Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 216583 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Imam veliki problem i nadam se da cete mi pomoci da ga resim.  Malo cu laicki sve objasnjavati, ali nadam se da cete me razumeti.
Imam wireless konekciju 1024/128, koja radi savrseno - kad radi.  provider je kvalitetan, izlazi maximalno u susret, tehnicka podrska reaguje odmah, kad se problem pojavi.  Cilj im je kvalitet.

Imam uredjaj Airlive (sad su mi stavili za probu TP link) i antenu externu (ne znam ime za to, podseca na konzervu Wink ). . . instalacija i sve je u redu, konektori u redu. . .

Sve provereno od strane njih - vise puta.

Bazna stanica mi se nalazi na 200 m jedna, druga na 300, treca na 500. . . kacili su me na sve tri i uvek se javljao isti problem.

U odredjenim vremenskim intervalima, nekada pravilnim - nekada ne, dolazi do strahovitih smetnji. . signal mi oslabi za 20 dB, gubim pakete, kontakt sa BS.  Kako se "pokvari" - tako se i popravi.  Pokusavaju oni sve, menjaju kanale, podesavaju BS, nista ne pomaze. . . "samo od sebe" se popravi.

Kada se pojave smetnje, moja antena ne hvata nikakav dodatni signal od ostalih providera ili bilo sta slicno, u odnosu na ono kad radi perfektno.

Problem je sto kada promenim BS, 3-4 dana nema smetnji i onda polako pocinju da se pojavljuju i svakog dana je sve gore.  

Dosadio sam "i bogu i narodu" sa zalbama. . . i sam sebi. . ali potrebna mi je takva brzina, a oni jedini u mojoj situaciji mogu da mi to omoguce. . . (ADSL nemoguc radi analogne centrale, ostali wireless provideri katastrofa. . . )

Da li neko od vas ima bilo kakvu ideju sta bi moglo da uzrokuje smetnje, jer su i u mom provideru vec nemocni da naprave bilo sta, odnosno - ne mogu da dijagnostifikuju problem.

Da li moze da se desi da me ometa komsijska satelitska antena (posto mi je antena na krovu) ili tako sta ?

Hvala unapred, jer vec sam ocajan. . . to traje 6 meseci. .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Hm.....

Da li ti jedini od korisnika imas takvih problema ?

Ja bih krenuo od eliminisanjem jednog po jednog cinitelja takvih problema.
Ti si par stvari tu uradio. Zamenio antenu, kabal. Zamenio si i access point.
Inace imam losa iskustva sa Airlive opermom...

Ali, prvo sto bi  uradio je to da u trenutku kada imas problema sa signalom.
Uporedno bi sa laptopom pored tvoje antene merio signal. Postoje programi koji mere i sum  ( ingres ) koji se javlja,
i koji moze smetati signalu...
Ti programi nisu profesionalni, ali mogu posluziti...
Znaci, ovim programom na laptopu uporedno pored antene, u trenutku javljanja problema sa signalom dobio bi dosta korisnih informacija..

Citat
Bazna stanica mi se nalazi na 200 m jedna, druga na 300, treca na 500. . . kacili su me na sve tri i uvek se javljao isti problem.
Ovo govori da je problem ili na instalaciji na tvojoj strani, ili neko ( nenamerno ) ometanje signala.

Citat
U odredjenim vremenskim intervalima, nekada pravilnim - nekada ne, dolazi do strahovitih smetnji. . signal mi oslabi za 20 dB, gubim pakete, kontakt sa BS.
Ovo govori da ometanja nema, odnosno smetnji.....

Odgovore koje sam dao imaju svoje temelje na Linksys WAP54G access point-u, i mom dosadasnjem iskustvu sa wireless mrezama.

Jedino pravilno i temeljno pronalazenje uzroka tvog problema je :
Laptop na mestu gde je antena ( kod korisnika ), uz telefonsku  komunikaciju sa operaterom na AP-eu..

Jesi mozda pored neke hidrometeroloske stanice, policije ili vojske ?
« Poslednja izmena: 22. Maj 2008, 17:36:16 od okno »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Hvala na iscrpnom odgovoru Smiley

Nisam pored vojske ili policije. . zapravo nema nijednog objekta sa sliicnim namenama u mooj blizini.

Jedino sto postoji, a provider mi ukazuje na to - je da postoje 3 BS u mojoj blizini od drugih providera.  Moj provider tvrdi da koriste izuzetno nekvalitetnu opremu koja generise veliki sum i da me to ometa nekad.

Meni se to cinilo kao izgovor, jer (po mojoj logici) taj sum bi bio konstantan i smetnje konstantne.

Posto sam laik, pitanje:

Da li mogu sa svog kompa meriti sum sa tim programima ili moram koristiti isto laptop ?

Predlozicu im ovakvo resenje, mada je veoma veliki problem sto je dosta tesko "uhvatiti" momenat da smetnje postoje i oni dodju (posto nemam laptop).

I jos jedno pitanjce Wink

Da li postoji nacin da se "locira" izvor suma ili smetnji ?

EDIT:

da - ja jedini imam takve smetnje od korisnika.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2008, 21:25:56 od nelezr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Citat
Da li mogu sa svog kompa meriti sum sa tim programima ili moram koristiti isto laptop ?
Da, samo laptop ili wireless kartica na desktop-u.Preko access point nije moguce.

Citat
Da li postoji nacin da se "locira" izvor suma ili smetnji ?
Sa profesionalnim instrumentom moze da se nadje izvor curenja signala, suma..

Citat
Preporucio bih ti da zamenis opremu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 3
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14

Citat
Preporucio bih ti da zamenis opremu.

Danas je opet bilo nekih problema i savetovano mi je da kupim "jacu" antenu, jer je ona mnogo manje osetljiva na sum od drugih providera...

Jel pametna takva investicija, jer glupo mi je baciti novac ako nije - posto ni oni nisu sigurni da bi to moglo resiti problem...samo su to naveli kao jednu od mogucnosti.

Hvala na odgovorima Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Pa..  svakako probaj saq jacom antenom.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Imam problem sa wireless konekciom... Naime, nikako mi ne radi p2p konekcija... Ni preko torrenta ni preko limewire... Imam AP Client Router TP Link TL WR543g V2... Imam antenu 2.4ghz (ne znam da li to uopste ima kakve veze Smile)... Brzina mi na torrentu bez obzira na odnos seed/leech ne prelazi 10kb/s, a ne zadrava se na 10, vec opada konstantno... Sta ciniti???
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
U tp-linku u opciji DMZ ukucaj lokalnu ip adresu racunara na kom koristis torrent.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 7773
Zastava Kurcheva Glava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
Uradjeno jos ranij, a opet nista
IP sačuvana
social share
I got banned for having a common sense.
Common sense... Not as common as you might think.
Sta smo danas naucili? Filmovi se dele na umetnicke i filmove za opustanje. Nema losih filmova, to je laz, plod fikcije.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Sea shepherd

Zodijak
Pol
Poruke 23472
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
firewall moze jos da ti stvara peobleme..  ako si i njega podesio to je to.
Neznam kako je provajder odradio mrezu..
Koju ip adresu dobija tp link od provajdera na wan ?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.