Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 09:52:49
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 497 498 500 501 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Америку  (Pročitano 253452 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Da se radujem i slavim 11.septembar u kome su poginuli potpuno neduzni ljudi
koji su se slucajno tog dana i u to vreme tu zadesili. Kao kad bih se radovala
nekoj nesreci u kineskom rudniku ili zemljotersu u Japanu.
Па и не стоји ти поређење. Нико се није авионом закуцао у кинески рудник. Америка изазива толику мржњу да су људи спремни на самоубиство да би јој нанели неку штету. размисли и о томе.

Kako kod koga. Kod mene (Nemaca,Rusa,Francuza,UK gradjana ali i cele Azije sa sve Kinom) ne izaziva
nikakav osecaj mrznje. A to je za ceo svet od velebitnog znacaja da ima u Srbiji ljudi koji mrze opasno
Ameriku.Se budu vusrali od straha kad to cuju Smile
IP sačuvana
social share
Srbi  pripovedaju da tice na Cirilovdan traze druga svaka sebi da
gradi gnijezdo i da nose jaja;pa koja koja ga ne nadje,ona se obijesi.

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
LG Frizider
Citat
Kako kod koga
Kome se nisu mesali u zivot taj nema razloga da ih mrzi ali niko nije slep na americke uticaje sirom sveta. Nije mi jasno kako mozes da branis politiku i zemlju koja ratuje 10000 kilometara od svoje teritorije pod debilnim izgovorima koje ne moze da proguta ni dete od 3 godine. U tim ratovima ginu i deca, a objasni ti njihovim porodicam "da je to zato jer su sila, i da hoce da pomugnu u ostvarivanju njihovih prava i uvodjenju demokratskih vrednosti". Daj molim te......11. septembar je posledica njihove politike a ne nesrecan splet okolnosti (kako navodis, zemljotresi i ostalo......).......ocigledno ne vredi pricati sa tobom na ovoj temi, teras cistu kontru bez jasnih odrednica za tvoje razmisljanje (osim ono: bas lepo sam putovala, mazala nokte i slusala kantri.....).........
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Kako kod koga
Kome se nisu mesali u zivot taj nema razloga da ih mrzi ali niko nije slep na americke uticaje sirom sveta. Nije mi jasno kako mozes da branis politiku i zemlju koja ratuje 10000 kilometara od svoje teritorije pod debilnim izgovorima koje ne moze da proguta ni dete od 3 godine. U tim ratovima ginu i deca, a objasni ti njihovim porodicam "da je to zato jer su sila, i da hoce da pomugnu u ostvarivanju njihovih prava i uvodjenju demokratskih vrednosti". Daj molim te......11. septembar je posledica njihove politike a ne nesrecan splet okolnosti (kako navodis, zemljotresi i ostalo......).......ocigledno ne vredi pricati sa tobom na ovoj temi, teras cistu kontru bez jasnih odrednica za tvoje razmisljanje (osim ono: bas lepo sam putovala, mazala nokte i slusala kantri.....).........

Dok mazem nokte,putujem i slusham muziku koju volim, ja imam i otvorene ochi a i cujem josh dobro,
umem da pravim razliku izmedju politichara i obicnih ljudi(tako i u Srbiji imam razumevanja cak i za one koji biraju SRS).

E sada , ako ti mislish da si posisao svu pamet ovog sveta, halal ti tjufta..
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
ali i cele Azije sa sve Kinom) ne izaziva
nikakav osecaj mrznje.

Што се Кине тиче треба се подсетити њихове реакције кад је бомбардована амбасада. Био је и један занимљив инцидент 2000. кад су амерички шпијунски авион присилили да се спусти на кинеско острво. Мада то није више елеменат мржње него спајања лепог (освете) и корисног (сазнавања технолошких тајни).
Колико се сећам географије из основне у Азију спадају многе муслиманске земље - Пакистан, Авганистан, Иран, Ирак, Сирија, Либан, Палестина... рекао бих да тамо поприличан број људи мрзи Америку.

Mi sa prosjecnim Amerikancem nemamo problema. Taj prosjecni Amerikanac je isti kao prosjecni Srbin (malo je gluplji, ali jbg). Problem je u americkoj vlasti, u njihovim "glavonjama". Ne mrzis nekoga zbog toga sto je to sto je nego ga mrzis iz razloga kako i sta radi.

Неки су овде ограничени па не схватају, или намерно замењују тезе.
Не причамо о мржњи према Американцима (народу) него према Америци (држави).
А што се тиче народа, генерално немам ништа против, само треба имати једно у виду - пристајањем деле одговорност са властима, знали или не знали шта се ради. И то не кажем због жеље за осветом, него из практичног разлога. Америка има изборе и народ тамо бира власт. Тек кад амерички "домаћин" осети последице на својој кожи гласаће како треба, или извршити притисак на власти. Наравно, тамо и нема артикулисане алтернативе, али то није мој проблем.

Америка изазива толику мржњу да су људи спремни на самоубиство да би јој нанели неку штету. размисли и о томе.

Цела тема је почела тако што сам пренео мишљење једног Американца који поставља баш то питање - зашто их толико мрзе!? Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
LG Frizider
Citat
Dok mazem nokte,putujem i slusham muziku koju volim, ja imam i otvorene ochi a i cujem josh dobro,
umem da pravim razliku izmedju politichara i obicnih ljudi(tako i u Srbiji imam razumevanja cak i za one koji biraju SRS).
Pa naravno, ovde niko ne prica o mrznji prema obicnim ljudima, to su svi vec sto puta ponovili tu bar nema problema, pa i sama americka Vlada ne postuje svoje gradjane a sto bi ih ja postovao......a sa svakim covekom koji je normalan moze normalno da se razgovara, ali mi ide na nerve kad neko glorifikuje americku kulturu zivljenja i drzavne vrednosti........mozda Englezi ne mrze Amere ali se raspitaj sta o njima zaista misle koliki je realno stepen divljenja...... 
Jer ovo za SRS na moj racun?  Smile Daleko sam ti ja od SRS-a........
« Poslednja izmena: 15. Jul 2008, 16:25:22 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ma tu Ameriku je zajahao krupni medjunarodni kapital, i oni igraju kako im se svira.  mastermindovi tog "projekta" unipolarnog sveta ne postuju ni drzavu ni naciju ni religiju, jednostavno su napravili sistem iskoristavanja ljudi, da im novi lexus bude vazniji od brata, sestre, ili roditelja. ima prica o milijarderki koja je trazila 10000$ da joj se vrati sto je platila sahranu svog sina, i slicne nebuloze. znachi uzimaju od ljudi ono sto ih cini ljudima i prave od njih zombje i svojevoljne robove. Amerika im jeste baza i sediste, ali ih ima sigurno i u EU, za ostalo nisam siguran ali ocigledno je da se sire iz dana u dan i postaju sve mocniji.

ne bih da sirim neku teoriju zavere i paranoju, ali ocigledno je da potrosacka histerija zahvata i tradicionalna drustva poput Rusije i Kine, jos da im ukinu valutu i pokupuju banke i cilj je ostvaren. znachi jase nas masonska ili jebemliga neka globalisticka loza koja je Ameriku upregla samo kao test poligon, prosecan Amerikanac je isto sto i prosecan Srbin, covek koji zeli najbolje za sebe i svoju porodicu, ali taj vrh USA i EU administracije je zmijsko leglo koje treba zatreti. Avioni su promasili metu ali bar su otvorili neka pitanja za obicnog Amerikanca. Samo sledeci put u Belu Kucu pod izgovorom, ne borimo se protiv USA naroda, nego protiv bolesnih eksploatatorskih principa. a njihov je cilj da upregnu sve odreda, Amere, Ruse i Kineze njegovo velicanstvo kapital ne postuje granice ni razlike medju ljudima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
Pa naravno, ovde niko ne prica o mrznji prema obicnim ljudima, to su svi vec sto puta ponovili tu bar nema problema, pa i sama americka Vlada ne postuje svoje gradjane a sto bi ih ja postovao......a sa svakim covekom koji je normalan moze normalno da se razgovara, ali mi ide na nerve kad neko glorifikuje americku kulturu zivljenja i drzavne vrednosti........mozda Englezi ne mrze Amere ali se raspitaj sta o njima zaista misle koliki je realno stepen divljenja......
Jer ovo za SRS na moj racun?  Smile Daleko sam ti ja od SRS-a........

Ne, to sa SRS-om bilo je generalno. Nisam na tebe mislila.

Niko nije lud za americkim vrednostima ( ne znam ni sama sta je to, al nek ostane
ovako), ali se miri sa cinjenicom da su sada jedina svetska sila . Pa se tako i ponashaju.
A i ne razmisljaju mnogo o tome . Ono ljubav,mrznja Smile
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
LG Frizider
Citat
A i ne razmisljaju mnogo o tome . Ono ljubav,mrznja
Mozda ne razmisljaju mnogo ali su od 11.9 poceli po malo........za vreme Hladnog rata, dok im je pretio nuklearni rat, kad su deca u skoli ucili "ponasanje u slucaju nuklearne opasnosti", kada je vrsen lov na "komunisticke vestice", mislis da se nije osetio trenutak mrznje prema zlim-im "Crvenima"? Jer nije mrznja prema "obojenim gradjanima" 100 godina posle oslobodjenja robova, kada imas posebne svlacionice u skoli za "obojene? Sve to banda neradnicka a? ...........Povrsno je sve to draga Rayela sto ti pricas, njih trenutno niko osim ovih "zamaotanih" trenutno direktno ne ugrozava pa iz toga potice neznanje o sopstvenim uticajima:
Citat
Цела тема је почела тако што сам пренео мишљење једног Американца који поставља баш то питање - зашто их толико мрзе!?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1014
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
sorry,dupli post
« Poslednja izmena: 15. Jul 2008, 20:26:03 od Rayela »
IP sačuvana
social share

Ciriil,filosof
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 33
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
po meni cilj je pogresno targetiran, sta zna prosecan Amerikanac zasto je njihova spoljna politika tako agresivna. u skoli ih uce samo ono osnovno sto im je potrebno za buducu struku. Nikad na izborima se nije pojavio covek koji bi taj imperijalizam imalo mjenjao. njima se to prikazuje kao zrtva i trosak koji moraju da plate radi uspostavljanja demokratije, rusenja tirana, i slicne price. mocni mediji ih ubedjuju da je to za opste dobro, i ne pitaju ih za misljenje.

ali zato oni koji upravljaju stvarno spoljnom politikom znaju sta je rekao Palma u Koncarevu, bukvalno celu planetu hoce da kontrolisu i da budu svetska vlada. koriste sve vrste ucena i podmicivanje i traze slabe i pohlepne ljude da ih postave na vlast. zato se ja plasim da se oni samo kriju iza americke nacije a u stvari cilj im je samo moc i vlast svuda, da ih niko ne bi mogao ugroziti. izgleda da ce globalizacija progutati sve pred sobom, niko ozbiljno ne pokusava da im stane na put, nego svi plivaju niz struju i medjusobno se optuzuju. kad dodje trenutak, Ameriku ce gurnuti niz vodu a svi ce misliti da je to sloboda za njih, a u stvari cela ce planeta postati jedna velika Amerika, gomila bezlicnih radnika koja nista ne pita nego samo donosi profit gazdama, strahuje za otplatu kredita  i ucvrscuje imperiju. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 497 498 500 501 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 09:52:49
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.391 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.