Poznato vam je,da je natalna karta podjeljena na XII kuca.
Otvaram raspravu o XII kuci kao posljednjoj,o znaku u kom se nalazi,kao i planetama koje se nalaze u njoj...
XII kuca
Ona predstavlja sve vrste gubitaka, padove, gresno ponasanje, poroke i sl. Osnovna ideja koja lezi u ovoj kuci je ogranicavanje slobode, i to kroz(negativno) bolesti, zatvore, imigracije, vojsku ili pak, (dobrovoljno) kroz crkve, manastire, naucne institucije koje pozivaju na rad i izolaciju.
Priroda ove kuce je vrlo misteriozna, i upucuje na misterije, tajne sluzbe, skrivene stvari, skrivena neprijateljstva, kriminalne aktivnosti, veze sa ljudima sa one strane zakona i sl.
Odnosi se na zivot u inostranstvu, duge boravke u daljini, i uopste odvojenost od svog doma, dragih bica. Venera je signifikator dalekih putovanja i za zivot u inostranstvu, potreban je jak uticaj Venere na 12. i 9. kucu.
Iz aspekta zivotnog prosperiteta, bolje je da je ova kuca prazna, jer puno planeta u njoj neminovno namece restrikciju i tugu.
Mjesec u XII kuci,cesto ukazuje na osobe,koje se u ovom svijetu,ne snalaze bas najbolje.One nemaju osjecaj pripadnosti porodici u kojkoj su rodjene. Osjecaju se kao da su iz nekog drugog vremena,a kucu ne dozivljavaju kao svoju. Osobe sa Mjesecom u XII kuci,su izuzetno vezane za proslu inkarnaciju,jer su im upravo tamo(XII kuca) ostale emocije(Mjesec) Njoj kroz snove sjecanja dolaze,pa stidljiva ceka da se neko u ovom zivotu pojavi i odvede je tamo gdje u stvari pripada..... Predrag Petkovic
po meni 12 kuca stvara izuzetne ljude. Raspucin je imao puno planeta u 12(cak 7 ) i nikako niko nije mogao da ga ubije. Na kraju su ga izresetali i bacili u reku a na autopsiji ustanovili da je umro davljenjem... interesatno. Imao je 7 planeta u 12-toj i bavio se prevarama poprilichno uspeshno, lichno mislim daje znao mnoge stvari koje mi nismo ida je bio nesto vise od obichnog prevaranta.
Neptun u 12 kuci oznacava sigurno ucesce u tajnim drustvim i organizacijama. Moze se reci da mu je to povoljana pozicija jer su tajni neprijatelji kratkog roka i uglavnom nemocni proti onog ko ima neptun u toj kuci.
Sunce u 12 kuci oznacava matoru dusu t.j nekog ko je blizu da izadje iz kruga reinkranacija, bar sam ja tako informisan.
Mesec u 12 toj kuci u muskom horoskopu obichno daje nekog ko ne voli u javnost sa zenama t.j voli da skriva veze.
Nije dobro ako je vladalac 12 kuce u 4 , 6 ili 8 polju to daje mnogo losih ishoda.
12 je pored 4 i 8 jedna od kuca occultisma i mistike.
takodje je gadno ako je vladalac prve kuceu 12-toj jer bi to znacilo duge robije. Astrolog De Vol je imao tu MARs u 120 sa merkurom.. no on je astrolog pa je izigrao 12 polje, zatvorio se u generalstab i Smirenoscu i suzdrzavanjem i principima kineskog Tao-a lomi sve aspekte.
« Poslednja izmena: 15. Sep 2006, 19:29:39 od Aiwass »
pa, tachno je da muskarci sa mesecom u 12-toj hoce da kriju odnose sa zenama.. eto veruj mi na rec a ti znash zasto...ali nije im to opsesija.. to je vise kao.. ne znam neka cudna osobina..
XII kuca mi je u Jarcu (kao i prva), i bez planeta je,sto je-kako pise u tekstu-dobro. Vladar Jarca-Saturn je u Devici u 8.kuci.
Koje vrste ogranicenja,gubitaka isl. to oznacava,s'obzirom na znak u kojem se nalazi? :-k
Jarac na vrhu XII kuce,ukazuje na karmicke dugove.Potrebno je povremeno da se osoba usamljuje,odlazi na duhovna mjesta(crkve,manastiri),obavlja post,molitve i meditacije,tako ce najlakse naci duhovni mir. Kaze knjiga kad je vladar XII u VIII kuci,da treba izbjegavati zabacena i tamna mjesta,kao da tamo moze da vreba opasnost :-k
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.