Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zašto bi i Srbija trebalo da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela?  (Pročitano 32071 puta)
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
Gander je potegao krucijalno pitanje, stvarno otkud Dabiša, šta beše ideja ta taj nik?
« Poslednja izmena: 29. Dec 2017, 12:40:47 od sergio ramos »
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Чек мало да видимо...

Историјско право је смејурија, битно је ко је већина негде, "чије овце његова ливада" фазон.

Али, Јевреји су већина у Израелу и у јеврејским насељима на Западној обали, али то није фер и то је окупација, јер су Јевреји отели и купили ту земљу...што је позивање на историјско право, али Палестинаца.

Али Јевреји са друге стране немају право да се позивају на историјско право, јер је битно право већине. Али немају ни право да се позивају на право већине, јер Палестинци имају историјско право на земљу коју држе Јевреји јер су Јевреји колонизатори, то није поштено и то је злочин. Али и Арапи су колонизатори, које су ту довеле џихад армије и етнички очистили Арамејце, Самарићане и др. групе у Палестини, али у том случају нећемо о прошлости, осим када је то у корист Арапа.  Smile

Сад што су нпр. Арапи се бунили због европске колонизације и крсташких ратова, а комплет северна Африка колонизована од стране Арапа у џихад налету, као Месопотамија и Сирија, староседеоци Копти, Асирци, Арамејци и Бербери су грађани другог реда. Али крсташки ратови нису у реду, јер су облик колонизације арапских и исламских земаља које су настале колонизацијом.

Такође, мало ћемо да спомињемо четничко геноцидисање муслимана у 2 св. А четници су фашисти и сарадници фашистичког окупатора. Партизани су борци за слободу и против фашизма. Пошто су четници геноцидисали муслимане, јадни муслимани из револта због фашистичких квислиншких четничких злочина приступају фашистичким СС дивизијама које су ваљда по тој логици савезници тих истих четника, уместо да приступају антифашистичким партизанима. Makes perfect sense, што би рекли Амери.  Smile

Сад, то што су код Драже у главном штабу седели муслимански прваци, попут Мустафе Мулалића, није битно.

Него се мени чини да је наш Дробиша највероватније "бошњак", који овде "мало" тролује. И као сви активисти и националисти из братских нам народа представља овде себе као левичара и интернационалисту. Добро, није баш исиловац, али провљаује из њега оно што му лежи на срцу, јбг.

Чак му и надимак у складу са бошњачким националистичким триповима:

https://en.wikipedia.org/wiki/Dabi%C5%A1a_of_Bosnia

Колко видим ти обожаваш да говориш уместо других људи уместо да их питаш шта желе да кажу ако ниси разумео, као што очигледно ниси.

Елем рекох нпр да је историјско право изашло из моде. Местимично га неки и користе али некако увек онако како им одговара. А хвала богу доста је региона где су се власти и народи смењивали.... Што ме води до онога што сам већ рекао: Израелци држе оно што имају јер су куповали и отимали. Свет миленијумима стоји на праву мача и ко сам ја сад да се буним. Само наглашавам чињеницу. Никоме историјско право или већинска популација на некој територији не значе баш много ако је неспособан да се избори за оно што верује да му припада, тј за оно што жели да отме. Изјава ''чије овце оног и ливада'' не даје никоме за право него се често изговара као сликовит опис тенденције да се самосвесној популацији територијалне претензије најчешће остваре тамо где чини већину.

Право на нешто је уосталом измишљена категорија. Моћна али измишљена. Не баш као новац или чак држава рецимо, али слична. Функционише на претпоставци да актери прихватају њихово постојање и коришћење. У случају права, ми ту идеју можемо користити да наметнемо другима нашу слику света и остварење наших жеља. -Имамо право на четрдесеточасовну радну недељу- је заправо -Хоћемо четрдесеточасовну радну недељу! - И онда се за то борите са мало јачим аргументом који има везе са тим како видите људско биће у праведним и нормалним радним односима.
Слично - Имамо историјско право на Палестину! - је заправо - Хоћемо Палестину! -- Ту би се можда могло причати о неким крв и тло фазонима ал небитно.
Обе стране хоће Палестину, обе стране потежу практично исте аргументе историјског права док се све заправо своди на силу. Да су Арапи јачи догодио би се вероватно нови холокауст. Нема ту много разлога за расправу, али рећи да су Израелци фини, да су у праву, да не крше права Палестинаца, да им не уништавају животе и да их не протерују, да им не одузимају земљу, једноставно није тачно.

Рачунам да израз Палестинац може да значи нешто слично као Шумадинац или Босанац ( иначе идентитет је променљива ствар, јер нпр јача египатски идентитет који потискује арапски) што ме доводи до :

Gander je potegao krucijalno pitanje, stvarno otkud Dabiša, šta beše ideja ta taj nik?

Било ми је симпатично да се неки краљ Срба и Босне звао на начин како сам одлучио да се назовем, али је основа другачија. На претходном неком форуму сам се звао као оригинал. Дабиша је мали Даба. Хроми Даба. Опет симпатично јер су лику из дизнијевог цртаћа неки наши зналци врло давно дали име вође ђавола хромог у леву ногу. По Чајкановићу са којим се за то ипак не слажем, реч је о прехришћанском богу мртвих, врховном племенском богу Срба, првом мртвацу, првом предаку, владару света мртвих, првом архетипском вампиру-вукодлаку, нашем Дабогу.

Живели
« Poslednja izmena: 29. Dec 2017, 16:32:33 od dabisha »
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Да су Арапи јачи догодио би се вероватно нови холокауст. Нема ту много разлога за расправу, али рећи да су Израелци фини, да су у праву, да не крше права Палестинаца, да им не уништавају животе и да их не протерују, да им не одузимају земљу, једноставно није тачно.

Нико не каже да су Израелци свеци...али кажу да су далеко бољи од Арапа што си и ти овде лепо рекао. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
то се слажем. али не бих подржавао израел. евентуално бих јеврејима пружио уточиште ако им арапи разјебу израел
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
Ако ћемо том логиком мислим да су Палестинци окружени уточиштима у арапским земљама ако им Јевреји разјебу Палестину. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
isto ko sirijci i iracani
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 8957
Ова твоја прича је баш фазон ко узме његово, па по томе може неко да ти бане на гајбу истера те и ти кажеш па јбг, имао је утоку а ја нисам... А то што си ту живео нпр. цео живот и родио се, нема везе...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
Ова твоја прича је баш фазон ко узме његово, па по томе може неко да ти бане на гајбу истера те и ти кажеш па јбг, имао је утоку а ја нисам... А то што си ту живео нпр. цео живот и родио се, нема везе...
pa zato sluzi drzava i njen monopol nad primenom fizicke sile da kazni njegovo ponasanje. nisam rekao da podrzavam zakon sile nego samo kazem kako je, a to svi znamo ionako
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
hadabis...

Ас-салaму алеикум
« Poslednja izmena: 29. Dec 2017, 19:23:05 od inicio »
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.