Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zasto Bog dozvoljava da se zlo dogadja neduznima?  (Pročitano 70579 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Da odmah kazem: nisam neki preveliki vjernik, vise postovalac pravoslavlja. Ne zelim da izazivam provokacije niti ista tome slicno, samo bih volio da mi neko od vjernika i onih koji se tako osjecaju dadnu, ako mogu, odgovor na sljedece pitanje: Zasto Bog dozvoljava da u Africi prosjecno svakih pola minuta umre jedno dijete starosti do 5 godina od gladi, dok je npr. u Americi sve vise pretile djece? Dakle, dijete starosti 5 godina i mladje nije moglo nikako da pocini neki veliki grijeh kojim bi bilo tako surovo kaznjeno ni vise ni manje nego na smrt. Ja to sebi mogu objasniti sa politickog i ekonomskog gledista, ali me zanima i vjerska strana toga svega. Nadam se da sam bio jasan i da ce biti neko ko ce mi moci ovo objasniti jer ja sebi samom ne mogu nikako, a nisam ni jos nikako naisao na nesto sto bi mi dalo odgovor na ovakvo pitanje.

Stvoritelj je optužen od strane jednog od svojih duhovnih sinova (koji je pre pobune bio anđeo) da neispravno vlada nad svojim stvorenjima i da je sakrio od ljudi mogućnost da budu kao i sam Stvoritelj-da mogu da budu nezavisni od njega i da mogu da vode sami sopstveni život, da sami donose odluke i da sami odlučuju šta je dobro a šta nije! Obzirom da je optužba iznesena pred mnogim drugim duhovnim stvorenjima-anđelima, naš Stvoritelj je ostavio vreme da se ta kleveta i lažna optužba potvrdi tačnom ili netačnom. Kao što vidimo na konkretnim primerima koje istorija neoborivo dokazuje, čovek je nesposoban da živi bez vođstva svog Kreatora, čovek je nesposoban da vlada nad drugim čovekom i da donosi odluke o tome šta je dobro a šta nije. Iz tog razloga Bog dopušta patnju, ali to ne znači da će patnja da traje zauvek. Naš kreator je svemoguć i sposoban je da svaku nastalu štetu ispravi! Obzirom da su sve optužbe dokazane kao neosnovane, Bog će vrlo uskoro da reaguje i eliminiše svo zlo na zemlji i uspostavi vladavinu sopstvenog uređenja-Božje Kraljevstvo koje će zauvek da vlada i koje će rešiti sve probleme na zemlji kao što su smrt, bolest, starost i druge! Stanje će biti upravo onako kakva je bila namera Stvoritelja na samom početku!

Ovo bi bilo veoma, veoma kratko objašnjenje zašto Bog dopušta patnju svojih ljudskih stvorenja!

Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 16:24:40 od Malecki I »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ako je Tvorac čoveka stvorio nesavršenim i smrtim a uz to ima običaj da se meša u sve što se dešava ljudima, jasno je da je on uzrok patnje.
Prema tome bivši anđeo je u pravu, Tvorac svojim ponašanjem ne dopušta da se čovek ostvari na pravi način.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Malecki I - Kratko i sažeto ali razumljivo. Amin. Smile

I pošto smo svedoci takvog zbivanja, nadajmo se da ćemo kao takvi, pod uslovom da ostanemo živi, biti učesnici konačne pobede Velike promisli i njenog Savršenstva od početka Sveta. Smile
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 15:25:37 od Arijada »
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Zato sve sto si do sada rekao opovrguje ono sto si rekao pre i vice versa.  Ne bih rekao da je ovo znanje, vec zapazanje, cista logika.  Mozda treba da pitamo jos par osoba koje dolaze ovde, da li su naucili ista od tebe ili su te razumeli?  Ja to cisto sumnjam.

Ali dobro ti znas jer znas, jer znas, za razliku od nas koji znamo, da ne znamo da znamo.
Kada bi ti imao pojma sta tvoje optuzbe predstavljaju onda bi mogao da navedes " sta sam rekao pre sto opovrgava nesto sto sam rekao sada ".
Zapazanje jeste znanje, logika jeste sastavni deo znanja.
Kada sam uopste rekao da sam dosao na ovaj forum "da nekoga nesto naucim" ?!?
Znam sta u bibliji pise o Bogu, i samo govorim to sto znam, a to sto se to nekome ne dopada nema nikakve veze sa cinjenicom da u njoj pise to sto pise.
Citat: Magic Master
O čemu priča? Smile Otprilike...

Prevarili smo se kada smo pomsili da je Isus Bog. Jer on to nije. Ali postoji jedan drugi čovjek koji je zaista Bog. Pravi HRIST (a ne lažni kao Isus). ALi za koga niko ne zna ko je On. Niti će saznati do zadnjega dana.
Kakve su sad ovo gluposti ? Jel ja govorim u metaforama da je potrebno da neko tumaci sta sam rekao ?
Kada sam ja rekao da bilo ko gresi ili se vara ako veruje da je nekakav imaginarni lik zvani Isus - Gospod Bog ( a ne Bog ) ?
Kada sam ja rekao da Isus koji je opisan kao sto je opisan nije bio Bog ?!?
Kada i gde sam tvrdio da postoji covek koji jeste Gospod Bog ?
Kada sam rekao da ce neko ikada saznati ko je Gospod Bog ?
Citat: Arijada
Jovandeka je samo "antiprotivan" i uvek će postaviti istorijsko podpitanje na pitanje pitanja (i tako do besvesti) Smile
O cemu ti pricas ?
Covek me optuzuje da "on zna" da ja "ne znam o cemu pricam", zar nemam pravo da pitam za dokaz/argument te i takve tvrdnje ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 78
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Ako je Tvorac čoveka stvorio nesavršenim i smrtim a uz to ima običaj da se meša u sve što se dešava ljudima, jasno je da je on uzrok patnje.
Prema tome bivši anđeo je u pravu, Tvorac svojim ponašanjem ne dopušta da se čovek ostvari na pravi način.

Nema logike da je, Stvoritelj čija je dominantna osobina ljubav i koji je sve stvorio iz ljubavi, stvorio "krunu svog stvarstva na zemlji"-čoveka nesavršenim i namenio mu smrt, kad vidimo da je sve oko nas i živo i neživo savršeno, kako mikro tako i makrokosmos!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Nokia Luvmya 520

Nema logike da je, Stvoritelj čija je dominantna osobina ljubav i koji je sve stvorio iz ljubavi, stvorio "krunu svog stvarstva na zemlji"-čoveka nesavršenim i namenio mu smrt, kad vidimo da je sve oko nas i živo i neživo savršeno, kako mikro tako i makrokosmos!

Smile
A ko si ti da ti govoris u ime drugih sta oni vide ?!?
Ako je za tebe je savrseno sva ova bolest i smrt koja je svuda, to je tvoja stvar.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Pogledajmo Bibliju. Ako su potop, Sodoma i Gomora, egipatske kuge, i mnoge druge stvari dokaz njegove ljubavi, zamolio bih Tvorca da nas voli malo manje.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 10.0.1
mob
Nokia Luvmya 520
Pogledajmo Bibliju. Ako su potop, Sodoma i Gomora, egipatske kuge, i mnoge druge stvari dokaz njegove ljubavi, zamolio bih Tvorca da nas voli malo manje.
Kome ti to govoris  Smile fundamentalnom fanatiku koji veruje da je covek odgovoran za svoju smrt i koji veruje u iluziju da Bog voli samo sektu zvanu "jehovini svedoci" ?
Citat: Arijada
Malecki I - Kratko i sažeto ali razumljivo. Amin. Smile

I pošto smo svedoci takvog zbivanja, nadajmo se da ćemo kao takvi, pod uslovom da ostanemo živi, biti učesnici konačne pobede Velike promisli i njenog Savršenstva od početka Sveta.
Iz kog razloga ti sve ljude nazivas "svedocima" fantazija jedne sekte ?
« Poslednja izmena: 13. Feb 2012, 19:29:25 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke leet
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Ako ovde iko zna bilo sta o bogu ja ga pojedem sa sve bradom Smile
Znam da je objasnjeno da je Bog jedan covek za kojeg drugi ljudi ne mogu da znaju da je On Bog.
To je znanje o Bogu, bez obzira na tvoj apetit.

Ja znam da ti nemas pojma o cemu pricas ali jebi ga

O čemu priča? Smile Otprilike...

Prevarili smo se kada smo pomsili da je Isus Bog. Jer on to nije. Ali postoji jedan drugi čovjek koji je zaista Bog. Pravi HRIST (a ne lažni kao Isus). ALi za koga niko ne zna ko je On. Niti će saznati do zadnjega dana. 

Wow, svaka ti cast kada mozes da prevedes sa njegovog specijalnog jezika  Smile Smile

I bozji covece, gde je odgovor na moje pitanje.  Cekam nesto dugo na taj tvoj odgovor.  Jer su to smetnje na vezama izmedju tebe i starog boze ili sta?
ponovi pitanje,doista ne znam da nisam odgovorio na nesto.doista. ako nije problem. izvini.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
MSIE8.0
@BozjiCovek

Kain ubija Avelja.  Biva prognan u grad (ili zida grad). Tu se nastanjuje i njegova "zena" radja celu ekipu ukljucujuci prokletog Lameha.

Ok.  Odakle postoji grad ako su Adam i Eva i njihova deca jedini na zemlji?
Ako grad ne postoji, zasto Kain zida grad ako nema nikoga drugoga do njega i njegove zene?
Odakle mu zena?

Jel sad jasno...
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 31 32 34 35 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 6.346 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.