Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 13:56:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje od predizbornih obecanja je ispunjeno?
objavićemo ugovore sa Fiatom i Etihadom
4.2%  (11)
ukinućemo pretplatu na RTS
5.3%  (14)
struja će biti jeftinija
3.8%  (10)
smanjićemo javni dug
5.7%  (15)
zaustavićemo partijsko zapošljavanje
4.5%  (12)
svaka biografija biće dostupna javnosti
3.8%  (10)
smanjićemo nezaposlenost
6.8%  (18)
pravićemo srpski Mercedes
4.5%  (12)
ukinućemo BusPlus
4.2%  (11)
biće 100 milijardi evra investicija
3.8%  (10)
izgradićemo fabriku čipova za Emirate
3.4%  (9)
izgradićemo kanal Dunav - Morava - Vardar - Egejsko more
3.8%  (10)
Dinkić će biti uhapšen
4.9%  (13)
Karić će u zatvor
4.2%  (11)
bolji život već 2014.
5.3%  (14)
primaću građane jednom nedeljno
4.2%  (11)
Siniša Mali neće biti kandidat za gradonačelnika
5.7%  (15)
nećemo smanjivati penzije
3.8%  (10)
donećemo zakon o poreklu imovine
3.8%  (10)
bolji život već 2016.
5.3%  (14)
objavićemo istinu o rušenju u Savamali
3.4%  (9)
neću se kandidovati za predsednika
5.7%  (15)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 214 215 217 218 ... 1346
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vucic - izmedju stida i straha  (Pročitano 1271815 puta)
Prijatelj foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
mob
Sony 
I zato što piša po narodu i dobije 50+% glasova  Smile

Pa gledaj tacno je da dobije 50 plus ili nesto slicno
(Uostalom ja mislim da si ti iz BiH)
Ako si primjetio politicari cijelo vrijeme pricaju o vlasti podjednako kao i penzioneri o penzijama
DAkle vlast je njima potrebna radi njih samih
Tako oni razmisljaju i to je smisao svih njihovih poslova i nacina kako razmisljaju
Mislim govorim onako uopsteno
Politika ima ovlasti da maltene mimo zakona vlada resursima idejama i cime sve ne
Tako da je to jako bolesno

Pusti na stranu Vučića, interesuje me zašto misliš da sam iz Bosne?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 36.0
Ne znam mislim ako sam to negdje procito iz konteksta mozdfa se ne sjecam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Chrome 39.0.2171.95
Ne znam mislim ako sam to negdje procito iz konteksta mozdfa se ne sjecam

шта пише овај  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Posto voljeni vodja konstantno se zali na los kadrovski potencijal u Srbiji, manjak ideja i odsustvo preduzetnickog duha kod nacije, odlucio sam da uz veliki intelektualni napor iskazem svoju ljubav i zahvalnost prema prema velikom vodji i predlozim Stamenu za ministra privrede... Smile

Од две краве стотине килограма сира

На краљевачкој пијаци мало је произвођача сира и кајмака, јер не испуњавају најновије услове о трговини намирницама које углавном имају прекупци

Краљево – Стамена Јовановић из поморавског села Мрсаћа код Краљева сада, у 65.години живота, има шест крава. Ту, у том домаћинству увек је штала била пуна, па је она деценијама производила сир и кајмак. Недавно је чак обележила и четрдесетогодишњицу од када на краљевачкој млечној пијаци има тезгу. Међутим, више не може, не због поодмаклих година него због законских прописа. Како нам је објаснила, њена робаилегално, ипак, завршава код купца. „Скривамо се око пијаце као да дрогу продајемо”, каже Стамена, потанко објаснивши шта је у питању.

Најновија законска решења о промету намирница подразумевају да онај ко производи сир и кајмак мора у свом домаћинству имати посебан објекат, просторију удаљену од штале, са посебним улазом. Унутра зидови морају бити обложени плочицама, мора ту постојати и нека врста расхладне коморе, затим топла и хладна вода...

Не могу ја сада, после четрдесет година да продајем краве како бих сазидала такав млекар, шта ће онда мени и млекар кад без крава останем. Видите, ја имам баш уредну просторију за ове потребе, јесте да ту нема плочица, али имам санитарну књижицу, ветеринарску потврду о здравственом стању крава, млечну карту, редовно предајем узорак сира и кајмака Заводу за заштиту здравља ради контроле исправности ових намирница. И, шта ће ми сада да зидам млекар? – пита се она.

Описала је и ситуацију на пијаци, насталу после инспекцијске примене тих прописа.

– Пошто за пијачну тезгу не можемо ми произвођачи, дошло је до тога да су тамо препродавци, значи они који имају можда једну, две краве а испунили су ове услове око млекара. И, сада од нас, на скривеним местима, откупљују робу и тамо продају. Или, су на основу тога што поседују те „модерне” млекаре са више произвођача који то немају склопили уговоре, па испада да им две краве дају стотине килограма сира. Приметила сам чак да ако случајно неко од нас стане за тезгу ти, а ја их зовем препродавци, одмах шаљу пријаву инспекцији. Стварно, не знам коме је у интересу да нас произвођаче протерају са пијаце – додаје Стамена, уз напомену да су се она и још неколико њених колегиница обраћале републичкој инспекцији са захтевом да се ови прописи ублаже. Тамо су их саслушали, обећали одговор, али од тада је прошло више од месец дана а одговора нема.

У овдашњем одељењу републичке инспекције надлежне за ове послове, инспектор Драган Радовановић нам потврђује да свако ко производи поменуте намирнице мора имати регистровано пољопривредно газдинство, а потврђује и правила што се тиче уређености просторије.

– Нису то, рекао бих, нека велика улагања. А, ми се енергично боримо против оних који имају склопљене уговоре са више произвођача. Толеришемо, додуше, један, два уговора из којих се види да су склопљени са старачким домаћинствима која на могу на пијацу. Откупом од њих они сносе одговорност за исправност намирница. Али, ригорозни смо према онима који препродајом зарађују. Ето, пре извесног времена, због једне опсежне контроле, на десетак дана смо чак и затворили млечну пијацу у Краљеву и управа пијаце је сносила санкције – објашњава нам Радовановић.

Ако се препродавци са модерним млекарима потпуно сузбију, они који их немају, а реч је углавном о старачким домаћинствима, неће имати коме да продају вишак својих производа.

М. Дугалић

www.politika.rs

Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Mar 2015, 15:08:50 od fabio_kanavaro »
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 36.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Stranci ruše Vučića i autoritete u Srbiji

BEOGRAD, 3. marta 2015. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u utorak uveče da strani centri moći pokušavaju da preko medija sruše premijera Aleksandra Vučića i "sve autoritete" u zemlji.

"Ja mislim da se neko krije, neće otvoreno da kaže, ali neko se krije i ruši sve autoritete u Srbiji preko novinara koji uzimaju za to neki dinar", rekao je Nikolić u emsiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije.

Na pitanje da li su ti navodni rušitelji u zemlji ili izvan nje, predsednik je rekao da su po njegovom mišljenju izvan Srbije.

"Oni se toliko osećaju odomaćeno ovde, kao da imaju prava da raspolažu našim funkcijama i našim životima. Ponekad vam jasno stave do znanja da im se svidja to što radite, a ponekad, za početak, da im se ne svidja", kazao je on.

Nikolić je rekao da u Srbiji ima mnogo "upregnutih" ljudi koji se finansiraju preko "nekakvih projekata za koje tobož konkurišu na Zapadu, obezbede sredstva za celu godinu, ali su onda dužni da budu dežurni lešinari".

On je ocenio da pojedinima smeta kad Vlada Srbije uspe da prodje kroz neku teškoću, a njihova alternativa je prvo haos, pa dolazak na vlast ljudi u koje gradjani nemaju toliko mnogo poverenja jer je njima "najlakše upravljati".

Nikolić je izjavio i da referendum o nezavisnosti Kosova nije neophodan, jer se njegov rezultat unapred zna i da ne bi prihvatio otcepljenje Kosova čak i kad bi gradjani glasali za to.

"Mislim da gradjane Srbije uopšte ne treba pitati da li treba da postoji nezavisno Kosovo ili ne. Kad pitate gradjane čega ste spremni da se odreknete, Kosova ili EU, odriču se Evropske unije", rekao je Nikolić u emisiji "Upitnik" Radio-televizije Srbije.

Upitan za platformu o Kosovu, Nikolić je odgovorio da je u pisanju stigao "veoma daleko" i da "onaj ko misli da nam otme Kosovo mora da razmišlja o ceni".

Izvor http://www.beta.rs/?tip=article&kategorija=vestidana&ida=3201148&id=&ime=
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1822
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 04. Mar 2015, 21:20:55

pa dolazak na vlast ljudi u koje gradjani nemaju toliko mnogo poverenja jer je njima "najlakše upravljati".

Kakav "Upitnik",ovo mi  lici na gostovanje u "Trenutku istine"  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Laz izmislja opake snove
slatka umorna laz
i dok nemoc pretvara snagu u bol
gluperde lutaju daleko
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Putem medija Vucicevi da ruse Vucica.  Smile

A ova zena mlekarica, je istu dijagnozu kao ja, samo umesto prodavanja industrije za pravljenje infrastrukture za industriju, da proda krave da bi imala mlekaru da muze krave. 
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.115
"Ja mislim da se neko krije, neće otvoreno da kaže, ali neko se krije i ruši sve autoritete u Srbiji preko novinara koji uzimaju za to neki dinar"

>>> Ekskluzivno! Pink došao do slike mogućih osumnjičenih! <<<

I o'aj prso.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Treba vise stranog lepka, da se to rekonstruise, jer odavno su svi popucali i prsi Smiley
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 214 215 217 218 ... 1346
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 13:56:50
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.