Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 22:36:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zanimljive informacije  (Pročitano 55606 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Uticaj muzike na curke

Britanski uzgajivaci curki dobice kompakt disk sa relaksirajucom muzikom, u okviru eksperimenta nacionalnog sindikata poljoprivrednika koji zeli da utvrdi da li muzika utice na gojenje zivine.
CD sa deset snimaka - pticjim cvrkutom, pjevanjem kitova i curlikanjem veselih curki, dobilo je 114 uzgajivaca koji su se dobrovoljno prijavili za eksperiment.
“Poznato je da zivina pod stresom ima vise rizika da se razboli. Veliki dio energije tada trosi da savlada strah, umjesto da raste i da se goji”, rekao je jedan predstavnik sindikata.
Sindikat se nada da ce eksperiment pomoci da se utvrdi i koji tip muzike najumirujucije djeluje na curke.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Javna obdukcija u Londonu

U Umjetničkoj galeriji, u jezivom spektaklu, njemački doktor Gunther von Hangens održao je javnu obdukciju, naplaćujući 19 dolara po ulaznici.Uprkos upozorenjima vlasti da je takav događaj zabranjen zakonom, ekscentrični Nijemac i njegovi gosti održali su prvu javnu obdukciju na tlu Britanije u zadnjih 170 godina.
Profesor Gunther von Hagens počeo je obdukciju pred očima petstotinjak znatiželjnika u londonskom East Endu, poznatom po šetnjama Jacka Trbosjeka. Među publikom, a na zahtjev Sctland Yarda, nalazili su se i profesori anatomije, koji su trebali izvijestiti o eventualnim nepravilnostima.
U Scotland Yardu odbili su reći hoće li nakon upozorenja zaustaviti obdukciju u Brick Lane centru, gdje je Von Hagens izazvao senzaciju svojom Body Worlds izložbom, koju su sačinjavali eksponati izrađeni od očuvanih ljudskih leševa. Izložba je naišla na negodovanje, a dvoje ljudi i fizički se usprotivilo takvoj vrsti umjetnosti. Jedan od njh, Martin Wynness, bacio je boju preko cijelog poda galerije i dekom prekrio leš trudnice, govoreći da ne može podnijeti izlaganje 7 mjeseci mrtvog fetusa u njezinoj utrobi. Nakon incidenta, protiv Wynnessa nije podignuta nikakva tužba. No, protiv Geoffreyja Leea, koji je čekićem lupao po izloženim tijelima, tužbu je pokrenula policija.
Što se same obdukcije tiče, profesor je naglasio kako ima dopuštenje porodice preminulog, kao i potrebna zakonska ovlaštenja. Jedan od dvojice asistenata prije prvoga reza obratio se publici, predstavljajući mrtvaca...
"Ovo je tijelo 72-godišnjeg Nijemca. Njegov život nije bio ni po čemu značajan. Bio je poslovni čovjek, radnik, koji je izgubio posao s 50 godina. Tada se počeo opijati. Za života ispijao je do dvije boce viskija na dan i do kraja života bio je teški pušač", rekao je asistent.
Samu obdukciju, koja je počela rezom na grudnomu košu, pratila je kamera, a slika se direktno prenosila na velikom ekranu iznad podija. Tokom procedure, organi su se u zdjelicama prinosili na uvid svima zainteresovanima.
Na kraju cirkusa nekolicina okupljenih bila je oduševljena...
"Mislim da je ovo bilo doista fascinantno. Dosad nisam vidjela ništa slično", rekla je 40-godišnja knjigovotkinja Louise Cotton. No, prisutni studenti medicine nisu dijelili njezino oduševljenje...
Profesor Von Hagens svoj egzibicionizam opravdava činjenicom da je rad forenzičara danas postao temom brojnih filmova i televizijskih serija, a on je svoje medicinsko znanje samo želio podijeliti sa širokom publikom, koja očito pokazuje određenu dozu zanimanja.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Lecio i izlecio 20 nerotkinja "injekcijom"

... sve bebe, medjutim bile pljunuti "doktor"

U beogradskom Drugom opstinskom sudu na cetiri godine zatvora osudjen je Dragan Jovanovic (34), iz sela nadomak Beograda, zbog laznog predstavljanja i nadrilekarstva.
Sud je tokom dokaznog postupka utvrdio da je lazni doktor u periodu od marta 1997. do juna 1999. godine "lecio i izlecio" blizu dvadesetak nerotkinja, od kojih je svaka donela na svet zdravu bebu. Sve bi bilo u najboljem redu da trojica muzeva i novopecenih roditelja nisu posumnjali u Jovanovicev metod lecenja...
- Od malih nogu baba me je ucila cemu koja travka sluzi i sta leci. Kad sam odrastao poceo sam da lecim narod cajevima i u tome sam bio uspesan. Onda su, jedna po jedna, u moju kucu pocele da pristiľu i da traľe pomoc mlade zene koje u svojim brakovima nisu imale decu. U pocetku sam i njima davao cajeve, a onda sam se dosetio da im pomognem - rekao je pred sudskim vecem Dragan Jovanovic.
Glas o coveku koji uspesno leci nerotkinje i na taj naćin spasava i njihove uzdrmane brakove brzo se procuo. Pred Jovanovicevim malim kucerkom u selu produzavali su se redovi pacijentkinja, ne samo iz okoline Beograda, nego i iz Nisa, Kragujevca, Valjeva, Novog Sada...
- Dolazile su mi zene iz svih krajeva Srbije i trazile isto: da im omogucim da rode dete. Bilo je mladih i lepih, ali i ruznih zena. Svakoj sam, bez obzira na izgled i godine, pomogao i udovoljio joj. I bar svaka druga je rodila bebu - tvrdi Jovanovic.
Lazni vidar i doktor otkriven je slucajno. Trojica oceva iz susednih sela nasli su se s porodicama u letnje popodne da popiju pivo i malo se provedu. Dok su se oni "ladili", njihova deca su se igrala u basti. Tada je jedan od njih primetio da svo troje dece lice jedno na drugo. Odmah su posumnjali u svoje ľene, ali i u "doktora" Jovanovica, cije su bile pacijentkinje.
- Upali su pijani u moju kucu, kasno uvece, i poceli da vicu na mene i da me samaraju. Trazili su da im priznam kako sam i cime lecio njihove zene. Uplasio sam se i u besu rekao: Nisu vase zene jalovice, nego vi. Da nije bilo mene i moje injekcije, nikada ne biste dobili decu!
Gnevni ocevi pretukli su nadrilekara i prijavili ga policiji. Ubrzo je uhapsen. Jovanovic pred policijom i sudom nijednog trenutka nije priznavao delo koje mu se stavlja na teret, tvrdeci da je "samo pomagao" i da nikoga ni na sta "nije prisilio".
Upitan od strane suda da malo pojasni kakvu je to injekciju davao zenama i da li se kaje za ono sto je radio, okrivljeni Jovanovic je izjavio:
- Zasto bi se kajao? Nisam nikoga ubijao, nego sam darivao zivot! A injekcija? Kako cija i kakva? Pa moja, brate. Ne moze se zatrudneti od nekakvih cajeva i trava, nego samo od dobre injekcije!

Na sudu pacijentkinja LJ.K. izjavila:

REKAO MI JE DA SE SVUCEM...

Jovanoviceve reci potvrdili su i brojni svedoci, od kojih su vecina bile zene.
- U braku sam sa Zivotom celih deset godina. Nismo imali dece. Obisla sam sve moguce lekare i uvek isto: "Dzabe, snajka, ti pijes lekove, problem je kod tvog muza". Kad sam to saopstila Zivoti i njegovoj majci, nastao je haos u kuci. Onda sam cula za doktora Jovanovica i otisla sam kod njega da traľim pomoc - ispricala je pred sudom lepuskasta Lj.K., jedna od pacijentkinja laznog doktora.
Prema njenim tvrdnjama, doktor ju je ljubazno primio, saslusao i obecao joj "sigurno izlecenje":
- Rekao mi je da ako hocu dete moram da budem spremna na rizik i moguce posledice. Pristala sam. A onda mi je rekao da se svucem, sto sam i uradila, misleci da hoce da me pregleda. Međutim, svukao se i on... Shvatila sam o cemu se tu radi, ali mi je vec svega bilo dosta i pristala sam. Onda se desilo ono... Posle sat vremena, obukla sam se i onako, malo posramljena, posla kuci. Doktor mi je rekao da cu bebu roditi i da ne treba da se stidim. Samo, ako me neko u selu pita na koji me je naćin lecio, da kaľem da mi je dao injekciju.
Posle devet meseci Lj.K. je zaista rodila devojcicu, koja je, kako ona kaze, bila "pljunuti doktor".
Na sudijino pitanje da li ju je doktor prisilio ili bio grub prema njoj kada su bili intimni, Lj.K. je kao iz topa odgovorila:
- Taman posla! Bio je nezniji i bolji od mog Zivote!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Skalpirao ljubavnicu

Jedna je 54-godišnja Poljakinja uspjela preživjeti nakon što ju je 63-godišnji ljubavnik skalpirao i dvije sedmice držao zatvorenom u stanu u Gdanjsku, objavila je poljska agencija PAP.
Nakon što ju je skalpirao, muškarac identifikovan kao Bernard B. nije joj dopustio potražiti lijekarsku pomoć tako što joj je prijetio smrću ako napusti stan.
Žena je u bolnicu smještena nakon što je njezin sin, bojeći se da je mrtva, od policije zatražio da provjeri gdje je i šta je s njom.
Zbog tog zločina Bernardu B., koji je u trenutku hapšenja bio vrlo pijan, prijeti kazna od deset godina zatvora. (2004.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Online razvod

U Velikoj Britaniji je pokrenut prvi razvod braka koji je još prošlog Božića naručen putem interneta.
Razvod je, putem Divorce-Online sitea, zatražio jedan muškarac iz Essexa nezadovoljan ponašanjem svoje supruge.
Dosjetljivi web dizajner platio je 85 funti za download službenih dokumenata potrebnih za razvod i prije tri godine pokrenuo web stranicu koja bi nezadovoljnim bračnim partnerima trebala olakšati pokretanje razvoda.
Ne sumnjajući u uspjeh svoje usluge direktor Divorce-Onlinea Mark Keenan, bio je ipak pomalo iznenađen činjenicom da je neko zatražio razvod na sam Božić.
Advokat Divorce-Onlinea, nije iznenađen: "Razvodi se često naručuju online upravo na praznike, a u januaru imamo najviše posla. Nova godina za mnoge znači novi početak i ljudi su nerijetko skloni tada donijeti neke velike i važne životne odluke."
Keenan, koji je sretno oženjeni otac jedne djevojčice, zaradio je 50 funti kladivši se da će njegov prvi božićni online razvod biti doveden do suda. "Imamo kladionicu za takve slučajeve i ukoliko neko i ove godine naruči razvod upravo na Božić, ja sigurno dobivam", rekao je zadovoljno Keenan. (2004.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Plaćao alimentaciju za nepostojeće dete

Jedna lukava Australijanka smislila je lak način zarade. Od svog naivnog bivšeg dečka ona je uzimala alimentaciju za dete koje uopšte ne postoji. Ta 22-godišnja devojka je svom nekadašnjem ljubavniku lažno tvrdila da imaju dete, a on je, ni ne pretpostavljajući da je dete izmislila, plaćao alimentaciju. Čak se složio i da dete zovu Reece James. Plaćajući nadoknadu za nepostojeće dete naivni 24-godišnji mladić se oprostio od 23 hiljade australijskih dolara (oko 12.500 američkih dolara).
Istina je izašla na videlo kada je pripretio da će sudski zatražiti pravo da posećuje svog sina. Prevara je tek tad otkrivena, a devojka je završila na sudu. (2003.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Alimentacija za macku

46-godisnja Birgit Egelmiler iz Drezdena, nakon razvoda, zatrazila je od svog godinu dana starijeg muza Gerda mjesecnu nadoknadu u iznosu od 16 eura, sto je trecina ukupnog iznosa kojeg potrosi na nekad zajednicku macku Minku. “Svaki mjesec placam hranu, mlijeko, racune za veterinara, osim toga tu su i injekcije, troskovi puta do veterinara…” rekla je Birgit. “Ako pristane na ove troskove, dozvolicu mu da tri puta mjesecno posjecuje Minku”. Medjutim, u Njemackoj i Evropskoj uniji ne postoji zakon prema kojem bi Gerd trebao da placa alimentaciju za macku… (2003.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Statua konja-nadgrobna ploca muzu

Sud u njemackom Neustadtu odlucio je u korist zene koja je tuzila lokalne vlasti jer joj nisu dozvolile da na grob svog muza postavi statuu konja. Njen udarni argument bio je da je nadimak njenog pokojnog supruga bio “Konj”, tako su ga zvali svi prijatelji i rodbina, pa je smatrala prikladnim da na grob postavi 80 centimetara visok kip domace zivotinje.
Gradske vlasti su smatrale da bi takva statua, osim sto je uvredljiva za pokojnika, narusila i dostojanstvenost groblja. (2003.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Sahrana u svemiru

Kako bi ispunila poslednju zelju svog pokojnog supruga, jedna Njemica poslace njegov pepeo u svemir, i to u ruskoj raketi.
Urte Miler (58), medicinska sestra iz Berlina, platila je jednoj americkoj kompaniji 10.930 dolara da organizuje prenos pepela njenog supruga Hajnca u svemir. Oko deset grama pepela u svemir ce odletjeti u kapsuli velicine ruza za usne. Raketa s pepelom bice lansirana iz svemirskog centra Bajkonur u Kazahstanu, u januaru 2003. Kapsula ce biti izbacena iz rakete, kruzice oko Zemlje pet do sest godina, nakon cega ce se raspasti.
Urte Miler nece biti u raketi, niti na mjestu lansiranja, ali ce dobiti video snimak dogadjaja. "Kada se kapsula raspadne, ne zna se gdje ce pepeo zavrsiti. Mozda stigne do Sunca, ko zna?", rekla je Ute. (2002.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
mob
Apple iPhone 6s
Uhapšen zbog sexa sa kravom

Muškarac iz Indije uhapšen jer se namjeravao seksati s kravom “na otvorenom”.Neimenovani 22-godišnjak iz New Delhija uhapšen je jer je pronađen u “čudnom položaju” s kravom. Policija kaže da je osumnjičeni pokušao seks s kravom na gotovo javnom mjestu te je priveden nakon što je komšija pozvao snage reda.
Muškarac je optužen za uznemiravanje javnosti.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 31. Jul 2025, 22:36:39
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.