Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: За шта Зукорлић узима новац од дијаспоре  (Pročitano 1469 puta)
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Даш колико имаш, јесте. Очито дајеш у границама тарифе чим те још обилазе.  Smile Нисам ја противник цркве, угостим ја попа фино кад дође. Више воли код мене да дође него код ових ултравјерника којима су дједови и очеви бацали иконе па стављали слику Марска и Енгелса. Попричамо, он запне да ме крсти и тако... Smile
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Pa zato se lepo kaže ''mnogi od njih su prevaranti,ali ima i poštenih''.

Takav je bar moj stav. Ranije sam smatrao da je mnogo manje njih koji su foliranti,ali sam onda video da je baš suprotno.
I nemam nikakav problem da kažem to jer bio vernik ili ne (trenutno sam na klackalici),ja znam kojih se svojih principa držim i kako stvari funkcionišu(bilo po verskim,naučnim,logičkim zakonima... sve se svodi na isto),i ne treba mi neki tamo nazovi-pop(sad pričam o tim lošijim) da mi kaže da li sam dobar ili ne.

Samo što ovde ima mnogo onih koji u njih gledaju kao u samog Boga,ili pak samozavaravaju da će kao svi poroci i ružne stvari koje čine svaki dan da im se ponište ako ljube ruku i dobro plate popa,ili pak jos smešnije - krste se kad u prevozu prođu pored crkve. Kako da ne. Baš Boga briga (ako postoji) dal si se prekrstio ili dao pare koje njemu ni ne trebaju. Bitno je da se ti ponašaš i živiš kako treba,i radiš na sebi,a ne da radiš neke trivijalnosti koje Njemu ništa ne znače.

NO... što se teme tiče... Složiću se da se naši popovi (ti koji muljaju) ipak ograniče na te sitne muljaže i koristi, dok većina muslimanskih ne preza ni od toga,a ni od ''većih biznisa'',odnosno kriminalnih radnji.

I uvek su nezasiti. Nikad ne mogu da se zadovolje džamijom i samom količinom ljudi koji im dolazi,nego moraju da naprave i ''kulturološki/verski/šta god centar'',pa onda oko tog centra da naprave get... ovaj,mahal... ovaj... zajednicu  Smile  Smile ,pa se onda šire na druge gradove i tako u beskraj.

Već odavno su u Beogradu džamiju pretvorili u dvorac,a od skora su počeli da kupuju i lokale oko nje i da dovlače sve moguće ''sledbenike'' u kraj. To je ono o čemu pričam - pobegneš iz zemlje A u zemlju B da bi od zemlje B napravio zemlju A. Ne mogu bez toga,očigledno im je usađen u glavu takav život.

Istina,Jusufspahić i Zukorlić su nebo i zemlja. Ali ipak dele tu neku nezasitu potrebu za širenjem putem verskih priča i aktivnosti (što je glupost neopevana).
« Poslednja izmena: 30. Mar 2013, 16:52:33 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.43
mob
Qtek 小米
Raven_Claw, они не обилазе оне који нису позвали свештеника, као што не би обилазили када би им рекао да више не долазе.
Друга ствар, ако би он одвалио неку тарифу то би се сазнало, посебно у паприкарским насељима као што је моје, где се сваки динар цени.
Знам сигурно да он не врбује никога, јер имам комшије код којих никада није долазио, а сигурно ће више новца прикупити, ако обиђе више кућа без тарифе, него да одреди тарифу и одбије људе.
У неким богатијим местима тарифа може да буде и потцењена, јер би неки богати домаћин можда дао више.

Да се не лажемо, бацао сам паре на разне материјалне глупости, као и сви ми зар не, али ако ти дође поп једном годишње и ако знаш да има троје деце и да је четврто на путу, онда би требало да се запитамо шта је заправо термин ''бацање пара''.

Citat
Samo što ovde ima mnogo onih koji u njih gledaju kao u samog Boga,ili pak samozavaravaju da će kao svi poroci i ružne stvari koje čine svaki dan da im se ponište ako ljube ruku i dobro plate popa,ili pak jos smešnije - krste se kad u prevozu prođu pored crkve. Kako da ne. Baš Boga briga (ako postoji) dal si se prekrstio ili dao pare koje njemu ni ne trebaju. Bitno je da se ti ponašaš i živiš kako treba,i radiš na sebi,a ne da radiš neke trivijalnosti koje Njemu ništa ne znače.
Управо тако. Сви смо ми део СПЦ, тако да нашу веру не може да умањи неки поп који слуша Стоју и вози нови БМВ. Они су људи као и сви људи, понекад треба бити искрен, зашто и они не би требало да буду мало хедонисти, али без неког претеривања.

Иначе ово кад се крсте у превозу кад угледају цркву је новотарија која се не практикује ни у једној цркви у свету, нити је раније постојала код нас.
А ово љубљење руке је стари обичај који се данас слабо поштује и ја га такође не поштујем, као што немам потребу да одлазим често у цркву, јер Бог је присутан свуда око нас.
Себе сматрам верником, па према западњачкој филозофији би стварно могао да будем верник било које цркве, али пошто сам крштен и уједно и члан СПЦ онда могу бити и атеиста ако то желим, али не могу никако бити верник друге цркве, јер је верски идентитет уско повезан са националним и међусобно се преплићу.
Бити атеиста и бити члан цркве је нешто што није могуће у исламу, тамо нема слободе, зато се тако и шире.
« Poslednja izmena: 30. Mar 2013, 18:49:53 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Citat
"Код нас у селу или махали, када се сунети дете сиромаха свак' даје ситно, а кад се сунети дете богаташа свак' даје крупно. Ваљда би требало бити обрнуто. Зато смо ми одлучили да наши национални пројекти не буду фукара", рекао је, између осталог, муфтија Зукорлић.

"Више не важи ситно, нема 50 или сто евра, него од 500 па надаље. Испод 500 могу само студенти, ученици и незапослени", казао је на почетку скупа муфтија.

дивно ... просто дивно, и тачно нешто што би се очекивало од скромног слуге божјег ...

можда сад уплати коју рату од оних 5 милиона што дугује за струју ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
I da  ... krenemo od muslidže talibana separatiste, koji nema obraza, i opet se koljemo ko je veći Srbin Smiley Smiley Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14

Како може да буде исто, када само ми градили рецимо храм на Врачару, ни један свештеник није лицитирао, нити се овако цигански уцењивало.Код нас је увек било да се даје колико желиш.
Знам да је патријарх пар месеци скупљао по С.А.Д. прилоге и да је скупио око 50.000 долара, а овај за једно вече скупи 77.000 евра за неку џамију у босанској забити где медведи носе пошту.
И какве везе има црквени ценовник за крштење, славу или сахрану са овим ?

Pa vidis, ima. Da nema, ne bi bilo cenovnika za bilo sta nego bi upravo bilo "daj sta das". Al posto cenovnik postoji to bi znacilo da moras da platis za crkvenu usluga a ako je nemas neces je dobiti.

To sto oni skupe vise, pa jbg, bolji su "prodavci" a nasi ljudi generalno manje veruju i idu u Crkvu reda radi pa i ne idu i ne daju previse na crkvena dobrotvorna okupljanja...

Citat
Колико ти имаш година кад си толика незналица, да ли ти знаш како религија функционише у исламском, а како у хришћанском свету ?
Smile

Dovoljno da znam da je crkveni establisment isti i tamo i ovamo i da nema prevelike razlike. Oni su vise "zagrizeni" za veru. Zato su i vise takvi kakvi jesu i kakve ih opisujes...

Citat
Да ли ти знаш да је хришћанска црква на западу у великој кризи, а да најјаче упориште има у словенским народима, без обзира да ли се ради о Православцима или Католицима.
Криза управо настаје као последица либералне псеудодемократије, где верник нема потребу ни да оде у цркву, а камоли да да неки прилог.
Код исламиста се прави списак, па ако даш мање бићеш на удару представника твоје заједнице, бићеш жигосан, не зато што ниси дао, већ зато што ниси дао довољно.
Cak i da je tako ne vidim razliku izmedju toga i naseg gde ako nemas Crkva nece da obavlja usluge. (cast izuzecima koji rade na "daj koliko imas")...

Tako da, on je samo "bolji prodavac" od ovih nasih i zagrizeniji su mu kupci. Zato i skuplja vise...

Btw, ja sam vernik. Platim cak i "tarifu" i nije mi problem, samo sto ne verujem previse u crkveni establisment kod nas jer sam video dovoljno negativnih primera istih da znam da nisu svi dobri kao taj tvoj pop.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Chrome 26.0.1410.43
mob
Qtek 小米
Ниси схватио суштину, не можеш да све трпаш у исти кош, јер не фунционише црква исто међу људима и међу стоком.

данашња вест
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2013&mm=03&dd=30&nav_category=78&nav_id=700258

Pobunjenici odrubili glavu imamu
IZVOR: TANJUG
Alepo -- Sirijski pobunjenici odrubili su glavu provladinom imamu u Alepu na severu Sirije, a zatim njegovo telo vukli ulicama tog grada, saopštila je opozicija.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.14
Kakve to veze ima sa temom?  Smile Ako ces tako, sad si ti krenuo u generalizaciju.  Smile
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.14
Citat
Kakve to veze ima sa temom?

има везе ... у свакој причи о муслимани треба потенцирати и илустровати екстремизам истих. Без обзира да ли је реч о прикупљању средстава за муфтијин нови службени ауто с погоном на сва четр или обичајима ратовања ... јер у свему иду у екстреме ...

сурово једноставно ... по данашњим цивилизацијским мерилима већина њих се својевољно сврстала у средњи век ... и то треба споменути у свакој причи.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 19.0
Kao što rekoh,većina njih prosto ne može a da ne pravi mahalu gde god da ode.

Ja mislim da još samo kad bi imali neku mašinu u koju će da ubacuju zemlju (humus) i da im ona izbacuje pesak,da bi bili najsrećniji. Jbg,ništa nije kao kad osećaš zrnca peska tamo gde sunce ne sija.  Smile

Ok,sad malo preterujem,ali to je to. Ne mogu ti oni bez mahale i nekih svojih ''poslova''.

Gambi,druže,slažem se sa svime.

Što se ljubljenja ruke tiče,to donekle poštujem,aj čisto radi reda,da ne pravim sad dramu,a i zato što su kod nas nekim slučajem uvek dolazili dobri (pošteni i predani) popovi,pa mi je bilo i drago da im ukažem poštovanje.

Kažem,to je zato što sam ubeđen da je poenta u načinu života i ophođenju prema sebi i drugima,a ne u tim trivijalnim materijalnim stvarima i detaljima kome nekome ko je (po predanju) stvorio svet apsolutno ništa ne znači.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.