Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb: Hoće da budu pravoslavni Hrvati  (Pročitano 47241 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Ма сећам се ја њега како је онанисао на Спорту на теми о босанској репрезентацији, па ми сад занимљиво како овде врти нешто друго.. А ето и побего је одма Smile

Momak jel si prso ?  Smile
Rekao sam krvati,ne Hrvati, tako ja zovem pojedince olose iz Hrvatskog naroda,imam prijatelje Hrvatskog naroda i potpuno mi je sumanuto da na osnovu pojedinaca lepim etiketu celom jednom narodu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3140
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson k850i
Ма сећам се ја њега како је онанисао на Спорту на теми о босанској репрезентацији, па ми сад занимљиво како овде врти нешто друго.. А ето и побего је одма Smile

Momak jel si prso ?  Smile
Rekao sam krvati,ne Hrvati, tako ja zovem pojedince olose iz Hrvatskog naroda,imam prijatelje Hrvatskog naroda i potpuno mi je sumanuto da na osnovu pojedinaca lepim etiketu celom jednom narodu...

svaa cast  Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010.

Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje.

"Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
i kako ce krajisnike da prevedu u Hrvatstvo koje sigurno muka uhvati i kad samo cuju ovu rijec? Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson 
Kako ja znam, svaki pojedinac ima pravo da se izjasni kako on želi i nacionalno i versko.
To bi značilo, da ako se ja osećam kao Srbin ili Laponac, ja ću se izjašnjavati tako plus mogu biti i Budist, niko nema pravo da mi ospori odluku.
Pa ako oni Hrvati (ili Srbi iili bilošta) hoće da se izjasne kao Hrvati pravoslavci, to je njihova odluka i osećaj...nikoga to ne tiče.
Imam poznanika ko je "bio" Mađar sve do ludila devedesetih. Onda je otišao na ratište kao dobrovoljac i od tad se izjašnjava kao Srbin i promenio ime na Draža Mihajlović, ali ostao katolik...(još da dodajem što se tiče njegovog znanja jezika, ja sam za njega dr. prof Srpskog jezika)
Čovek jednostavno oseća se kao Srbin i katolik i to je to...apsolutno njegova stvar...
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Kako ja znam, svaki pojedinac ima pravo da se izjasni kako on želi i nacionalno i versko.
To bi značilo, da ako se ja osećam kao Srbin ili Laponac, ja ću se izjašnjavati tako plus mogu biti i Budist, niko nema pravo da mi ospori odluku.
Pa ako oni Hrvati (ili Srbi iili bilošta) hoće da se izjasne kao Hrvati pravoslavci, to je njihova odluka i osećaj...nikoga to ne tiče.
Imam poznanika ko je "bio" Mađar sve do ludila devedesetih. Onda je otišao na ratište kao dobrovoljac i od tad se izjašnjava kao Srbin i promenio ime na Draža Mihajlović, ali ostao katolik...(još da dodajem što se tiče njegovog znanja jezika, ja sam za njega dr. prof Srpskog jezika)
Čovek jednostavno oseća se kao Srbin i katolik i to je to...apsolutno njegova stvar...

Ovde se ne radi o samoziboru da pojedinac pripada odredjenoj verskoj ili nacionalnoj zajednici,ovde se radi o prislijavanju ljudi da predju u pripadnike drugog naroda da ne bi bili sikanirani i diskriminisani sto je ocigledno stanje Srba u Hrvatskoj koji svuda na svakom koraku u toj zemlji dozivljavaju upravo  to...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
mob
SonyEricsson 
Citat
Ovde se ne radi o samoziboru da pojedinac pripada odredjenoj verskoj ili nacionalnoj zajednici,ovde se radi o prislijavanju ljudi da predju u pripadnike drugog naroda da ne bi bili sikanirani i diskriminisani sto je ocigledno stanje Srba u Hrvatskoj koji svuda na svakom koraku u toj zemlji dozivljavaju upravo  to...
Nisam najveći poznanik prilike u HR, ali mislim da u tom slučaju možda bili bi "prisiljeni" i na katolicizam...
Ako to je stvarno stanje u HR...ne znam..mislio sam da su pametniji kad već hoće u EU.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Citat
Nisam najveći poznanik prilike u HR, ali mislim da u tom slučaju možda bili bi "prisiljeni" i na katolicizam...
Ako to je stvarno stanje u HR...ne znam..mislio sam da su pametniji kad već hoće u EU.

Твоје тумачење би било сасвим прихватљиво да ми живимо у нпр.Холандији.
С обзиром да на овим поднебљима ситуација у погледу припадника других народа
није као на западу(у већини случајева)ја сам убјеђен да ће уколико успију
регистровати ХПЦ почети са узурпацијом СПЦ.Чисто сумњам да неће пробати
рецепт црно-горца Мираша па ће градити своје вјерске објекте.
Такође не вјерујем да ће особе који се сматрају србима питати за мишљење
из простог разлога што 80% тих срба борави у Србији или некој трећој земљи.
Бојим се  да би једнога дана званичан Загреб могао изаћи са податком да у
Хрватској живи 500.000 хрватских православаца,а што је још поразније за србе
ХПЦ се залаже за враћање граница из времена НДХ (јавно).
Вођа те ХПЦ је чисти хрват (наравно да има право рећи шта је) и по имену и
по презимену и слика се у усташкој униформи из ДСР.
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1463
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.0.195.38
Citat
Ovde se ne radi o samoziboru da pojedinac pripada odredjenoj verskoj ili nacionalnoj zajednici,ovde se radi o prislijavanju ljudi da predju u pripadnike drugog naroda da ne bi bili sikanirani i diskriminisani sto je ocigledno stanje Srba u Hrvatskoj koji svuda na svakom koraku u toj zemlji dozivljavaju upravo  to...
Pa bas zato sto treba da se dodvoravaju Evropi ne idu bas toliko daleko da bi trazili od ljudi da i naciju i religiju promene,zadovoljavaju se koliko vidim sa nacionalnoscu,sto je svakako daleko bitnije,jer katolika na svetu ima vise stotina miliona,a Hrvata nekih 6 ,7 ...
Твоје тумачење би било сасвим прихватљиво да ми живимо у нпр.Холандији.
С обзиром да на овим поднебљима ситуација у погледу припадника других народа
није као на западу(у већини случајева)ја сам убјеђен да ће уколико успију
регистровати ХПЦ почети са узурпацијом СПЦ.Чисто сумњам да неће пробати
рецепт црно-горца Мираша па ће градити своје вјерске објекте.
Такође не вјерујем да ће особе који се сматрају србима питати за мишљење
из простог разлога што 80% тих срба борави у Србији или некој трећој земљи.
Бојим се  да би једнога дана званичан Загреб могао изаћи са податком да у
Хрватској живи 500.000 хрватских православаца,а што је још поразније за србе
ХПЦ се залаже за враћање граница из времена НДХ (јавно).
Вођа те ХПЦ је чисти хрват (наравно да има право рећи шта је) и по имену и
по презимену и слика се у усташкој униформи из ДСР.

Citat
Slazem se ,Crnogorski recept je odlican primer...
« Poslednja izmena: 27. Dec 2009, 00:43:36 od PavleCutura »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 0.3.154.9
mob
Nokia 
PRESS ISTRAŽUJE... ŠTA STOJI IZA IDEJE O OSNIVANJU HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE
Hrvatska pravoslavna crkva - novo pokrštavanje Srba

Projekat je već viđen u NDH, kada su Nemci Anti Paveliću, pošto je preterao sa ubistvima Srba, naložili da osnuje HPC kroz koju bi asimilovao preostale Srbe. Ta „crkva" više je postojala na papiru, izmišljajući čak i imena i broj svojih sveštenika

Neozbiljna inicijativa za versku autokefalnost grupe građana iz Ogulina, koja se predstavila kao Hrvatska pravoslavna zajednica, podsetila je na jedan mali deo istorije Drugog svetskog rata koji nije dovoljno poznat u našoj istoriografiji. Za vreme NDH, takozvani poglavnik Ante Pavelić sproveo je u delo viševekovnu ideju o stvaranju Hrvatske pravoslavne crkve, koja bi dokazivanjem da su svi koji žive u Hrvatskoj Hrvati, bez obzira na versku pripadnost, trebalo da dokrajči postojanje Srba na tim prostorima.

Istoričar Veljko Đurić, autor knjige „Ustaše i pravoslavlje", kaže za Press da su se prve ideje o uspostavljanju Hrvatske pravoslavne crkve javile u drugoj polovini 19. veka, pošto je u Vatikanu postojao veliki strah da se nacionalno buđenje Srba ne proširi prema Zapadu. Iako je u nekoliko navrata bilo pomena o konceptu HPC, kako kaže naš sagovornik, to su sve bili sitni pokušaji u odnosu na ono što je učinio Pavelić 1942. godine.

Projekat „Noe ordnung"
- Nemački projekat „Noe ordnung", odnosno novi svetski poredak, imao je u planu i stvaranje zajednice pravoslavnih država Evrope. Dakle, koliko država, toliko pravoslavnih crkava. Ideja o HPC rođena je kod Nemaca i predočena Paveliću u okviru rešavanja srpskog nacionalnog pitanja. Rečeno mu je da mora da bude blaži, da ne može da pobije baš sve Srbe, kao što je zamislio. Doduše, već su tokom 1941. srpski narod i SPC u Hrvatskoj bili potpuno obezglavljeni. Projekat HPC osmislili su obaveštajni organi nemačkih službi uz pomoć ustaša. Nemci su bili operativci, a Hrvati izvođači radova. Našli su najveću potporu među ruskom emigracijom. Proglašena je kao autokefalna crkva, s planom da bude u rangu patrijaršije - priča naš sagovornik.
Najveću ulogu u stvaranju Hrvatske pravoslavne crkve imao je obaveštajac Hans Helm, tadašnji predstavnik Trećeg rajha u NDH, kao i operativci Adalbert Kungel i Marbot Šumaher. Njih dvojica su bili folksdojčeri iz Vojvodine i pre rata su imali dobre veze u ruskoj emigraciji i u srpskom sveštenstvu, odakle su regrutovali činovnike u mantijama za svoj poduhvat.

Projekat... Ante Pavelić, Andrija Artuković i Germogen

Kako je zabeleženo, na sednici Stalnog odbora za pravosudne i bogoštovane poslove, pri hrvatskom državnom saboru, članovi odbora su radili na uspostavljanju HPC, a pozivali su se na poglavnika Antu Pavelića, koji je rekao da se „nada da će se naći pametnih ljudi koji će urediti to (srpsko) pitanje, pa da se napravi u Hrvatskoj, mjesto srbske pravoslavne crkve, hrvatska pravoslavna crkva..."

Pavelić birao episkope
Član odbora Vinko Krišković rekao je da će on uzeti to na sebe, ali i da će o svemu obaveštavati poglavnika, jer se „On (u zapisima ovo napisano velikim slovima) za ovu stvar jako zanimao i želeo da bude obavešten u svakoj fazi rada". U kakvom stanju je bio pravoslavni živalj u Hrvatskoj u to vreme pokazuje i izjava dotičnog Kriškovića, koji je rekao i da će biti poteškoća da se sve uredi jer „kako znadete, pravoslavne crkve su porušene, svećenika nema, pa se mora dobro promisliti kako sve to rešiti..."
Inače, Ante Pavelić jedini je imao pravo da bira episkope i potpisivao je sva akta HPC. Pavelić je 29. maja 1942. godine u svojoj rezidenciji primio arhiepiskopa Germogena, starog ruskog sveštenika, kome je namenjena uloga patrijarha crkve. Pošto HPC nikada nije dobila priznanje Vaseljenske patrijaršije, ostala mu je titula episkopa.

- NDH je finansirala tu crkvu, ali ta crkva nije mogla mnogo. Zabeleženo je da je Germogen kukao kako nema para za cipele. Nisu Pavelić i Stepinac bili preterano darežljivi prema HPC, davali su tek onoliko koliko im je bilo neophodno za propagandu. Recimo, on je tražio da mu država preda na korišćenje imovinu predratne SPC, ali je to odbijeno, pošto je imovinu već razgrabila državna administracija. Germogen je bio ustaška lutka u svakom pogledu. Bio je starac u kasnim osamdesetim godinama. Jedna nesrećna figura. Kada je postao poglavar HPC, ruski sinod mu je zabranio činodejstvovanje - kaže Đurić.

„Kopi-pejst" princip
Nemačka i ustaška vlast u Hrvatskoj koristili su predratne spiskove sveštenika SPC i, kako bi se danas to reklo kompjuterskim rečnikom, po „kopi-pejst" principu tim sveštenicima formalno dodelili parohije i rešenja o plati. Kako kaže naš sagovornik, NDH je bila država koja se čvrsto bazirala na pravu. Doduše, na lažnom pravu, ali je „papirološki" sve pod konac bilo potkovano.

- Međutim, kada se pogledaju spiskovi iz 1942. godine, vidi se da je crkva imala oko 80 sveštenika. A kada se uporede ti spiskovi sa spiskovima sveštenika iz 1941. vidi se da je tridesetak njih ubijeno već na početku rata. Bila je to dobrim delom lažna organizacija, ali se danas u istorijskim arhivima vodi kao da je zaista postojala. Imali su nekoliko ruskih sveštenika koje su koristili i nekoliko Srba, uglavnom nesvršenih teologa. Jezik je bio hrvatski, koristili su se latinica i novi kalendar. U principu, osim u Zagrebu, crkveni život se i nije odvijao. Računalo se da će zaživeti ako se ostvare ratni ciljevi NDH i Trećeg rajha - priča Đurić.

Na tim spiskovima sveštenika našlo se čak i ime četničkog vojvode Momčila Đujića, koji je u to vreme uveliko bio vođa ustanka.
- Čovek je imao svoju teritoriju na kojoj je držao vlast, uspostavio svoj obrazovni sistem i organizovan crkveni život, a NDH ga u papirima vodila kao sveštenika HPC. Čak je 1944. dobio rešenje o premeštaju. Pričao sam sa njim 1989, u emigraciji, i samo mi je rekao: „Ma kakva, bre, hrvatska pravoslavna crkva". Prema dokumentaciji, čak je 1944. dobio premeštaj u drugu eparhiju - priča Đurić.

Seme zla
Hrvatska pravoslavna crkva nikada nije dobila ozbiljno priznanje. Prva ju je priznala Ruska crkvena opština iz Sarajeva. Krajem 1942. Germogen je preko ministarstva spoljnih poslova NDH zatražio priznanje od vaseljenskog patrijarha, a kakav je status imala ta takozvana crkva najbolje govori što je u toj molbi zatražio i da mu pošalju episkope i sveštenstvo koje mu nedostaje. Nigde u istorijskoj dokumentaciji ne postoje tragovi da je dobio bilo kakav odgovor. Veljko Đurić kaže da su jedino predstavnici rumunske crkve učestvovali u mirotoniji drugog episkopa Mifke.

Miraš Dedeić učio od hrvatskih pravoslavaca

Veljko Đurić kaže da su ljudi koji su učestvovali u u formiranju HPC u Zagrebu praktično učitelji onih koji danas vode samoproglašene pravoslavne crkve u Makedoniji i Crnoj Gori.
- Ante Pavelić, pošto je bio izuzetan pravnik, sebi je pripisao da je napisao ustav HPC. Ali, najviše na njemu je radio Antonio Jerkov, pripadnik ustaške mladeži i jako obrazovan čovek. On je umro pre nekoliko godina u Vatikanu. Radio je na vezama Vatikana i MPC i za njih pisao ustav 1967. Imao je kontakte i sa Mirašom Dedeićem. To su sve njihovi đaci - kaže Đurić.

- Reč je o Hrvatu iz Hercegovine, koji je rođen u katoličkoj porodici, a završio bogosloviju Srpske pravoslavne crkve. Postao je đakon, oženio se i dobio troje dece. Suđeno mu je zato što je imao homoseksualne veze. Pobegao je u Makedoniju, gde je sačekao dolazak Bugara, a početkom rata otišao je u Nemačku. Nemci su ga potom vratili u Hrvatsku. Partizani su ga ubili 1945. - priča Đurić.
Naš sagovornik kaže da je današnja Hrvatska pravoslavna zajednica kao „seme zla" koje je posejao kvaternik još u 19. veku i koje može ponovo da nikne.
- Ako se posmatra broj Srba, njihovo otrežnjenje, grupisanje u Hrvatskoj, jačanje u svakom pogledu, naravno da je to opasnost za hrvatsku priču o onome što su uradili 1995. - kaže naš sagovornik, i dodaje da obnavljanje HPC „može biti zanimljivo" zbog mešovitih brakova, kao idealno mesto za skrivanje onih koji imaju problem sa identitetom.

VELJKO MILADINOVIĆ

Пренето са...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.6
Ма ово је феноменоменомално:
Хрватски православац четнички Војвода Момчило Ђујић Smiley 1
Ма невјероватно је та све неће фалширати да би "доказали" да у Хрватској нема срба.
Ево још једном:
Na tim spiskovima sveštenika našlo se čak i ime četničkog vojvode Momčila Đujića, koji je u to vreme uveliko bio vođa ustanka.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

4_17_209.gif
(11.61 KB, 118x72)
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.