Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:35:20
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 261
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Е.У. ?  (Pročitano 380338 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Ангела Меркел: Ислам постао део Немачке            
четвртак, 27. септембар 2012.

Берлин -- Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да је ислам постао део Немачке и апеловала на грађане да покажу толеранцију према муслиманима.

Она је члановима њене конзервативне Демохришћанске странке рекла да се велика већина муслимана у Немачкој дистанцирала од недавног насиља на протестима против антиисламског филма у коме је исмејан пророк Мухамед.

Меркелова је казала да Немци треба да буду отворени према исламу и кажу: "Да, то је део нас". Канцеларка је додала да би хришћани можда требало да почну више да размишљају и говоре о својој религији уместо да се плаше ислама, пренео је АП.

Иначе, у Немачкој живи око четири милиона муслимана.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Хелмут Шмит: Меркел је сама крива што је све чешће упоређују са Хитлером            
субота, 29. септембар 2012.

Бивши немачки канцелар Хелмут Шмит каже је да је садашња канцеларка Ангела Меркел сама крива што је у европској штампи све чешће упоређују са Адолфом Хитлером.

Проблем је што је она исувише велики национал-егоиста и покушава да реши актуелну кризу у Европи враћајући на сцену централизам, рекао је 93-годишњи Шмит за телевизију ЗДФ.

Према његовим речима, двојица људи су у исторји покушали да владају Европом из једног центра. Прво је то пробао Наполеон, а потом Хитлер.

Не сме бити трећег пута. Немачка мора одустати од жеље да буде центар Европе, поручио је Шмит садашњој канцеларки.

Говорећи о актуелним проблемима у светском банкарском сектору, Шмит је истао да је данас на сцени "животињски капитализам".

"Поред њега, ту су још и животињски исламизам, животињски социјализам и животињски феудализам. Неопходно је вратити морал у банке и контролу над финансијским сектором", поручио је Шмит.

(Вести)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
mob
Nokia 
“Само белци смеју у диско!”

Ни један туриста у посети Хамбургу не може да пропусти одлазак у четврт Репербан – тамо их чека низ клубова, коцкарница и јавних кућа. Ипак, ни та четврт ноћног живота није сачувана од расизма.

Пре четири године једном етиопијском правнику је, због боје коже, онемогућено да уђе у један диско клуб. Упркос строгим мерама, ситуација се није променила – показује мали експеримент којем је присуствовала и екипа ДW.

Испред клубова са омладином

Хамбург – улица Гросе фрајхајт (у преводу Велика слобода, што је, испоставиће се, иронично) нешто после поноћи. Из сваког клуба се чује друга музика, на другом спрату поред прозора плеше полугола жена, ниво алкохола полако расте.

Жоел, Корзо и Стив – сва тројица црне боје коже – стоје испред познатог клуба. Жоел прича: „Хтели смо да уђемо и онда су нам рекли – не, не можете унутра. Толико сам био шокиран да сам одмах упитао- зашто? Човек на улазу је поновио: Кажем ти да не може унутра.“ Штефен, Мартин и Роберт, беле боје коже и исте генерације, окушавају своју срећу у истом клубу. Штефен прича: „Стајали смо одмах иза њих, онај на улазу није ме честито ни погледао, одмах ме је пропустио до благајне.“

Други покушај: мушкарци црне боје коже поново не могу да уђу у диско. Белци немају никаквих проблема. И испред трећег клуба црнци остају напољу. На улазу им чак препоручују: „Ту поред је афро-диско, идите тамо.“ Два сата ујутру: на Тргу Ханс Албер на другој страни Репербана све врви од људи. Из далека се види реклама једног од најпознатијих клубова. Али, црнцима опет кажу: „Овде не можете унутра. Питао сам зашто, не изгледам агресивно. Хоћемо само мало да се забавимо… -Не, жао ми је, данас не!"

Не пашу у наш локал

Људи стално излазе и улазе. Питамо на улазу, зашто су одбили Жоела и његове пријатеље, а уместо одговора гурају нас даље. Враћамо се у улицу Гросе фрајхајт и на вратима нас дочекује исто тако агресиван момак: „Не дозвољавамо да нас било ко провоцира. Ако неки тип човека не паше у нашем локалу, ми му то и кажемо на леп начин. Ти људи једноставно код нас нису ништа изгубили. Сасвим једноставно! То је моја одлука – желим вам лепо вече!“

После три сата и пет одбијања у пет клубова, расположење код Жоела, Кодза и Стива је на нули. „Можда мисле да сам са маргина друштва. Али, ја сам социјални радник, имам немачко држављанство. Питам се, шта је још потребно да би се осећао као код куће. То је заиста нехумано!“ Ни белци не могу да верују у оно што се десило, усред забавне четврти у Хамбургу. „Шокиран сам зато што су образложења тако очигледно лажна. Гледају у очи и лажу. Диже ми се коса на глави!“

Политичке последице

Ово тестирање клубова организовао је Брите Вајс из саветовалишта за борбу против дискриминације „Базис унд вог“. Он каже: „Спровели смо тестирање зато што нам редовно пријављују случајеве и траже савете људи који су управо то доживели. Покушали смо да пронађемо, шта је ту истина. Резултат је поражавајући, зато што је појава врло распрострањена."

Хамбуршки политичари су забринути због свега овога – Социјалдемократски градоначелник Олаф Шолц је отпочео велику кампању за добијање немачког држављанства, а град Хамбург је приступио коалицији за борбу против дискриминације.

http://www.b92.net/putovanja/zanimljivosti.php?yyyy=2012&mm=09&dd=18&nav_id=643980
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Борис Рајн: Немачка треба да укине безвизни режим за грађане Србије            
среда, 10. октобар 2012.

Министар унутрашњих послова Хесена, демохришћанин Борис Рајн, затражио је од савезног немачког Министарства унутрашњих послова укидање безвизног режима за грађане Србије и Македоније, због великог броја азиланата из тих земаља.

''То је нужно, како би се садашње злоупотребе везане за азил стопирале'', написао је Рајн у писму савезном министру унутрашњих послова Хансу-Петеру Фридриху, саопштило је јуче покрајинско министарство унутрашњих послова Хесена.

Рајн је истакао да је од укидања безвизног режима 2009. године са Србијом и Македонијом број азиланата, нарочито Рома, драматично порастао и да је број подносилаца захтева у септембру, у поређењу са августом, за 80 одсто порастао.

Тиме се Рајн придружио захтевима за укидање безвизног режима Србији, који су већ изнели председавајући Одбора за унутрашњу политику Бундестага Волганг Бозбах и баварски министар унутрашњих послова Јоахим Херман.

Српски азиланти, њих 4.300 колико их је у осам месеци ове године поднело захтев за азил у Немачкој, а од којих је свега 0,3 одсто и стекло то право, наљутили су, очито, немачке власти, које сада, осим радикалног скраћења азилантског поступка на до 48 сати, траже и привремено укидање безвизног режима за Србију.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Франсоа Оланд: Хрватска је пример у очувању људских права и права мањина Smiley 1           
 уторак, 09. октобар 2012.

Загреб -- Хрватски председник Иво Јосиповић поручио је франуском колеги Франсои Оландну да његова земља очекује партнерство и савезништво на подручју Медитерана

Оланд је рекао и да Хрватска, као пример у очувању људских права и права мањина, може помоћи у изградњи демократије, извештава Хрватска телевизија.

У првом сусрету са Јосиповићем Оланд је најавио и да ће Француска учинити све да би се приступни уговор Хрватске са ЕУ што пре нашао на столу савета министара и да би га требало ратификовати крајем ове, а најкасније почетком следеће године.

Јосиповић је рекао да је са Оландом разговарао о будућности у региону и о томе да је у интересу Европе да цео регион данас-сутра буде у ЕУ, као и о доприносу који Хрватска може дати помажући суседе.

Јосиповић и Оланд су након разговора у Музеју Клини (Цлунy) заједно отворили изложбу хрватске средњевековне уметности.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Аустрија: Критике на рачун СПЦ због "повређивања основних људских права хомосексуалаца"            
петак, 12. октобар 2012.

Две аустријске НВО изнеле су тешке примедбе на рачун руске, српске и бугарске православне цркве које делују у тој земљи.

Примедбе су изнете због, како кажу, повређивања основних људских права хомосексуалаца.

У приказу организације "Иницијатива религија је приватна ствар" и Хомосексуална иницијатива Беча поименце су наведене руска, српска и бугарска православна црква, за које се тврди "да су у свакој земљи у којој црквено вођство има своје седиште позвале на повређивање основних људских права хомосексуалаца".

Тешке примедбе у погледу сагласности учења и праксе три православне цркве са аустријским уставом садржане су у исцрпном приказу чињеничног стања који је приложен аустријској Савезној служби за уставну заштиту и сузбијање тероризма.

Ове организације као посебно спорне виде активности руске православне цркве указујући да више индиција наводи на закључак да активности ове цркве у Руској Федерацији, према аустријском праву, потпадају под деловања криминалне организације према члану 287а Кривичног законика.

Према речима челника Иницијативе Ејтана Рајфа, постало је неопходно да се Служба уставне заштите позабави тиме, након што је од стране надлежних власти одбијен захтев за укидање законског признавања руске православне цркве.

"Посебно се у случају руске православне цркве показује апсурдна страна аустријског закона о религијама. Када је једном законски призната, ова хомофобна организација усмерена против демократије може да ради шта хоће, а да више не изгубу своје финансијске и законске привилегије у Аустрији", рекао је Рајф.

Рајф такође нема разумевања ни за то што ова "руском режиму блиска организација" у Аустрији сме да разматра законе и заједно са другим хомофобним црквама аутономно обликује православну веронауку на рачун државе.

Како се подсећа, подстрекивање мржње против групе особа због сексуалне оријентације у Аустрији представља кривично дело, које се санкционише затворском казном у трајању до две године. Оснивање односно учешће у криминалној организацији се у Аустрији кажњава затворском казном у трајању од шест месеци до пет година.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Италија: Предлог да аеродром понесе име Бенита Мусолинија  Smiley 1           
 понедељак, 15. октобар 2012.

МИЛАНО – Италијански бизнисмен Масимо Балцани изазвао је бурне реакције предлогом да један мали аеродром на северу земље буде назван по бившем фашистичком вођи Бениту Мусолинију.

Бенито Мусолини

Према писању миланске „Републике”, Балцанијева идеја је да се аеродром у Форлију, 75 километара источно од Болоње, преименује како би постао „уочљивији” и тиме повећао свој саобраћај, што би му помогло да исплива из дугова.

Реакције на његов предлог нису изостале.

„То је толико смешно да коментар није потребан”, казао је градоначелник Форлија, док удружење италијанских партизана (АНПИ) подсећа да су 1944. године на том аеродрому Мусолинијеви савезници, немачки нацисти, стрељали 42 цивила.

Према италијанском закону, изражавање подршке фашистичкој идеологији представља кривично дело.

(Tанјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Frizider
Mogu piste da rasporede prema inicijalima ili jos jednostavnije kao svastiku, to ce svakako privuci paznju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Дејвид Камерон тражи оштре санкције за младу фудбалску репрезентацију Србије            
среда, 17. октобар 2012.

Британски премијер Дејвид Камерон је "згрожен" сценама са меча младих фудбалских репрезентација Енглеске и Србије у Крушевцу, и тражи да УЕФА уведе "оштре санкције" уколико се успостави да је тачно да је реч о расизму," јавио је Би-Би-Си.

Јучерашњу утакмицу на којој репрезентација Србије није успела да се пласира на Европско првенство, пошто је у реваншу изгубила од Енглеске са 1:0, обележио је инцидент после гола Енглеске, када су се прво сукобили играчи оба тима, а после тога и поједини чланови стручних штабова две селекције.

Цео сукоб трајао је неколико минута, а све се смирило када је гостујућа екипа отишла у свлачиониоцу. Црвени картон у екипи Енглеске зарадио је Дени Роуз.

Он каже да је током читавог меча био изложен ругању навијача који су опонашали мајмунско крештање и да је два пута погођен каменом, пренео је британска станица. Повици су почели још приликом загревања и током меча су постајали се гори.

"После 60 минута више нисам мислио на игру. Био сам бесан и било ми је тешко да се концентришем," рекао је он.

Роуза су после гола окружили српски играчи и, како тврди, почели да га гурају а неко га је два пута ударио.

"Тада сам шутнуо лопту и после тога ми је речено да се удаљим," објаснио је он. Председник Асоцијације професионалних фудбалера Кларк Карлисл каже да Србији треба да буде забрањено учешће на турнирима и да је то што је Роуз удаљен јер је реаговао на расне увреде "фарса."

Србији треба да буде забрањено учешће јер се ове увреде понављају, рекао је он. "Би-би-си" подсећа да је холандски играч Недум Онуха био изложен расним увредама на утакмици омладинских репрезентација Србије и Холандије на Европском шампионату у Холандији 2007. године за шста је Србија платила казну од 16,000 фунти.

Министар спорта у британској Влади Хју Робертсон затражио је данас од Европске фудбалске уније (УЕФА) да санкционише Србију због увреда на расној основи током меча младих репрезентацја у Крушевцу.

"Сцене на терену и ван њега током утакмице биле су срамотне. Писао сам председнику УЕФА Мишелу Платинију и захтевао сам да се одмах спроведе истрага о том инциденту", рекао је Робертсон.

Он је нагласио да је расизам у било ком облику неприхватљив.

"Очекујемо да УЕФА оштро казни све оне који су криви за расизам", каже се у саопштењу британског министра спорта.

Утакмица у Крушевцу завршена је победом младе селекције Енглеске од 1:0, којом се репрезентација Србије опростила од учешћа на првенству Европе у Израелу 2013.

Роуз: Вређали ме још на загревању пре утакмице

Млади фудбалски репрезентативац Енглеске Дени Роуз изјавио је да су га навијачи у Крушевцу вређали на расној основи још током загревања пре почетка утакмице са Србијом.

Енглеска је синоћ победила са 1:0 у реваншу баража за одлазак на Европско првенство, а Роуз је добио црвени картон по завршетку утакмице када је шутнуо лопту у публику.

После тога дошло је до туче играча два тима на терену, а потом су се у сукоб укључили и поједини чланови стручних штабова.

Представници Фудбалског савеза Енглеске званично су се жалили Европској фудбалској унији (УЕФА) због вређања играча на расној основи и сматрају да су за инциденте криви домаћини.

"Све је почело још на загревању. Тада сам рекао помоћном тренеру Стиву Риглију да ме вређају. Он ми је поручио да пробам да их игноришем, а да ће се тим стварима бавити људи из савеза после утакмице. Навијачи су имитирали мајмуне кад год сам се приближио аут линији, а у другом полувремену су ме погодили са две каменице", казао је Роуз за телевизију Скај.

Фудбалер Сандерленда признао је да после првих 50 минута није могао да се сконцентрише на утакмицу.

"Био сам бесан. Доста сам грешио, јер нисам могао да останем фокусиран на меч. Када смо постигли гол, после 90 минута малтретирања и вређања, показао сам емоције. Одмах након тога окружили су ме српски играчи, почело је гуркање и дошло је до туче", навео је Роуз.

Поједини српски играчи, међутим, навели су да је након последњег судијског звиждука, Роуз "изразио" емоције тако што је показао средњи прст српским навијачима. "Увреде на расној основи почеле су много пре утакмице. То није у реду и Србија би требало да буде кажњена", додао је он.

Медојевић: Нисам чуо увреде на расној основи

Капитен младе фудбалске репрезентације Слободан Медојевић рекао је данас да није чуо расне увреде на рачун играча Енглеске током утакмице одигране у Крушевцу и додао да су противници провоцирали домаћина по завршетку дуела.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.02
Рио Фердинанд: Почистимо своје двориште, па држимо Србима лекције о расизму  Smile           
среда, 17. октобар 2012.

МАНЧЕСТЕР – Фудбалер Манчестер Јунајтеда и доскорашњи енглески репрезентативац Рио Фердинанд изјавио је данас да би челни људи ФА Енглеске требало прво да среде ситуацију код куће, па тек онда држе лекције Србима о расизму.

„Да ли је то наш премијер говорио о саги младе репрезентације? Почистимо прво сопствено двориште, пре него што почнемо да држимо лекције из морала другима”, написао је Фердинанд на Твитеру.

Старији Фердинанд пре свега је алудирао на благу казну капитену Челсија Џону Терију због расистичких увреда на рачун његовог брата Антона.

И сам Антон прокоментарисао је инциденте у Крушевцу речима.

„Питам се да ли ће Сеп Блатер сада предложити руковање”, написао је он на Твитеру.

(Танјуг)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 132 133 135 136 ... 261
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 16:35:20
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.258 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.