Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 22:45:31
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 463 464 466 467 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Америку  (Pročitano 258563 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava УБеркистан
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Takodje moram da poglema film inace obozavam dokumentarne filmove na bilo koju temu i  sa bilo koje strane da se neka stvar posmatra mislim da oni tjeraju svakoga ko zeli i moze da rasudjuje da stvar sagleda slojeviti jer jednostra prikaz i gledanje stvari je za masu  a ja ne zelim da budem masa
Ово је требало да буде саркастично или...? Не ради се о дукументарцима. Али то није ни битно јер одлазимо у оф.Пре свега сам хтео да предложим Духу Секире ,пошто виим и да по надимку и по интересовањима би могло да га заинтересује ова тема и ови филмови.С тога узми "The Brave".  Smile
А ако ви имате неке предлоге  документараца у вези овога оставите клип или наслов филма бићу рад да погледам. Литле одмори мало са патетиком .  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Јесте чули, гори Холивуд
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
ko ih hebe.....burn motherfucker burn Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava УБеркистан
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Има и Америка лепих старна!

Зак Делароша Рулес
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
А добри су Рејџ... него сетио сам се... Имали су они ствар Ghost of Tom Joad... у то време није било толико интернета, па ни касније кад сам 2002. сео да напишем причу, није гугловање постало прво шта се ради. Онда сам дао машти на вољу, написао причу. Замислио сам да је тај Tom Joad био Навахо шифрант, кога су "његови", америчка војска убили с леђа на Иво Џими како не би жив пао у руке Јапсима... Онда се његов дух свети и иницира вође црнаца и хиспаноса да реше међусобне сукобе и дигну интифаду у Калифорнији (где су иначе заједно већ у већини)...
Кад оно, у стварности, то је фиктиван лик, нека социјална прича у доба депресије...

Ево сељачке верзије те песме - оригинал Бруса Спрингстина

« Poslednja izmena: 05. Jun 2008, 14:07:45 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
SonyEricsson K800i
А добри су Рејџ... него сетио сам се... Имали су они ствар Ghost of Tom Joad... у то време није било толико интернета, па ни касније кад сам 2002. сео да напишем причу, није гугловање постало прво шта се ради. Онда сам дао машти на вољу, написао причу. Замислио сам да је тај Tom Joad био Навахо шифрант, кога су "његови", америчка војска убили с леђа на Иво Џими како не би жив пао у руке Јапсима... Онда се његов дух свети и иницира вође црнаца и хиспаноса да реше међусобне сукобе и дигну интифаду у Калифорнији (где су иначе заједно већ у већини)...
Кад оно, у стварности, то је фиктиван лик, нека социјална прича у доба депресије...
Zanimljiva prica...
A to sto ova stvar konkretno nije tacna ne znaci da nisu postajali slicni slucajevi... (ubistva svojih vojnika iz straha od izdaje i slicno)
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava УБеркистан
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
хехехех пропадају брже него што сам очекивао 
Долар пао,нафте нема,штрајкују возачи... Буш у Словенији моли Србију да призна Косово како би се ми прикључили тој пропалој творевини која је пред самим уништењем јер су исцрпели све залихе из Авганистана и Ирака... остао је Иран са позамашним арсеналом атомки и руским оружјем јачим него икад.Руси заболи заставицу испод Антартика и преузели сву преосталу нафту.  Smile
Како волим да гледам пропас` једне безобразне силице.  Smile
Како ћемо фино владати Балканом са браћом Грцима,а свтом са Рујама хехеххех

Smile

Ooo мај Гад-- Ооо нооо, о ооо шит  . како готивно вришти ова риба.  Smile
« Poslednja izmena: 10. Jun 2008, 01:51:27 od Elmahico »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
 Рат и профит
Наменски издаци, тиме и профити водећих светских оружара, достигли су нови рекорд, известиле су светске агенције, позивајући се на податке Међународног института за истраживање мира (СИПРИ) у Стокхолму. У годишњем извештају овог института истакнуто је да су трошкови наоружања и одржавања оружаних система у 2007. порасли, на глобалном нивоу, за тридесет одсто. Износили су 1339 милијарди долара. Израчунато је да би наменски издаци света ове године требало да премаше магичну границу од једног и по билиона долара.

* * *

Када је бивши руски председник Владимир Путин у фебруару 2008. оштро критиковао Запад – због подстицања најбезобзирније трке у наоружању, у историји човечанства – суочио се са још оштријим реакцијама западних политичара и аналитичара. Путинов иступ, три недеље уочи примопредаје дужности новоизабраном наследнику Дмитрију Медведеву, окарактерисан је као покушај одлазећег првог човека Руске Федерације да оправда подршку коју је сам давао руским оружарима. Указано је на пасаже из Путиновог говора у којима је најављено да ће Русија у следећих неколико година унапредити своје одбрамбене системе: „Ко то виче, ухватите лопова”, забележио је коментатор конзервативног немачког дневника „Франкфуртер алгемајне”.

У међувремену, статистике непристрасног стокхолмског СИПРИ указале су на баланс и дебаланс у нивоу наоружавања Русије и Запада: „Сједињене Америчке Државе троше на наоружање безмало колико и остатак света”, истакнуто је у годишњем извештају. Удео САД у укупној суми наменских издатака од 1339 милијарди долара износио је 45 одсто, односно 547 милијарди долара. Са друге стране, савезници САД, од Велике Британије преко Француске, Јапана до Немачке, сваки појединачно, дали су прошле године више новца за наоружање него Русија.

Сума од процењене 35,4 милијарде долара, које Русија, према статистици, даје за наоружање, безмало је упола мања од оне коју издваја Велика Британија, а надмашује за десетак одсто одговарајуће трошкове једне, ипак, војно занемарљиве силе, попут Италије.

Да ли је извештајем декларисани дебаланс у наоружању Истока и Запада вештачки изопачен – агресивнији војнополитички стручњаци Запада тврде да руски подаци о наоружању не одговарају чињеницама, већ су производ такозваних пропагандних радионица Москве – или је о нечему другом реч?

Тежећи пословичној неутралности, директор стокхолмског института Џил Бејтс је релативисао значај директног поређења, истакавши постојеће разлике у цени сировина и радне снаге, са ове и са оне стране стратешко политичке границе. Ипак, Бејтс није пропустио прилику да укаже на настојања лобија оружара да, из године у годину, дижу промет смртоносним артиклима. У својој критици није остао сам. У седишту Социјалистичке интернационале у Лондону, примера ради, критички је указано да владе земаља које важе за главне произвођаче оружја у профиту оружара виде и ефикасно средство за обезбеђивање стандарда – сигурносни вентил, такорећи, који се активира када се појави бојазан пред озбиљнијом рецесијом.

У закључном поглављу извештаја, најзад, указано је да су корени раста издатака за наоружање „у тесној вези са постојећим, оправданим страхом од тероризма”. Критичари, међутим, додају да је у извештају пропуштена прилика да се помене и константно одржавање ратова „ниског интензитета” широм света и свесно подстицање „комшијске нетрпељивости” широм Африке, Азије и Јужне Америке. Шта запад тиме добија, документовано је на примеру Немачке.

Према званичним подацима који, по логици предмета, нису увеличани, њена наменска индустрија избила је као светски извозник оружаних система на треће место у свету. Немачка је, званично, навела да је у прошлој години увећала извоз оружаних система за двадесетак одсто, са 6,2 на 7,7 милијарди евра.

Извозном успеху допринеле су поруџбине, између осталог, више од 200 тенкова типа „леопард I” и „леопард II”, 99 оклопних транспортера типа М 113, небројене батерије мерзера и хаубица, ракете типа „земља-ваздух”, једна подморница класе 209 и неколико вагона ручног наоружања. Надлежни оружари лапидарно су навели да оружје није послато на адресу неке од четрнаест држава, које, званично, ратују...

Ovde imate sliku
http://www.politika.co.yu/rubrike/Svet/Rat-i-profit.sr.html
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2227
OS
Linux
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
Znate sta je zanimljivo? Smile Zanimljivo je to sto ove nase "patriJote" non-stop otvaraju teme tipa "zasto mrze ..." Smile E sad, po nasim "patriJotama", ceo "demonski" zapad Smile se udruzio protiv Srba, pa bi logicno bilo da, kao svaki pravi mamin "patrijota" otvori temu tipa "zasto mrze Srbiju"  Smile

Zasto to ne rade, u cemu je kvaka, za mene je jos uvek tajna  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Interview - Bebi Dol: Skoro me je gospođa iz komšiluka koju stalno pozdravljam sa dobar dan pitala: „Je li, je l’ ti to mene provociraš?“
nidzo, svaka cast Smile
Edit by latifovich: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
SonyEricsson K800i
Како ћемо фино владати Балканом са браћом Грцима,а свтом са Рујама хехеххех
Polako, daj prvo da sacuvamo preostalu teritoriju lako cemo za Balkan i svet...  Smile  Smile
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 463 464 466 467 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 22:45:31
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.