Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 20:53:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Европу  (Pročitano 9368 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
 o, bože.

Citat
evo meni nije jasno da li mislite da ćemo lakše vratiti Kosovo (mislim na stanje pre 99, ne na rezoluciju 1244) van ili iz EU?

То што питаш је бесмислица...  Smile

meni glupom sorošovom vojniku nije jasno zašto je to besmislica. Reci šta misliš, boje je ovako il ovako.

sebičnost.

o da, sebični ste. Pravde nema, vi bi teli da jedna srbija koju gaze 20 godina sad ispravlja krive drine po svetu. To bi i ja teo. Al za razliku da vas dvojice ne živim u snovima da je to moguće.

Citat
Први пут чујем да је неко себичан ако је поносит и праведан али добро...
Кад би се све ово дешавало само због поноса и правде!?
Ви "европљани" стално изврћете чињенице и неретко пљујете по свима који не мисле као и ви...
Из овога што си написао се јасно види да си спреман да се одрекнеш своје земље зарад бољитка и уласка у ЕУ...

1. odakle ti da bi se ja odrekao KOsova? Cela rasprava je počela jer niko neče da mi kaže da li je lakše vratiti Kosovo iz ili van EU. (izvrtanje činjenice, heh)

2. (izvrtanje činjenica) prijatelju, treba biti ponosit i pravedan kada pričaš samnom, sa nekim drugima, u ondsu sa komšijama... Pravda i ponos ne postoje u međunarosnoj politici. Zar ti 20 zadnjih godina samo naše istorije ne govori da je to tačno. ZAr stvari o kojima se na ovom forumu priča tipa irak, iran, kina, amerikanci smradovi ti nisu stavili do znanja da pravde nema, bar ne u toj formi. Seti se vijetnama, kada će oni naplatiti "pravdu"? seti se 99, to je bliže, kada ćemo mi naplatiti pravdu?

sebičan jesi jer sebe i svoje osećaje stavljaš iznad interesa ove zemlje i ovo je činjenica.

seti se naših saveznika(rusa) u ovom trenutku, jel su oni bili pravedni kad su gušili revolucije po zemljama istočnog bloka, pa su svi brže bolje pobegli od njih čim im se ukazala prilika. Jel to bila pravda.

Po meni postoje dva scenarija po kojima može da se odvija dallje.

1. da progtamo gorku pililu (da ne kažemo govno) sad, da kao što i sam priznaješ živimo bolje
Citat
...зарад бољитка и уласка у ЕУ...
, uđemo u tu jebenu EU kao Srbija koja ne priznaje kosovo, al ulazi bez njega (što je inače i do sada rađeno, ne izmišljam ništa novo), odatle krenemo da vraćamo kosovo nazad.

2. da nastavnimo kao do sada i idemo na qurac amerima i evropi, dok se i rusima ne popnemo na qurac, onda nas oni liferuju (već se dogodilo, interesi...)
 A onda iz početka - progutamo gorku pilulu (mnogo goru)... i ovo se već dešavalo...
IP sačuvana
social share
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo.
Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
, uđemo u tu jebenu EU kao Srbija koja ne priznaje kosovo, al ulazi bez njega (što je inače i do sada rađeno, ne izmišljam ništa novo), odatle krenemo da vraćamo kosovo nazad.

Сва прича је сувишна кад схватиш да је ово немогуће и да те Тадић ложио да би узео више гласова! Схавти!
Ја бих волео да је тако али то није могуће! Кад једном прихватиш границе Србије без КиМ (а то се уласком у ЕУ без КиМ дешава) нема поврака...

Нити сам себичан, нити саможив...
Само сам реалан и чврстих убеђења у оно што желим себи... Значи, не желим да се одрекнем ниједног дела територије Србије по цену да ми буде горе...
Нема ту чекања руских бомби и пијаних генерала... Они су само љути што их амери не јебу ни 5 % па се дерњају и демантују на све стране...

У Србији треба да се ради, у датим околностима (макар то била и "изолација") и да се спрема за све што долази...
Доста је више празне комунистичке приче... Време је да постанемо озбиљни и да свако ради свој посао... Кренуо бих од економиста, дипломатије и обавештајних служби...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
Citat
Време је да постанемо озбиљни и да свако ради свој посао... Кренуо бих од економиста, дипломатије и обавештајних служби...
A nastavio sa vojskom, vojnim vezbama, a zavrsio kao 99. Sad but true.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Cela rasprava je počela jer niko neče da mi kaže da li je lakše vratiti Kosovo iz ili van EU. (izvrtanje činjenice, heh)

Ајде изволи. Рецимо да сам отворена ума, имаш цео један пост да објасниш како је лакше вратити Косово у оквиру ЕУ. У ствари будимо прецизни: како Србија да врати Косово ако сада спроводи "европске интеграције"?
Јер можда је то чланство у ЕУ, само твоја лепа жеља. Србија о томе не одлучује, зар не!?

п.с. а ова цела тема је извесној емоцији према ЕУ, и шире "Европи" (прецизно: романско-германска цивилизација). А те емоције може имати и неко ко је резидент ЕУ.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
A nastavio sa vojskom, vojnim vezbama, a zavrsio kao 99. Sad but true.

Сувишни коментари су непотребни...

Војска је крајње средство и корисно је једино ако води ка постизању циља...
Паметније је тихо радити на томе да нам се врати КиМ...
Што би рекао Сунг Цу (парафразирам) "Најбољи је рат добијен без и једне једине битке..."
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
još ćemo se i složiti na kraju  Smile

ne znam da li primećuješ da ja govorim mi (srbija) a ti govoriš u prvom licu jednine
Citat
...чврстих убеђења у оно што желим себи...

Citat
У Србији треба да се ради, у датим околностима (макар то била и "изолација") и да се спрема за све што долази...
Доста је више празне комунистичке приче... Време је да постанемо озбиљни и да свако ради свој посао... Кренуо бих од економиста, дипломатије и обавештајних служби...

sa drugom rečenicom se slažem, sem što imam istu primedbu ne prvu rečenicu koju si ti meni dao za tadića.
Citat
...Сва прича је сувишна кад схватиш да је ово немогуће и да те Тадић (u ovom slučaju Nikolić) ложио да би узео више гласова! Схавти!
Ја бих волео да је тако али то није могуће!

a drago mi je što slično razmišljamo o rusima i treba to iskoristiti, a ne oslanjati se na njih kao da su jedini na svetu.

@Duh sekire
i dalje mi ne odgovaraš na vrlo jednostavno pitanje. Šta ti misliš? Smile

aj hvala, evo pokušaću redom.

1. nije stvar u emociji, da je emocija sad bih proglašavao sve za izdajnike i kleo se u majčicu rusiju (eh ta lada niva).

2. Upravo Srbija odlučuje o tome da li će ući u EU. Nije EU potpis na papiru i bla bla, da ne ponavljam 1000ti put. Članstvo kao takvo ništa ne znači, EU (a bogami i NATO kojeg više niko ne pominje) znači u najmanju ruku bolju startnu poziciju za nas ka nekom boljem životu. Znači takođe i savez sa zemljama koje odlučuju o tome šta se dešava u svetu (i to nepravedno po nas). Srbija bi članstvom za početak mogla da bar formalno utiče na neke odluke i primanje npr. kosova u neke institucije. Mogla bi da pošalje u okviru eulexa naše ljude bar na severni deo kosova, mogla bi da "pomogne" albancima da shvate kako im je u srbiji mnogo bolje da žive. MOgla bi kada bi bila u EU i na šengen listi da daje srpske pasoše albancima...

Mogla sve ono što može ako nije u eu i još mnogo više. Ne vidim kako bi nam bile vezane ruke, kako bi smanjili manevarski prostor ulaskom u eu. Ne moramo mi da priznamo kosovo da bi ušli u eu, do sada su svi ugovori sa eu popisivani samo za teritoriju srbije bez kosova. A srbija jeste međunarodno prznata. Rezolucija 1244 i dalje stoji ko što je stojala i pre i to su se svi složili, mada je različito tumače. Kako ćemo da ih ubedimo da je tumače onako kako mi hoćemo ako smo protiv njih?

@feanor

Citat
Паметније је тихо радити на томе да нам се врати КиМ...
Што би рекао Сунг Цу (парафразирам) "Најбољи је рат добијен без и једне једине битке..."

da da
IP sačuvana
social share
Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
ne znam da li primećuješ da ja govorim mi (srbija) a ti govoriš u prvom licu jednine

Да ли ме хваташ на ту глупост  Smile
Ипак ми овде износимо лично мишљење па сам тако и написао!

Citat
Upravo Srbija odlučuje o tome da li će ući u EU. Nije EU potpis na papiru i bla bla, da ne ponavljam 1000ti put. Članstvo kao takvo ništa ne znači, EU (a bogami i NATO kojeg više niko ne pominje) znači u najmanju ruku bolju startnu poziciju za nas ka nekom boljem životu. Znači takođe i savez sa zemljama koje odlučuju o tome šta se dešava u svetu (i to nepravedno po nas). Srbija bi članstvom za početak mogla da bar formalno utiče na neke odluke i primanje npr. kosova u neke institucije. Mogla bi da pošalje u okviru eulexa naše ljude bar na severni deo kosova, mogla bi da "pomogne" albancima da shvate kako im je u srbiji mnogo bolje da žive. MOgla bi kada bi bila u EU i na šengen listi da daje srpske pasoše albancima...

Mogla sve ono što može ako nije u eu i još mnogo više. Ne vidim kako bi nam bile vezane ruke, kako bi smanjili manevarski prostor ulaskom u eu. Ne moramo mi da priznamo kosovo da bi ušli u eu, do sada su svi ugovori sa eu popisivani samo za teritoriju srbije bez kosova. A srbija jeste međunarodno prznata. Rezolucija 1244 i dalje stoji ko što je stojala i pre i to su se svi složili, mada je različito tumače. Kako ćemo da ih ubedimo da je tumače onako kako mi hoćemo ako smo protiv njih?

Али човече то је немогуће! Највеће државе ЕУ јасно говоре да ћемо морати да се одрекнемо КиМ да би ушли у ЕУ...
Нису они луди да нас пуштају у ЕУ са нерешеним статусом тј. док јавно не признамо државу Косова!
До тада већ губимо (са потписивањем ССП) подршку држава које неће да признају Косову јер што би они бранили наше интересе кад то ми не радимо...
Ја јесам за бољи живот (ко то није?) и за сарадњу са ЕУ али технички је неизводљиво да уђемо у ЕУ са КиМ...

ЈБГ, наша ситуација уопште није шарена и лепа... Напротив грозна је... Али морамо се помирити и наставити да живимо са чињеницом да је тако...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
Citat

Да ли ме хваташ на ту глупост  Smile
Ипак ми овде износимо лично мишљење па сам тако и написао!

Smile

Lično mislim da to što govore sarkozi i sl. nije zvaničan stav nego je ispipavanje pulsa i testiranje (slično ko što je to bio i zasluženi metak), ali veurujem da je to moguće uraditi, ali mi moramo da se prikažemo kao dobar momak da bi nam kako nama odgovara bilo dozvoljeno da uđemo u EU, ako bi to bio zvanični stav, a ja mislim da nije. Naročito što se EU kao organizacija nije uopšte izjasnila povodm kosova. Moguće da će nam neke zemlje posebno tražiti tako nešto, ali je to ipak samo posebna zemlja koju onda treba obrađivati i ubeđivati da promeni stav.

Ima još mnogo da se igra oko toga i ne bi voleo da se desi da sami sebi vežemo ruke.

samo treba biti smiren i obazriv i uraditi onošto je dugoročno bolje za srbiju i kosovo u njoj.

mislim da se sa ovim i ti slažeš
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Слажем се и волео бих да је могуће!  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1252
Zastava Pančevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
SonyEricsson z1010
na nama je da bude moguće...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 11 12 14 15 ... 21
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Sep 2025, 20:53:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.