Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 17:37:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 153 154 156 157 ... 261
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Е.У. ?  (Pročitano 382822 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Немачка: Прво издање Мајн кампфа после 70 година, распродато за недељу дана

Прво издање Хитлеровог „Мајн кампфа“ од 4.000 примерака, које се први пут после 70 година нашло у немачким књижарама, распродато је за недељу дана.

„Раша тудеј“ пише да је прво издање распродато упркос цени од 59 евра, а неке копије тог издања могу се сада купити на интернету по цени од скоро 400 евра.

Осим тога, издавач је добио захтеве за превод књиге на италијански, француски, немачки.

Иначе, „Мајн камфп“ је сматран неуспехом када је објављен 1925. и 1926. године. Међутим, више од 5,2 милиона копија продато је од тренутка када су нацисти дошли на власт у Немачкој 1933. године и почетка Другог светског рата шест година касније.

Књига је после рата била забрањена након рата, а влада савезне државе Баварске имала је ауторска права на књигу која су истекла 1. јануара 2016. године.

(Б92)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
Стратфор: ЕУ је пропала и нема јој замене

Мисија Европске уније је пропала, мало је вероватно да јој постоји било каква замена, изјавио је оснивач и власник истраживачког центра Стратфор Џорџ Фридман.

Према његовим речима, САД су већ отписале Европску унију, док препоруке њених званичника више немају скоро никакву тежину.

"Мигрантска криза је веома јасно показала неуспех евроинтеграција, будући да земље ЕУ никако нису могле да се договоре и пронађу заједничку стратегију", рекао је он и истакао да је до тога дошло јер више не постоји политички ауторитет ниједне државе-чланице.

"Вецћ сада ЕУ не може да доноси битне одлуке, самим тим неће моћи да одлучи и о сопственом распаду", рекао је Фридман порталу "Еурактив".

Он је такође рекао да ће убрзо све европске земље престати да обраћају пажњу на то шта ЕУ говори.

"Институције ЕУ све више личе на музеје - оне су отворене за посету и настављају да функционишу, иако немају никакву битну улогу", рекао је Фридман.

Иако Европску унију нико неће ликвидирати, додаје Фридман, она ће по свему судећи полако избледети из политичког процеса и сви ће је заборавити.

(Б92)

фајронт у дискотеци Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
ma da. da u funkcionisanje eu nisu ukljucene ogromne pare njenih clanica, jos bi se mozda i dalo poverovati
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.106
ја стварно неверујем да нису уважили мишљење таквог врсног познаваоца дешавања у еу  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
znaci pare nisu bitne. svaka ti cast
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
мени нису а за еу ме заболе,и немам намеру да ја измишљам којекакве глупости и оправдања,препуштам то стручњацима из еу,као на пример  Smile

Шпигл: 2016. пресудна година за ЕУ, ако Немачка уведе контролу на границама, пада Шенген, а за њим и евро

.
Ова година може бити пресудна за будућност Европске уније, а заједно са гашењем Шенгена у питање може бити доведена и будућност евра, пишу немачки медији.

Немачке власти сматрају да ће даљи проток миграната резултирати успостављањем сталне контроле над границама земаља ЕУ, а чим то уведе једна земља, нема сумње да ће то учинити и све друге, пише „Шпигл“.

У том случају Шенген ће бити сахрањен, а заједно са њим и остала „достигнућа“ ЕУ, међу којима је и евро.

Шеф Европске комисије Жан-Клод Јункер нагласио је да већ дугачком списку нерешених проблема треба додати и нове, упозоривши да у Европи тренутно влада „криза неповерења“.

Он је рекао да без Шенгена евро нема никакав смисао.

Како наводи немачки лист, остале земље попут Француске и Италије кажу да је миграциона криза проблем Немачке.

Поред тога, сматрају челници ЕУ, Турска треба активно да се укључи како би се смањио долазак миграната у Европу. У ту сврху Анкари је неопходно под хитно пребацити три милијарде евра.

Аустријски канцелар Вернер Фајман је претходно изјавио да су власти у Бечу успоставиле контролу на граници и тиме ограничиле дејство Шенгенског споразума.

Убрзо затим ограничење примене Шенгена најавила је и Словенија.

(Спутник)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
OS
Windows 7
Browser
Chrome 47.0.2526.111
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73

смири се павијане некултурни  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows
Browser
Chrome 47.0.2526.73
Немачки министар саобраћаја: Меркелова да се припреми за затварање граница да би се зауставио прилив азиланата

Берлин -- Немачки министар саобраћаја Александер Добринт позива канцеларку Ангелу Меркел да се припреми за затварање немачких граница да би се зауставио прилив азиланата

Он је нагласио да Берлин мора сам да делује ако се не постигне шири европски споразум о избеглицама.

Добринт је навео да Немачка више не може свету да "показује пријатељско лице", што је, како наводи Ројтерс, фраза коју је употребила Меркелова када су избеглице прошлог лета почеле у великом броју да пристижу у Немачку.

Он је за лист "Минхнер Меркур" рекао да Немачка мора сама да делује ако се ускоро не смањи број придошлица.

"Свима бих нама саветовао да се припремимо за план Б", рекао је Добринт у интервјуу који ће сутра бити објављен.

(Танјуг)

затварај  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 248
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 44.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 153 154 156 157 ... 261
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 04. Sep 2025, 17:37:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.145 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.