Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Upoznajte najopasnijeg i najbolje čuvanog zatvorenika u Republici Srpskoj  (Pročitano 1256 puta)
30. Jan 2013, 12:29:56
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Upoznajte najopasnijeg i najbolje čuvanog zatvorenika u Republici Srpskoj

Goran Kotoran, "monstrum iz Dubice", ne kontaktira s "kolegama" u KPZ Foča, a čuvari imaju naredbu i da pucaju u njega. Plaše ga se svi - osuđenici, čuvari, ljudi koji dolaze u posetu...

Goran Kotaran, masovni ubica iz Dubice u Bosni i Hercegovini, 2006. osuđen na 16 godina robije, a kaznu izdržava u KPZ Foča, prava je opasnost za sve u svojoj okolini, saznaje Telegraf.rs!

Plaše ga se svi redom, od ostalih osuđenika, preko čuvara, do običnih ljudi koji dođu u posetu!

- On je osuđenik na koga stražari posebno motre. Sam je u ćeliji, a zbog bezbednosti ostalih zatvorenika i okolne ćelije su prazne. Gotovo pola hodnika je izolovano zbog njega. “Monstrum iz Dubice”, kako ga zovu, retko kad kontaktira s ostalim zatvorenicima, a stražari koji ga čuvaju maksimalno su oprezni i spremni na sve. Imaju naredbu da, ukoliko bilo šta pokuša, pucaju u njega! Zatvorenici pričaju da su ubistva za koja je osuđen samo deo onoga što je učinio. Pored pomenutog nadimka, neki zatvorenici ga zovu i Hanibal Lektor  – kaže naš izvor iz zatvora u Foči.

Goranov otac Dušan Kotaran poznat je svojevremno kao jedan od dubičkih šefova podzemlja za čije se ime nezvanično vezuje čak i trgovina belim robljem. Sumnja se da je zbog toga i ubijen u decembru 1999. u kafani u Dubici, a ubistvu je prisustvovao i sin Goran.

Nakon očeve smrti, on je otišao u Švedsku, s nepunih 17 godina, kod majke. Tamo je počinio dva ubistva, ali je posle psihijatrijskih pregleda deportovan u BiH s dijagnozom mentalno bolesne osobe.

- Očekivao sam da će me po povratku u BiH neko sprovesti na lečenje u psihijatrijsku bolnicu, ali umesto toga policajac me odvezao kući i niko se više nije pojavljivao – izjavio je svojevremeno Kotoran.

Pošto nije hospitalizovan, o njegovom stanju i ponašanju je svedočila njegova baka Stana. Ona je navela da je nakon povratka njen unuk širio  strah po celom mestu.

- Nije hteo u bolnicu, pa sam ga morala služiti, čak i onda kada sam operisala žuč. Često je menjao raspoloženje i bojala sam ga se. Ljudima iz komšiluka zabranio je da dolaze, na mene je vikao, a razbio mi je televizor i telefon. Nije prezao ni od čega – izjavila je baka Stana nakon hapšenja unuka.

To se i potvrdilo u junu 2006, kada je Goran zajedno sa svoja dva polubrata po majci, Miroslavom Gligićem (30) i Borislavom Dabićem (24), uhapšen zbog sumnje da je zadavio Predraga Vrbana (31), zvanog Pedi Lopov, i Seada Kanurića (49), zvanog Stevo Mucavi, te da je njihova tela sakrio u svom kokošinjcu. Ovu trojku je u Kozarskoj Dubici tada hapsila četa od sto policajaca.

Posle hapšenja Kotarana i njegove polubraće, policija Republike Srpske je pretresla Kotaranovu kuću, u kojoj su pronađena dva puškomitraljeza, dve automatske puške, dve zolje, tri bombe, više pištolja, hladno oružje, uređaji za noćno osmatranje, alat kojim su zakopana tela Kanurića i Vrbana, njegovih žrtava, kao i 490 tableta ekstazija i špricevi za intravensko korišćenje narkotika.

Kada je izrečena presuda, Kotaran je izrazio samo jednu želju – da se podvrgne novom psihijatrijskom veštačenju i to s psihijatrom s kojim bi mogao da komunicira.

- Ja sam bolesna osoba i ako mi u narednih 16 godina u zatvoru omoguće lečenje, na slobodu ću izaći normalan – rekao je Kotoran.

Prilikom izricanja presude sudija je pročitao da je “jasno i nedovosmisleno utvrđeno da optuženom ne treba mnogo da bi izvršio ubistvo”.

Kotoran je, međutim, za sebe na suđenju rekao da je bio normalna osoba sve dok mu pred njegovim očima nisu ubili oca.

- Od tog trenutka ja više nisam isti – rekao je on i dodao da “živi za trenutak kada će se sresti s ubicom oca“. Dok taj trenutak ne doživi, provešće još devet godina u zatvoru u Foči.

Foto: www.focaci.org

Inače, ova ustanova važi za najveću i najbezbedniju tog tipa u Bosni i Hercegovini, a bio je čuven i u vreme stare Jugoslavije, kao jedan od “najtežih” zatvora na Balkanu.

Želeći da saznamo nešto više o Kotoranu, kontaktirali smo sa čelnicima ove ustanove. Međutim, u Upravi ove ustanove nam je rečeno da ne smeju da daju izjave za medije bez odobrenja Ministarstva pravde Republike Srpske.

U kabinetu ministarke Gorane Zlatković nam je sopšteno da pošaljemo zvaničan zahtev i da ćemo nakon toga dobiti sve potrebne informacije o ovom zatvoreniku.

Međutim, nakon nekoliko dana, uprkos uredno poslatom zahtevu i obećanjima da ćemo dobiti informacije, portparol ovog ministarstva Sanja Džombić nas je obavestila  da je naš zahtev odbijen i da nisu u mogućnosti da čelnicima KPZ Foča dozvole saopštavanje informacija o Goranu Kotoranu, ne obrazloživši tu odluku.

(Telegraf.rs / Foto: Jan Wirden)

Izvor: Telegraf
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
Apple 15
Dozivotna robija prosto place za njim...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 11.0
mob
Nokia 
Bice, kad izadje i rokne  lika ili likove koji su mu sredili oca.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Same rules apply

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 74298
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
balkanski bronson  Smile
IP sačuvana
social share
Jeka je moj drug 
And I won't show or feel any pain even though all my armor might rust in the rain!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

R`N`R

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1356
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.12
mob
Samsung d600
Pa ako je ovo sto je napisano tacno, kakvo pustanje na slobodu? Ima klinika za takve.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 24.0.1312.56
mob
Samsung GT-S7580
Citat
On je osuđenik na koga stražari posebno motre. Sam je u ćeliji, a zbog bezbednosti ostalih zatvorenika i okolne ćelije su prazne. Gotovo pola hodnika je izolovano zbog njega. “Monstrum iz Dubice”, kako ga zovu, retko kad kontaktira s ostalim zatvorenicima, a stražari koji ga čuvaju maksimalno su oprezni i spremni na sve. Imaju naredbu da, ukoliko bilo šta pokuša, pucaju u njega

Колико ми се ово чини нашминкано и издраматизирано..

Citat
- Ja sam bolesna osoba i ako mi u narednih 16 godina u zatvoru omoguće lečenje, na slobodu ću izaći normalan – rekao je Kotoran.

Никад нисам веровао да се неко може излечити.. поготово кад овако далеко оде..

IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 24.0.1312.56
Cekaj da bude neki rat, pa ce ovaj da imaju svoju cetu nesto tipa "Dzukele" i onda ce da se ozeni nekom estradnom pevaljkom i da postane poznat i slavan (dok ga neko ne rokne u kaficu)
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Chrome 24.0.1312.56
mob
Apple 15
Mentalna bolest... Hm...

Nikad mi tokom skolovanja nije bilo jasno zasto ako neko pocini krivicno delo, a ima neku mentalnu bolest istu ne tretira u zatvoru, vec ladi jaja u nekoj psihijatrijskoj ustanovi otvorenog tipa i\ili kod kuce...

IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 18.0
Nema on nikakvu mentalnu bolest, on je stoprocentni psihopata...

Citat
2006. osuđen na 16 godina robije
Eto njega uskoro međ' rajom... Što će to tek da bude zabava. Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 18.0
mob
Nokia Luvmya 520
Nema on nikakvu mentalnu bolest, on je stoprocentni psihopata...
Psihopate su inace mentalno zdrave osobe.  Smile
Svedjani su ga "lose procenili"  kao mentalno poremecenu osobu, a mudraci RS su ga ostavili da neometano zlostavlja dok nije poceo da ponovo ubija, pa su onda "ukapirali" o cemu se radi.
Njemu je ocigledno mesto u psihijatrijskoj ustanovi sa najjacom mogucom terapijom pod kojom bi trebalo da ostane do kraja zivota. Sumnjam da postoji slucajeva da su bilo gde u svetu osobe poput njega ikada bile sposobne da se vrate normalnom zivotu.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.132 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.