Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 22:38:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Америку  (Pročitano 264649 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Даре,
кад су образовно толико јаки, што увозе кадрове?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Даре,
кад су образовно толико јаки, што увозе кадрове?
Pa nastali su "uvozom" ljudi, a sto onda da ne "uvoze" kadrove... Smile
« Poslednja izmena: 11. Sep 2007, 21:28:39 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2595
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
Sramota...
Ekonomski gledano jeste na vrhu sveta.
Geografski gledano jeste skoro na vrhu sveta.
Vojno-strategijski gledano jeste na vrhu sveta.
Sta jos imaju?
Imaju ljudske resurse, i to elitne lekare, pravnike, sociologe, psihologe,istoricare...
Tehnoloske sisteme i dostignuca koje cemo mi poceti da koristimo za 20 godina.
Obrazovni sistem kakav Srbija tesko da ce ikada dostici...
Tv i Filmska industrija - Holliwood je postao neprikosnoven svetski fenomen i sinonim za uspeh.
Bio sam u Americi, i na nacin zivota nemam vecih zamerki. Ljudi rade, primaju plate koje su za nase uslove prilicno nezamislive, i mogu svake godine da menjaju automobil, ili da krstare Atlantikom...
U skolama se ne uci 15 predmeta, a i oni sto se uce nama su nepoznati. Jeste culi nekad za predmet etika u Srpskoj skoli? Za poznavanje svetskih kultura i obicaja? E pa sve imaju, i sve im je na dohvat ruke.
Zemlja buducnosti?
Blago njima.

Toliko je vrlina da mane uopste i ne primecujemo.
Misljenja sam da su SAD postale nova imperija. Ne SAD kao drzave, vec njihova politika. U poslednje vreme mi se ta rec zgadila. I to spoljna politika.
Poslednjih godina, pa i na Nasem primeru, vidi se da je americka moc u svetu neprikosnovena, i sta je stavlja u tu poziciju? To sto je najveca, najmocnija, sta?
Ne razumem...
Uz taj njihov imperijalizam, pored obecanih snova, sveze demokratije i pravde ide i najgrublja, vojna moc koju SAD voli da dokazuje. Ajde da uzmemo za primer Irak. Od pocetka Invazije do danas oko 3500 mrvih Americkih vojnika, 112 novinara,potroseno je 368 milijardi dolara...treba li da nastavim?
Nekako imam utisak, sto mi se nikako ne svidja, da SAD vole da se mesaju u sve. U Evropska pitanja, Bliski istok, Juznu Ameriku, i na kraju malo sta od toga ispadne dobro.
Nekako sam vise voleo zemlje koje nemaju osvajacke pretenzije...
Kad su SAD, evidentno da su daleko daleko ispred nas, ali ih slepa politika odredjenih vodja vodi u sokak bez kraja.
Sta to znaci?
Preko 60 miliona Amerikanaca ne poseduje zdravstveno osiguranje ( a zdravstveni sistem je uzasan - ako nemas osiguranje tesko da ce da te primi neka uglednija, i opremljenija bolnica), a gospoda iz Bele kuce trose tolike milijarde na puske, metke, helikoptere, i na kraju im salju leseve.
Mnogo toga se izdesavalo, a Amerikanci jos nisu naucili da postoje limiti.
Imam osecaj da zele da zavladaju svetom ( kad kazem zele mislim da J.Busha & co).
Ta politika mi se uopste ne svidja.

Omniopotencija...
To je poremecaj, od koga boluje svako ko smatra da je najjaci, i da moze da kontrolise druge.
Drugarcia me pitala "da li psihijatri imaju psihijatre?" sto me neverovatno nasmejalo, i te reci mogu preslikati na konkretnu situaciju, jer su SAD u silnoj teznji da kontrolisu svet zaboravile da kontrolisu sebe, i zato se desio 11 septembar.
U svoj toj  zelji da svuda i na svakom delu zemljine kugle vode glavnu rec, Amerikanci su zaboravili na staro pravilo da se najmanje povredjuje onaj koji sebe dobro cuva, narocito u situaciji kada je otvorio gard prema dve trecine sveta i kad zeli ekonomsko, politicki i vojno da ga osvoji.
Ne znam tacno koje godine, ali se odlicno secam da su UN predlozile potpuno ukidanje smrtne kazne, ili smanjenje broja zlocina za koje je zaprecena, SAD nisu nista uradile po tom pitanju.
Sa UN saradjuju samo kad im je "po volji".
To se videlo i na primeru bombardovanja '99. Odredjenim zemljama se to nije svidelo, pa su vesto zaobisle UN, iako su se pre toga pozivale na "bezbednost u regionu", "humanitarne akcije"...Treba li da spominjem koliko je zakona medjunarodnog prava i Zenevske konvencije tada prekrseno?!
Hm..sta jos..
Bivsi predsednik RS Nikola Poplasen, dva dana nakon sto je pobedio na izborima bukvalno je izbacen iz svog kabineta zato sto je neprihvatljiv za Kancelariju predstavnika SAD, iako je vecina Bosanskih Srba iskoristila gradjansko pravo i izabrala ga.
Amerika, Amerika, Amerika...
Gde god je siromastvo, gde god je bio komunizam, beda, glad, izgovaralo se sa strahopostovanjem i u isto vreme iscekivanjem ime te zemlje.
Danas, ne znam cije ime neko treba da izgovara, da bi ga od te iste Amerike spasao.
I sve je to posledica ponasanja i dela obicnih ljudi, koji, nadam se, ne znaju sta rade.

Dare
a zasto se ti trudis da njima nesto objasnis? Oni imaju radikale koji ce da ih vode kroz zivot Smile

U principu ima stvari sa kojima se slazem u tvom postu (oko 80%). Medjutim, ljudi treba da shvate da se protiv njih ne moze....kratko i jasno.

Kadrove niko ne uvozi, sami se nude Smile
« Poslednja izmena: 11. Sep 2007, 21:38:12 od maleckaa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ево и повереника за прекоокеанска питања...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6

U principu ima stvari sa kojima se slazem u tvom postu (oko 80%). Medjutim, ljudi treba da shvate da se protiv njih ne moze....kratko i jasno.

Ukratko, Amerika je sve naj, naj... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
amerika je do jaja ma šta do jaja i više Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
Ево и повереника за прекоокеанска питања...
i cistocu javnih toaleta u nju meksiku Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

I observe people.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1236
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
Dare
a zasto se ti trudis da njima nesto objasnis? Oni imaju radikale koji ce da ih vode kroz zivot Smile

Ja cu izgleda, morati nekima da crtam..
Nikako da skapiram neke persone..imaju neki svoj stav, vrte neku svoju prichu, i ne vide dalje od nosa..to je bzvze..
I ja mislim da se protiv SAD ne moze nista, ali protiv odredjenih grana vlasti sigurno moze...evo, prvo bih J.Busha smestio u Palmoticevu na par nedelja...siguran sam da bi to dobprinelo svetskom miru, bar na nekom mikroplanu.

I naravno da se kadrovi sami nude...
Pa ne znam ko ne bi otisao na par godina u recimo Chikago, bio medju svojima, radio u struci i kuci doneo dovoljno novca za novi stan i auto...
Problem je sto neki mrze Ameriku, Amerikance, i sve Americko zbog recimo Vuchica ili Nikolica, a nisu svesni sta pricaju jer nikad nisu bili tamo, mada ok...sta znam...ja nikad nisam ziveo u stilu podanika koji slepo slusa nekog drugog... Smile Sem profesora  Smile
« Poslednja izmena: 11. Sep 2007, 22:23:20 od dare_ »
IP sačuvana
social share
Doctor, doctor, People keep ignoring me!
-Next please!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Да ли то значи да су страни кадрови ипак бољи од америчких?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 176 177 179 180 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Okt 2025, 22:38:41
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.113 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.