Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 22:47:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 57713 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Beogradu je potrebna uređena saobraćajna i druga infrastruktura da bi mogao da bude regionalni centar.

Bez uređenog auto-puta, dovoljnog broja mostova, obilaznica, bez uređenih industrijskih zona i jasnog plana razvoja u narednih 20 godina Beograd neće biti regionalni centar.

Nisu samo nafta i naftni derivati energenti od kojih smo zavisni. Naše termoelektrane su ogromni zagađivači vazduha i ne zadovoljavaju potrebe Srbije za strujom. Vetra i reka za alternativne izvore električne energije nemamo, a zakoni su takvi da se uvoz vetrogeneratora uopšte ne isplati zbog visokih carina. Srbija će morati da pravi nuklearne centrale ili će postati i u smislu električne energije sve zavisnija od uvoza.
« Poslednja izmena: 13. Nov 2007, 11:52:21 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Beogradu je potrebna uređena saobraćajna i druga infrastruktura da bi mogao da bude regionalni centar.

За то време градска гарнитура (коју подржаваш верујем) је за 7 година улагала стотине милиона евра у позоришта и пијаце...

Докле год Београд воде политиканти а не стручњаци и људи који желе пре свега Београду бољитак, ништа се неће мењати...

Аутопут и обилазница су у надлежности државе и деценијама ништа није улагано у њих...
А онда стижу оптужбе како се државни новац троши на Београд...

Ми можемо и морамо искористити алтернативне изворе енергије а пре свега ветар и хидроелектране...

Нисам поборник нуклеарних из разлога што су опасне...

Али и за енергетску реформу у Србији је потребан човек стручњак а не плитичари који само брину о свом имовинском стању...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
meni uopće nije jasno šta to "regionalni centar" dobiva tim svojim statusom odnosno šta to drugi gradovi koji nisu regionalni centri gube???

bruxelles je centar eu pa jel se onda u ostalim gradovima eu lošije živi?

čega je paris centar? ili munchen ili budimpešta ili beč ili london ili dublin ili amsterdam?

možda su svi gradovi u europi tzv. centri a jedino u ovom dijelu europe postoji mjesto za samo jednog "centra"?

i šta meni znači što živim u centru nečega? ili ne živim? tako ionako će mi biti svejedno

meni je "centar" ono što meni osobno predstavlja neko značenje, ono gdje se najugodnije osjećam i što mi nešto znači, što me veže i gdje pripadam

niti sam ikada htio biti centar niti sam se htio osjećati u centru

od veličine i centara pate sitne duše Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Feanor,

Vetar kao pokretač vetrogeneratora može da se postavi na vetrovitim poljima Vojvodine i to ne bi zadovoljilo potrebe Srbije. Reka za hidroelektrane nema ni približno dovoljno. Uglja za termoelektrane će biti još 50-tak godina, a šta posle toga? Nuklearke su jedino rešenje za energetsku nezavisnost Srbije. 

Što se tiče saobraćajne infrastrukture, nedavno je sa mosta Gazela otpala ograda i srušila se pored prolaznika. Onda su počele svađe na relaciji grad - republika oko odgovornosti i konstatacija je bila da niko nije odgovoran za ogradu na mostu. Tipična priča za centralizovanu birokratsku državu gde se nikada ne zna jasna granica odgovornosti.

Ustav Srbije koji je nedavno donet upravo stimuliše nedogovorno ponašanje sistema i udaljava građane od izabranih predstavnika naroda. Gradonačelnika ne biraju građani, već skupština grada kao u vreme druga Tita. Sistem je takav da nemaš kome da se obratiš direktno niti da ga pozoveš na odgovornost ako nešto nije uradio.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.24
mob
SonyEricsson G 502
Citat
i šta meni znači što živim u centru nečega? ili ne živim? tako ionako će mi biti svejedno

Tu se slažem sa tobom u potpunosti,mislim ono koji meni kurac znači recimo ako je ZG centar nekog kurčevitog regiona zato što ima 10 nosvih sportskih dvorana 50 novih mostova preko Save,222 multiplex kina,zgrade visoke 150 m jedan trgovački centar veći od drugog itd itd itd ako ja nemam ništa od toga u svom gradu????To je isto kad bi se ja i recimo moj prijatelj koji živi na drugom kraju grada od mene svađali čiji susjed ima veću kuću ili bolji auto...Jebe mi se ako ja nemam takvu kuću ili takav auto recimo,bezzzzv.priče..

Citat
meni je "centar" ono što meni osobno predstavlja neko značenje, ono gdje se najugodnije osjećam i što mi nešto znači, što me veže i gdje pripadam

To je ono najbitnije.. Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
Vetar kao pokretač vetrogeneratora može da se postavi na vetrovitim poljima Vojvodine i to ne bi zadovoljilo potrebe Srbije. Reka za hidroelektrane nema ni približno dovoljno. Uglja za termoelektrane će biti još 50-tak godina, a šta posle toga? Nuklearke su jedino rešenje za energetsku nezavisnost Srbije.

Кад би комбиновали све "чисте" изворе енергије могли би угаљ свести на минимум...
Причам о агресивном приступу том питању. Значи стратешко опредељење да се Србија снабдева чистом енергијом...

Citat
Što se tiče saobraćajne infrastrukture, nedavno je sa mosta Gazela otpala ograda i srušila se pored prolaznika. Onda su počele svađe na relaciji grad - republika oko odgovornosti i konstatacija je bila da niko nije odgovoran za ogradu na mostu. Tipična priča za centralizovanu birokratsku državu gde se nikada ne zna jasna granica odgovornosti.

То је катастрофа за Србију и Београд...
Рекао сам ти већ да се залажем за потпуну децентрализацију државе...

Citat
Ustav Srbije koji je nedavno donet upravo stimuliše nedogovorno ponašanje sistema i udaljava građane od izabranih predstavnika naroda. Gradonačelnika ne biraju građani, već skupština grada kao u vreme druga Tita. Sistem je takav da nemaš kome da se obratiš direktno niti da ga pozoveš na odgovornost ako nešto nije uradio.

За Устав сам гласао само да би мења Слободанов... Пошто нисам могао да их лично натерам да праве бољи  Smile
Што се тиче избора градоначелника ДС је први за то да се он бира у скупштини рада...
И наравно да се не слажем са тиме...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Feanor,

Novi ustav je svakako bolji od Slobodanovog, ali je pokazao da je u Srbiji interes političkih partija ispred interesa građana. Izbor gradonačelnika posrednim putem i ograničenost decentralizacije države je tražila Srpska radikalna stranka, a to je potom podržao i DS i DSS. Svi se oni lepo slažu, jer je interes partija iznad svega.

Što se tiče čistih izvora energije, probaj da kupiš solarne panele ili vetrogenerator za svoju kuću. Država će te debelo "nagraditi" naplatom visoke carine i poreza što koristiš obnovljive izvore energije, a naravno nećeš moći višak struje da ponudiš na prodaju zbog monopola Elektroprivrede Srbije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 3720c
Na žalost, nisam pročitao sve postove na temi, pa ako ponovim nečije izlaganje, "izvinjavajte".

'Ajde da krenemo od Beograda. Beogradu trebaju najmanje još tri mosta i to:

-most N.Bgd-Čukarica, ali ne ovo nakaradno i preskupo rešenje kod Toplane pa da se pravi neki tobogan kod hipodroma itd, moj predlog bi bio ( da sam neki faktor ) da se radi most kod okretnice 73 (Dr Ivana Ribara ) pa preko Ade i da se spoji sa Ibarskom, tj. Trgovačkom. Ovde ide u prilog činjenica da je od ranije planiran produžetak novosadskog puta (od Kvantaša) koji je trebao da zaobiđe Bež. groblje i da se spusti direktno u ulicu Dr Ivana Ribara, čime bi se direktno dobio jedan unutrašnji prsten. Ove debilne ideje o bušenju tunela i sl, su zaista za svaku osudu. Takođe, preko njega bi mogao da se uspostavi i tramvajski saobraćaj te bi se tako napravio jedan prsten i na taj način ( linija Ada-Bele vode-Orlovača - Vidikovac- Miljakovac- Žarkovo- B.brdo )

- most Zemun-Crvenka (Krnjača) iz očigledih razloga. Ovde bi najbolje bilo da se produži novosadski autoput na onoj lakat krivini kad se ide ka N.Sadu, kod naselja Galenika. Na taj način se drastično smanjuje saobraćaj na delu Brankov most-29. novembra- Pančevački most

-most Vinča( ili Ritopek)-Pančevo kao krak obilaznice oko Beograda, čime bi se preusmerio tranzit robe kroz Beograd na relaciji Ibarska magistrala-Banat. Ovaj most bi trebalo da bude drumsko-železnički, gde bi železnica negde u podavalskom delu trebala da se poveže sa niškom prugom i na taj način bi se izbegao transport opasnih materija kroz grad. ( Opasna roba na relaciji Pančevo- Novi Sad bi, recimo, išla tim mostom, pa na Železnik ( postojećom obilaznicom ) i u Batajnici bi se uključivala na novosadsku prugu.

Ne želim da razmišljam o tome da obilaznica neće biti urađena i to od Batajnice do Dobanovaca pa postojećom trasom do Železnika, a odatle dolinom da prati prugu, kod Orlovače krene ka Resniku, zatim ka Bubanj potoku, a odatle produži ka Leštanima i Vinči, što je u stvari i planirano.

Što se metroa tiče, to bi možda bilo zanimljivo rešenje, ali nikako ova tramvajska varijanta koja nam se plasira. U tu svrhu bi možda mogla da se iskoristi rupa koja postoji nakon izmeštanja stare ž.pruge Zemun-Beograd kod Doma penzionera. Tu bi voz iz od stanice Zemun mogao da uđe pod zemlju, da se preusmeri na Gradski park u Zemunu, a zatim planiranom trasom da izbije na Brankov most, gde bi potom opet išao pod zemlju ispod Pop-Lukine ulice. Odatle bi jedan krak manje više pratio Svetogorsku, povezao se sa Vukovim spomenikom i produžio duž Bulevara, a drugi bi mogao da ide Narodnim frontom, Srpskih vladara pa na Slaviju i Ustaničku i da se na kraju ponovo spajaju. Na ovaj način bi se iskoristila postojeća žel. mreža, a manje više sve veće gradske celine bi bile obuhvaćene. Banovo brdo bi moglo da dobije krak železnice od sajma, koji bi išao do ž.st Makiš, mada bi u slučaju tog dela grada, pomenuti most kod Ade i produženje tramvajske linije do Žarkova ili Vidikovca odigrao veliku ulogu.
Što se Karaburme tiče, produžetak postojeće pruge kod Dunav stanice, i povezivanje tog pravca sa stanicom Pančevački most, takođe bi ovaj deo grada povezao sa ostalim delovima i metroom.
moja zamisao je da npr. ovakav sistem gradske železnice može da omogući čoveku iz Nove pazove recimo da bez presedanja dođe u Ustaničku ulicu, ili na Žarkovo. Danas je to nezamislivo.
Ostali bi jedino Voždovac i Banjica, ali mislim da bi poboljšanje tramvajske mreže, produžetak na Kanarevo brdo i spajanje sa prugom u Rakovici moglo da reši i taj problem.

Eto, toliko od mene u vezi saobraćaja u Beogradu. Voleo bih da mi kažete šta mislite o ovakvom predlogu.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Gibaničar,

Unutrašnji magistralni prsten se ne pravi tako što se spajaju postojeće saobraćajnice, nego izgradnjom mini gradskog auto-puta iznad nivoa sadašnjih puteva.

Zato je ideja puta Novi Beograd - Čukarica - Voždovac - Zvezdara - Palilula sa mostom preko Ade Ciganlije, tunelom od hipodroma do stadiona Partizan i mini auto-putem od Voždovca do Pančevačkog mosta odlična.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 3720c
Preskupa i nepotrebna! Takva ista ideja je postojala 30.-ih godina 20. veka pa je u tu svrhu započeto sa kopanjem tunela na relaciji Ekonomski fakultet- Pančevački most. Eno ga i dan-danas, gaje u njemu pečurke i radi veleprodaja pića. Kažu, naišlo se na neprobojne stene i tu se stalo. Možda bi moglo da se nastavi?

Reci ti meni,zar zaista veruješ u mini auto-put od hipodroma do Karaburme ( sve pod zemljom ) kada i nismo u stanju da napravimo auto-put na relaciji Batajnica- Dobanovci-Železnik ( sve na zemlji i po ravnici ) već će, reče kapitalni minstar, ostati na nivou magistralnog puta, eventualno polu auto-puta?
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Avg 2025, 22:47:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.