Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:43:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Winter Blues  (Pročitano 11324 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
nista gore od zime ...nista gore od leda, citav grad se zaustavi , nasa ekipa nikad nije spremna za zimu ni u sred januara . kreces po pola sata ranije da bi negde stigao na vreme ... ma cisto gubljenje vremena
Vama treba Tenk, nece da se zaglavi u snegu
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
nista gore od zime ...nista gore od leda, citav grad se zaustavi , nasa ekipa nikad nije spremna za zimu ni u sred januara . kreces po pola sata ranije da bi negde stigao na vreme ... ma cisto gubljenje vremena
Vama treba Tenk, nece da se zaglavi u snegu

prijatelju , da znas da imas pravo  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Zna Raven tica stara zasto EMT-e boli glava  Smile
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Zimi stare ljude manjak svetla cini da vise bivaju privuceni Drugoj strani. I vise ih tada predje preko reke Styx.... Smile

Ali brate, sto volim sto nema proklete alergije kod mene sve tamo nedje do maja. Uf... Smile Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 7.0.517.41
mob
Apple 15
Vidis... kod mene tek od maja nema kijavice...

Crven nos... jos jedan od razloga protiv zime...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 
hladne ruke , hladne noge .... hladne usi ... kisa usred zime ? mislim da ne postoji nista gore  Smile
cim pogledam napolje skenjam se, a jos kad treba negde da idem .. jos se vise skenjam . upadnem u ono ruzno -mirno-svejedno mi je raspolozenje koje mi nikako ne prija  Smile
krenem na aerobik , moram da se susim , kosu , telo , zavijam se , uvijam . mrzim te pripreme  Smile. jedne carape , druge , cizme , hulahopke , potkosulja, rolka .. mrzim rolke , dave me  Smile
izadjes iz toplog kreveta , sasvim slucajno promasis papuce i noga ti dotakne ledeni pod  Smile..momentalno popizdim , koji sam djavo i ustajala ....
krenem negde , oblaci jedno , oblaci drugo , oblaci sebe ... po pola sata ... izgubim volju da bilo gde krenem . nikako zima . bas me uhvati taj winter blues  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.63
Dobra vjest za sve debele, malodusne, pospane mrzitelje zime, ako je vjerovati geneticarima, je to sto cemo mi i nasi potomci prezivjeti ledeno doba koje dolazi, za razliku od svih ovih aktivnih, preplanulih, mrsavih stanovnika koji sada diktiraju tempo.

Mehanizam u tekstu opisan sluzi da omoguci covjeku, da duge zimske mjesece provede, uglavnom spavajuci, cime se stedi hrana, energija i toplota. Posto smo vec nabacili salce, moci cemo duze i lakse da podnesemo hladnocu i nedostatak hrane. Prvi ce da padnu ovi podhranjeni.

Bdw. ako imate ovaj poremecaj, to je znak da vam je neko od dalekih, dalekih predaka stigao iz nordijskih zemalja ili hladnih ruskih stepa - mi smo svi potomci Vikinga!
Ovi mrsavi su svi od reda dotrcali pravo iz Sahare.  Smile

Interesantno samo koliko ljudi opravdavaju svoju lenjost i neumerenost u jelu  Smile

Patko, otkud ti to da su mrsaviji ljudi pothranjeni? Jel uopste znas sta znaci biti pothranjen?
Iznenadices se kad ti kazem da je vecina gojaznih pothranjena, da ...znam da dva puta citas ovo sada!

Nesposobnost da se prihvati drugaciji pogled na svjet kod nekih ljudi je prosto fascinantna. Bilo kakvo odstupanje od njihovog shvatanja normalnog i dobrog je pravo svetogrđe.

Možda ovo sto cu napisati nema mnogo veze sa temom ali prosto me neke stvari povuku za jezik pa ne mogu da odolim.

Salo ili masti su organizmu potrebni isto toliko koliko i kosti, misici, proteini, bjelancevine, vitamini... Masti sluze da se u tjelu sintetisu svi steroidi. Ta histerija koja se trenutno vodi protiv masti je vrlo, vrlo opasna. Naravno, da sve sto je pretjerano steti, ali to se odnosi i na one koji idu u - i na one koji idu u +. Organizam ce mnogo lakse da podnese visak necega, nego nedostatak necega. Uvijek postoje nacini da se viska oslobodis, lakse, nego da se iz dubioze povratis. Pogledaj bilo koji slucaj anoreksicne osobe i shvatices da je to istina.

Kad kazem pothranjen - ne mislim na one ljudi koji imaju nedostatke u ishrani, posto je ovdje u pitanju prezivljavanje zime, ja mislim na one ljude koji imaju nizak procenat masti u organizmu. Oni će u slučaju da se nadju u vodi, narocito hladnoj vodi, da mnogo brze potonu nego ljudi koji imaju veci stepen masnoce. Ovo nema veze sa predrasudama ili zeljama, nego sa prostom fizikom. Salo sluzi kao izolator protiv hladnoce. Sve polarne zivotinje imaju dobar sloj sala. To ne znaci da neko ko je debeo nece osjecati hladnocu isto kao i neko mrsav ili mozda i vise. To prosto znaci da ako bi se nasli u uslovima velike hladnoce debeli bi ostali duze zivi. Opet stvar nauke, a ne licne zelje.

Majka priroda je stotinama hiljada godina eksperimentisala sa ljudskim bicima i suprotno teoriji nadcovjeka nije se trudila da napravi jedno superiorno bice, nego da napravi sto vise varijacija i kombinacija kako bi bar neko prezivio stalno promjenjive uslove okoline.

Ljudi sa krvnom grupom B umiru na sam pomen kolere, dok ljudi koji imaju krvnu grupu AB mogu komotno da piju iz kanalizacije i nece se zaraziti.
Ljudi koji su skloniji skupljanju sala imaju vise sanse da prezive duge, ostre zime u uslovima slabog sklonista i male kolicine hrane, nego neko ko ima malu kolicinu sala. To ne znaci da su jedni superiorniji od drugih, u zavisnosti od spoljnih uslova prednost ce imati jedni ili drugi. Obe varijacije su neophodne za opstanak ljudske vrste.

Ljudi koriste mlijeko u ishrani duze od 10.000 godina, ali samo 75% bijelaca i 25% ostalih rasa ima mogucnost da ga vari, stoga se uzima da mlijeko nije "prirodna" hrana odraslog covjeka, iako je korisna, za one koji ga mogu variti.
Ovo je izjava koju svi pobornici "zdravog zivota" rado prihvataju, ali ako im onda skrenes paznju da se isti princip moze primjeniti i na njima omiljene:
alge, avokado i ostalo juzno voce, mnoge vrste ribe i zitarica (ukljucujuc rizu i kukuruz)
onda odmah krene vristanje. Nas organizam iz svega ovoga izvlaci minimum hranjivih sastojaka iz prostog razloga sto se u tjelu ne luce potrebni enzimi za varenje, a ne luce se, jer niko u posljednjih 100 generacija nije ocima ni vidio avokado, ananas, kivi i sl. a kamoli vario. A punu hranjivu vrijednost iz krompira i kukuruza izvlacice tek nasi cukun unuci.

Depresija izazvana zimom nije izazvana zimom nego nedostatkom vitamina D, koji se sintetise uz pomoc svjetla. Inace i vitamin D je sterodi - nema sala, nema sirovine za vitamin D, nema sunca nema sinteze vitamina D.

Ti imas pravo da vjerujes da sve zavisi od tebe, da svi oni prije tebe od kojih vuces gene nemaju apsolutno nikakav uticaj na ono sto si ti sad. Ljudi vjeruju i da ih je Bog stvorio.

Ne postoji savrseno bice, savrsena kombinacija gena, osobina ili navika. Svaka kombinacija moze se postati vrlina ili mana u zavisnosti od okolnosti.

Eskimi su, ako su generalizacije cijelog naroda dozvoljene: skloni gojenju, hrane se skoro iskljucivo mesom i salom, po naravi flegmaticni, skoro depresivni, pomirljivi su, nisu pretjerano dinamicni, ali su izdrzljivi, konzervativci po prirodi...
Dinamicna, aktivna, agresivna osoba, vegetarijanac sa niskim procentom masti, naprednih shvatanja, sklona dokazivanju moci ... u prirodnim uslovima i drustvenom okruzenju u kome zive Eskimi bi propala, ali bi vjerovatno bila potpun uspjeh u Njujorku.

Niko ne zna u kakvom svjetu cemo zivjeti za 10, 50 ili 100 godina, a kamoli za 10.000 godina. Zato i jeste neophodno da cuvamo nase razlicitosti. Osjecati se superiorno zato sto ti pripadas jednoj ili drugoj grupi, je budalasto, kao sto je i budalasto vjerovati da su plavi ljudi superiorni u odnosu na smedje.

Osjecati se superiorno zato sto si: mlad, atraktivan, uspjesan u poslu kojim se bavis i potpuno zadovoljan svojim zivotom, u odnosu na nekog ko je sredovjecan, punacak, radi za manju platu, ima 3 djece, 2 psa, voli da hekla i takodje je potpuno zadovoljan svojim zivotom, ma koliko on bio razlicit od tvog ideala je takodje potpuno budalasto.

Toliko od mene, po ovom pitanju.
A sto se zime tice, kazu da omiljeno godisnje doba zavisi od mjeseca u kom si se rodio. Ja sam se rodila u aprilu i volim proljece.
Anea se rodila u februaru i mrzi zimu, ali ona je, objektivno govoreci, fenomen, tako da ne moze biti uzeta kao referenca za bilo što.

« Poslednja izmena: 18. Okt 2010, 13:56:04 od Patak Dugoprugas »
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Vidis... kod mene tek od maja nema kijavice...

Crven nos... jos jedan od razloga protiv zime...

Smile.... Mene redovno dere zimska depresija  Smile .... A onda tek pocnem da pisem svasta - pa me  banujes  .  Smile.. Statisticki gledano zimi me banujes 5 puta vise nego u druga godisnja doba ( dobro , u prolece me uhvati neka euforija - tada ti ne zameram ) ...

Nego - posto uvidjam da imamo vise toga sto nas spaja od onoga sto nas razdvaja - racunam na tvoje razumevanje tokom predstojece zime . ..a jos prognoziraju da ce biti najgora u poslednjih 1000 godina  Smile
« Poslednja izmena: 18. Okt 2010, 13:51:29 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows 7
Browser
Chrome 6.0.472.63
mob
Apple 15
Mogu ti samo reci ... da sam zimi jos gora...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2754
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Onda sam ga ugasio .  Smile

Smile  Znas li ti da su za vreme demokkratske i prosvecene Mletacke Republike .. prestupi napravljeni za vreme zimske  juzine bili tretirani kao izuzetno olaksavajuca okolnost .  Smile
« Poslednja izmena: 18. Okt 2010, 14:10:45 od G-H-O-S-T »
IP sačuvana
social share
“The quick brown fox jumps over the lazy dog.”

Najsladje se smeje onaj koji prvi puca .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 10
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Sep 2025, 01:43:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.055 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.