Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: wordpress theme, header picture  (Pročitano 2378 puta)
11. Jan 2011, 08:37:57
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.0
hocu da mi header slika bude razvucena preko citave stranice, ali samo ona, page da ima sirinu koju ima trenutno, tamo gdje su postovi, to je ova sirina gdje je ova crvena linija, a heder slika da bude prosirena i na lijevu stranu. Kada prosirim heder sliku u CSS ona mi ode samo na desnu stranu, a volio bih kad bi mogla i na lijevu, da li to moze i kako? Poz   Smile

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

burek.JPG
(59.04 KB, 1281x221)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Otprilike, izbaci header div iz diva wrapper, stavi margin:0 auto; u css da bi bilo na sredini.

Mislim da je do toga, ali ne mogu da tvrdim jer nisi bas detaljno postavio pitanje... i postavljaj u temi za WordPress..  Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC Sensation XL
Problem je sto slika nije dovoljno siroka...
U stvari nikad ne moze biti dovoljno siroka da dobijes ono sto hoces, jer neko ima manji neko veci monitor...
Stoga ti je najbolje rjesenje da javascriptom izvlacis aspect ratio pa se igras malo ili da nadjes neko pametno graficko rjesenje...
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Mislim da on vec ima dovoljno siroku sliku, nego mu se "ne siri" kako treba, tj taj div i div ispod su uokvireni jednim divom (uglavnom to u WP ide wrapper -- header -- container -- content... ili slicno)..
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC Sensation XL
Ima neki zelenkasti kontejner sa lijeve strane, koji mora ukloniti...
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
To je verovatno (gotovo sigurno) body  Smile

Sve u svemu, mozemo da nagadjamo do prekosutra, kad bude konkretizovao pitanje, dacemo konkretan odgovor, ako vec nismo dali  Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.224
mob
HTC Sensation XL
"Nece da mi se prikaze ono sto sam htio na stranici, pomagajte, sta da radim... " - neprocenjivo...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.0
nisam ja bas tako vican u tome da bih znao o cemu pricate, amater koji uci  Smile  Zakacio sam vam css kod, pa ako tu moze da se da neki savjet bio bih zahvalan. Uglavnom, u css kolike god dimenzije slike da stavim da se prosiri ona se prosiruje ili smanjuje samo na desnu stranu ...  A sta znaci GPL licenca, moze li se praviti sajt u informativne svrhe?

*
style.css.txt (19.77 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Opusteno  Smile

Bez HTML koda ne mogu da ti kazem sta je 100%, ali najverovatnije ti je id head (#head) ili head-top unutar id-a page (#page).. i page i head top su ti sirine 1100px. Pogledaj u header.php, prebaci head div iz page div-a (ili head-top...) i stavi margine ovako: margin:0 auto; to vec imas u head-top.. ako izbacis head (ne znam kako je organizovano pa ne mogu da ti kazem tacno kako treba), postavi umesto width:100%, width: 1100px; margin; 0 auto....

Pisem na brzinu sve ovo, mozda ti i nije jasno, ali imas vise mogucnosti kako da resis to, mozes i da prosiris page, a da dole gde ti je sadrzaj postavis marginu levo...

Postavi header.php i sredicu ti to, tj. pokazacu ti kako tacno treba da izgleda.  Smile
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 232
OS
Windows XP
Browser
Chrome 7.0.517.0
Ne mogu da te skontam, pogotovo ovo prebacivanje iz diva itd ...  Smile Smiley  Evo heder fajla ... Pa ako mi mozes to malo pribiliziti ... I da, neko spomenu, da mozda nije to pametno da radim, da samo prosirujem heder sliku, jer razlicito ce se prikazivati na razlicitim monitorima?

I jos nesto, vidjeces u heder. php, kao komentar je stavljeno da se ubaci logo, ostavljeno mjesto samo za sliku, barem ja tako mislim, i kad ubacim sliku nista se ne desi ... ? Hvala

*
header.php.txt (3.28 KB)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.187 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.