Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 15:38:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 56711 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
haha ovu sliku sam mislio staviti, ali reko prevelikog je formata  Smile
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 3720c
Aman ljudi okanite se vise slika! Nije ovo foto-konkurs, na temu ciji je veci i lepsi. Murinjo, ako nisi odmakao dalje od toga da na ovakvu temu postavljas slike zao mi je sto moram da ti kazem da Novi Sad sije i Beograd i Zagreb po lepoti za 5 duzina.

Ako imate konkretne argumente zasto bi jedan od ova dva grada mogao da ima cast da bude grad-lider u ovom delu Evrope, vi recite. Slike a la "vid' ba kako smo lijepi" ne doprinose raspravi.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Sony xperia
 Smile Smile Smile  Bravo za slike. Odavno nisam video ZG. BG u zadnjih 20 dana 2 puta.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11

beograd ima 4.000 godina, a u zadnjih 500 godina ima rupu postajanja od nekih 300 godina  Smile današnji beograd vuče tradiciju iz zadnjih 200 godina i apsolutno ništa ne podsjeća da je tu išta prije bilo. osim kalemegdana, koji je vojna tvrđava.

povijest zagreba je kontinuirana od njegovog prvog spomena 1094. godine  Smile

pa naravno kad je svakog vjeka po par puta bio rusen dok su zagreb vecinom vremena zaobilazili Smile

splico long time no see Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 
Lepe slike,samo malo iskulirate sa njima  Smile
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3484
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
@murinhoo
sto... st. faca je u pravu... ti Zagreb stavljas ispred svih primorskih gradova... haha.. to je smesno... oni vam donose pare.. Smiley

ZG=Bg
grafit negdje iz Dalmacije... Smile
IP sačuvana
social share
An elderly Albanian couple is sitting in their dark flat in Pristina. The electricity is out, yet again, and they are sitting in front of a blank television, lights out, food beginning to rot in the refrigerator which isn't running, no hot water, and certainly no cooking to do. They are just sitting there, wondering what to do next when all of the sudden, the crackle of electricity is heard when the lights begin to flicker. The television comes to life, the hum of the refrigerator can be heard and the water heater starts up.

The old man looks at his wife and says „Honey, get my gun. The Serbs are back.”
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
« Poslednja izmena: 29. Dec 2007, 08:15:40 od kriptonit »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
mob
Nokia 
Murinho , vrati se 15 stranica nazad i nadji mi gde sam ja spomenuo porodicu Zec , pa citiraj da vidimo . Takodje mi nadji gde sam ja u zadnjih 20 stranica pomenuo rat , pre nego sto si ti pomenuo 3000 hrvata poginulih u Vukovaru .

Tiger , kasno sam video sta si napisao po pitanju vere dece u mesovitim brakovima . Rekao sam ti , ako smo i ja i zena iste nacije i vere , ne vidim razlog zasto decu ne bih krstio . A ona ako smatraju da je neka druga vera bolja kad odrastu , neka promene veru , i ja tu necu imati nista protiv . Odrasli su ljudi , sami znaju sta je za njih najbolje . Ali , da sam u mesovitom braku , nikad ne bih postavljao takve preduslove kakve ste postavili ti i Murinho . Obrazovao bih decu u duhu obe kulture , pa kad odrastu neka sama odluce sta im je blize i krste se . A i da izaberu da budu ateisti , i to nije tragedija , ako su dobri ljudi , zasto bi Bogu smetalo sto nisu krsteni ? Da li bi mu bili drazi krsteni koji kolju i ubijaju , pljackaju , cine razna druga zlodela ? Ako bi mu takvi krsteni bili drazi , onda moze mene slobodno u pakao , njegov raj mi ne treba .

Tiger , takodje ja konkretno nisam pominjao zrtve pred opsadu Vukovara , vec Srbe koji su ostali u Vukovaru tokom opsade . Koliko su tih Srba pobili vasi branitelji . I ne zelim da mesam zrtve pobijene u unakrsnoj vatri sa namenskim ubijanjem civila . Ali , necu o tome dalje , zemunac ti je dao informacije , a i nije tema .

Sto se upotreba pisma tice , i imena gradova , mozda ces ti to u Puli naci na italijanskom , ali nigde u Hrvatskoj neces naci nista ispisano cirilicom , sto u Srbiji nije slucaj . Takodje , u Srbiji ces naci imena gradova i na Madjarskom , Albanskom , Rusinskom , itd . Jedino neces naci , priznajem , na Arapskom . I ravnopravno je koriscenje pisma i jezika svih nacionalnih manjina u svakom mestu gde zive u vecem broju .

Zanimljivo je da se svi vi busate u grudi Zagrebom dok vam neko ne dokaze da niste u pravu , a onda vam cinjenice koje ste sami pominjali kao kljucne , nisu vazne za temu . Kada ste govorili o datumu od kad se Zagreb pominje i od kad je prestonica Hrvatske , ili se uopste pominje kao grad od znacaja , to ste uzimali za kljucnu cinjenicu , ali kada vam je dokazano da je Beograd to bio skoro 500 godina pre Zagreba , onda to nije vazno . Veoma zanimljivo , pogotovu u kontekstu pominjanja kompleksa od strane Murinho-a . A pominjanje toga cega ima u Beogradu i koliko su neke gradjevine stare , pa lako je Zagrebu koji nije doziveo nijednu opsadu , niti je ikad branjen u pravom smislu te reci , i nije nikad rusen . Kako da bilo sta sagradis i da to ostane citavo duze od 100 godina u gradu koji je u proseku skoro do temelja rusen na svakih 20-50 godina ? A o znacaju grada govori mnogo i ta cinjenica , da nije bio znacajan , ne bi se sve civilizacije i drzave koje su na ovom prostoru zadnjih 5000 godina stalno tukle oko njega , gradile ga i ponovo rusile . Kad je toliko beznacajan , kako vi kazete , ne bi ni prosli pored njega .

Iz istih razloga zbog kojih je bio znacajan tada , Beograd je znacajan i danas . Iz istih razloga zbog kojih je Zagreb imao manji znacaj tada u regionu , iz istih razloga ima manji znacaj i danas . Da li ce te vi tu istinu priznati ili ne , to je vas problem  .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2342
Zastava Croatia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
mob
Samsung SGH-I560
tješi se miodraže  Smile oprosti, nisi ti prvi spomenuo obitelj zec, već kriptonit  Smile

pa evo konkretnih brojki zašto je zagreb lider u regiji...čisti pokazatelji. već sam naomenuo da liderstvo nema veze s ničim drugim doli običnim pokazateljima koji se mogu uspoređivati. hoću reći, da moj život malo ili nikako utječe na vaš u beogradu, a vrijedi i obrnuto.

- zagreb je najrazvijeniji i najprosperitetniji grad jugoistočne europe čiji GDP PPP per capita dostiže 95% europskog prosjeka (25.850 USD 2006.)

- prosječna neto plaća za srpanj 2007. iznosila je 5.839 kuna (ravno 800 €)

- nezaposlenost se u zagrebu kreće ispod 8% po statističkim podacima, odnosna oko 5% po anketnoj nezaposlenosti

- proračun grada zagreba za 2008. iznosi ravno milijardu €, što bi bilo 1.250 € po stanovniku

e sad, kad te podatke usporedite s beogradom (da ne spominjem neke druge metropole bivše juge. izuzev ljubljane dakako) doći ćete do zaključka da je zagreb u većini stvari duplo bolji (prosječna neto plaća, GDP per capita, stopa nezaposlenosti), a u nekima i triputa (iznos proračuna po glavi stanovnika). kad suhoparni podaci pokazuju ovako nešto, onda vam ne zamjeram što se pozivate na rušilačke pohode na beograd jer vam ništa drugo ne preostaje.
a to što se na kao boljem položaju u praksi ništa ne znači jer i kroz zagreb, i kroz beograd prolaze po dva paneuropska koridora. toliko o boljem položaju  Smile

još jedna sitnica. krenite iz njemačke, austrije, italije, francuske, ili koje god zemlje za beograd, istanbul, sarajevo, skoplje, atenu, odnosno za JI europu i probajte zaobići zagreb  Smile nećete ga zaobići jer je smješten na najbržoj ruti koja spaja srednju i JI europu  Smile

evo slike, ako nekome nije jasno.

« Poslednja izmena: 29. Dec 2007, 13:15:22 od murinhoo »
IP sačuvana
social share
You better watch out, You better not cry, You better not pout, I'm telling you why...

Bad Blue Boys are coming to town...

"Ja sam veliki prijatelj Hrvatske, to se nikada neće promijeniti." - Jorg Haider RIP
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Pa u Sofiji nezaposlenost je 1% pa kakav je ona lider? Kolika je stopa rasta BDP? Investicije? Gdje se planira gradnja najvećeg kargo terminala u ovom dijelu Evrope.Kroz BG prolazi najznačajniji Evropski koridor( i najjeftiniji za transport) - Dunav-Rajna-Majna.
У другој фази Такмичења за европске градове и регионе будућности у 2006. и 2007. години, које организује часопис „Фајненшел тајмс” („Financial Times”), Београд је 16. марта 2006. у Кану проглашен за „Град будућности јужне Европе”. Поред Београда, награде су добили Париз као „Град будућности западне Европе”, Брно као „Град будућности централне Европе”, Баку као „Град будућности источне Европе” и Лондон „Град будућности северне Европе”, који је проглашен и за „Град будућности Европе 2006/07”. У првом кругу главни град Србије изабран је за „Град будућности централног дела југоисточне Европе”. Регион јужне Европе, где је Београд „Град будућности”, поред Србије обухвата и Словенију, Хрватску, Босну и Херцеговину, Македонију, Албанију, Бугарску, Румунију, Грчку, Турску и медитеранска острва Кипар, Малту, Сицилију, Корзику и Крит. izvor: Beograd.co.yu
« Poslednja izmena: 29. Dec 2007, 15:09:41 od kriptonit »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 85 86 88 89 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 15:38:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.