Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 215047 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 58
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 6230
Ljudi imam i ja pitanje!!!! Već nekoliko dana me kompjuter izluđuje.Živim u Bosni i Hercegovini,grad Banja luka, i imam WADSL, dakle brzina mi je 768/196 i naravno pošto je wireless imam i antenu.
optička vidljivost je savršena jer se nalazim na 50 metara od njihove glavne antene.
Međutim već nekoliko dana imam problema i to strašno velikih problema zbog kojih ću da poludim Smile
Internet mi je sporiji i stalno me diskonektuje. Znači ja se konektujem i budem 10 minuta i onda me odjednom izbaci i ja se moram ponovo konektovati,
ponekad se ništa ne dešava po sat vremena a nekad me izbaci 5 puta u sat vremena. Takođe opazio sam da se to češće dešava kad nešto kucam(u bilo kojem programu)
odradio sam full csan sa avastom i ad aware 2008(oba su bila update-ovana)
i pronašli su neke viruse i malware-e,ali i dalje imam isti problem. Stalno me izbacuje sa neta. Prvo sam kontao da je problem u mom provajderu, međutim onda sam testirao internet tako što sam ga spojio na laptop i na laptopu radi bez ikakvih problema. Zvao sam svog internet provajdera i kažu mi da je signal savršen i da nema takvih problema.
stvarno ne znam u čemu je problem.ako neko zna nek mi pomogne jer mi net stvarno treba a ovako ne mogu normalno da radim Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 228
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia Sirocco
Sto ne odradis format c: i novi win i bog te veselio Smiley Ja sam imao slican problem, kojem nije pomogao reinstal, vec south bridge na ploci riknuo...
IP sačuvana
social share
Alea iacta est!!

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 58
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 6230
šta je south bridge,to stvarno  ne znam. a ne mogu da uradim formatiranje diska jer sam to uradio pre nekoliko meseci i taman sam sad instalirao sve programe koji mi trebaju i uveo internet pre dva meseca i počeo da uživam i sad se desilo ovo. i stvarno me živcira strašno.
nadao sam se da je neko imao sličan problem pa da mi može pomoći  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Over & out

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4706
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia E51
Mogu malo ja da probam da ti pomognem? Smile

- Prvo se postavlja pitanje kakva ti je externa antena postavljena. U zavisnosti od tvog odgovora slede dalja uputstva.
  Ja sam imao ono četvrtasto govance koje je radilo i na 500m razdaljine ali je vremenom riknulo.
  Sada imam mrežastu antenu od 26db Smile i super radi.

- Pozovi nekoga ko ima laptop, a pošto je samo 50m do njihove "antene" nećete
  imati problema da se i on nakači. Uradite to istovremeno sa različitim userima pa ćeš videti da li i njemu prekida.
  Ako je sa njegovom konekcijom sve u redu a tebi prekida, onda ćemo dalje da sužavamo mogućnost rešavanja problema.

- Treća varijanta je da te zeza drajver kartice, reinstaliraj je.

Provaj ovo napred navedeno pa javi dokle si stigao Smile
« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 07:13:29 od Rajah »
IP sačuvana
social share
Happiness has 4 paws and a blue tongue

Daniel Alves da Silva
Ako ima Boga, teško da se zove drugačije.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1200
OS
Windows XP
Browser
Safari 3.1
mob
Samsung i600
@sajin-bl

U vecini slucajeva je do provajdera.I ja sam korisnik tog WADSL Blica i sve je u pocetku radilo kako treba..
Ali to nije puno trajalo.Nastalo je cesto pucanje veze,gubitci paketa,spor internet ma uzas boziji.
Nekad se popravi pa radi(kao sad ).
Kad pozovem podrsku,ista prica non-stop,"Kod nas je sve u redu,sigurno imate neki virus itd itd."
Imam 9 racunara u mrezi, ne pomaze ni mjenjanje racunara,svi imaju antivirus.cisti ko suza..
Sva sreca pa smo uzeli alternativni internet jer ovako vise nije islo.

Savjet..ako ti je integrisana mrezna probaj staviti PCI mreznu..
        ..ako se mozes nakaciti na neku drugu baznu, nema veze sto je dalje od trenutne ..probaj i to
        ..zovni tehnicku da ti promjene Canopy(govance)

Kako sam rekao sad radi dobro ,a nista nisam cackao.Osim par poziva tehnicko podrsci..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
@sajin-bl  Odradi ping do prve ip iza antene, pa da vidimo. Slobodno ga ostavi malo duze da pinguje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2147
Zastava Planet Earth
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Moguce da je problem i to, sto si preblizu antene ako je negde visoko a ti ispod nje neces imati nikada dobru vezu.
Imao sam taj problem. Morao sam da se kacim na dalju antenu jer mi je prva bila jako blizu. Takoreci prebacivala mi je signal preko glave.
Proveri kod komsija ili pokusaj da se nakacis na neku dalju antenu.
To je jedan od mogucih problema.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Over & out

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4706
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.18
mob
Nokia E51
Da se nadovežem na Okno, kad pinguješ stavi da proba sa malo većim paketima.

Primer: ping xxx.xxx.xxx.xxx -l 1200 -t
IP sačuvana
social share
Happiness has 4 paws and a blue tongue

Daniel Alves da Silva
Ako ima Boga, teško da se zove drugačije.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 58
Zastava Banja Luka
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Nokia 6230
ajde da sad odgovorim svima po redu:)
@Rajah:
-imam antenu Motorola Canopy,
-možda nisi opazio ali već sam to napisao. pokušavao sam da se konektujem pomoću laptopa i radi savršeno bez ikakvih problema, ali kad se konektujem sa PC-a  onda me stalno izbacuje.
-hmmm…ja sam laik kad su u pitanju kompjuteri, nisam siguran na koju karticu misliš

@zxstole: meni je hitno preko leta trebao internet a ovaj WADSL mi je bio najjeftinije rešenje(da sam znao da sačekam još 2 meseca pa da uzmem standardni ADSL od Teola)
uglavnom od kad sam ga dobio stalno imam nekih sitnih problemčića,znači izgubim brzinu na 2-3 sekunde ili me izbaci sa interneta. ponekad se znalo desiti da po 2 sata uopšte ne mogu da se konektujem, ali sve to nije bilo toliko strašno. međutim sad uopšte ne mogu normalno da radim.
a ovaj drugi deo, nisam siguran da li mi je integrisana mrežna, hoću prvo da pokušam sve moguće opcije da ništa ne plaćam popravku,pa ako ne uspem onda ću da nosim kod profesionalca.

i ne mogu da se nakačim na drugu baznu stanicu, samo mi je ova u optičkoj vidljivosti.
@Foolosophy: jesam dosta blizu antene,ali onda bih od početka imao probleme,ali ovo se teka sad počelo dešavati,mada mi net nikada nije redio savršeno.

@Rajah i okno: kao što već rekoh,laik sam za kompjutere, nije baš da sam totalno tele,ali stvarno nemam pojma kako se pinguje

i za kraj evo fotka gde se nalazi moja antena u odnosu na glavnu
http://i255.photobucket.com/albums/hh156/sajin-bl/PB140127.jpg
« Poslednja izmena: 14. Nov 2008, 15:21:43 od sajin-bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Somewhere around nothing!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11442
Zastava Herceg-Novi
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.4
mob
Apple Iphone 5s
Nisam nikad bio na ovoj temi jer do sada nisam imao problema,al mislim da sam svojom greskom zeznuo stvar.Dakle wireless je sljakalo predobro nekih 15dana,cak sam i skidao fajlove itd doduse preko noci,te nisam imao problema.Juce sam se zeznuo i slucajno ostavio da skida preko dana i skinuo je nesto malo medjutim izbacio me sa te mreze i sanse nema da se ponovo vratim!Tacnije ja se mogu opet konektovati i prikaze mi i local i internet,sve normalno,medjutim kada startujem mozillu on kao ucitava i samo me izbaci,pise mi da se ne moze povezati za server.Ima li lijeka za to???Sta mi je ciniti?
« Poslednja izmena: 17. Nov 2008, 18:35:57 od alternative-dread »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.108 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.