Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 06:58:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Waffen SS - fotografije  (Pročitano 24780 puta)
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 5610

3rd SS Division Totenkopf:Posle rata pripadnici divizije su potpali pod Americku upravu,da bi ih Saveznici vrlo brzo predali Rusima koji su vecinu pripadnika divizije pobili bez sudjenja dok su druge poslali u logore od koji je vecina u stravicnim uslovima okoncala zivot.
Сироти недужни есесовци...  Smile Smile Smile

Немој да нас потресеш са овим податком!  Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 311
Zastava Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
zarobljeni...

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

12SSHJPOW.jpg
(65.23 KB, 429x409)
hitler2.jpg
(106.76 KB, 632x453)
IP sačuvana
social share
tko tebe kamenom, ti njega zoljom...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20

3rd SS Division Totenkopf:Posle rata pripadnici divizije su potpali pod Americku upravu,da bi ih Saveznici vrlo brzo predali Rusima koji su vecinu pripadnika divizije pobili bez sudjenja dok su druge poslali u logore od koji je vecina u stravicnim uslovima okoncala zivot.

vecina pobijenih su bili mladici od 17,18,19 godina koji nisu izvrshili nikakve ratne zlochine - pa se mogu smatrati zrtvama rata na neki nachin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 5610

vecina pobijenih su bili mladici od 17,18,19 godina koji nisu izvrshili nikakve ratne zlochine - pa se mogu smatrati zrtvama rata na neki nachin.
Ученици у Крагујевцу су били млађи!
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 311
Zastava Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
ja sam u potpunosti protivnik bilo kakvih zlocina i smatram da su grozni zlocini pocinjeni za vrijeme II svijetskog rata, Medjutim zlocini su cinili svi i sile osovine i saveznici. Neki vise, neki manje... ali tvrdim da je nedpustiv bilo kakav zlocin nad civilima.
Medjutim mene fascinira razvoj njemacke vojne slie pored svih ogranicenja iz versajskog sporazuma, a posebo kad se pogleda u kakvom je ekonomskom stanju bila njemacka nakon I svjetskog rata. Dakle da bio ostvarili toliku vojnu moc, prvo su morali razviti ekonomiju, otaknuti proizvodnju...
Takodjer je vazno sagledati njihovu tehniku, naoruzanje, opremu i samo ustrojavanje pojedinih divizija, kao i silni  fanaticni patriotizam koje je svojom politikom potakao Hitler, bez obzira koliko su njegove pojedine ideje bile sulude i koliko je bio los vojskovodja...

@mod.. da li bi postavljanje znakova pojednih jedinica ili divizija njemacke vojske krsilo neko pravilo ovog foruma? Pitam jer je na svakoj zastavi vidljiv kukasti kriz kao centralni simbol njemacke u tom vremenu?

410px-SS_einzatzgruppen.jpg
(57.73 KB, 410x599)
einsatz2.jpg
(59.59 KB, 544x392)
Einsatzgruppen-IN-action.GIF
(71.55 KB, 448x278)
Nazi-SADISTIC_fun.GIF
(55.43 KB, 489x434)
Polish-civiliansEXECUTED.GIF
(43.87 KB, 450x206)
« Poslednja izmena: 21. Nov 2007, 02:15:44 od lapadjanin1 »
IP sačuvana
social share
tko tebe kamenom, ti njega zoljom...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Kukasti krst nije njihov znak ali je pod njima postao ozloglasen. Kako tema ima obrazovnu ulogu, da ljudima predstavi deo opreme ove formacije, samim tim je logicno da se i taj deo stavi. Nesumljivo je da je SS bio najbolja nemacka formacija i da je zadala puno muka svima ali jedina formacija svih vremena koja je bila nepobediva su bili turski Janicari. Ono sto su oni jos tada u obuci primeli je do dan danas neprevazidjeno.

Zlocin u Kragujevcu i ostalim mestima je strasan. Koliko znam SS to nije uradio vec redovne jedinice koje su bile tu. Isto i u Kraljevu. Povod za Kragujevac je kolona nemackih pitomaca na marsu, koje su sacekali partizani u zasedi i iskasapili. I to doslovno- isekli su ih i jednom su stavili donji deo tela i noge na sred puta da stoje u obliku slova "V", koje je bilo na njihovim plakatima. Zato su Nemci hteli da streljaju 7200 osoba ali je Nediceva vlada kuknjavom i milbama da smanje taj broj. Jos jedna legenda tu stoji- profesor koji je streljan sa djacima kako se tvrdi rekao je "Pucajte, ja i sada drzim cas", medjitim neki upuceni kazu da je bilo drugacije. Oficir srpske straze mu je ponudio da ga puste i da mu spasi glavu. A profesor mu je rekao "Ako ti treba da mi spasis glavu nek se i ti i ja mosimo u pizdu materinu".
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung sgh-550i
"Nesumljivo je da je SS bio najbolja nemacka formacija..."
Pa ovo je diskutabilno, ja glasam za Brandenburgere.
Smile
IP sačuvana
social share
Sivi soko, sivi soko, sivi soko, ću-ću-ću. Sivi soko, soko sivi, sivi soko, šubi-dubi-du!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Veni, vici,vidi

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3639
Zastava Sarajevo BIH
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Nokia 
Zato su Nemci hteli da streljaju 7200 osoba ali je Nediceva vlada kuknjavom i milbama da smanje taj broj. Jos jedna legenda tu stoji- profesor koji je streljan sa djacima kako se tvrdi rekao je "Pucajte, ja i sada drzim cas", medjitim neki upuceni kazu da je bilo drugacije. Oficir srpske straze mu je ponudio da ga puste i da mu spasi glavu. A profesor mu je rekao "Ako ti treba da mi spasis glavu nek se i ti i ja mosimo u pizdu materinu".
E sad kad se pokrenuli kragujevac mene intresuje uloga Nedicevih jedinica i Ljuticevaca ako su bile uopste tu,sta sad jesu oni skupljali ljude streljaliu cuvali straze sta???,posto mii je taj dio malo nepoznat
IP sačuvana
social share

sve ce to narod pozlatiti
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Milan Nedic je obrazovao svesno vladu sa ciljem da saradjuje sa Nemcima i da na taj nacin utice da se postedi srpski narod od stradanja. Njima se pridruzila predratna organizacija Zbor Dimitrija Ljotica [zasnovana na jakom duhovnom uverenju u srpstvo]. Oni su izvrsavali sve sto su im Nemci naredjivali ali i vodili racuna o uredjenu drzave ali pod nemackim nadzorom. Nisu bili zaduzeni za izvrsenja vec su sve prosledjivali nemcima. Znam recimo da je u selu jasika kod Krusevca bio magacin gde su skupljali hranu i sta sve treba za izbeglice iz Bosne. neki tip je stalno tamo upadao i krao magacin a nedicevci su ga opet hvatali i tukli zbog toga. Posle rata je sebe prikazao kao zrtvu okupatora i postao predsednik mesta. Znam za jos jedan slucaj kad je uhvacen jedan Drazin oficir od strane Ljoticevaca. Oficir koji ga je uhvatio mu je ponudio da ga puste i da se prave ludi kao da nista nije bilo. Ovaj je to odbio i na zalost Nemci, kojima je bio predat, streljali su ga. U arhivskim podacima sam naleteo na dosta podataka koji upucuju da su nedicevci itekako pratili partizanska zlodela a znam i zapise gde se pominju partizani u cetnickim uniformama da su unistavali i pljackali.

Kako je kod Kragujevca pobijeno 72 nemacka pitomca samim tim je trebaloi da bude pobijeno 7200 Srba. Nedicecvi su taj broj skinuli kolko su mogli. Naravo njihova pojava nije bila draga jer nije bila lepa slika videti nekog u nasoj uniformi sa nekim Nemcom. Ali Milan nedic je svesno odradio ulogu izdajnika svestan sta ga ceka. Streljan je posle ratra. isto tako je i Lav Rupnik stvorio vladu u Sloveniji da bi sacuvao Slovence. Bio je svestan da cini nuzno zlo. takodje streljan posle rata od Narodne Vlasti.

Rat na ovim prostorima je jako prljava stvar.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 391
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
rusi su imali svoje divizije
29. Waffen Grenadier Division der SS (russische Nr. 1)
30. Waffen-Grenadier-Division der SS (russische Nr. 2)

ali nigdje nisam nasao nista o tom korpusu, ali ako je bio u sastavu RONA, onda je bio sastavni dio SS-a

evo ti link za ruski korpus

inache , negde se spominje da je i SDK (ljoticevci) bio deo SS ,mada ja mislim da to nije tachno . Smile

pogledajte npr ovde

btw , ima li neko slike kozaka u SS uniformama (video sam to negde ,ali se ne secam gde :[5]Smiley
Srpski dobrovoljački korpus - SDK (Serbische Freiwilligen Korps)  iliti "Šumadisjka divizija" kojom je komandovao general-major Kosta Mušicki, tek je 1944. (i to samo na papiru) postao deo Waffen-SS-a, kada je preimenovan u "Serbisches Freilligen Korps der SS". SDK je u stvari osnovan 15. septembra 1941 kao "Srpska dobrovoljačka komanda" (Serbisches Freiwilligen Abteilung). 20. novembra 1942. se reformiše u "Srpski dobrovoljački korpus" sa 5 bataljona. Dobar deo pripadnika SDK je poticao iz Ljotićevog "Zbora". Ukupnu snagu činilo je oko 9.000 ljudi i to sa po 1200 u svakom od 5 pukova, zatim artiljerijski bataljon sa po 500 ljudi (pod taktičkom komandom Nemaca ali zapovednom - Nedić) kao i 2. "Gvozdeni puk. Imali su čak i 5 aviona i oko 20 borbenih (oklopnih) kola. SDK često brkaju sa "Srpskom SS jedinicom" ili "Srpskim Getapoom" koga je činio "1. beogradski specijalni borbeni odred". Komandant odreda je bio Strahinja Janjić, bivši dobrovoljac SDK koga je nakon silovanja jedne učiteljice vojni sud osudio na smrt. Kao prikrivenog nemačkog agenta, Nemci ga oslobađaju (a hapse oficira SDK Kerečkog koji je bio uhapsio Janjića). Pod patronatom Gestapoa, Janjić 1. aprila 1942. osniva  "Srpsku SS jedinicu". Jedinica je (u kasarni) nosila nemačke SD uniforme ili čak one SDK. Pre "akcije" oblačili su i civilna odela. Bili su lociranu u ulici Starine Novaka 12. Brojnost se povećala sa 12 na 147 pripadnika tokom 1942. Zadatak je bio borba protiv komunista, kao i špijuniranje pripadnika SDK (ovog ne-SS dela). Često su hapsili,  mučili i ubijali svoje bivše drugove iz SDK-a, pa su bili omraženi od strane Nedića i Ljotića. U tom nečasnom poslu Janjićevi glavni asistenti bili su Svetozar Nećak, Miodrag Terzić, Novaković, Aleksandar Ćatić i Mile Janjić. 1943 u selu Baroševac, dolazi čak i do oružanog sukoba SDK sa srpskim SS-ovcima, kada se Srpska SS jedinica predala. Od tada su nosili nemačke uniforme i šlemove. Zbog neprekidnog niza počinjenih zločina i razbojništava (često u uniformama SDK) Nedić i Ljotić uspevaju ubediti Nemce da raspusti "Srpsku SS jedinicu", 29. februara 1944. a Nemci Janjića i deo ljudstva šalju u Nemačku, gde špijunirju srpske radnike i čine druge usluge. Drugi deo jedinice se seli u ulicu Žorža Klemansoa sa novim komandantom Svetozarom Nećakom. Od tada ih Getapo angažuje individualno a ne kao pripadnike jedinice. Dakle, za razliku od "Srpske SS jedinice", SDK (tj. Mušicki), primao je naređenja direktno od ministra predsednika Nedića, šefa civilne administracije,  a nije bio pod upravom Waffen-SS. SDK je nosio srpske uniforme, oznake i zastavu a jedino su nosili italijanske šlemove. Pozdravljali su se sa tri (stisnuta prsta) i čak pevali u slavu Kralja Petra II, koji je zvanično bio nemački neprijatelj. Uprkos tome, mnogi strani izvori smatraju ih delom Waffen SS-a. Da je to istina, ustaše ne bi mogle na prevaru pobiti u Zagrebu 40 oficira SDK, prilikom povlačenja pred partizanskim jedinicama. Nakon završnih borbi za oslobođenje Slovenije od strane Titovih partizana, SDK je delio sudbinu svojih nemačkih saveznika. Ali samo su se dva puka 1. i 5. (oko 2.800 ljudi) uspeli probiti u Italiju, gde su se 5. maja 1945 predali Britancima. Preostala tri su (2418 ljudi) se predala Britancima u Austriji ali su zatim bili izručena partizanima. Neki su likvidirani u Kočevskim šumamama  a ostatak u logoru Sv Vid kraj Ljubljane. Primećujem da mnogi (strani) navodi na Internetu, broj pripadnika dobrovoljačkih SS jedinica u Srbiji procenjuju na oko 15.000,  kasnije izgleda brkajući teritorijalne sa nacionalnim referencama pa ih smatraju "srpskim dobrovoljcima Waffen SS-a". Mislim da se radi o Folksdojčerima i Šiptarima sa područja Srbije.

SDK3.jpg
(86.43 KB, 714x716)
SDK.jpg
(134.54 KB, 583x418)
Strahinja Janjić.jpg
(75.13 KB, 472x496)
Mušicki.jpg
(97.41 KB, 312x502)
Bivši pripadnici SDK.jpg
(110.64 KB, 755x247)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Sep 2025, 06:58:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.111 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.