Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: WM ROMovi - Tutorijali, pitanja i odgovori  (Pročitano 82622 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Posle duzeg zamlacivanja uspeo sam da otkljucam telefon... Osnovni problem nepokretanja DiamondCustomRUU aplikacije je starija verzija net framework-a, a, tu gresku mi XP nije prijavljivao. Kada sam ubacio verziju 3.5. postupak je mogao da krene. Ali, tu, ipak, mora da se pokren diamond-sspl (ikonica u dos-u), pa, tek posle, DiamondCustomRUU koji se nalazi u folderu HardSPL-1.23. Dalje, korak po korak, sve je teklo ok. Poslednji korak, ubacivanje rom-a, stvorio je sledeci problem. Probao sam sa zvanicnom, poslednjom verzijom na engleskom, ali mi je na 100% izbacivao gresku, tipa update error. Posle nekoliko bezuspesnih pokusaja, shvatih da zvanicna verzija, posle otkljucavanja, ne pije vodu. Tako da sam ubacio prvi noviji rom na koji sam naleteo - NATALY_2.7 - i tada je sve profunkcionisalo.
Iskrenu zahvalnost dugujem svima, a, posebno matrix777, bez cije pomoci, kao pocetnik u ovom sportu, ne bih ovo odradio.
Za kraj, molio bih neku preporuku za romove, ako nisam previse napadan...
Pozdrav svima!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 4
Drago mi je sto si uspeo. O izboru rom-a ne mogu ti puno pomoci jer i ja imam svega par dana uredjaj i probao sam 4 roma do sada
Taj  NATALY_2.7_Final izgleda jako dobar rom. Mozda cu i ja da ga probam, danas cu da probam  BsB 6.5M Black jer ostali WM 6.5 sto sam probao do sada rade super ali nervira me to sto gutaju RAM, a ja volim kada imam dosta slobodnog RAMa.
Ono sto jos trebas  da vidis je koji radio ti odgovara, i ako mozes da pronadjes rilphone (to je cab file) za tu verziju radia da bi potpuno iskoristio sve njegove mogucnosti, jer od radia zavisi prijema signala, gps, kamera, trajanje baterije... Ja trenutno koristim radio 1.14.25.05 i rilphone za njga.
Interesantno je da za taj NATALY_2.7_Final rom u specifikacijama je navedeno da sadrzi neki battery driver pa me bas zanima sta je to.

PS. Pazi samo da ne instaliras X1_Rilphone_1_14_25_55.cab jer ja nisam procitao upozorenja da taj ne radi i morao sam da uradim hard reset.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Apple iPhone 4
@pei
Ako nisi do sada nasao pravi rom, ja mislim da sam pronasao, posle silong felshovanja Smiley

Preporucujem ti ovaj rom koji jako lepo radi i dobices kako autor kaze Diamond2 na tvom uredjaju, uskoro ce i finalna verzija, steta sto autor nece jos uvek da se bavi sa wm 6.5 dok ne izadje zvanicno, a da budem iskren, neces ni osetiti potrebu za wm 6.5 sa ovim romom jer ima sve.
TF3D2 jako lepo izgleda narocito vremeska prognoza Smiley
« Poslednja izmena: 29. Jun 2009, 20:11:07 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
@matrix777
Prijatelju, ne znam da li si, mozda, isprobavao rom sto sam ti preporucio - interesuje me da li ima neke znacajnije razlike u odnosu na ovaj sto ga preporucujes. Sto se tice vremenske prognoze, ako je suditi po slikama, identicna je kao kod Nataly roma.Ne znam da li mi je odgovarajuci radio, ali, signal na telefonu, kao i signal GPS je odlican.
Buduci da sam pocetnik u ovom sportu, ovaj rom je prvi koji sam posle flashovanja namestio, ali, po meni, sasvim je ok.Sacekacu jos malo, pa cu, kasnije, krenuti u eksperimentisanje.
Jedno pitanje, uzgred, laicko je, ali, eto... Buduci da sve programe stavljam na internu memoriju i da sam, preko SKtools bekapovao podatke, da li ce, kada ubacim drugi rom, instalirani programi ostati ili moram da ih, nekako, preko backup-a vratim. Pitam radi sigurnosti.
Veliki pozdrav.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC HD touch
Ljudi ja sam sve zivo pokusavao sto sam znao. Instalirao sam englesku verziju ali sad imam ogroman problem.
Prvo kad sam upalio telefon boje su mi totalno mutne. Dalje ajde to se nekako popravi ali kad se upali telefon radi nekih par sekundi na dodir i onda kao da blokira. Nijedno tipka nece dalje da radi niti reaguje na bilos sta.

Posle cackam i kaze mi da je telefon off i pita me da li zelim ukljuciti na ON.
Ja odaberem DA i nista se ne desi.

Sad mi telefon totalno neupotrebljiv i ne znam sta da radim. Danas sam nosio serviseru ni on nema pojma sta moze da uradi po tom pitanju samo mi vratio telefon. Sad mi konektuje telefon na PC ali cim prestane da reaguje na tipke odmah se prekine konekcija tako da ne mogu ni neki drugi flash da uradim.

Ako iko moze da pomogne dajte mi pomozite jer vise ne znam ni sta ni kako.
Telefon je HTC Touch HD
Evo slike telefona:

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC HD touch
I kada spojim PC sa telefonom uradim Troubleshoot ovo mi prikaze:

« Poslednja izmena: 01. Jul 2009, 22:52:11 od Stole_wiking »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 120
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox
mob
Motorola L7e
probaj da odes u bootloader mode Hold the volume down button while you press the power on button i tako da ga flesujes
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3051
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
HTC Bravo
Buduci da sve programe stavljam na internu memoriju i da sam, preko SKtools bekapovao podatke, da li ce, kada ubacim drugi rom, instalirani programi ostati ili moram da ih, nekako, preko backup-a vratim.
Promena ROMa znaci brisanje svih podataka na internoj memoriji. Ovo ne vazi kada se menja samo Radio ROM, u tom slucaju svi podaci ostaju.

Ne preporucuje se vracanje backup-a (ne govorim o kontaktima, porukama i sl., vec o full backup-u) prilikom promene ROMa, jer su velike sanse da telefon nece raditi dobro, tj. da ce pobrljaviti, mada postoje te opcije u nekim backup aplikacijama.

Za kompletan backup svega preporucujem Sprite Backup ili SPB Backup, a samo za PIM (kontakti, poruke, kalendar...) - PIM Backup. SKTools je fascinantan, ali nikad ga nisam koristio u svrhe full backup-a, pa ne mogu da komentarisem. (ovo je off - dalja pitanja u temi o WM programima Smile )

@Stole_wiking, poslusaj ovo sto ti je rikeee preporucio i zatim flesuj ovaj ROM: http://www.htc.com/europe/SupportDownload.aspx?p_id=179&cat=2&dl_id=533.
« Poslednja izmena: 01. Jul 2009, 22:52:14 od wayfaringpilgrim »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 308
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
@Stole_wiking
Prvo koji si rom flesovao? To lici,kako si ti objasnio (mada nisi detaljno), da si flesovao zakuvani rom a spl ti je ostao stari,fabricki, i nije kompatibilan. Flesuj hardspl jedan od novijih,1.59 cini mi se i onda rom ponovo i bice sve uredu. Ili uspl ako neces da ponistis garanciju mada se i to moze vratiti na staro,ali to je vec druga prica....
IP sačuvana
social share
I’m just a regular everyday normal motherfucker…
I don’t have a girlfriend my hand’s my only lover
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 13
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC HD touch
Evo upravo sam flesovao ovaj rom kako mi je rekao u prethodnom postu wayfaringpilgrim.
Sve sam uradio tamo. Ukucao onaj S/N kod, skinuo uradio sve po uputstvu, sad mi opet isto sve kao sto je i bilo.
Njemacko sve i po par sekundi samo se ukljucuje reagovanje na touch.
Telefon mi je i dalje offline, ne reaguje na dodir kao da bliokira... kad dodje malo sebi mogu da udjem u programe i poruke,kontakte skoro sve pa opet zablokiraju tipke.
To mi se desava samo od onda kada sam prvi put uradio flash.

Opet isticem da nisam strucnjak neki sa tim fleshovanjem,cak sta vise prvi put se susrecem uopste sa ovim tipom telefona, ali ako iko moze od vas da mi tacno kaze kako da osposobim ovaj telefon jako bio bih mu stvarno zahvalan.

I da jos napomenem posle blokade iskoci mi eror:

Es gab ein problem mit gwes.exe

Opcija da kazem Microsoftu za ovaj problem ili ono Don't stand....

Ljudi pomozite, i naravno hvala za dosadsnji trud.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13 14 ... 26
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.048 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.