Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ne radi Wireless tastatura i mis posle stand by  (Pročitano 1671 puta)
19. Mar 2011, 08:04:53
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia E71
Imam Windows 7 ultimate i bezicni mis i tastaturu Genius TwinTouch 720 i sve radi fino do odlaska kompjutera u sleep mode.
Posle toga ne rade ni mis ni tastatura dok ne iskljucim i ukljucim ponovo taj njihov mali bezicni transmiter usb.
Onda sve radi opet.
Ili da resetujem kompjuter i opet sve radi.
Nemam opciju shut down posle nekog vremena nego samo sleep i polako pocinje da me nervira sve ovo.
Ima li neko resenje?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
А који је оправдан разлог стављања рачунара у sleep mode..то ми никад није било јасно...?  Smile

Ако већ имаш опцију да се хард и монитор гасе после неког времена... ниједна апликација не ради, CPU није оптерећен... зашто би успављивао рачунар... ?  Smile

Мислим, има људи којима рачунари раде 24/7. увек.. па им ништа не фали, неки који тематику познају солидно, чак би рекли да је за компоненте у кућишту свакако бољи константни рад (без баш тешког оптерећења), него да не раде...

Што се самог решења тиче..
Где је укључен трасмитер? Како је везан са рачунаром..? Директно на плочу (усб портови позади) или напред...?
Усб направе које су прикачене на фронт панел, знају често да прекину рад после sleep mode-а...

Затим :
Citat
The ACPI support of your mboard, which includes support for Standby and Hibernate modes, may not work properly if you have re-loaded Windows from scratch using a regular Windows CD but did not install the main chipset drivers.

Јеси ли инсталирао све оригиналне драјвере од матичне?

Онда можеш пробати и ово :

Citat
In Device Manager find your mouse and keyboard, right click on them and select Properties then Power Management and ensure the Allow to turn off to save power setting is cleared.

Што се тиче решења од самог Мајркософта, све можеш погледати овде :
http://support.microsoft.com/kb/266283

Smile

IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Siemens C55
ili jednostavno control panel =>power options =>change plan setings =>put the computer to sleep=>never i gotova prica a ako imas potrebu da ostavis racunar da radi neko vreme pa zatim da se ugasi sam od sebe koristi neki od alternativnih programcica kao sto je recimo shut nisam nikada video nesto jednostavnije ne treba ti ni instalacija samo ga ekstraktujes na desktop i kad recimo lezes da spavas namestis ugasi za :2 sata i gotova prica ili jos jedna alternativa da napravis neki batch fajl koji ce gasiti racunar po zadatom vremenu ali o tome ako ti se ne svidja prva opcija

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
shut.rar (265.31 KB)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 61642
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Nokia C5-00
Или једноставно на линуксу :
Терминал:
Kod:
sudo shutdown -h +180

Где је 180 број минута до гашења..
 Smile

Citat
ili jednostavno control panel =>power options =>change plan setings =>put the computer to sleep=>never i gotova prica
Ја сам одмах рекао чему, ниси ти то смислио, само си дао објашњења и алтернативе  Smile (шалим се  Smile )

И ја сам на Windows-у имао неку "portable" апликацију за гашење, радила је сасвим солидно (као да је нека филозофија, три опције, нема шта да закаже  Smile ), али сад не могу да се сетим имена  Smile
IP sačuvana
social share

Прочитајте: Кућни ред Најчешће постављана питања
You can be addicted to a certain kind of candy...

Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Siemens C55
Citat
Ја сам одмах рекао чему, ниси ти то смислио, само си дао објашњења и алтернативе  Smile (шалим се  Smile )
all rights reserved and copyrighted by gagijk™  Smile
 salu na stranu ovo sto sam mu ja ostavio u attachementu je jako lep programcic bez nekih gluposti jednistavno je dovoljan da ugasi racunar kad treba i to je to a sto se tice linuxa oduvek mi se svidjao samo sto sam pomalo noob i nemam pojma da radim na njemu a nemam bas nesto vremena da eksperimentisem Smile no odprilike i windows ima istu komandu samo sto se mora napraviti batch file nesto tipa kucanja u notepadu
@echo off
shutdown -s -t 10 -c    pa save as ime.bat i onda kad pokrenes taj fajl ugasi se komp za 10 sekundi(10 je naravno opcija) jedno vreme sam koristio i to dok nisam nasao ovaj shut koji me je toliko odusevio mislim pustim film zalegnem lepo u krevet odgledam film i kad se zavrsi nema ustajanja sam se ugasi to je milina
a cisto da ne bude off jos da kazem djokici da isproba obavezno programcic i da iskljuci sleep kao sto smo mu rekli i nema vise problema ili mozes da se mucis sa drajverima i podesavanjima ako iskljucivanje sleepa nije opcija za to objasnjenje se gagijk postarao  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1202
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.151
mob
Nokia E71
Transmiter je ukljucen u plocu pozadi.
Instalirao sam sve originalne drajvere.
Stiklirano je sve sto treba u device menageru a ostavljeno prazno ovo sto kazes.
U svemu ovome sto microsoft kaze,problem je vezan za obican keyboard i misa.
Ne volim da mi ostane kompjuter da radi preko noci a to se cesto desava.
Ne postoji opcija u windowsu 7 da se sam ugasi posle nekog vremena nego samo da ode u sleep mode.
Probacu sa ovim programcicem,to mi je neko resenje ali cesto se desava i u toku dana da ne radim nesto neko vreme za kompjuterom pa onda sednem a tastatura ne radi pa moram da ga resetujem ili da vadim transmiter.
Zato bih voleo ovo da resim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

<3TRANCE<3 forever

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 881
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.15
mob
Siemens C55
pa iskljuci samo opciju da ide na sleep kao sto sam ti rekao i dovidjenja ne trosi to toliko puno struje pa da treba da brines o tome a i za gasenje si dobio i programcic i opcuju batch fajla pa probaj to mi je najlogicnije resenje posto ne postoji opcija da se gasi ako ga ne koristis dugo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.217 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.