Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:41:57
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 473 474 476 477 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Америку  (Pročitano 258579 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Procena Zapada i Moskve je bila da partizani mogu da pruže bolji doprinos u borbi protiv Nemaca. Četnici su bili prihvatljivi kao pokret za Srbe i donekle Slovence ali ne i za druge narode na prostoru Jugoslavije, tako da su iz vrlo pragmatičnih razloga izabrani partizani.

Na pocetku rata, cetnicke jedinice su bile bolje organizovane i prve su stupile u rat. Partizanske jedinece u rat stupaju tek nakon 22.6. Partizani su izabrani iz razloga nezamjeranja prema SSSR.
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Netscape 7.2
mob
SonyEricsson K800i
Jesam,tj ali am imao 10 god..
Dobro na to sam mislio...nisi tada imao toliko godina da bi pamtio...
a ako nemas nista pametnije da kazes osim laganja o saradnji sa nemcim cuti.
Sto laganje, pa postoje dokazi, u svakom slucaju bilo je saradnje, sada postavlja se pitanje da li su naredbe dolazile od samog vrha, ali ne moyes da kayes da nije bilo...
A ti si garant zuti ili komunjra,u najgorem slucaju ldp..
Ovo je jos jedan dokaz da sam u pravu...
Ne mozes ti sve da generalizujes, ako nisi za ovo ti si za ono...to je isto kao kad nekom kazes da nisi narkoman a on ti kaze da si onda sigurno krimiinalac...ili da kazes da ne navijas za Milan onda sigurno navijas za Inter...  Smile
Stranke slicne ldp-u su nista drugo do senke nacionalistickih pokreta sa pocetka devedesetih, seti se (u stvari pitaj nekog) kako se Ceda ponasao pre petnaestak godina, i on je bio cetnik...
Nije jos,ali kao da jeste..

To mozes samo da sanjas,Hrvatska ulazi u EU kada i mi - 2025!
И Воја сиђе доле и налупа му шамаре Smile
Sta ces...  Smile

Занимљиво је што помињеш прагматизам. Енглези да су били чисто прагматични би пустили Хитлера на Пољску, и касније Русију. Можда не би изгубили колонијалну империју...

I Ameri su trenirali Osamu bin Ladena... Smile
Jasta...
I mogu da dodam - jako dobro...
svog Kralja
Jebiga taj kralj nije bio za njih...  Smile
Испада Кинези профитирали и онда и сада Smile
Ko umjie njemu dvije...  Smile
« Poslednja izmena: 23. Jun 2008, 19:11:28 od Stefan7000 »
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6500c
Detelina fkns, кад видиш овакве реакције, знај да их погађаш у мету Smile

"Duh Sekire" Vidim brate,vidim da su se se bas upalili dokazivanjem nekih tamo lazi koje su komunisti pustili jos pre 50 god.. Smile Zuti kopleksi,sta ces.. Smile

"danilobg"

PA da,procena izdajnickog zapada..A za Rusiju,to nije bila procena Carske Rusije,cije su trupe ratovele sa Drazom i cetnicima i koje su ostale u Srbiji do kraja..To je bila procena boljsevicke komunisticke partije..Naravno da su Cetnici smetali Zarpadu i komunjarama posto su bili za svoj narod,svog Kralja,svoju otadzbinu i slobodu vere!!Zato sto nisu hetli da sluze nikom,a kamoli da se odricu vere i nacionalnog identiteta..Pa je zato ovima bilo u cilju da sto vise rasparcaju nas narod i izbrisu istoriju...

Kada kazes izdajnicki zapad, ja shvatim koliko se mi razlikujemo, ja i ti. Kada se kaze pojam zapad ti pomislis: zlo, Satana, izdajnici, neprijatelji itd, itd. A znas na sta ja pomislim? Ja pomislih na svog pradedu, koji je ratovao na Solunskom frontu, kako on na obalama Albanije gleda francuske ladje koje dolaze u pomoc bratskoj Srbiji u velikoj opasnosti, ja pomislim na Jelenu Anzujsku, koja je dosla sa tog ,,izdajnickog" zapada, koja je zasadila dolinu jorgovana. Pomislim na te manastire sto je ona izgradila. Setim se spomenika francuskom narodu na Kalemegdanu u cast velike solidarnosti i velike pomoci tokom prvog svetskog rata. Pomislim na taj ,,izdajnicki" zapad koji je Jugoslaviji tokom Politbiroa pomogao da prezivi. Pomislim na taj zapad koji nam je na Berlinskom kongresu dao nezavisnost, koji Rusi nama nisu zeleli da daju. A o kakvim carskim vojnicima sa cetinicima pricas? Beloarmejci su izginuli pre toga.
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
pomisli samo zasto su dosle te ladje i kad   Smile
pomisli samo na onu silu municiju sto su nam dali  Smile
e a ovo za jorgovane...

mozda ljudi i nemrze ameriku,ali ko da voli ta govna  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG Frizider
Citat
Ja pomislih na svog pradedu, koji je ratovao na Solunskom frontu, kako on na obalama Albanije gleda francuske ladje koje dolaze u pomoc bratskoj Srbiji u velikoj opasnosti, ja pomislim na Jelenu Anzujsku, koja je dosla sa tog ,,izdajnickog" zapada, koja je zasadila dolinu jorgovana. Pomislim na te manastire sto je ona izgradila. Setim se spomenika francuskom narodu na Kalemegdanu u cast velike solidarnosti i velike pomoci tokom prvog svetskog rata. Pomislim na taj ,,izdajnicki" zapad koji je Jugoslaviji tokom Politbiroa pomogao da prezivi
Pa toga se ocigledno samo mi secamo, jednosmerna ulica......pomisli na saveznicko bombardovanje Beograda....
Evo Bush sadio satove po Albaniji i Kosovu ja kapiram da ce i njega da se sa setom secaju za 50-ak godina......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

KOSMET SRCE SRBIJE!!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 196
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900
Citat
Kada kazes izdajnicki zapad, ja shvatim koliko se mi razlikujemo, ja i ti. Kada se kaze pojam zapad ti pomislis: zlo, Satana, izdajnici, neprijatelji itd, itd. A znas na sta ja pomislim? Ja pomislih na svog pradedu, koji je ratovao na Solunskom frontu, kako on na obalama Albanije gleda francuske ladje koje dolaze u pomoc bratskoj Srbiji u velikoj opasnosti, ja pomislim na Jelenu Anzujsku, koja je dosla sa tog ,,izdajnickog" zapada, koja je zasadila dolinu jorgovana. Pomislim na te manastire sto je ona izgradila. Setim se spomenika francuskom narodu na Kalemegdanu u cast velike solidarnosti i velike pomoci tokom prvog svetskog rata. Pomislim na taj ,,izdajnicki" zapad koji je Jugoslaviji tokom Politbiroa pomogao da prezivi. Pomislim na taj zapad koji nam je na Berlinskom kongresu dao nezavisnost, koji Rusi nama nisu zeleli da daju. A o kakvim carskim vojnicima sa cetinicima pricas? Beloarmejci su izginuli pre toga.
Citat

Brate tog francuskog naroda vise nema,seti se samo mitinga za Kosovo sto je bio kada je na taj spomenik stavljen jedan zanimljiv transparent,glasi ovako "Francuskoj,sa kojom smo krv lilii u molitvama je spominjali,a koje vise nema!" To imas u navijackim novinama tj tu sliku..Taj zapad nam nista dobro doneo nije,niti ce ikada..O Carskim kozacima,oni su sa nama ostali do kraja..

e a ovo za jorgovane...

E bas to i ko da voli ta govna..

Citat
Sto laganje, pa postoje dokazi, u svakom slucaju bilo je saradnje, sada postavlja se pitanje da li su naredbe dolazile od samog vrha, ali ne moyes da kayes da nije bilo...
Te slika i ta navodna saradnja sa okupatorom nije nista drugo do obicna laz,ti navodni "cetnici" su bili preruseni nemci i ustase,za to postoje dokazi,kao i za saradnju partizana,nemaca i ustasa..

Citat
Ne mozes ti sve da generalizujes, ako nisi za ovo ti si za ono...to je isto kao kad nekom kazes da nisi narkoman a on ti kaze da si onda sigurno krimiinalac...ili da kazes da ne navijas za Milan onda sigurno navijas za Inter...  Smile
Stranke slicne ldp-u su nista drugo do senke nacionalistickih pokreta sa pocetka devedesetih, seti se (u stvari pitaj nekog) kako se Ceda ponasao pre petnaestak godina, i on je bio cetnik...
Pa onda ti si ni za sta,tj boli te za bilo koju stranku?!Ma kakv ceda,on je oduvek bio kerov ku...!

Citat
Sto ja da sanjam,boli mene za ustase..Sve i da udju sutra odma..

Citat
Nazalost..Ali zato je njegov otac bio nas ponos..Njemu se i pevaju pesme.. Smile

Citat
Lukavi su ti mali zuti nema sta.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

KOSMET SRCE SRBIJE!!!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 196
Zastava Novi Sad Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Samsung D900

Citat

Brate tog francuskog naroda vise nema,seti se samo mitinga za Kosovo sto je bio kada je na taj spomenik stavljen jedan zanimljiv transparent,glasi ovako "Francuskoj,sa kojom smo krv lilii u molitvama je spominjali,a koje vise nema!" To imas u navijackim novinama tj tu sliku..Taj zapad nam nista dobro doneo nije,niti ce ikada..O Carskim kozacima,oni su sa nama ostali do kraja..

e a ovo za jorgovane...

E bas to i ko da voli ta govna..

Citat
Te slika i ta navodna saradnja sa okupatorom nije nista drugo do obicna laz,ti navodni "cetnici" su bili preruseni nemci i ustase,za to postoje dokazi,kao i za saradnju partizana,nemaca i ustasa..

Citat
Pa onda ti si ni za sta,tj boli te za bilo koju stranku?!Ma kakv ceda,on je oduvek bio kerov ku...!

Citat

Citat
Nazalost..Ali zato je njegov otac bio nas ponos..Njemu se i pevaju pesme.. Smile

Citat
Lukavi su ti mali zuti nema sta.. Smile
Citat
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1620
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
Citat

nije francuska duzna nikome da bude tutor. mi smo zatvorili vrata zapadu kada je milosevic cekao da se vrati komunizam u rusiji, a seselj mislio da ce njegove fasisticke ideje biti zanimljive liberalnim demokratijama i socijalnim drzavama kakva je francuska...

zapad nam je doneo mnogo toga, samo sto ovde to ljudi ne umeju da cene, cak je i nikolaj velimirovic vise cenio zapad od mnogih danas
IP sačuvana
social share
Edit by ziledin: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Time Lord

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11237
Zastava Gallifrey
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
SonyEricsson K800i
Ljudi pa sta lupate glavu oko Francuske?
Zna se da se kod njih ideologija menja na dve godine, valjda su nam tolike njihove revolucije dale pojam o stabilnosti njihove politike...
Mada to i nije tako lose, bolje da se menja sistem nego da 200 godine vlada ista stvar kao kod Amerikanaca...
Citat
Kako su mogli da saradjuju ustase i partizani kada su to dve totalno razlicite ideologije...
Sa druge strane cetnici jesu neprijatelji ustasa ali se zalazu za slicne ciljeve (naciolne), mada su naravo ustase javno saradjivale sa Berlinom...
Citat
Pa onda ti si ni za sta,tj boli te za bilo koju stranku?
Naravno, ja sam covek a ne stranacki vojnik...svaka stranka radi samo za svoje interese....
Citat
Nece sigurno...
Citat
Mislis njegov deda?
Jer pretpostavljam da mislis na Petra?
Aleksandar mu je bio otac, isti onaj koji je stvoio drzavu zajedno sa Hrvatima i Slovencima...  Smile
Citat
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 08:15:23 od Stefan7000 »
IP sačuvana
social share

Rad ubija!
Ne umri mlad!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
Ja pomislih na svog pradedu, koji je ratovao na Solunskom frontu, kako on na obalama Albanije gleda francuske ladje koje dolaze u pomoc bratskoj Srbiji u velikoj opasnosti, ja pomislim na Jelenu Anzujsku, koja je dosla sa tog ,,izdajnickog" zapada, koja je zasadila dolinu jorgovana. Pomislim na te manastire sto je ona izgradila. Setim se spomenika francuskom narodu na Kalemegdanu u cast velike solidarnosti i velike pomoci tokom prvog svetskog rata. Pomislim na taj ,,izdajnicki" zapad koji je Jugoslaviji tokom Politbiroa pomogao da prezivi
Pa toga se ocigledno samo mi secamo, jednosmerna ulica......pomisli na saveznicko bombardovanje Beograda....
Evo Bush sadio satove po Albaniji i Kosovu ja kapiram da ce i njega da se sa setom secaju za 50-ak godina......

Има овде нешто занимљиво. Када се тражи добро на Западу, у Европи, обично се иде у далеку и још даљу прошлост. Како што се тиче односа према Србији, тако што се тиче достигнућа цивилизације. А у скоријој прошлости све мање лепога. Будућност мрачна и неизвесна Smile

zapad nam je doneo mnogo toga, samo sto ovde to ljudi ne umeju da cene, cak je i nikolaj velimirovic vise cenio zapad od mnogih danas

Велимировић је имао занимљиве идеје. Рецимо спроћу Хитлера.
Запад нам је донео много тога, још више однео
« Poslednja izmena: 24. Jun 2008, 08:27:30 od Duh Sekire »
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 473 474 476 477 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Sep 2025, 23:41:57
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.