsko stanje i tendencije u svetskoj i EU ekonomiji pre 2000-te i posle 2000-te). Stanje je trenutno OSETNO razlichito. EU fondovi koji su omogucili progres istochnoevropskih zemalja pre za vreme i posle ulaska u EU vishe ne postoje ili je njihov obim i dinamika refinansiranja 5-7 PUTA manja nego shto je bila 90-tih. O tome koliko je Bugarska izgubila gushenjem poljoprivrede (protivno interesima bugara i najsiromashnijih ruralnih slojeva Bugarske) da i ne ulazimo u detalje.
5. A koliki je GDP bio pre 2004-te ? Uzasano nizak. Samim time skok i od 200% Rumuniju i Bugarsku sada samo chini zemljama podnoshljivim za zivot, nikako zemljama koje su na putu nekakvog "radikalnog progresa". Ako prosjaku svakog dana kupujesh nove gace i charape i hranish ga kvalitetnijom hranom, njemu je sigurno bolje nego kada je bio u odeci crvenog krsta i jeo iz kontejnera, ali prosjak ostaje prosjak - a ti nisi nishta njemu po TOM pitanju pomogao !!! Specijalno je shokantno shto se EU obavezao i do 2002-ge bio u mogucnosti da za obe drzave uchini MNOGO vishe. Ono shto je najsmeshnije: logika koju upotrebljavash ("lament nad procentima") kao da je pobegla sa stranica partijskih novina istochne evrope sredinom 60-tih. U vicevima i propagandnim smicalicama Zapadnog bloka to se zvalo "teorija o 2 kisela mleka". Tekst bi otprilike glasio:
   - "Drugarice i drugovi, ovog meseca smo proizveli 4 kisela mleka, shto je 33% vishe nego proshlog meseca kada je proizvedena 3 kisela mleka, a 100%vishe nego pretproshlog meseca kada su proizvedena samo 2 kisela mleka. Sve to je zasluga nashe komunistichke partije i njenog novog progresivnog rukovodstva !!!".
Pored toga 10,7 milijardi dolara je smeshna cifra za obim radova i ekonomskih potreba Rumunije. Pored toga, koliko od te cifre je investicija Nokia-e u izgradnju nove fabrike ? Ili josh bolje pitanje, koliko ce procenata populacije zaposliti tih 10,7 milijardi eura ? Na sve to koliko je EU npr. 1998-me ulozio u recimo Cheshku ? Pogledaj malo TE i TAKVE podatke pa cesh se naprijatno iznenaditi.

Gslavic,

Pričaš napamet.

1. Mlad čovek u Rumuniji ili u Bugarskoj koji je završio fakultet danas može da nađe posao koji je mogao samo da sanja pre nego što su bili u EU.  Plate u IT sektoru, bankarstvu, uslugama su od 500 do 2000 evra. 

2. EU ulaže puno novca u obnovu infrastrukture Rumunije i Bugarske. Za pet do deset godina obe države će imati nove auto-puteve, novi most preko Dunava, moći ćeš da putuješ od Pariza do granice sa Turskom bez zadržavanja i graničnih rampi.

3. Što se tiče Srbije, da smo kandidati za članstvo, dobijali bi pare i za poljoprivredu i za infrastrukturu i za reformu državne uprave i reformu pravosuđa. Auto-put bi bio i do granice sa Grčkom i do granice sa Bugarskom.

4. Priča da je ulazak u EU unazadio poljoprivredu država Istočne Evrope ne stoji. Evropska unija subvencioniše nerazvijena seoska područja i te pare upravo idu najviše na istok. Slovenija je veliki korisnik fondova EU za razvoj poljoprivrede i ruralnih područja. Komšije mojih prijatelja iz Slovenije koji su ostali na selu dobijaju evre od Brisela samo da bi ostali u selu i nastavili da rade kao poljoprivrednici i unapredili  način proizvodnje. 

Slovenija svake godine poziva seljake da se prijave i postanu korisnici fondova EU za unapređenje sela.

http://www.arsktrp.gov.si/index.php?id=6433

1. Znachi (po tebi) svi koji nisu zavrshili fakultet treba da umru ili da zive na platama ispod zivotnog minimuma ("ko im je kriv kad shkole uchili nisu"), dok mi koji faklutete imamo treba da ih sa prezirom i nipodashtavanjem gledamo kako riju po kontejnerima dok se vozimo u novim kolima ? Zanimljivo, po chemu je to drugachije od JUL-ovskog pristupa da partijska pripadnost odredjuje imovinsko stanje ? Raspitaj se malo i/ili poprichaj sa nekim ko je vichan u ekonomiji. Rechice ti da IT, Bankarstvo i usluge zaposhljavaju jako malo ljudi (od ukupne populacije) i nemaju visok doprinos u budzet drzave. Samim time socijalne, finansiska i makroekonomska stabilnost prosperitet i progres jedne drzave slabo da ce biti bolja od toga shto ljudi poput sstanko78, Lenina i moje malenkosti dobijaju 1000+ eura za programe i IT projekte ili od plate mog drugara od 1600 eura u EFC-u. Ukratko i koncizno recheno:"IT i Bankarstvo ti nikada nece napuniti budzet niti poboljshati socijalu"

2. Vec sam rekao EU ulaze u infrastrukturu koje je EU kao celini potrebna (tranzitni koridori, vazduhoplovna signalizacija i zeleznichko-rechni saobracaj). NIKAKVE ali APSOLUTNO nikakve veze EU ulaganja nemaju sa infrastrukturom van tih tranzitnih koridora. ovo sam sa uzasom i lichno utvrdio prolazeci kroz Bugarsku. Kada smo se sklonili sa magistralnog puta (finansiranog od strane EU) istog momenta smo se zaprepastili i zanememeli nad NE-kvalitetom infrastrukture. "Potempkinova sela" je bio dosta adekvatan izraz.

3. Zao mi je sinak ali ta pricha "vec ima bradu" i samo nama niko nije rekao (mozda i namerno) da od tog "EU koridora" nema nichega !!!. Odustalo se istog momenta kada su se Rumunija i Bugarska dogovorile o lokaciji mosta preko Dunava. Osim toga "izborno nasilje" u Makedoniji na ovim izborima je celu prichu  o transferzali Budimpeshta - Atina definitivno "uchvrstila" na Bugarsku i Rumuniju umesto na Srbiju i Makedoniju. Ponovicu po 5 put. Za Poljoprivredu necemo dobiti NISHTA. Za to ce se Francuska i Nemachka lichno pobrinuti i to ne iz srbomrzachkih nego svojih i samo svojih lichnih nacionalno - ekonomskih interesa.

4. Sve drzave EU dobijaju subvencije za poljoprivredu, ali samo i jedino za razvoj poljoprivrede koji ne ugrozava velike proizvodjache u okviru EU (vec rekoh zitarice-Francuska, povrce-Nemachka). Slovenija tu eklatantan primer poshto se u njoj 2-3 puta manje ljudi bavi poljoprivredom nego shto je standardno za EU. Zbog toga ona i dobija subvencije. Poshto NIKADA nece biti konkurentna do nivoa da ugrozi ni profitnu marginu poljoprivrede "starih chlanica". A sad shta cemo sa Srbijom u kojoj je procenat poljoprivredne proizvodnje i ljudi zaposlenih u poljoprivredi nekoliko puta veci od onog koji je standard u EU ? Ako cemo da se vodimo proshlim primerima (Madjarska-zitarice i Bugarska-povrce), mozemo doci samo i jedino do jednog zakljuchka - ta proizvodnja ce biti direktnim uticajem EU NE-stimulisana, NE-potpomognuta i samim time unishtena. Za to EU vec sprema teren kroz "predloge" koji ovde izgleda nisu objavljeni niti pojashnjeni. Deo su SSP-a i odnose se na (sad improvizovacu tachan naslov ima 2-3 meseca kako sam chitao aneks):"uticaj municije sa osiromashenim uranijumom na kvalitet poljoprivredne proizvodnje u Srbiji". SLOBODNO ochekujte da ce se kroz godinu - dve, poljoprivredna proizvodnja iz Srbije proglasiti za "neekoloshku" i ponuditi nam se ultra-mega-lcd-digi povoljni krediti za izgradnju "nechega bash finog shto je eto NECETE VEROVATI bash deficitarno u EU" - Me nemojte mi reci !!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4404
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
Браво. Одличан текст.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 15 16 18 19 ... 53
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 23:35:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.