Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 09:36:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Зашто мрзе Америку  (Pročitano 261462 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Укратко: Амери причају себи набулозе да их мрзе због стила живота или што су "слободни", а истина је да их мрзе пре свега због њихове политике.
Наравно, њихово лицемерје доводи у питање и животни стил који промовишу, али то је секундарно.

Toliko si se uneo u razmisljanje i dosao do totalno povrsnog zakljucka.

Odgovor je kompleksan, ali ja bih rekao da Ameriku NEKI mrze (ja licno smatram da je zemlja za primer u mnogim stvarima i stoga je cenim) i zato sto ima agresivnu spoljnu politiku, ali mora se priznati da je vise mrze zbog onoga sto ti mislis da je zabluda. Mnogi narodi imaju kompleks nize vrednosti kad je Amerika u pitanju i zato razviju mehanizam odbrane - mrznju.

Srbi su savrsen primer - po nekim nasim genijalcima Amerika je "bolesna drzava", "svi Ameri su jako glupi", "jako su povrsni" itd itd. Naravno, pri tom svaki taj domaci guru Ameriku posmatra kroz filmove gde se ismevaju negativne strane americkog drustva (od strane samih Amera) i gleda sloj stanovnistva koji ima tri grama mozga. Kod nas je taj sloj takodje veoma brojan i zatucan, ali Srbi patriote vole da Srbiju gledaju kroz njene najbolje primere (tipican primer - eto, nas srrednjoskolac kad ode u Ameriku tamo ima najbolje ocene - shodno tome - Ameri su glupi), dok Ameriku gledaju kroz njen najgori sloj. E pa ne moze tako da se poredi braco. Ja bih recimo uporedio dve drzave po sledecim parametrima:
a) Broj patenata u visokoj tehnologiji po glavi stanovnika
b) Kolicina upucene humanitarne pomoci drugim drzavama po glavi stanovnika
c) Broj nobelovaca po glavi stanovnika
d) Privlacnost drzave za zivot - merena imigracijom i emigracijom
itd itd.

Dakle, pre nego sto sudite o drugima, uporedite se sa njima, pa onda pljunite.

U isto vreme, svaki taj domaci genije bi dupe dao da ima americki standard, lepa kola, itd, ali ako moze sve to - samo bez rada jer su Ameri ludi sto toliko rade i nemaju zivot cesto. I onda cesto taj patriota domaci ode i nadje nacin da potkrada drzavu i svoj narod i tako iskaze svoj patriotizam..

I ko je tu onda licemer? Ogledalo, braco, ogledalo je cudo. Dakle odgovor - narodi Ameriku mrze manjim delom zbog njene spoljne politike, a vecim delom zbog svoje inferiornosti (primer - Srbi).

Мржњу према Америци развијају претежно они који су са њима дошли у додир, а тај амерички додир је најчешће додир батином.

a) и c) под претпоставком да су ти изумитељи и нобеловци Американци. Често су Индијци, Кинези итд.
b) Количина хуманитарне помоћи (којој је често истекао рок!) и велике паре које се врте у тзв. "хуманитарној индустрији". На то додај и утрошене бомбе по глави становника и мешање у унутрашње послове других земаља по глави становника.
d) Многи који оду покају се. Познајем доста људи који живе у Америци и који тврде да Американци нису баш најпаметнији на свету, као и да њихов школски систем ствара фах-идиоте и "да је у проспекту писало другачије". Знам и неке који нису могли да издрже потпуно другачији и отуђенији начин живота, па су се вратили (у финансијском плусу у односу на полазак).Ова ставка спада у пропаганду коју Американци шире о "америчком начину живота". Много озбиљнија земља од Америке је нпр. Норвешка.

Срби мрзе Америку јер су у односу на њу инфериорни? Не бих рекао. Американци скоро 20 година директно раде против Срба и Србије. Двапут су нас бомбардовали.

Nemojte misliti da pravdam bombardovanje RTS, ili biko cega,ali tu je rec o zrtvovanju ljudstva, kako bi se svetu prikazala slika sta rade amerikanci.Da ce RTS biti bombardovan znalo se i kad. Zasto nije izvrsena dislokacija?Samo zato da bi imali da prikazu sliku svetu.Skupa cena za tu sliku.

Sign.

Ниси чуо за "потписујем" или "потврђујем"? Или редовно одлазиш у Мек, наручујеш на енглеском и трипујеш се да си у Сијетлу? 

Krace je napisati sign.. Prakticnost.

Nobelovci i izumitelji cesto nisu etnicki Amerikanci, ali imaju americko drzavljanstvo i njihov uspeh je omogucen radom u US i americkim parama. Samim tim, nema veze odakle su dosli u Ameriku. Samo indijanci su native Americans. Isti slucaj i sa Teslom - on nije kao Srbin uradio to sto je uradio nego kao Amerikanac.

Sto se tice onoga - mnogi idu, pa se pokaju. Naravno, nije lako u Americi, ko je rekao da je lako? Nismo mi navikli na to, ljudi tamo stvarno rade. Nije o tome rasprava, rasprava je o privlacnosti zemlje - ja skoro da ne poznajem osobu u BGDu koja ne posalje aplikaciju za Green Card svake godine.

Slazem se sa tobom za Skandinavske zemlje, tamo je sigurno lepo ziveti, verovatno lakse nego u Americi. Sve zavisi sta hoces od svog zivota.
IP sačuvana
social share
Profil glasaca Tome Nikolica: 27% osnovna skola (citaj nepismeno), 17% zanatske skole, 45% srednja skola, samo 11% visa skola ili fakultet.

Zakljucak: Ako ume da procita sta pise na glasackom listicu - dobar je.
(Izvor: CESIDovo istrazivanje za predsednicke izbore 2008, strana 9, videti na CESIDovom sajtu)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
LG Nexus 5
uopshte nije dokazano da je bilo ko upozorio da ce rts biti bombardovana. uostalom to bi bilo i nelogichno ,jer bi se na taj nachin ugrozile posade aviona koji su izvrshili bombardovanje ....

Nemoj tako. Zna glavitj, navijao je za saveznicku u Istambulu...i gledao CNN...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
uopshte nije dokazano da je bilo ko upozorio da ce rts biti bombardovana. uostalom to bi bilo i nelogichno ,jer bi se na taj nachin ugrozile posade aviona koji su izvrshili bombardovanje ....

Neverovatna glupost.. Izvini, ali jeste. Nisu oni upozoravali kada tacno, a objavljivane su razne mete po Beogradu, svi su znali da ce npr generalstab biti gadjan. A avion kada roka RTS ne mora da bude iznad zgrade, mozda ce to da te sokira.
IP sačuvana
social share
Profil glasaca Tome Nikolica: 27% osnovna skola (citaj nepismeno), 17% zanatske skole, 45% srednja skola, samo 11% visa skola ili fakultet.

(Izvor: CESIDovo istrazivanje za predsednicke izbore 2008, strana 9, videti na CESIDovom sajtu)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1492
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
bf, ne znam sta da ti kazem, ja gledao na CNN vece pred taj dogadjaj  Smile
ugrozene? kako to mislis?  Smile ne vidim ni jednog zarobljenog americkog pilota  Smile o ubijenim da ne pricam=0 (krompir  Smile )
« Poslednja izmena: 23. Jun 2007, 10:40:47 od Glavitj »
IP sačuvana
social share
pishax kaze:
"Ici cemo kad zatreba, nista se ne brinite!
I nemoj da nas tu dzabe ratnohuskate bre!" cudan momak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
bf, ne znam sta da ti kazem, ja gledao na CNN vece pred taj dogadjaj  Smile
ugrozene? kako to mislis?  Smile ne vidim ni jednog zarobljenog americkog pilota  Smile

Zarobljena su dvojica ja mislim.. Ali to je to.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1492
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12
stvarno? ja zaista ne znam za to  Smile
cudi me da nisu odsecali glave i to slali preko RTS-a Smile
Smile
IP sačuvana
social share
pishax kaze:
"Ici cemo kad zatreba, nista se ne brinite!
I nemoj da nas tu dzabe ratnohuskate bre!" cudan momak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
stvarno? ja zaista ne znam za to  Smile
cudi me da nisu odsecali glave i to slali preko RTS-a Smile
 Smile

Ne, Sloba je hteo da pokaze zloj Americi kako je on jedan dobar demokratski predsednik, pa ih je vratio Klintonu.. Fore a la Ahmedinedzad, the Iranski megakralj. E tuzna smo mi zemlja kad nas Iran kopira.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 11457
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Мој друг је редовно гледао ЦНН и ББЦ, па ништа није чуо о најави бомбардовања. А откуд Вучићева мајка у РТС тог дана? Не верујем да је он човек који би свесно жртвовао свој парадајз, а камоли мајку.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1086
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Мој друг је редовно гледао ЦНН и ББЦ, па ништа није чуо о најави бомбардовања. А откуд Вучићева мајка у РТС тог дана? Не верујем да је он човек који би свесно жртвовао свој парадајз, а камоли мајку.

Dobro, onda je u tom kontekstu pomenut Vucic, ne secam se. Nebitna prica, bitno je da je RTS morao biti evakuisan, a Milanovica obesiti na Terazijama.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Проамериканци замењују тезе. Видим "заборависте", па да вас подсетим.
Кинези су измислили папир, барут и компас. Дакле, без Кине не би ни било Сједињених Држава Smile

Када су Енглези започели Опијумски рат користили су кинеска достигнућа против њихових изумитеља. Допловили су бродовима који су користили кинеску навигацију, пуцали на Кинезе користећи барут који је опет њихов изум. Сраман колонизаторски уговор потписан је на папиру кога су опет измислили Кинези.

Зашто онда не бих користио интернет против његових изумитеља (иначе делимичних)!?
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 577
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 09:36:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.