Da li postoji neki software koji bi mogao da zabrani pristup bez neke sifre ili slicno nekom odredjenom direktorijumu? Znaci tipa c:\importante je pod sifrom i sve sto se nalazi u njemu nemoze se videti ako se prethodno ne unese sifra.
Batali to druze ja sam pokusao ali programi su glupi, ne snalaze se i cesto sve pobrkaju i onda imas folder za koji ne mozes da ukucas sifru i ne mozes da ga izbirses...
OK, hvala ti na savetu. Nego reci mi imas li neki alternativni predlog kako bi mogao da neke odredjene podatke spremim i sakrijem od ociju javnosti, a opet da mi budu na hard disku tako da su mi na dohvat ruke? Nebih radio hidden i ostalo posto mi je to nekako malo glupo.
Ovako, pod uslovom da niko ne koristi Find files or folders iliti F3, lepo najdes neki program u Program files koji ima dosta foldera, spakujes jos koji u njega i samo ti znas gde je a ostali ne mogu da ga nadju... Prosto i efikasno!
Mozes i u WinZipu da te podatke spakujes i odredis sifru i nema sanse da neko otvori ako ne zna sifru ili ne koristi neki wizip password cracker.... Ima jedan programcic NORTON SECRET STUFF koji radi slicno kao winzip tj. spakujes te stvari preko NSS i otdredis sifru i em su ne vidljivi za javnost em imaju sifru onako simpaticno radi a gde sam ga skinuo nemam poima....
Hvala na odgovorima, medjutim mislim da je ona prva varijanta najprakticnija. Meni ustvari netreba neka zastita od hakera ili sta ja znam sta, vec mi jednostavno treba da kada mi dodje neko suvise radoznao i pocne da mi ceprka po hardu, nenaidje, na primer na direktorijum my documents, gde mi se nalazi recimo dokument sa svim siframa i podesavanjima za sve internet konekcije .Znaci ova varijanta sa sklanjanjem u neku poddirektorijum je ipak prava stvar. Inace, ta varijanta sa pakovanjem i stavljanjem pod sifru mi neodgovara i zato sto mi podaci koje zelim da sakrijem trebaju za koriscenje tako da ako ih zapakujem i stavim pod sifru, tesko da cu moci tako brzo i lako da im pristupim.