2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 14:13:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Wimbledon 2008  (Pročitano 35582 puta)
Hronicar svakodnevice

This time next year we'll be millionaires!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 697
Zastava Serbia
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.15
mob
Samsung Galaxy CORE
Ponovo Venus!

Venus Vilijams odbranila je titulu "nezvanične prvakinje sveta", savladavši sestru Serenu rezultatom 7:5, 6:4 u velikom finalu.

Venus je osvajala Vimbldon 2000, 2001, 2005, 2007. i sada po peti put.

Ona je u međusobnim okršajima sa Serenom izjednačila rezultat na 8:8, ali ako se računaju samo finala gren slem turnira, Serena i dalje ubedljivo vodi - 5:2.

Starija sestra u subotu je slavila jer je odigrala smirenije i koncentrisanije, znala je da iskoristi gotovo sve svoje prilike, dok je mlađa Vilijamsova bila isuviše nervozna da bi pobedila u tako važnom meču.

Venus je četiri od sedam lopti pretvorila u brejkove, a Serena samo dve od 13! Njene muke bile su najočiglednije početkom drugog seta, kada je u jednom gemu iskoristila tek sedmu priliku da oduzme servis Venus.

Serena je počela furiozno, brejkom u prvom gemu i vođstvom od 2:0 uz samo jedan izgubljen poen. Venus je polako ušla u meč, počela da osvaja gemove na svoj servis, a onda i da uzvrati - izjednačenjem na 4:4.

Bekhendom Serene u mrežu, Venus je napravila još jedan brejk i uzela set rezultatom 7:5, iako je prethodno gubila 2:4. Već tada se moglo naslutiti da će mlađa Vilijamsova teško smoći snage i nerava da se revanšira u narednom setu.

Čak i kada joj je Venus nudila brejk kao na tacni, Serena se mučila i mučila da ga uzme. Tek posle sedam izjednačenja povela je sa 2:1, ali ono za šta joj je trebalo petnaestak minuta, Venus je već u narednom gemu poništila za tri minuta. Lagano je napravila ribrejk za 2:2.

Igralo se uglavnom mirno, gem za gem, do trenutka kada je Venus povela 5:4 i došla do dve vezane meč lopte na 15:40. Serena je prvu spasila as udarcem, ali je potom pogrešila u razmeni udaraca sa osnovne linije i tako stavila tačku na prvo finale sestara Vilijams posle čak pet godina!

Naravno, kada su Vilijamsove u pitanju, nema govora o nekom ljutom rivalstvu, velikom slavlju jedne i tugi druge.

Venus i Serena će već u subotu uveče pokušati da osvoje zajedničku titulu, kada se u finalu dubla sastanu sa zemljakinjom Lizom Rejmond i Samantom Stosur iz Australije.

(MONDO)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Ne radi za novac, neka novac radi za tebe!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 22144
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
mob
Nokia 6260 Slide
Federer vs Nadal - deo XII

Trinaestog i poslednjeg dana Vimbldona na programu je finale u muškom singlu. Neki su ga željno priželjkivali, neki ne, ali dvojica trenutno najboljih tenisera sveta dokazali su da su zasluženo tu gde jesu. Rodžer Federer i Rafael Nadal će treću godinu u nizu igrati finale najprestižnijeg Gren slema. Obojica su bili superiorni tokom celog turnira, Španac je izgubio jedan set (protiv Gulbisa), Federer nijedan i u osamnaestom međusobnom okršaju odlučivaće o prvaku Vimbldona. Meč počinje u 15 časova na Centralnom terenu.

Ova teniska godina je po mnogo čemu specifična. Pre svega, činjenica je da Federer nije dominatnan kao ranije. Do početka sezone na travi osvojio je samo turnir u Eštorilu, koji verovatno ne bi ni igrao da sitacija nije bila alarmantna, pošto je ostao bez rofeja na tri najveća takmičenja do tada (Melburn, Indijan Vels, Majami,) To je nagnalo mnoge teniske stručnjake i „stručnjake“ da dovode u u pitanje Rodžerov trijumf na Vimbldonu, pa čak i da proglase Nadal prvim favoritom.

Federer baš nije bio oduševljen takvim ponašanjem i to je otvoreno rekao.

„Ljudi su me prerano otpisali posle nešto slabijih rezultata u prvom delu sezone. Bio sam zaista neprijatno iznenađen učestalošću takvih konstatacija. Rafael je fantastično odigrao prvi deo sezone, ali ljudi su očigledno zaboravili da je moje zlatno vreme od Vimbldona do US opena. Sa lakoćom osvajam servise, moja igra je stvorena za travu i prave opasnosti za mene nije bilo u dosadašnjem toku turnira“, izjavio je prvi teniser sveta, koji se nalazi u seriji od 65 pobeda na travnatoj podlozi, a 40 na Vimbldonu.

Ernset Gulbis, Nadalov rival u drugom kolu, rekao je da se isplati forsirati forhend Španca. Tu tvrdnju potkepio je rekvaši da je Nadalov bekhend možda manje opasan i snažan od forhenda, ali da je znatno konstantniji, tj. da njime mnogo manje greši.

„To je njegovo mišljenje. Ja sam već dokazao da umem da igram protiv Nadala, pogotovo na bržim podlogama. Protiv njega igram drugačije nego protiv ostalih, pošto je Nadal podjednako dobar i u ofanzivi i u odbrani“.

Federer kaže da ga je u početku nerviralo to što Nadal troši mnogo vremena između poena, ali da se već privikao na to.

„Ograničenje je prihvatljivo. Može da iskoristi 20 sekundi i onda još 10-15 sekundi dok ne servira. Situacija je krajnje komplikovana. Sudija će ga uvek upozoriti, ali siguran sam da mu neće oduzeti poen, tako da Nadal ne oseća nikakav pritisak. Nekada me je njegovo odugovlačenje iritiralo, ali to više nije slučaj. Usotalom, mislim da sada mnogo brže obavlja pripremu za poen i uvek sam imao utisak je da je on fer i korektan igrač“, kaže Rodžer.

Federer je potom prokomentarisao rivalstvo sa Nadalom. Trenutni skor je 11-6 u pobedama za Španca.

„Zaista je neverovatno da smo se toliko puta sastali u veoma bitnim mečevima. Uživam igrajući protiv njega, to je uvek veliki izazov, pošto je Rafael pun borbenog duha. Postao je vrlo dobar na svim podlogama i sada predstavlja pretnju bilo gde. Ipak, mislim da sam na travi ja u prednosti i da ću znati to da iskoristim“.

Rafael Nadal igra u životnoj formi. Poslednji poraz doživeo je još u Rimu od Huana Karlosa Ferera, a od tada je trijumfovao u Hamburgu, na Rolan Garosu, Kvinsu i stigao do finala Vimbldona.

Nadal protiv Šitlera nije blistao kao npr. u duelu sa Marijem, ali je i pored toga dobio meč u tri seta. Kao što sam već napisao u najavi za polufinale, Nadal je postao superioran i na travi i nijednog trenutka u toku turnira njegov prolaz dalje nije dolazio u pitanje. Tako nije bilo u prethodne dve godine i može se reći da Španac odmoran ulazi u završni okršaj.

Primedbe kako je Nadalova igra podobna samo za šljaku padaju u vodu pred činjenicma da je ove sezone na Australijen openu ostvario lični rekord (polufinale), da je osvojio Kvins i da treću godinu u nizu igra finale Vimbldona.

„Treći put zaredom sam u finalu Vimbldona, ne moram više nikome da dokazujem da mogu ovde dobro da igram. Dobio sam mnogo samopouzdanja posle turnira na šljaci i nadmetanja na američkiom betonu. Mislim da sam generalno bolji teniser nego prošle godine. Ipak, ako pobedim u nedelju, moja karijera će se promeniti iz korena, zar ne?“, izjavio je Nadal.

Nadal se nalazi pred jednim od najtežih izazova u tenisu – osvojiti dva Gren slem turnira na različitim podlogama u razmaku od mesec dana. Nadal kaže da ne oseća nikakav pritisak.

„Ne, nikako. Jedino što mogu da obećam jeste da ću pružiti maksimum i da ću truditi da uspostavim svoj ritam i način igre. Ukoliko me Rodžer pobedi, čestitaću mu kao i svake godine“, kaže Nadal, ali smatra da ni on nije bez šansi za pobedu.

„Prošle godine sam bio veoma blizu trofeju. Nadam se da ću u nedelji igrati na istom nivou, možda čak i malo bolje, što znači da imam dobre šanse za trijumf. Verujem da mogu da slavim, ali on je favorit. Ako pobedim, biće to jedna od najznačajnijih pobeda u mojoj karijeri. Ali, trenutno ne želim da pričam o tome, već samo o igri koja će mi pomoći da odigram najbolje što mogu“.

Nadal je zatim odgovorio na pitanje da li će se, ukoliko trijumfuje u finalu, smatrati najboljim teniserom sveta.

„Ako pobedim u nedelju, i dalje ću biti svetski ’broj 2’“, decidno je odgovorio Nadal i dodao: “Ipak, istina je da ću u narednih nekoliko meseci biti u prilici da postanem prvi na listi“.

Maljorčanin je bio kratak i u vezi sa pauzom koju pravi između poena.

„Svako ima pravo da priča šta hoće. Imamo sudiju koji odlučuje o takvim stvarima na igralištu“.

I Federer i Nadal smatraju da nedavno finale Rolan Garosa, u kojem je Švajcarac uzeo samo četiri gema, neće imati nikakav uticaj na predstojeći okršaj.

„O tom finalu više ni ne razmišljam, čak se malo čega i sećam, tako brzo je sve prošlo. Bio sam razočaran u Parizu, ali i takve stvari se događaju ponekad. Nijedno iskustvo iz tog ne mogu na primenim na ovaj meč, pošto Rafa igra mnogo drugačije na travi nego na šljaci, stoji znatno bliže osnovnoj liniji“, rekao je Federer.

„U pitanju je totalno drugačiji teren, drugačija podloga, sve je drugačije. Mislim da taj susret sada uopšte nije važan“, kaže Nadal.

Pred nama je, kako su ga mnogi strani mediji nazvali, „finale iz snova“. Prošlogodišnji finalni okršaj u svim anketama proglašen je za meč godine. Nadamo se da će nam Federer i Nadal omogućiti još jedno uživanje.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2051
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Zimonjić i Nestor osvojili Wimbldon  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 21:20:06 od sova9072 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3092
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Apple Iphone 5
Svaka cast za Zimonjica i Nestora!! Smile Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 05. Jul 2008, 21:41:02 od vaskotv »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2308
Zastava Srbija, NBG
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Nokia 6500c
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
O porodici Jelene Karleuse:
glupo pitanje, oni su cuvena slovensko - srpska plemicka porodica sa dubokim korenima u kraljevskoj lozi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 29130
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
Bravo Ziki  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Sestre Vilijams pobedile u dublu

LONDON - Tamnopute američke teniserke, sestre Serena i Venus Vilijams, pobednice su u igri ženskih parova na Međunarodnom prvenstvu Engleske u Vimbldonu.

One su u subotu, u finalu, savladale zemljakinju Lisu Rejmond i Australijanku Samantu Stosur sa 6:2, 6:2.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Zodijak Aries
Pol
Poruke 42393
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.50
Tadić čestitao Zimonjiću pobedu na Vimbldonu

Predsednik Srbije Boris Tadić večeras je čestitao Nenadu Zimonjiću osvajanje titule na teniskom turniru u Vimbldonu u paru sa Danijelom Nestorom.

"Najiskrenije Vam čestitam na osvajanju ovog prestižnog turnira. Smatra se da je Vimbldon svetsko prvenstvo u tenisu, a Vi ste ovim trofejem još jednom dokazali da s pravom pripadate svetskom vrhu. Želim Vam još mnogo trofeja u nastavku karijere", navodi se u čestitki predsednika Tadića.

Zimonjić i Kanađanin Nestor su danas u finalu Vimbldona pobedili osme nosioce Jonasa Bjorkmana iz Švedske i Kevina Ulijeta iz Južne Afrike sa 3:1 u setovima. Zimonjić je sa Nestorom, sa kojim je bio postavljen za drugog nosioca, stigao je do svoje prve gren slem titule.

Tanjug
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Impossible Is Nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2917
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.50
bravo ziki  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Na svetu nista lepse,ne moze da postoji,nego sto je nasa ljubav prema Crno-beloj boji !!!
Ponos Srbije
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Samsung 
Masala - osvoji Zimonjic Wimbldon  Smile
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 21 22 24 25 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 14:13:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.