Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 01:42:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: wireless oprema  (Pročitano 13472 puta)
Ucesnik diskusija

Kakve prijatelje imam, neprijatelji mi ne trebaju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 119
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 6600
Koju biste mi opremu preporučili, od ISP-a sam udaljen oko 10km vazdušnim putem, bez vidljivih prepreka. A konekciju bih delio sa drustvom, neki bi se kačili preko LAN a neki preko wireless-a. Ako neko ima neki predlog, može i grub opis opreme, ništa precizno. Voleo bih da neko sa iskustvom može da mi pruži neke smernice u vezi opreme. Hvala
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Sem sto ti treba perverzija od AP-a (koji bi kostao extra, ne znam kako se krecu cene, ipak je to 10 km), sve ostalo je u nekim granicama normale. ovi koju su preko lana, ako nemaju lan kartice, kostaju od 300 din pa nadalje. Wireless kartice su oko 35 eura. Ako su ti ortaci malo dalje, trebace im neki wireless AP/router (tp link oko 70 eura) i to je u principu to, samo malo grublje receno...Smiley.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 119
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 6600
Hvala...Interesuje me još kakva mi antena treba prema provajderu, za udaljenost od 10 km? I ako se ne varam, potreban mi je još jedan AP (sa omni-direkcionom antenom) koji bi emitovao signal drugima koji bi se kačili preko wirelessa?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Insane in the Mainframe

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 4488
Zastava Aachen
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Samsung Wave
Hvala...Interesuje me još kakva mi antena treba prema provajderu, za udaljenost od 10 km?

Jedna od ove dve verovatno ....
http://www.hyperlinktech.com/web/58ghz_ism_unii_grid_antenna_27dbi.php
http://www.hyperlinktech.com/web/58ghz_ism_unii_dish_antenna_29dbi.php

Citat
I ako se ne varam, potreban mi je još jedan AP (sa omni-direkcionom antenom) koji bi emitovao signal drugima koji bi se kačili preko wirelessa?

Jeste.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple iPhone 4
Ako mozes da se na tog provajdera nakacis na 5.8Ghz, onda lepo napravis 3d corner i stavis sat tanjir od 1.3m koji je 30-ak eur i dobijes antenu koja moze da dobaci i na 50km sa 200mW karticom, koju bi inace platio preko 100eur da je kupis, a pravi se zaista lako Smiley
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 119
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6600
 Moraću da vidim kod provajdera za tu 5.8GHz frekvenciju... Hvala na pomoći...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Nikad ne veruj zeni koja laze!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 890
Zastava SCG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ZTE
ja sam pre 2 meseca pazario neki planetov ap za 5 somica i kusur, stavio ga u potkrovlje odakle super vidim antenu provajdera i spustio 20-tak metra mreznog kabla do kompa(kupio sam 50 m za svaki slucaj=1200 kinti) i to je to, nikakve antene, spec kablovi mi nisu bili potrebni da se nakacim na provajdera koji je od mene, moja slobodna procena od 800-1200 m vazdusnom linijom udaljen

znaci samo AP sa njegovom fabrickom antenom, super vidljivost, i utp kabal po potrebi za srecan zivot  Smile

kantenu sam budzio sa ortakom ceo dan, uspeli smo da je napravimo ali smo sjebali jedan konektor od 250 din, taodje smo i napravili kabal i to te sve izadje cirka 500-600 kinti, kantenu smo testirali i dosli do zakljucka da vrlo dobro trpi sva odstupanja od predvidjenih pri izradi, posto smo obojica filozofi a ne varioci Smile

posto vidim da se ovde spominju cifre od vise desetina eura za antene (a i drugu opremu) ljudi verujte mi na rec opremu ce te komplet nabaviti za max 80-100 evra,, naravno uz malo lemlenja koje sam cak i ja totalni retardos za te stvari uspeo da zavrsim

a dok nisam imao AP kacio sam se opusteno sa laptopom koji inace ima 3 puta manju izlaznu snagu predajnika od AP, tako da ko ima dobru opticku vidljivost moze proci i sa 25 eura za neku pci karticu i ni evro vise

p.s.
onaj ko kaze da je vajrels sranje uvati me za bu*u
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
hey drugari

kupio sam Gigabyte wireless AP - GN-AP01g. pise da moze da radi i u client modu, ali ja to nikako ne mogu da namestim!
jel zna neko u cemu je caka!!!
pliz hitno mi je!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla K-Meleon 0.9
mob
LG Nexus 5
Udji mu u podesavanja, kucaj 192.168.1.1, admin/admin i vidi tu da li ima funkciju clienta, mada mislim da bi trebalo da ima ali nisam siguran.

Vise informacija ovde.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.51
hvala, ali nisam toliko tup! naravno da sam sve to procitao... ima i software ali nigde da se to podesi, a na kutiji pise
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 01:42:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.346 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.