Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zarada na internetu - za one koji imaju znanje, zelju za ucenjem i zaradom  (Pročitano 91329 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
LG Nexus 4
citao sam bas pre neki dan ... naglaseno je da mora biti pravno lice ...
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Možeš recimo:
1.) da registruješ d.o.o., ako pouzdano znaš da ćeš imati siguran prihod. Mislim da je minimum obazne "globe" za d.o.o. oko 11 hiljada mesečno, za porez ne treba da brineš dokle god ti godišnji prihod ne pređe 3 miliona, ako se dvoumiš oko deloatnosti koju bi prijaviom to je bar prosto, nađeš na sajtu apr-a neku od firmi za koje znaš da se bave sličnom delatnošću i jednostavno samo prepišešnjihovu šifru delatnosti;

ili moje omiljeno

2.) nađeš još dva drugara i registrujete u tom istom APR-u (za nekih 5000 dingera) neprofitno udruženje građana čiji bi ciljevi delovanja imali veze sa internetom (smislisš neku sočnu foru). E sad pošto si neprofitan ne možeš da podižeš sebi platu sa računa udruženja ali možeš da od para sa tog istog računa plaćaš internet (kablovski li adsl), komunalije, struju, vodu (ukoliko si udruženje registrovao na svojoj gajbi a pretpostavljam da jesi, pošto ga nisi kod komšije sigurno Smiley) )

Nadam se da sam bio od pomoći Wink
IP sačuvana
social share
U mlađega pogovora nema.
Edit by latifovich: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Mislim za to bi trebalo da poznajes zakon o porezima, zakon o udruženjima, par neki uredbi o vođenju poslovnog knjigovodstav, ali ako možeš da naučiš html, css i php programiranje, vala ovo ti je boranija Smiley)))
IP sačuvana
social share
U mlađega pogovora nema.
Edit by latifovich: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Mac OS X v: 10.6.8
Browser
Safari 534.52.7
mob
Apple iPhone 6s
Dofn, obavezni troskovi d.o.o. su veci, i u mom slucaju bez obzira na promet izadju na gotovo 40 000. Neki minimum, minimuma je oko 25 000 (za Beograd) + usluge knjigovodje.
Zato mozes otvoriti agenciju, u kom slucaju su troskovi oko 10-13 000 ...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
Po zakonu o porezu, ukoliko nisi u sistemu pdv-a nemaš potrebe za ovlašćenim poslovnim knjigovođom (u prevodu možeš i sam da vodiš knjige, obrasce uzimaš u savremenoj)..
Kada pominješ sebe pretpostavljam da misliš na "Burek d.o.o." Smiley
Ispravi me ukoliko grešim, po nekim uredbama donešenim od početka ekonomske krize za osnivajne d.o.o. potrebno je 250e u din. protivrednosti i još 250e koji mogu da se uplate u roku od dve godine.. Od uplate obavezan je doprinos (penziono, zdravstveno) koje opet po nekoj uredbi iz 2010-te treba da iznosi 38% minimalnog prosečnog dohotka koji trenutno iznosi 20 hiljada (govorim o visini minimalca), uz pretpostavku da sebi ne isplaćuješ zaradu (oslobođen si poreza na dobit).
Istina d.o.o. je najskuplji za odžavanje i ja lično nikad se ne bi odmah osnivao ukoliko nisam siguran u redovnu dobit.
Jeftinija varijanta je registacija preduzetnika (sve je u pola jeftinije) ali u slučaju nekog poslovnog kiksa (tužbe, parnice..) preduzetnik garantuje sa celokupnom svojom imovinom, dok d.o.o. samo sa stečenim kapitalom..
Za neki konkretni početak, stvarno iskreno preporučujem osnivanje Udruženja, najjeftinije, nejjednostavnije i najbezbolnije u slučaju da dođe do propasti poslovne ideje.
Samo u slučaju uspeha poslovne ideje savetujem PAŽNJU u rukovanju sa prispelim novcem i blagovremenu pravnu transformaciju (više poresku nego pravnu Smiley )..
IP sačuvana
social share
U mlađega pogovora nema.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 4
u spomeutom slucaju 12-13k za preduztetnika ... da li tada preduzetnik ima doprinose ... tj uplacuje penziono ... ili je to trosak samo sta ide drzavi ... bez da ista direktno za sebe radis ... mada generalno penzija je trenutno  Smile kamoli na tu cifru ... al me uopsteno interesuje

koji porez se placa i koliko u slucaju koriscenja mreza za oglasavanje ... npr. httpool ili etarget kao domaci ... adsense kao ino primanje?

do kog godisnjeg prinosa ce ovaj iznos od 12-13k ostati takav ... posto kolko sam skontao on ide kao minimalan a to odredjuju prema potencijalnoj zaradi ... pausalno? il sam opet pobrljao Smile
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
u spomeutom slucaju 12-13k za preduztetnika ... da li tada preduzetnik ima doprinose ... tj uplacuje penziono ... ili je to trosak samo sta ide drzavi ... bez da ista direktno za sebe radis ... mada generalno penzija je trenutno  Smile kamoli na tu cifru ... al me uopsteno interesuje

koji porez se placa i koliko u slucaju koriscenja mreza za oglasavanje ... npr. httpool ili etarget kao domaci ... adsense kao ino primanje?

do kog godisnjeg prinosa ce ovaj iznos od 12-13k ostati takav ... posto kolko sam skontao on ide kao minimalan a to odredjuju prema potencijalnoj zaradi ... pausalno? il sam opet pobrljao Smile

Ta cifra je iznos koji moraš, kao preduzetnik, da uplaćuješ imao doprinose ili nemao, o načinu isplate zarade morao bi da se posavetuješ sa nekim malo stručnijim od mene. Tzv. paušalac si dokle god ne pređeš 3 miliona dinara na godišnjem nivou, onda ulazišu PDV.
Što se inostranih isplata tiče, koliko mi je poznato, ukoliko ti pojedinačna uplata ne prelazi 100e nema nikakvog poreza. Ako imaš dobar prihod od oglašavanja, podesi ako možeš da ti se npr. umesto 360e jednom mesečno uplaćuje po 80e na svakih 7 dana.
Nadam se da sam bio od pomoći Smiley
IP sačuvana
social share
U mlađega pogovora nema.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 4
jesi ... ali nije to problem vec ... pausalac do 3 miliona ... da ali ... ne placaju svi pausalci isto ... na to sam mislio ... koliko siguran mogu biti u troskove .

ovo za ino izgleda zanimljivo ... ima google mogucnost obustave i podesavanja na odredjeni iznost
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 37
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
E to zavisi od onog tamo "šalterdžije" u poreskoj kojeg ti dodele da te prati. Mislim da se paušal određuje na godišnjem nivou, i može da se menja iz godine u godinu.. E sad koliko tačno, to stvarno neznam.
IP sačuvana
social share
U mlađega pogovora nema.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
LG Nexus 4
bas to  Smile da li se on dodeljuje kad se zavrsi otvaranje i sve ... ili raniej i odma znas koji ti je trosak ... pa ukoliko ti ne odgovara mozes da odustanes ... i vidis opet kasnije
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 28
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.