Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 00:31:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zakon Biocentrizma  (Pročitano 3938 puta)
27. Jan 2013, 12:27:34
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia Luvmya 520
Otvaram ovu temu sa namerom da se razjasne nerazumevanja oko covekove funkcije, svrhe i znacaja u odnosu na sve ostale poznate vrste.

Govoricu samo o osnovnom zakonu biocentrizma koji se zvanicno kao koncept pojavio 2007. i predstavio ga je americki doktor medicine Robert Lanza, naucnik koji se bavi poljem biologije i regenerativne medicine.
Mada je taj zakon takodje osnovno ucenje svetog pisma.
On glasi : nista ne moze postojati bez svesti

To znaci da pre nastanka coveka ( prvog i jedinog bica na ovoj Planeti koje ima svest ) nista nije postojalo i da je svaki covek pojedinacni nosilac dokaza postojanja svega sto je definisao.
To znaci da je sve kreirano u +/- 7000 godina i da se kreacija odnosi na kreaciju individualnog coveka a ne na materijalne stvari koje su kroz coveka nastale ili na individualnu kreaciju zivotinja.

Sta Vi mislite o ovome ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
Browser
Nokia 070
mob
Samsung 
Ajde malo da filozofiramo.
Bez svesnog posmatrača sve što postoji nema nikakav značaj.
Trenutak nastanka svesti na Zemlji je diskutabilno pitanja. Ja se ne slažem sa ovom brojkom od 6-7 hiljada godina, ali to nije mnogo važno za temu.
Ako su ljudi jedina svesna bića, onda smo jedini posmatrači. U tom slučaju pošto nikog nije bilo da doživi ovaj svemir možemo na neki način reći da ništa nije postojalo.
Ali ako je bilo svesnih posmatrača, ovde mislim na božansku ili vanzemaljsku svest, onda stvari stoje drugačije.
Uzgred ne zaboravimo činjenicu da mi ne vidimo samo sadašnjost. Čak i prostim posmatranjem zvezda putujemo daleko u prošlost jer gledamo dešavanja od pre nekoliko miliona pa i milijardi godina.
Na taj način naša svest putuje kroz prostor i vreme i daje smisao svim stvarima od početka ovog univerzuma.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ajde malo da filozofiramo.
Bez svesnog posmatrača sve što postoji nema nikakav značaj.
Trenutak nastanka svesti na Zemlji je diskutabilno pitanja. Ja se ne slažem sa ovom brojkom od 6-7 hiljada godina, ali to nije mnogo važno za temu.
Ako su ljudi jedina svesna bića, onda smo jedini posmatrači. U tom slučaju pošto nikog nije bilo da doživi ovaj svemir možemo na neki način reći da ništa nije postojalo.
Ali ako je bilo svesnih posmatrača, ovde mislim na božansku ili vanzemaljsku svest, onda stvari stoje drugačije.
Uzgred ne zaboravimo činjenicu da mi ne vidimo samo sadašnjost. Čak i prostim posmatranjem zvezda putujemo daleko u prošlost jer gledamo dešavanja od pre nekoliko miliona pa i milijardi godina.
Na taj način naša svest putuje kroz prostor i vreme i daje smisao svim stvarima od početka ovog univerzuma.
Za sada covek je jedino svesno bice. Sve da se i pojavi neko drugo svesno bice moralo bi da ima ovu istu svesnost o postojanju, posto ne mogu da postoje dve ili vise razlicitih svesti o postojanju istih stvari.

Svest je definisanje recima onoga sto postoji, reci su simboli i prvi koji su se pojavili su pismo iz Vince nisam siguran sta bi tu moglo da bude diskutabilno i kako to " nije vazno za temu ".
Svest se ne bavi " onim sto je bilo " ili " onim sto ce biti " nego onim sto je " sada i ovde ", sve price o
" milionima / milijardama godina " nisu svest nego teorije koje nikada nece biti svest.
Svest ljudi koji zive sada i ovde nema nikakve veze sa nepostojecom svescu mrtvih.
Svest je svest zivih a ne mrtvih.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Bosch ima centrifugu
Nista ne moze postojati bez svesti - to je tacno - ali je problematicno predpostaviti da je covek jedino bice na ovoj planeti a posebno ne u univerzumu koje poseduje svest. Sa druge tsrane biti svestan postojanja je jedna stvar ali biti svestan svoje svrhe i cilja je nesto drugo.

Sobzirom da nemamo svest o svrsi mi nismo nipocemu drugaciji od krda ovaca u toru. Sa druge strane ne znam kako je covek dosao do zakljucka da zivotinje nemaju svest. Ona postoji ali na drugom nivou i frekfenciji. Isto vazi za sve sto postoji ukljucujuci i samu planetu.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia Luvmya 520
Nista ne moze postojati bez svesti - to je tacno - ali je problematicno predpostaviti da je covek jedino bice na ovoj planeti a posebno ne u univerzumu koje poseduje svest. Sa druge tsrane biti svestan postojanja je jedna stvar ali biti svestan svoje svrhe i cilja je nesto drugo.

Sobzirom da nemamo svest o svrsi mi nismo nipocemu drugaciji od krda ovaca u toru. Sa druge strane ne znam kako je covek dosao do zakljucka da zivotinje nemaju svest. Ona postoji ali na drugom nivou i frekfenciji. Isto vazi za sve sto postoji ukljucujuci i samu planetu.
Nije pretpostavka da je covek jedino svesno bice sa ove Planete nego cinjenica. Cinjenica je da su zivotinje i covekoliko bice ( koje je bilo reproduktivno kompatibilno coveku ) koristile inteligenciju da opstanu a ne svest.
Zivotinje i danas imaju inteligenciju koja ih odrzava u opstanku, dok je covekova svest koristeci inteligenciju dovela u postojanje sve ovo sto vidimo da jeste.
Naravno da imamo svest da smo iskoristeni za kreaciju onoga sto ce koristiti oni koji budu zivi, kao sto ti rece
"ovce u toru" ali isto tako ljudi imaju mehanizam egoizma koji tu surovu istinu ignorise. Samo tako je covek mogao da predje put od tocka do medjuplanetarnih letelica i svega ostalog. Da covek nije imao ugradjen egoizam, izumro bi od depresije shvatanja da zivot roba koji ide u smrt nema smisla. Ovako je verovao u bajku
individualnog znacaja i sa osmehom na licu koracao u sigurnu smrt.
Svest je definisanje recima svega sto postoji, zivotinje tu frekvenciju ne primaju niti odasilju, one imaju frekvencije koje su strogo u skladu sa njihovim instiktima i nagonima i ne predstavljaju svest nego definisu njihovu inteligenciju ( sposobnost shvatanja situacije ). Dok je covekova inteligencija vezana za rec kojom se definise  svest.
Zivotinja i mrtva materija ne prepoznaje i koristi frekvencije koje covek definise i koristi.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Citat
Svest je definisanje recima onoga sto postoji, reci su simboli i prvi koji su se pojavili su pismo iz Vince nisam siguran sta bi tu moglo da bude diskutabilno i kako to " nije vazno za temu ".
Svest se ne bavi " onim sto je bilo " ili " onim sto ce biti " nego onim sto je " sada i ovde ", sve price o
" milionima / milijardama godina " nisu svest nego teorije koje nikada nece biti svest.
Svest ljudi koji zive sada i ovde nema nikakve veze sa nepostojecom svescu mrtvih.
Svest je svest zivih a ne mrtvih.

Znachi, univerzum i sve shto postoji je staro onoliko koliko moja secanja dosezu, a svo ostalo znanje je nebitno. Kada ja umrem vishe nichega nece biti?

Neopisiva glupost.

Kao prvo, ljudi koji izmishljaju takve gluposti prvo treba da razjasne neke osnovne pojmove i pitanja za koje je ochigledno da nisu tachno sigurni shta znache:

1. Shta je filozofija?

2. Shta je nauka?

3. Razlika izmedju filozofije i nauke

3. Shta su neproverene teorije(hipoteze) i koju ulogu one igraju u nauci?

Verujem da ima malo ljudi koji znaju konkretne odgovore na ova pitanja, ne samo ovde vec uopshte zbog toga shto se veoma malo ljudi bavi ovom problematikom.

Pojmovima kao shto su ,,svest'' i ,,percepcija'' se uglavnom bavi psihologija a i ona vishe nagonje filozofiji i shpekulacijama nego egzaktnoj nauci.
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia Luvmya 520
Znachi, univerzum i sve shto postoji je staro onoliko koliko moja secanja dosezu, a svo ostalo znanje je nebitno. Kada ja umrem vishe nichega nece biti?

Neopisiva glupost.
Tako je, to je glupost i nema nikakve veze sa onim sto sam rekao. Svest se bavi postojanjem necega/nekoga a ne trajanjem tog postojanja.
Sve postoji zato sto postoji svest koja to postojanje definise i tu nema egoizma, nema individualnog znacaja.
Kada svi kojima je bitno trajanje postojanja umru, ostace oni kojima je bitno da sve postoji samo " sada i ovde ".
Citat
Kao prvo, ljudi koji izmishljaju takve gluposti prvo treba da razjasne neke osnovne pojmove i pitanja za koje je ochigledno da nisu tachno sigurni shta znache:

1. Shta je filozofija?

2. Shta je nauka?

3. Razlika izmedju filozofije i nauke

3. Shta su neproverene teorije(hipoteze) i koju ulogu one igraju u nauci?

Verujem da ima malo ljudi koji znaju konkretne odgovore na ova pitanja, ne samo ovde vec uopshte zbog toga shto se veoma malo ljudi bavi ovom problematikom.

Pojmovima kao shto su ,,svest'' i ,,percepcija'' se uglavnom bavi psihologija a i ona vishe nagonje filozofiji i shpekulacijama nego egzaktnoj nauci.
Bez obzira ko je rekao glupost koju si ponovio i pokusao meni da naturis, odgovoricu na pitanja koja takodje nemaju veze sa ovom temom.
Filozofija je mudrost koja se nalazi u istini koja dolazi iz stvarnosti. ( sve ostalo je zloupotreba reci ' filozofija ' )
Nauka je primenjena filozofija.
Filozofija = znanje
Nauka = praksa
Neproverene teorije su materijal za proveravanje.
Jako malo ljudi se bavi stvarnoscu/znanjem/istinom, zato i zivimo u svetu u kojem zivimo.
Tacno definicisanje pojmova je egzaktna nauka i ne postoji sila koja moze da negira stvarnost koja je tako definisana.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 481
OS
Windows 7
Browser
Chrome 24.0.1312.57
Citat
Filozofija je mudrost koja se nalazi u istini koja dolazi iz stvarnosti. ( sve ostalo je zloupotreba reci ' filozofija ' )

Potpuno netachno, pojma nemash o chemu govorish.

Citat
Nauka je primenjena filozofija.

Ovo josh veca glupost? Kada kazem nauka, mislim na onu nauku koja je izgradjena u 19. veku naovamo.

Vidim zashto je tako lako prodavati neku shuplju idiotsku prichu o nekakvoj svesti. Potrebno je ne znati nishta da bi popushio takve stvari.

Citat
To znaci da je sve kreirano u +/- 7000 godina i da se kreacija odnosi na kreaciju individualnog coveka a ne na materijalne stvari koje su kroz coveka nastale ili na individualnu kreaciju zivotinja.

Znachi ako ti uradish test ugljenika na fosilni ostatak neke koske i dokazesh da je on star oko 200.000 godina to nije tachno zbog toga shto se: ili niko toga ne seca? ili nije mogao tada to da definishe jer nije postojao? Plus, uz to ko je taj neko da tvrdi da je homo sapiens jedino svesno bice na ovoj planeti? Neandertalac je modernom choveku do te mere slichan da ni dan danas nije sigurno da li je bio drugachije vrsta u genusu homo ili samo druga rasa choveka.
« Poslednja izmena: 15. Feb 2013, 21:29:14 od WSeeker »
IP sačuvana
social share
If you are strong feign weakness. If weak, pretend strength. Whatever your position, conceal it from the enemy, and he will waste his armies fighting his own phantoms.

Warhammer 40k - Tactica Imperium
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia Luvmya 520
Potpuno netachno, pojma nemash o chemu govorish.
Sta je netacno i zasto ?
Citat
Ovo josh veca glupost? Kada kazem nauka, mislim na onu nauku koja je izgradjena u 19. veku naovamo.
Glupost su tvoji pokusaji da nesto tvrdis bez ikakvog obrazlozenja.
Nauka je objektivno, logicki argumentovano i sistematizovano znanje o zakonitostima, cinjenicama, uzrocima i pojavama u stvarnosti, steceno i provereno egzaktnim proveravanjem. Ukratko, primenjena filozofija.
To je definicija nauke bez obzira na momenat njenog postojanja.
Citat
Vidim zashto je tako lako prodavati neku shuplju idiotsku prichu o nekakvoj svesti. Potrebno je ne znati nishta da bi popushio takve stvari.
Nisi prismrdeo pokusaju da negiras bilo koju definiciju koju sam naveo, sve sto radis je kritika bez ikakvih argumenata.
Citat
Znachi ako ti uradish test ugljenika na fosilni ostatak neke koske i dokazesh da je on star oko 200.000 godina to nije tachno zbog toga shto se: ili niko toga ne seca? ili nije mogao tada to da definishe jer nije postojao? Plus, uz to ko je taj neko da tvrdi da je homo sapiens jedino svesno bice na ovoj planeti? Neandertalac je modernom choveku do te mere slichan da ni dan danas nije sigurno da li je bio drugachije vrsta u genusu homo ili samo druga rasa choveka.
Ne postoji dokaz starosti necega/nekoga, postoje teorije u koje se veruje ili ne.
Covek je jedino svesno bice na ovoj Planeti i ne postoji drugo koje tvrdi suprotno.
Nepostojeci neandertalac je nepostojeci zato sto je bio drugacija vrsta od coveka.
IP sačuvana
social share
Jewpiter
Jewpiter

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 00:31:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.053 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.