Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo. Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
То бих воле да чујем. Које су то вредности заједничке некоме у Португалу, Литванији, Ирској и Холандији?!?
Немо' само да сам чуо оно... У ствари да кренем од Теофила, једна његова изјава је баш симпа. Каже он "ако сам екстремиста зато што тражим поштовање једне божије заповести, онда добро"... Рецимо да знамо која је то заповест. И сад замислите, година 1938. или 1940. - нека треба да убије Хитлера. Да ли би био екстремиста неко ко би спречио атентатора позивајући се на ту божију заповест?!
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко
Измишљен израз без значења који користе одређени ликови да би звучали паметно.
na prvom mestu su tu gej brakovi, legalizacija narkomanije, prostitucije i sl. a pored toga se provlače i još neke stvari binte za ostali deo poplulacije od malih i srednji preduzeća, funcionisanja državnog aparata, prava i ostalih građana... Nebitne stvari uglavnom.
Hajde da nadjemo stvari u kojima svi mozemo da dobijemo. Hajde da ne nadjemo stvari, da se sporimo, gde neko moze da izgubi Mi se lako ujedinimo protiv nekoga, a nikako da se ujedinimo za sebe. Hajde da se ujedinimo za sebe, pa kada uradimo sve sto mozemo za sebe, onda cemo se deliti. I taj dan nece nikada doci, jer cemo uvek imati sta da uradimo za sebe..." Zoran Djindjic
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима... Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу. Јамага Соко