Ulazi covjek u prodavnicu i zatiče sledeću situaciju lik izlazi i psuje na prodavačice,prodavalčca brise suze i govori izvolite: Čovjek-Jeli mogu dobiti jednu kovertu? Prodavačica-Može ali kakve boje želite kovertu imamo plavih,žutih,crvenih.. Č-Može ajde neka bude plava,ali možete li požuriti zakasniću na bus. P-Može plava,ali kakvu plavu želite imamo modro plava,svjetlo plava,morsko plava. Č-Ajde neka bude morsko plava ali molim vas požurite zakasniću. P-A da ne želite možda markicu? Č-Može i markica ali požurite molim vas. P-Kakvu će te markicu imam sa likom životinja,sa likovima poznatih ličnosti.. Č-Neka bude sa likom životinja molim vas požurite. P-A koju će te vrstu životinja imamo sisare,grabežljivce,mesojede... Č-Sisare......... i gleda kako mu bus odlazi. P-A kakvog će te sisara imamo kita,delfina, Č-Delfina P-A u kakvoj situaciji želite delfina,da je sa mladima,sam,u vodi.. Č-U vodi P-Prodavačica mu dade šta želi kada upada lik sa početka priče i dere se Za ovakvao govno trebam WC-papir!!
izjava koja se pripisuje Luki Notarasu, vojskovođi i jednom od Konstantinovih najbližih saradnika: „Više volim da u Carigradu vidim turski turban, nego katoličku mitru.“
Na sultanovu ponudu Dragaš je odgovorio rečima: "Predaja grada nije niti moje lično pravo niti pravo bilo kog pojedinca koja u njemu živi, jer je naša zajednička odluka da poginemo svi zajedno, a ne da spasemo svoj život".
izjava koja se pripisuje Luki Notarasu, vojskovođi i jednom od Konstantinovih najbližih saradnika: „Više volim da u Carigradu vidim turski turban, nego katoličku mitru.“
Na sultanovu ponudu Dragaš je odgovorio rečima: "Predaja grada nije niti moje lično pravo niti pravo bilo kog pojedinca koja u njemu živi, jer je naša zajednička odluka da poginemo svi zajedno, a ne da spasemo svoj život".