Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zarada na internetu - za one koji imaju znanje, zelju za ucenjem i zaradom  (Pročitano 91370 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1127
Zastava Vladimirci, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N70
Nadam se da nisam pogresio temu- juce potam jednog Engleza da kupim nesto od njega i on mi kaze da mu platim PejPelom i posalje mi za uplatu njegov Gugl email adresu. Izvinite na mojoj gluposti ali sta je to? kako to placanje preko Gugla? I zar postoji PejPel za nasu zemlju?

Ako je to sto normalno radi ja bi se prebacio da meni tako placaju.

Nije plaćanje preko G. nego ti je dao mail koji koristi za PayPal...
I ja isto koristim ...@gmail.com ne znam ni sam zašto...
Znači procedura je slična kao i na MB, pošaljem samo tvoj mail i oni ti uplate na njega... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Kako neko mozhe na freelance sajtovima da bid-uje i da da cifru od 15$?

Konkretno treba da se html jednostavna web strana,unapredi u xhtml/css baziran na div-ovima.Pa ako ima pet shest strana,nekih slika nema trika da mozhe to da zavrshi za pola sata,minimum dva ili tri sata,a mozhda chak i vishe ako bude "specijalnih zahtjeva" buyer-a.Ali oni bid-uju na to 15$-20$ i to za dan ili dva posla!!!!!To je stvarno smijeshno,zashto degradiraju svoje znanje tako niskim bid-ovima?Zar ne postoji bar malo dostojanstva.Pa kada mu stigne taj novac dobice  ukupno nepunih 5 evra ako plati autobus do banke,taman ce mu ostati za autobus do kucje nazad,ludilo.Poludjecu ako vec nisam.Onamo iz principa ne treba bid-dovati.Ovi buyer-i sa zapada tamo dodju da se izhivljavaju sa ovima iz Indije,Mozambika,Kine itd.jer bi im za sve to kod njih naplatili minimum 30$/hour,kakvi paceri...nisam ja Indijac,Kinez jbt....c c c

Znam da je glupo pitati koliko koshta izrada web sajta,osmishljavanje dizajna itd.ali molim vas koliko bi ste vi najmanje novca trazhili za jednostavan sajt u xhtml/css sa malo photoshop-a u svemu tome,sa rollover linkovima ili dropdown ali u najprostijoj formi?

Interesuje me nenormalno jesam li lud shto mislim da je potcijenjeno znanje tamo...uff
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Kako neko mozhe na freelance sajtovima da bid-uje i da da cifru od 15$?
Lepo. Malezija, Indija, Filipini..
Citat
Pa ako ima pet shest strana,nekih slika nema trika da mozhe to da zavrshi za pola sata,minimum dva ili tri sata,a mozhda chak i vishe ako bude "specijalnih zahtjeva" buyer-a.Ali oni bid-uju na to 15$-20$ i to za dan ili dva posla!
Specijalni zahtevi se specijalno i placaju, sam posao prevodjenja iz tabela u css za nekog sa dovoljno iskustva i nije narocito zahevan vremenski.
Citat
Zar ne postoji bar malo dostojanstva.Pa kada mu stigne taj novac dobice  ukupno nepunih 5 evra ako plati autobus do banke,taman ce mu ostati za autobus do kucje nazad,ludilo.
Ne pokusavaj da shvatis nacin funkcionisanja radne snage iz tih egzoticnih zemalja.
Citat
Onamo iz principa ne treba bid-dovati.Ovi buyer-i sa zapada tamo dodju da se izhivljavaju sa ovima iz Indije,Mozambika,Kine itd.jer bi im za sve to kod njih naplatili minimum 30$/hour,kakvi paceri...nisam ja Indijac,Kinez jbt....c c c
Koliko jeftine patetike, strasno...
Kada kupujes posao koji rade kinezi, indijci, filipinci ili malezani znas da je to sto ces dobiti djubre.
Desi se da to i nije slucaj, ali obicno jeste.
Obzirom na to koliko kosta, bolje se ne moze ni ocekivati, pa ti koji to kupuju, pouceni iskustvima posle traze ozbiljnije subcontactore...
Inace... ako ti mislis da je 15-20$ za posao od 4-5 sati malo, treba da samo prosto pomnozis i videces da je to na mesecnom nivou jedna prosecna plata.
Citat
Znam da je glupo pitati koliko koshta izrada web sajta,osmishljavanje dizajna itd.ali molim vas koliko bi ste vi najmanje novca trazhili za jednostavan sajt u xhtml/css sa malo photoshop-a u svemu tome,sa rollover linkovima ili dropdown ali u najprostijoj formi?
Pitas nebuloznu stvar....
Koliko kosta nov auto?
Izmedju 2.000$ i 2.000.000$.
To je taman 1000x razlika u cifri.
Ti naplacujes onoliko koliko mozes.
To koliko mozes zavisi od toga ko si, sta imas iza sebe, ko te je angazovao, i jos mnogo mnogo malih faktora.
Citat
Interesuje me nenormalno jesam li lud shto mislim da je potcijenjeno znanje tamo...
To zavisi...
Jel lud sluzbenih tehnicke podrske u provideru koji radi ceo mesec za 16 000 din?
Jel lud klinac koji ceo sajt firmi u Srbiji proda za 50 eura sa domenom i hostingom?
Nije znanje kad ti umes da uradis nesto sto ti se kaze...
Jeste znanje ali je to zanat...
To moze bilo ko da nauci kad ima dovoljno volje...
Isto kao daktilografija ili prevodjenje...
Placa se smesno jer toliko i vredi tom nekom ko ga placa... da vredi vise on bi placao vise, ne bi mu prevodili klinci nego ljudi sa referencama kod kojih nije cifra 2$ po strani nego 20 i sl Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Ok,u sushtini tvoj odgovor je:

Sve je relativno.Zavisi sa koje strane posmatrash.
Kapiram ja to mada se ne slazhem sa tim.

Ti recimo auto koje objektivno vrijedi 10.000$ kada ga iznesesh iz fabrike ne mozhesh prodavati za 8.000$ jer je njegova realna i najnizha cijena 10.000$ evra.

Nema patetike,samo razocharenje da ne postoji na srpskom web-u,osim na jednom mjestu kod nas,okvirni cjenovnik koliko treba da naplatish svoj trud i rad.I tamo te pitaju koliko koshta auto?Ali to je neozbiljno po meni.Mada su svi freelance  daleko ispod tog cjenovnika tamo.Znam ja da mi mozhete reci:Chekaj ko te cjera da bid-ujesh tamo?Ali nije to odgovor na pitanje koliko bi vi naplatili svoj najjednostavniji web sajt?To je jedina grana "zanata" na planeti gdje se izgleda na kupcima ostavlja da formiraju cijenu jer su prodavci,zanatlije ili kako god.pogubljeni.Pa odesh do automehanichara da ti zamijeni sijalicu na faru i to nema shanse ispod 5 evra.A zamisli redizajn da radish sjedishta,rama,da bude Euro standard podrzhan itd.Jednostavno sam prebrao chitav internet da pronadjem fiksno ili bar razliku od 5-10 evra,ali je razlika u naplati je drastichna,od patetichnih do ekstremnih.Ako svako mozhe da nauchi taj zanat,onda buyers-i lijepo knjigu u ruke pa uchite,nego necete da "prljate" ruke,onda platite tu "sijalicu"...

Shta je rad u sushtini,prodaja svog vremena i znanja za novac.Po meni,ispod 50 evra je glupo otvoriti notepad.Nadam se da se neko slazhe samnom,ako se ne slazhe onda jebiga nedje grijeshim  Smile
« Poslednja izmena: 09. Okt 2008, 17:11:50 od pebas »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Ti recimo auto koje objektivno vrijedi 10.000$ kada ga iznesesh iz fabrike ne mozhesh prodavati za 8.000$ jer je njegova realna i najnizha cijena 10.000$ evra.
Sto se na ovaj primer moze primeniti kako?
Auto ima realnu cenu proizvodnje, od materijala preko tehnologije do radnika...
Ti ovo mozes da posmatras tako iskljucivo ako je sve sto imas potpuno legalno... dakle imas legalan windows, office, photoshop, dreamweaver, flash i sve ostalo sto koristis.
Ti to nemas.
Citat
Nema patetike,samo razocharenje da ne postoji na srpskom web-u,osim na jednom mjestu kod nas,okvirni cjenovnik koliko treba da naplatish svoj trud i rad.I tamo te pitaju koliko koshta auto?Ali to je neozbiljno po meni.
To nije ni najmanje neozbiljno.
Ne postoji cenovnik jer bi to onda znacilo da je cena ista bez obzira na to ko si ti i ko placa tvoj rad.
Ljudi koji znaju sta rade, znaju i koliko to vredi i koliko to kome mogu naplatiti.
Citat
Mada su svi freelance  daleko ispod tog cjenovnika tamo.Znam ja da mi mozhete reci:Chekaj ko te cjera da bid-ujesh tamo?
I zasto mislis da uvek prolaze oni sa najnizom ponudom. Ja ne bidujem vec duze vreme, ali imamo jednu osobu koja povremeno obidje elance i jos par sajtova i prijavi se. Dobijemo posao, a nikad nismo najjeftiniji.
Citat
Ali nije to odgovor na pitanje koliko bi vi naplatili svoj najjednostavniji web sajt?
Zavisi kome, posto takve stvari nikad ne radim, osim ako pomazem prijateljima kojima to, ne naplacujem, tj uglavnom to kompenzujemo nekim rostiljem.
Citat
To je jedina grana "zanata" na planeti gdje se izgleda na kupcima ostavlja da formiraju cijenu jer su prodavci,zanatlije ili kako god.pogubljeni.
Notorna glupost...
I u tom i u svakom drugom poslu dobiju se zahtevi i posalje se ponuda...
Kako ko formira cenu, njegova licna stvar...
To bi svako za sebe trebao znati...
Nije isto kada za jedan posao dobijes ponudu nazvrljanu na salveti i kad dobijes detaljno razradjeni plan, kao sto nije isto kad odes u studio koji izgleda kao da je preseljen iz SF filma i kada odes u neuglednu decuju sobu koja nije videla usisivac godinu dana... sve ima svoju cenu, znanje i umece narocito.
Citat
Pa odesh do automehanichara da ti zamijeni sijalicu na faru i to nema shanse ispod 5 evra.
Ali i to moze da kosta izmedju 0 i 100 eura u zavisnosti od toga gde ides.
Sa druge strane, ako ti mislis da to ne vredi toliko, niko ti ne brani da taj deo posla uradis sam.
Ionako je do imbecilnosti jednostavan.
Sa druge strane, na nekim novim automobilima, da bi zamenio far moras da vadis motor, i to ce ti naplatiti 50-150 eura (pa na vise)... ako mislis da to ne vredi toliko, sedi sam pa skini motor.
Citat
A zamisli redizajn da radish sjedishta,rama,da bude Euro standard podrzhan itd.
Ne koristi argumente koje nemas u rukama...
Citat
Jednostavno sam prebrao chitav internet da pronadjem fiksno ili bar razliku od 5-10 evra,ali je razlika u naplati je drastichna,od patetichnih do ekstremnih.
A sto te to toliko cudi?
Zasto postoji razlika u ceni izmedju kineskih - borovo patika - wind i slicnih - adidas nike i recimo biagiotti?
Zasto postoji razlika u ceni izmedju kineskih - beteks - zextra - mura i armani odela? a o krojacima koji rade odela po meri za predsednike i senatore da ne govorimo...
Zasto postoji razlika u ceni izmedju kanjize - tau keramike i villeroy boch?
Razlika postoji i drasticna je.
Zato ne postoji ni jedinicna cena cipela, odela, kravate, keramike, slike, viljuske, automobila.
Ona moze biti izmedju 0 i neograniceno.
U zavisnosti od toga jeli bliza 0 ili neogranicenom mozes ocekivati i manje ili vise od toga.
Cena je onoliko koliko vredis osobi koja ti posao daje... ako mu vredis malo i dobices malo... ako mu vredis mnogo dobices mnogo... s tim sto, ako mu to vredi zaista mnogo, nacice nekog u ciji kvalitet nema razloga da sumnja, nece ici okolo i juriti kineze, filipince, malezane.
Citat
Ako svako mozhe da nauchi taj zanat,onda buyers-i lijepo knjigu u ruke pa uchite,nego necete da "prljate" ruke,onda platite tu "sijalicu"...
Isto vazi i za tebe.. ako mislis da prodaja i management pickin dim, sedi pa probaj nesto nauciti pa ces videti kakva je to mudrost i zasto ljudi koji posao rade dobro imaju to sto imaju.
Citat
Shta je rad u sushtini,prodaja svog vremena i znanja za novac.
Interesantno... a sad uzmi lepo google posto ga toliko volis i procitaj definicije reci "work".
Da bi to o cemu pricas imalo smisla moras imati neku potporu... za pocetak iskustvo koje nemas...
Recimo, moj dobar drugar je to lepo srocio kad je ponudio svoju uslugu za koju zna da je dobra i za koju i ja tvrdim da je dobra...
Mom klijentu se svaki ulozeni dinar u moje usluge mora vratiti barem tri puta.
Samo... on radi ozbiljne stvari sa ozbiljnim ljudima, ne filozofira kako je:
Citat
Po meni,ispod 50 evra je glupo otvoriti notepad.
Posto je to uvreda za svakog ko je nesto u zivotu napravio, jer to pise neko ko jos uvek cestito ne ume ni dupe obrisati kada je rad na webu u pitanju Wink
To ti je isto ko kad bi sad neka lokalna fufica pocela da se fura na fazone supermodela koji ne ustaju iz kreveta bez 20 000$.

Svaki put kad pomislis kako je to malo para ili kako to nije vredno tvog truda idi probaj to zaraditi na drugi nacin, pa onda sudi.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
HTC Sensation XL
Iz vashe konverzacije, posebno ovih SF-ovih odgovora (zbog kojih sam pogledao na web design sa drugog aspekta, i drugachije neke stvari shvatio i primio k znanju) dolazim do jedne nedoumice....
Da li se neki rad u web designu naplacuje po vremenu izrade ili po izgledu, zadovoljstvu kupca....??
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Kao i u svemu drugom i u tome se naplacuje po tome ko si i za koga radis.

To moze da se razlozi na mnogo faktora, ali zbirno gledano to je sustina.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Moj utisak je sledeci:

Generalno ne postoji okvir za formiranje cijene izrade web sajta tipa:

XHTML.........toliko/strani
XHTML/CSS.........toliko/strani
XHTML/CSS,JS......toliko/strani i tako redom...

U sushtini je neodredjeno i zavisi od web dizajnera.

Dobro de.....pochetnik sam i pitam naravno,ko pita ne skita.Ja mislim da na pravom mjestu pitam.

Ovaj forum mi dodje kao "strogi" mentor,jer nigdje nema nijednog raspolozhenog mentora,niko nema vremena da se bakcje sa pochetnicima.Valjda je to pravilo svuda pa ostaju samo poneki  ljudi i poneki forumi rapolozheni da izadju u susret povodom pochetnichkih pitanja.Zato se nadam da se niko ne ljuti i ne vrijedja ako se ode u krajnost sa glupostima ponekad koje za mene(ili pochetnika) ne izgledaju kao glupost.Ali vremenom valjda ukapira,jebiga. Smile

Naravno da se slazhem sa vecjim dijelom odgovora SF,ali i dalje ostaje nedoumica...nego ajde necu da smaram vishe.
Mozhda sam drugachije trebao formulisati pitanje (koliko para bi najvishe dali za itd.) ali nema veze.
Iz ovog pitanja se mozhe nadovezati josh hiljadu pitanja i josh hiljadu odgovora pa cje sve na kraju izgledati kao 1000 zasto-1000 zato bolje da ne pitam vishe Smile ...u svakom sluchaju hvala na brzim odgovorima.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
Poenta je u tome da ti ne kapiras da to o cemu pricas je osnova osnove i da to nije nesto sto se placa bog zna koliko....
Ljudi placaju gotovo resenje koje radi... ovi koji seku psd i prave xhtml/css validan i koji se vidi lepo u svim browserima su fizikalci isti kao kopaci kanala... dobijaju neku kintu od recimo u vrh glave 100$ za 5-6 razlicih strana savrseno isecenih i sredjenih...

Ono sto se prodaje je gotov proizvod... dakle... dizajniran originalan vizuelni identitet, uklopljen u sajt koji pokrece neki cms uglavnom gotov, sa sredjenim slikama, contetnom, bazicnim SEO i sl...
To moze da se proda za par stotina dolara...
A ako je klijent neko veliki a ti neko cenjen i za mnogo mnogo vise...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 58
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
@Serbian Fighter:
Poenta je u tome da ti ne kapiras da to o cemu pricas je osnova osnove i da to nije nesto sto se placa bog zna koliko....
Ljudi placaju gotovo resenje koje radi... ovi koji seku psd i prave xhtml/css validan i koji se vidi lepo u svim browserima su fizikalci isti kao kopaci kanala... dobijaju neku kintu od recimo u vrh glave 100$ za 5-6 razlicih strana savrseno isecenih i sredjenih...

Ne znam jesi li svjestan koliko si mi pomogao sa ovim odgovorom,najozbiljnije.
Samo me je  interesovalo "gdje sam" u svemu tome,u toj hijerarhiji(znachi u "kanalu" sam josh uvijek i nema vrdanja dok se ne nauchi josh,ok).

@Serbian Fighter:
Ono sto se prodaje je gotov proizvod... dakle... dizajniran originalan vizuelni identitet, uklopljen u sajt koji pokrece neki cms uglavnom gotov, sa sredjenim slikama, contetnom, bazicnim SEO i sl...
To moze da se proda za par stotina dolara...
A ako je klijent neko veliki a ti neko cenjen i za mnogo mnogo vise...
Freelance je bio samo povod da postavim pitanje vezano za sve to.

A takodje hvala i za smjernice,shta dalje,kako napredovati itd...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.