Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 02:17:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zagreb centar regiona, Beograd ga sustiže  (Pročitano 58021 puta)
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M

pitanja o srpskom bježanju su bila replika na tvoj post o tome kako je ludovik u 16.st. primio srbe predvođene apostrofijem pa sam te pitao od koga su oni bježali i zašto?
također sam te pitao koliko su to puta srbi bježali U hrvatsku a ne IZ hrvatske.
U hrvatskU Smile
ljudi, kako vam ne pade na pamet da ga o5 prozivate na ovako debilne fore???

Тада Хрватска није била ни у сну...није је било вековима...били сте само још један делић велике царевине...док вам нису ти исти Срби дали државу на поклон...
Повјесничар  Smile Smile

istina

to je isto kao kada bismo pricali kako su srbi odlazili i stavrali vojnu krainu u tadasnjoj Srbiji.

fakat je da to nije bila srbija nego deo austrije i tacka

isto tako taj deo koji je otisao u danasnju HR nikako nije bio HR vec isto sto i vojvodina u to vreme-deo carstva koji nema veze sa danasnjim granicama...

evidentni, moraces jos malo da se potrudis.

vidim i ti si jedan od onih koji se boji slova, umjesto u bi trebali pisati v ili...

uopće mi se više ne da laprdati i ispravljati vaše gluposti, ponavljam još jednom:

ako su srbi bježali od turaka i došli u, kako vi kažete austriju a ne u hrvatsku, i ako su vam austrijanci dali dio hrvatske zemlje i primili vas kao izbjeglice da tu i ostanete čija je onda to zemlja nakon raspada austrije??? šta je to onda srbija???

hrvati su sami izabrali ugarskog cara za svog kralja i u tu uniju ušli sa svojim teritorijem, svojom zemljom koja se zvala hrvatska i na koju ste se vi doselili bježeći od turaka

ako ste već tu ostali i ako se niste htjeli vratiti nazad u srbiju nakon pada turske zašto ne poštujete tu novu domovinu-hrvatsku nego je odmah proradio onaj velikosrpski gen: ajmo se odcijepiti, ajmo se odvojiti od onih koji su nas spasili i primili kad su nas turci natjerali
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
У излагању ти фале неки детаљи из периода 1941-1945.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
ma nemoj a koji to detalji?

koji su to detalji iz tog doba koji vama daju za pravo da svojatate dio hrvatske?

tu ste došli ko izbjeglice u tri vala, prvi za kralja tomislava a druga dva za vrijeme austrugarske zbog turaka

primljeni ste o.k. i mogli ste ostati živjeti normalno sa svima ali ne, vama jednostavno ne paše da ste manjina

morate vi biti nešto posebno, u najmanju ruku izjednačeni sa hrvatima

još to ne bi bilo ni pol muke da nemate tendenciju ka odcjepljenju i balvaniziranju odnosno da vam u glavi ne zvoni karlovac-karlobag-virovitica

sva sreća pa je tome odzvonilo... Smile
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 8848
Zastava Србија - Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
Citat
to je isto kao kada bismo pricali kako su srbi odlazili i stavrali vojnu krainu u tadasnjoj Srbiji.

fakat je da to nije bila srbija nego deo austrije i tacka

isto tako taj deo koji je otisao u danasnju HR nikako nije bio HR vec isto sto i vojvodina u to vreme-deo carstva koji nema veze sa danasnjim granicama...

Заправо, то се може посматрати на више начина...

Ни Хрватска ни Србија у једном тренутку нису постојале...

Срби су се за своју државу изборили, а ови су је добили на тацни...

Са историјског гледишта Војводина, Војна Крајна, и све остале територије које су припадале царевини губитници су легитимна мета народа...

Ми смо имали право да Крајну задржимо иако имамо Војводину али су се Хрвати, захваљујући нашој глупости, показали бољи у тим играма...

Имали смо историјског удела у тој Кајни, становништво, културу...

Сада немамо ништа и ми смо једини кривци...

Готова прича...

Само нам остаје "браћу" подсећати на којим темељима им је саздана држава...
IP sačuvana
social share
Srbe treba staviti van zakona. Tu je sudac i overšitelj svaki onaj koji je i bjesnom paščetu. - Ante Starčević
U slučaju sukoba sa Srbijom nakon aneksije Bosne i Hercegovine Srbe treba masakrirati i proterati iz Hrvatske. - Josip Frank
Srbi u Hrvatskoj su Cigani, Vlasi i bog zna što, koji su s turskog koca utekli nama. Srbi su dakle Vlaški nakot zrio za sikiru. - Stjepan Radić

Tuđmanov cilj je bio rat po svaku cenu. Po tom njegovom konceptu trebalo je da Srbi nestanu iz Hrvatske - Josip Boljkovac, bivši ministar policije Hrvatske
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1340
OS
Windows XP
Browser
znamo mi na kojim temeljima nam je država sazdana i nikada hrvatska nije prestala postojati, samo je bila u ovakvom ili onakvom državnom uređenju i u ovoj ili većoj veličini

po tebi niti jedna država nastala raspadom austrougarske nije zaslužila državnost jel???

pa vi ste nastali raspadom turske i šta sad???

vi nam poklonili državu ma nemoj molim te???

pročitaj si malo kako je nastala kraljevina shs
IP sačuvana
social share
snaga udarca mi varira
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Citat
pa vi ste nastali raspadom turske i šta sad???
Opet jedinica ! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Ajde da se vratimo na Balkan u 21. veku...

Da postavim i to pitanje....
Zasto je Beograd, a ne Zagreba izabrana za Grad buducnosti?
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Samsung S7220

@Vlado sta se raspravlja, ovdje se prepucava oko gluposti... raspravlja se tako da dva tri Hrvata nesto doprinose ovoj temi i onda dodje 20 Srba i kazu ma nema te pojma Beograd je centar Europe a tek ce te vidjeti u buducnosti..... ja samo pogledam na prvu stranicu i vidim jedan grad koji ima duplo manje stanovnistva od Beograda ima veci gradski budzet i to mi sve kaze...naravno Beograd ima perspektivu dobru,ali sta ce od toga biti to jos stoji u zvijezdama...
Vidi se da nisi procitao temu. Ponovo se vracas na taj glupi budzet. Potrebno je 100 takvih budzeta da napravite infrastrukturu kakvu ima Beograd. Ponovo se vrati i procitaj argumente koje sam iznio i zbog kojih je Bg centar regiona.
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
evidentni, da li je moguce da ne kapiras sta sam hteo da kazem sa onim U
???

...
jbt.
nema veze, zaboravi.

hrvati nas nisu spasavali...nikada.
jedini primer za koji ja znam kada je neko nekog spasavao je ono kada je doslo oko 1000 studenata i visoko obrazovanih hrvata u BG da pevaju pesme ljubavi,bratsva, sloge i odrzali miting jedinstva. pa dalje znamo ko je kome pomagao.
a HR vlast(ako je postojala) nije se nista pitala tako da nam u tom slucaju niste nista pomogli(ne kazem da nema slucaja gde jeste, ali ga ne znam...jbg. bas bih voleo da znam, zivota mi)

dalje, ti hoces da kazes da HR ima isti oblik vec vekovima?

ponavljam, mi smo dosli u HR kada smo bezali isto koliko smo dosli u srbiju kada smo otisli u sadasnju vojvodinu u Austrougarskoj.
dakle, ni najmanje.
ili ti tvrdis da je suprotno? to bi mi bilo posebno drago da cujem. Smile

svhati.
IP sačuvana
social share
hebi se nadrkani.
jeste, shvatio si.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
Citat: Anea
Ajde da se vratimo na Balkan u 21. veku...

Da postavim i to pitanje....
Zasto je Beograd, a ne Zagreba izabrana za Grad buducnosti?
  Smile
Možda vi više volite naučnu fantastiku ... možda kod vas bude novi NASA centar ...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 113
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Sep 2025, 02:17:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.