Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 10:54:30
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Napajanje pisti  (Pročitano 3747 puta)
28. Maj 2012, 16:26:29
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Nokia N97 Mini
Ovo mi je vec drugi slucaj da mi napajanje pisti (ne moje, hvala Bogu  Smile )...
Znaci, prvo napajanje:
Dok je na maticnoj, pisti kada se upali na dugme... Kada se skine sa maticne i upali direktno (zelenom zicom), ne pisti i radi normalno... Ali cim dodje vece opterecenje pocne da pisti i stane ventilator... Naponi padnu na 0 i pisti dok se ne ugasi na dugme... Kad se ugasi, pisti jos malo i onda se cuje puckanje i sve stane...
Drugo napajanje:
Pisti cim se ukljuci u struju... E sad, idem jos da proverim napon na izlaznim granama pa cu editovati post...

Sta je obicno glavni uzrok pistanja?

Edit: Hmm, ovako... Znaci, kada je ukljuceno u struju i na prekidac pisti... Kada se spoji zelena i crna, jako tiho se cuje pistanje a napon dodje na grane normalno... Ali cim se skine zelena sa crne, odmah pocinje pistanje i padnu naponi na 0...
« Poslednja izmena: 28. Maj 2012, 16:40:55 od Milan97 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Ko zadnji, ćelava mu keva!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Otvori i pokušaj da ustanoviš šta pišti. Može da bude neki kalem, ili čak kondenzator.

A možeš i da kažeš kakav je ton, koliko "visoko" pišti Smiley Približno kojoj frekvenciji odavde http://www.phys.unsw.edu.au/jw/hearing.html
IP sačuvana
social share

enaB <=> Bane, "Ena" nije moje ime                    f -1(Smile)= Smiley

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2055
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
crkli su ti kondezatori najvjerovatnije pa piste i to vjerovatno ona 2 velika glavna,tako je bilo kod mene,cim opteretim napajanje pisti,a daje neke tamo seste napone...i uglavnom napajanja tako crkavaju od pregrijavanja,a ako ti nije muka mozes da probas da zamijenis te kondezatore ili sta vec pa onda da testiras napajanje...Otvoris napajanja vidis ima li koji nadusen kondezator ili uzmes unimer pa redom mjeris i vidis sta nevalja  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Nokia N97 Mini
Hmm, pazite sad ovako...
Kad je ovo drugo napajanje nakaceno na maticnu i ukljuceno u struju i na prekidac, NE pisti... A kada se stisne dugme za paljenje, upali se i sve normalno radi... Ali su nenormalne smetnje na TV-u (ili anteni)... Sve postane sivo i idu crtice onako...

A na primer, kada je iskljuceno iz maticne, onda pisti i spajanjem i razdvajanjem crne i zelene se gasi napajanje... Znaci, mora da bude stalno spojeno... Ali opet, ovaj prekidac na kompu ne ostaje stalno, nego je taster, a ipak je upaljeno stalno napajanje...

Je l' su opasne te smetnje? I zasto pisti kad je iskljuceno iz maticne? Je l' opasno to?

Bane, cini mi se da pisti nesto oko onih glavnih MOSFET-a ili tranzistora... Sta li su vec...
Lazare, nema ni jedan naduvan kondezator...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Citat
A na primer, kada je iskljuceno iz maticne, onda pisti i spajanjem i razdvajanjem crne i zelene se gasi napajanje... Znaci, mora da bude stalno spojeno... Ali opet, ovaj prekidac na kompu ne ostaje stalno, nego je taster, a ipak je upaljeno stalno napajanje...
Pišti čim se uključi u struju, ugašeno?

Normalno je da mora da bude stalno spojena zelena sa crnom ako hoćeš da radi, taster na kućištu ne spaja te dve nego je na matičnoj ploči drugačije izvedeno.

Koliko je staro napajanje?
IP sačuvana
social share

Don't watch it, because we all know that a watched pot does not boil, and watched cake does not bake.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Nokia N97 Mini
Citat
Pišti čim se uključi u struju, ugašeno?

Normalno je da mora da bude stalno spojena zelena sa crnom ako hoćeš da radi, taster na kućištu ne spaja te dve nego je na matičnoj ploči drugačije izvedeno.

Koliko je staro napajanje?

Pisti kada nije na maticnoj i kada je ukljuceno u struju u oba slucaja (i kad su prespojena zelena i crna i kad nisu), ali kada su prespojeni, manje pisti...
A kad je nakaceno na maticnu, onda ne pisti ni u jednom slucaju...

Hmm, to nisam znao... Mislio sam da je samo dovoljno da se pipne zelena, crnom... Smile

Ajooj, ne znam stvarno... Ali ima oko 4-5 godina... Mozda i malo vise... To, onako, od prilike... Po konfiguraciji kompa... Jer je jako slab komp iz kog sam ga izvadio... Smile

Sto se desavaju smetnje na TV?
« Poslednja izmena: 29. Maj 2012, 18:14:48 od Milan97 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 13104
Zastava Batajnica
OS
Linux
Browser
Opera 11.64
mob
Samsung SGH-E630
Hm, ne znam zašto pišti, a za cenu ta dva kondenzatora (ako je do njih) bi mogao da kupiš celo napajanje pa ne bih preporučivao menjanje ako nisi sentimentalno vezan za to napajanje Smiley Smile Možemo ovako da nagađamo verovatno je ovo ili ono, ali teško je upreti prstom na element i sa sigurnošću reći - to pišti  Smile

Citat
Sto se desavaju smetnje na TV?
U najprostijem slučaju kondenzatori se dopunjuju velikom strujom u kratkim impulsima, i to je neželjena pojava koja ako nije na odgovarajući način ublažena (obično jeste manje ili više) ne samo što opterećuje mrežu nego i emituje elektromagnetno zračenje preko kablova. I kroz žicu, i kroz vazduh, pošto se u takvim impulsima pojavljuju i dosta veće frekvencije od osnovnih 100Hz pa se lakše prostire kroz vazduh. Ali to obično jeste ublaženo pa nema primetnih smetnji. Zaključak priče je da ne znam ni zašto kod tebe postoje jake smetnje Smiley Uključi napajanje u drugu utičnicu ako je bilo zajedno sa TV-om na nekom produžnom kablu ili tako nešto.
« Poslednja izmena: 29. Maj 2012, 22:43:18 od enaB »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1348
Zastava Сурдук
OS
Windows 7
Browser
Chrome 19.0.1084.52
mob
Nokia N97 Mini
Ajooj, najbolje da ja to ostavim po strani... Smile
Nije na istoj uticnici / kablu...

Nista, hvala na odgovoru, moze lock... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 10:54:30
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.16 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.