Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljivo: G-mail preko default mail klijenta na Symbian telefonima  (Pročitano 35224 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 131
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
HTC TP2, Nokia 1100
Da li si iz Beograda? Ja nista nisam menjao u podesavanjima, a odjednom je prestalo da radi...

Iz Beograda sam.

I meni se to ranije desilo, radilo je normalno i onda je odjednom prestalo.

Obrisao sam kompletan Account i napravio isti i onda je proradio.

Jel koristis konekciju bez Proxy port-a?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
HTC Bravo
Naravno, koristim konekciju bez proxy-ja, pokusao sam i sa klasicnom proxy konekcijom, menjao apn sa gprsinternet na gprswap i jos neke varijante isprobavao(menjao authenticaton sa pap na chap i jos mnogo toga), ali ocigledno da sam nesto propustio da uradim. Hvala na pomoci, sad cu obrisati postojece account-e i napraviti nove, nadam se da ce pomoci. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 131
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
HTC TP2, Nokia 1100
Naravno, koristim konekciju bez proxy-ja, pokusao sam i sa klasicnom proxy konekcijom, menjao apn sa gprsinternet na gprswap i jos neke varijante isprobavao(menjao authenticaton sa pap na chap i jos mnogo toga), ali ocigledno da sam nesto propustio da uradim. Hvala na pomoci, sad cu obrisati postojece account-e i napraviti nove, nadam se da ce pomoci. Smile

Meni se to ranije desilo, znaci na starijim verzijama FW-a, moze da bude da je i do toga nesto, jer mi se to vise nije desavalo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC Bravo
Resio sam Gmail problem sa SE M600!!! Smile Smile Smile Danima sam se mucio, jer je sve do skoro sljakao, a znam da nisam nista menjao u podesavanjima koja je @Mikele postavio... Instalirao sam razne sertifikate, menjao internet podesavanja 50 puta, menjao podesavanja mail klijenta, lupao glavom o zid! Smile Nista nije pomagalo, vec sam polako poceo da razmisljam o prodaji ovog komunikatora(a prirastao mi je srcu samo tako Smile), kad malopre se setim da izvrsim jos jednu izmenu u mail klijentu - naime, umesto "pop.gmail.com", treba staviti "pop.googlemail.com", i - resena stvar! Smile Smile Da ne zaboravim - odlazni mail je citavo vreme radio, ali ne i dolazni. Inace, nemam pojma sto se istripovao mail klijent, kad je sve do skoro radio i sa pop.gmail.com, ali nema veze... Smile Radi sa istom izmenom u podesavanjima i ProfiMail! Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Kao što je poznato gmail je počeo sa imap podrškom a ne samo pop, kao do sada. Ima i uputstvo za podešavanje na google sajtu ali evo postaviću ga i ovdje. Šta reći, oduševljen sam. Ovo mi je prvi imap e-mail nalog na telefonu. Smile
Radi fantastično, izgleda fantastično.

Evo podešavanja za s60:

Symbian S60

To configure IMAP for your Symbian S60 device, just follow these steps:

1. Enable IMAP in your Gmail account settings.
   2. Select 'Messaging' > 'Options' > 'Settings' > 'E-mail' > 'Mailboxes.'
   3. If you have never set up email on your phone before, select 'Yes' to define a new mailbox. If you already have other mailboxes, select 'Options' and then 'New mailbox.'
   4. Select 'Start' to begin the setup wizard.
   5. Select 'IMAP4' and then 'Next.'
   6. Enter your Gmail username (including '@gmail.com') as the email address and select 'Next.'
   7. Enter 'imap.gmail.com' as the incoming mail server and select 'Next.'
   8. Enter 'smtp.gmail.com' as the outgoing mail server and select 'Next.'
   9. Select the appropriate access point and then 'Next.'
  10. Enter a descriptive name for the email account mailbox name.
  11. Once your mailbox is set up, select it from the email mailbox settings screen.
  12. Select 'Connection settings' > 'Incoming e-mail.'
  13. Enter your Gmail username (including '@gmail.com') and password.
  14. Select 'SSL/TLS' for your security (ports) and define your port as '993.'
  15. Select 'Back.'
  16. Select 'Outgoing e-mail.'
  17. Enter your Gmail username (including '@gmail.com') and password.
  18. Select 'StartTLS' for your security (ports) and define your port as '587.'
  19. Select 'Back' and change any other settings according to your preferences.

Jedino što su zaboravili da napišu a to je da je potrebno, barem na E61, otići u podešavanja gmail-a\podešavanje preuzimanja\pretplate foldera.... i tu čekirati za koje foldere će se ažurirati pošta. Ja sam za početak uključio sve.

Eto tako, evo i slički sa moje paklene mašine E61....  Smile Smile Smile

P.S. sve ovo naravno, sa identičnim podešavanjima, radi i u profimail aplikaciji... s tim da profimail ima malo intuitivnije i bogatije podešavanje od defaultnog Nokia mail klijenta.

« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 02:27:21 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
mob
HTC Bravo
A koja je prednost imap u odnosu na pop pristup? Smile Oprosti meni neukom... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
Opera 8.01
Pa valjda se vidi sa slički... Smiley
Imaš uvid u sve foldere i potpunu kontrolu na G-mail akountu. I sve to možeš da uređuješ sa telefona. Znači, imaš pristup svim folderima na g-mail-u i to je sve fino i pregledno sortirano.
Ja sam ranije sa pop mail serverom mogao da vidim samo inbox i ništa više. Evo sad možeš da pročitaš i spam sa svog g-mail naloga.  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 08. Feb 2008, 03:47:13 od elborashon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 20016
Zastava Novi Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Apple iPhone
Meni ova podesavanja ne rade  Smile
Mislim, radi sve ali kao da sam pop podesio  Smile
IP sačuvana
social share
Preporuka za clanove: Srpski pravopis 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Any fool can use a computer. Many do.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8510
Zastava Minas Tirith
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
mob
HTC One X
Razlika između POP i IMAP pristupa:

Kod POP pristupa korisnik downloaduje poruke na svoj računar gde obavlja dalje operacije nad porukama bez potrebe da komunicira sa serverom sve do trenutka slanja ili ponovnog primanja.

Kod IMAP pristupa poruke ostaju na serveru, kao i organizacija mail foldera (dok se ne zatraži njihovo otvaranje). Akcije nad porukama zahtevaju komunikaciju sa serverom.

IMAP je pogodniji kada korisnik ima potrebu da pristupa svom mailboxu sa više mesta i iz više klijenata jer se status poruka kao i organizacija poruka zadržavaju na serveru. IMAP pristup može da bude mnogo sporiji od POP (ako se izuzme vreme potrebno za donwload poruka kod POP).

POP je najpogodniji kada korisnik koristi jednog email klijenta sa jednog uređaja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 3415
Zastava Republika Srpska
OS
Nepoznat
Browser
NokiaE61-1 3.0
@Mikele, prvo uđi u poruke/opcije/podešavanja/e mail/gmail/podešavanje preuzimanja...
Tu ima opcija pretplate foldera... pritisni sačekaj da se ažuriraju folderi između servera i telefona , klikni na gmail i štihiraj one foldere koje hoćeš da vidiš na telefonu.

poslije toga bi trebalo da se vide ti folderi iz mail sandučeta i da se upadte-uju kada uspostaviš konekciju.

Naravno prije svega ovoga treba na gmail-ovom sajtu uključiti opciju da radi kao imap server. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.