Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Windows Mobile Smartphone - caskanje!  (Pročitano 99890 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

A-electronic

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5040
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
HTC desire s
E moram nesto da vas pitam:Uopste nerazumem zasto je ovaj WM u senci Symbian telefona?U cemu je symbian bolji?Jer zbog vise aplikacija,il sta vec?  Smile

Ja nisam siguran da je u senci mada ne bih ovde da pricamo o tome Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zivi i pusti druge da umru!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Motorola mpx220
Imam samo jedan problem...osim sto mi je spor BT..!Fajlove koje primim ne mogu posle da nadjem..zato sto ih nigde nema.Potvrdim kad se zavrsi prenos..gledao sam i u regu i sve izgleda tip top!..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Clan u razvoju

Zivi i pusti druge da umru!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 45
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
Motorola mpx220
Acikav..aj samo ako mozes..ili ako vec imas...reg kod za street duel !?

[Edit by gimza: Svaki vid Piraterije i drugog krsenja zakona Srbije je zabranjen Pravilnikom Burek Foruma.]
« Poslednja izmena: 01. Feb 2007, 18:31:36 od gimza »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia X6 16gb
Imam samo jedan problem...osim sto mi je spor BT..!Fajlove koje primim ne mogu posle da nadjem..zato sto ih nigde nema.Potvrdim kad se zavrsi prenos..gledao sam i u regu i sve izgleda tip top!..

Kao prvo,koristi opciju "izmeni" ako si nesto zaboravio da kazes,nemoj pisati vise postova za redom  Smile
Inace,prebalo bi da ti fajl koji primis sa bt-om,snimi u storage/my document,tako nekeko.A to sto je bt spor,to nemoze puno da se popravi,jedino da saljes preko nekih explorera,ali i tad nije nesto puno brze
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

WM je kao svemir (beskrajan).

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2105
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung L870

Ako nisi menjao nista po registri onda ti fajlove smesta u my documents.
IP sačuvana
social share

Pre nego sto postavite pitanje vezano za Motorolu mpx220/200,pogledajte da vec nije ogovoreno na temi ? Najcesca pitanja ? :. Registri podesavanja ...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

A-electronic

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5040
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.9
mob
HTC desire s

Evo ti podesavanje u regy
HKEY_LOCAL_MACHINE - SOFTWARE - Microsoft - Obex - Services - f9ec7bc4-953c-11d2-984e-525400dc9e09 - BaseDir - i onda odredi gde da se smesti fajl. Primer /Storage Card/BTFolder
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 4
Symbian Vs. Windows Mobile SmartphoneOS!
izlistaj ovo, dobices odgovor na pitanje.....
Veoma tesko da ce tamo dbbiti odgovor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
E moram nesto da vas pitam:Uopste nerazumem zasto je ovaj WM u senci Symbian telefona?U cemu je symbian bolji?Jer zbog vise aplikacija,il sta vec?  Smile
Zato što je WM prvo OS namenjen tkz. džepnim računarima, rokovnicima i beležnicama a ne mobilnim telefonima koji nose epitet "smart phone"! Ti rokovnici i beležnice imaju ime koje glasi PDA/PPC.
Mobilni telefoni sa ovim OS-om su se pojavili tek onda kada je nastala potreba da se sa tim džepnim računarima, rokovnicima i beležnicama(usled normalno mogućnosti razmene email poruka i surfovanja netom) može i telefonirati usput i kao takvi bili manji i zgodniji za nošenje od nekog PDA/PPC uredjaja po džepovima. Takvi mob. telefoni nose naziv "Windows Mobile Smart Phone" i nose u sebi veoma sličan OS kao i kod tih rokovnika kod kojih je naravno pridodata mogućnost telefoniranja. Nastali su usled želje "big bosa" Microsofta da se uvuče kao glista i u polju mobilne telefonije sa svojim šupljikavim OS-om koji je naravno i pokrao a ne sam izmislio! Naravno da su u senci takvi smart telefoni u odnosu na Symbian OS koji se razvio mnogo ranije iz Psion operativnog sistema i mnogo ranije i nastali na tržištu.

Cela priča se ustvari zasniva na tome da su nezavisni programeri(od kojih su nastale vrlo ugledne programerske kuće) prihvatili Symbian što je i logično jer je nastao ranije i za njega razvijali tonu aplikacija. Zato je i primarni. Ima najviše podrške od programera u razvijanju aplikacija, podržava ga jedna od najvećih "sila" u proizvodnji ovih aparata - Nokia, ...
Pored ovoga tržište je već bilo "zauzeto" i formirano za Symbian OS i pre nego što se pojavio "Windows Mobile Smart Phone OS" i kao takav WM je logično i bio na nekom drugom ili ko zna kom mestu. Da bi postao vodeći OS za mobilne telefone WM bi trebao da proradi na svom okruženju a ne da korisnike tera da sami popravljaju parametre OS-a(umesto da su to već odradili programeri) time što će jurcati po raznim forumima i otkrivati registri kodove pa onda brljanje po istima radi boljih opcija, aplikacije koje postoje za 5 verzija istog pa utvrdjivanje kompatibilnosti, .... sve je to Symbian već rešio u "startu" i nije dozvolio konfuznost korisnicima i na prvi pogled nedovršen OS u telefonu koji sami moramo ispravljati radi boljih opcija. Da ne govorim o drugim parametrima i problemima oko Java podrške, protokola, ....

Ista priča je i na PC polju - mnogi se zaklinju da je Mac ili Linux bolji i tu ima prepucavanja do bola, ali to nezavisni programeri i velike programerske kuće ne smatraju bitnim jer da je tako bilo bi više aplikacija opšteprihvaćenih za njihove operativne sisteme a ne za Windows. Samim tim naravno da je Windows primarni OS za PC na ovoj planeti kada se sagledaju svi aspekti i hardvera i podrške i korisnih i beskorisnih aplikacija i naravno lakoća instaliranja i baratanja sa parametrima OS-a.

Jednom rečju - navika korisnika je ta koja odredjuje šta se bolje prodaje na planeti, a ne neki realni kvalitet ili šta već. Da ne govorim o lakoći korišćenja i sveprihvaćenim opcijama!
« Poslednja izmena: 01. Feb 2007, 21:03:52 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 4
Svaka cast moderatoru CiglaNokia, zakljucao si temu WM vs Symbian cim su poceli da te kritikuju tamo i prebacio si se ovde, ako si poceo onda ajde da nastavimo: Smile
Pravi razlog zasto je za sada Sybian na prvom mestu, imas ga na milion mesta i na ovom forumu u stilu "Nokia je Nokija" i "Golf2 je najbolji auto na svetu"
Ako bi preko noci Nokia pocela da ubacuje win u svoje telefone odmah bi svi aplaudirali kako je to prava stvar. Nikako nisam mogao da razumem kako ljudima ne smeta to sto su ti Symbian telefoni: ruzni, glomazni i spori, ali dokle god na njima pise Nokia ima da se prodaju.
Recimo sto se tice brzine tek ovaj zadnji Symbian 9 moze da parira winmobile od pre 3/4 godine.
Sto se aplikacija tice sada imas apsolutno sve sto imas i na Symbianu.
Cackanje po registry bazi moze da bude samo "plus" a ne nedostatak, ali za neke koji znaju da to postoji a nece ili ne umeju da to koriste, moze biti frustrirajuce i beze ka Sybianu gde toga nema i tamo drugim recima "jedes sta ti se servira". Ne vidim kako moze fleksibilnos operativnog sistema da bude manjak, a ogranicenje da bude "plus".
Programiranje za WM je koliko sam shvatio mnogo lakse nego za Symbian.
Drugim recima, symbian je mnogo slicniji obicnom telefonu sto se jednostavnocu koriscenja tice (poredite samo homescreen) dok winmobile ima vise mogucnosti za podesavanja i sve zavisi od korisnika.
Ali kao sto sam rekao na pocetku, glavni adut Symbiana je to sto ga gura Nokia.

PS.Da ne bude zabune, nisam nikakav fan microsofta. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

OPCS

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 4430
Zastava Beograd-Vozdovac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia X6 16gb
"Golf2 je najbolji auto na svetu" kakav bre golf  Smile kadett je zakon  Smile
Salim se,nego o tome koji os je bolji mozemo da pricamo do sutra.Kao kad bi stavio navijace zvezde i partizana da pricaju koji fudbalski klub je bolji,naravno oni nebi pricali nego se tukli,ali koliko vidim ni "mi" nismo daleko od toga  Smile
IP sačuvana
social share

...prosto kratko jasno to je German style...
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 20 21 23 24 ... 115
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.