Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti  (Pročitano 212916 puta)
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple iPhone 4
Ja sam juce sestri postavio opremu za wireless, platio sam je 50EUR, a komplet sadrzi sledece:

- sabacki mali grid
- 15m obicnog antenskog kabla sa konektorom na kraju
- gigabit wlan karticu b/g

Mislio sam da to ne moze nikako da radi pre svega zbog tolike duzine kabla i zato sto je to obican antenski kabal... ali uzeo sam da probam i rezultati su super Smiley

AP je na nekih 200m od nje i sve radi savrseno za sada.
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

sve je moguce...pa i to da je.... to nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6210
u jbt...pa vi ste ljudi nepismeni....lepo pise u topicu :" Wireless internet u Srbiji - Pitanja, problemi, saveti" a ne kao u kafani,ko je vise ili manje platio bika ili svinju....strasno bre....

@nenadS
vidljivost je vadi...200m nije puno...tako da duzina kabla nije presudna
IP sačuvana
social share
Kada se rodis,samo ti places,svi ostali oko tebe se smeju.vodi svoj zivot tako da,kada umres,samo se ti smejes a svi ostali oko tebe placu.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Ja problema nemam. Na kuci imam AP 5 ghz, povezan sam utp kablom. Provajder je GromNet. Do sada sam primetio da je dosta problema vezano za rad wireless interneta u Srbiji tesno povezano sa neznanjem i nestrucnoscu samih korisnika. Ipak se moraju ispuniti odredjeni uslovi za pravilno funkcionisanje net-a. Stvarno ne znam za ostale provajdere ali sto se mog tice, radi skoro besprekorno.
Moj savet vam je sto veca antena, bolji kabl i skuplja kartica. Ipak se ovi paketi od 50-ak evra nisu bas pokazali kako treba u svim slucajevima. Desava se da kartica i kabl budu kako da kazem - poluispravni tj. rade a ne rade.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6210
@danijelll
delimicno si u pravu kad kazes neznanje i nestrucnost  korisnika...ja licno nisam imao pojma o WiFi tehnologiji dok nisam instalirao to isto...medjutim sticajem okolnosti,bio sam prinudjen da naucim o tome sto vise...da bih utvrdio gde je greska....dolazim do zakljucka da to isto neznanje i nestrucnost koriste i sami provajderi da bi skinuli odgovornost sa sebe i kvaliteta veze koje oni pruzaju.
veruj mu da sam otisao toliko daleko da sam pozajmio,preko nekih prijatelja profi opremu za WiFi koja je bila skuplja nego moj kompletan kompjuter,a situacija nije bila izmenjena nimalo.
nastavio sam da se zalim mom provajderu ne pricajuci mu da sam zamenio opremu nagovarajuci ga da donese svoju opremu i da instalira pa ako bude bilo bolje da cu tu istu opremu da kupim od njega.kad je dosao i video onu pro opremu koju sam stavio rekao je samo da je moja oprema bolja od njegove "jagi"antene i "ovislink-ovog"AP.onda mi je kao stelova nesto na kompjuteru u podesavanjima za mrezu govoreci mi:te ovo nisi lepo podesio,te ono nisi lepo podesio i ,misleci da ja ne znam sta on radi ,destiklirao mi je neke nebitne stvari vezano za podesavanja administratorskih prava za mrezu.kad je pokusao da pinguje svoj server i njemu se javio onaj isti famozni "request timed out" na sta je on samo rekao:"STA JE OVO!?!?"
tu mi je bilo jasno da on momak mnogo manje zna od mene oko toga i vise nisam hteo da ga zovem i da mu se zalim na kvalitet veze.
eto...toliko...da zavrsim...mogu samo da kazem na kraju... ljudima koji imaju WiFi i kojima to radi OK da im zavidim

Smile  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 13. Dec 2006, 16:56:02 od daysleeper026 »
IP sačuvana
social share
Kada se rodis,samo ti places,svi ostali oko tebe se smeju.vodi svoj zivot tako da,kada umres,samo se ti smejes a svi ostali oko tebe placu.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Poznata licnost

Moj licni tekst :-?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 3589
Zastava Oreskovica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Apple iPhone 4
Hm... sve to stoji ali nije mi bas jasno da taj problem toliko dugo postoji i da nije otklonjen, mislim... nisi ti jedini koji se kaci na taj njihov AP. Znas li jos nekoga mozda koji ide preko tog AP-a, sta on kaze, da li to njemu radi ili ne...

Nije mi bas jasno o cemu se radi...

Inace evo ti kontakt za TERRANET, mozda je to njihov signal pa probaj da ih nazoves i pitas ih:

MSP TerraNet
Bulevar Mihajla Pupina 10z
YU Biznis Centar
11070 Novi Beograd
Telefon: 011 2146 498
Fax: 011 2146 498

* Zona pokrivanja je cela teritorija Vojvodine, kao i Beograd, Šabac i Smederevo sa okolinom.
« Poslednja izmena: 13. Dec 2006, 17:09:23 od NenadS »
IP sačuvana
social share
Pozdrav, Nenad ® !
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6210
vec sam ti rekao...da sam bio kod nekih ljudi i da njima generalno solidno radi ali pri pingu servera ima se javlja isto "request timed out"....opet kazem....pokusacu jos par sati da provedem na krovu...ostavicu malo rezerve da ipak ja nisam u pravu,u sta cisto sumnjam ali eto da zatvorim sve opcije pre nego pocnem da saljem na ortopediju neke ljude...jer u srbiji jos uvek vazi zakon"prvo mlati pa postavljaj pitanja"
cak sam izlazio sa dvogledom na krov i usmeravao antenu dvogledom i sta sve nisam radio...polarizaciju nisam mogao da omanem jer je vertikalna,znaci tu nema promasaja...ma....hvatam se za slamku kao davljenik...kad god mi treba nesto da skidam...ja skidam na poslu gde sam na kablu i imam 256kb i to radi besprekorno...kuci je to malo neizvodljivo...
Smile

P.S. Hvala za TERRANET...nadam se da su to isti koje idi moja kartica
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.3
mob
Nokia 6210
upravo sam zvao taj broj koji si mi dao ,vise puta, i uvek mi se javlja sledeca situacija...zvoni normalno a onda odjedno pocne da se javlja zvuka kao kad modemom hoces na net pa dobijes vezu???
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 110
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Nemoj mi reci da ne znas da je to signal za fax. Radno vreme im je verovatno proslo pa su ostavili upaljen fax. Vidis li vise kanala tog famoznog AP-a? Probaj neki drugi ako vidis. Sto se tice podesenja mreze tu posle instalacije windoze treba samo ubaciti parametre (dobijene od provajdera) i po potrebi iskljuciti firewall. I mora da radi. Ako imas opticku vidljivost bez prepreka onda bi trebalo da radi. A ako je tako kao sto kazes - da svima prijavljuje req time out - onda verovatno nije do vas svih. U tom slucaju budite dosadni dok vam ne rese problem. Jer ako su im antene na 2.4 i ako u blizini ima jos neki objekat koji suri na toj frekvenciji onda vam nema spasa.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 608
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung i900
@daysleeper026

Ne salji postove jedan za drugim, imas opciju izmeni u gornjem desnom uglu? Smile Smile
IP sačuvana
social share
Tandrcak
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 301
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Nokia 6210
@danijelll

evo...kazem ti da ne znam kako izgleda signal za fax.....Smiley
pokusacu sutra...
a sto se tice firewalla postoji podesavanje u samom windowsu to jest rules za to...to sam podesio odmah...
cuo sam od nekih ljudi,mada u to sumnjam,da ako jednom na mrezi ne radi dobro net,onda ne radi nikome....ima logike obzirom da se svima javlja isti problem...
mada...nisam bas nesto ubedjen da su u pravu....
nebitno...sutra cu da probam da dobijem ove iz TERRANET-a pa cu mozda da dogovorim nesto....
hvala za podrsku
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 96
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.