Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 15:00:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Koje od predizbornih obecanja je ispunjeno?
objavićemo ugovore sa Fiatom i Etihadom
4.2%  (11)
ukinućemo pretplatu na RTS
5.3%  (14)
struja će biti jeftinija
3.8%  (10)
smanjićemo javni dug
5.7%  (15)
zaustavićemo partijsko zapošljavanje
4.5%  (12)
svaka biografija biće dostupna javnosti
3.8%  (10)
smanjićemo nezaposlenost
6.8%  (18)
pravićemo srpski Mercedes
4.5%  (12)
ukinućemo BusPlus
4.2%  (11)
biće 100 milijardi evra investicija
3.8%  (10)
izgradićemo fabriku čipova za Emirate
3.4%  (9)
izgradićemo kanal Dunav - Morava - Vardar - Egejsko more
3.8%  (10)
Dinkić će biti uhapšen
4.9%  (13)
Karić će u zatvor
4.2%  (11)
bolji život već 2014.
5.3%  (14)
primaću građane jednom nedeljno
4.2%  (11)
Siniša Mali neće biti kandidat za gradonačelnika
5.7%  (15)
nećemo smanjivati penzije
3.8%  (10)
donećemo zakon o poreklu imovine
3.8%  (10)
bolji život već 2016.
5.3%  (14)
objavićemo istinu o rušenju u Savamali
3.4%  (9)
neću se kandidovati za predsednika
5.7%  (15)
Ukupno glasova: 46
Idi dole
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 1346
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vucic - izmedju stida i straha  (Pročitano 1271834 puta)
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117
Lepa rec, vrata Vlade otvara.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

MAJA

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3310
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
uvek bilo da politicari pricaju ono sto narodu odgovara, i da kad dodju na vlast rade ono sto ih placa...
tako da...uposte ne vidim svrhu tih klipova....ali klipani, e to je nesto drugo...uzgred da kazem
« Poslednja izmena: 22. Feb 2014, 07:52:16 od Centar paznje »
IP sačuvana
social share
Nemoj na silu uzmi veci cekic
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
Šta kaže Zemunac  Smile

« Poslednja izmena: 22. Feb 2014, 13:46:13 od Bajadero »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
mob
Motorola 
Može li se negde naći ažuriran spisak članova predsedništva / glavnog odbora SNS ( Vikipedija je škrta,zvanična stranica ne daje odgovor ) ? Volim da pogledam lica/biografije onih koji nam rade o glavi.
« Poslednja izmena: 28. Feb 2014, 22:10:48 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 850
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 27.0
 Smile
Јово Капичић: Вучић има моје особине, он и Николић су хероји нације!

Човек који је био комуниста још у гимназији, организациони секретар КП на Београдском универзитету, један од 13 организатора устанка у Црној Гори, шеф Удбе Београда и Црне Горе, Титова „десна рука“, народни херој и југословенски амбасадор у Мађарској и Норвешкој. Сам Капичић без најмањег оклевања изричито каже да би у животу поново урадио све исто, као и да је као један од последњих живих људи своје епохе „осуђен“ да буде њена персонификација.

-Мене нападају зато што сам жив, каже Капичић, који пријатеље дочекује у кафанској башти, и у својих 95 година женама одмиче столицу да би селе. Додуше, саговорника ће упозорити да мало „губи имена и године“, тако да га рецимо треба подсетити да се планина коју је прешао по највећем мразу 1942. зове Игман.

-Првог потпредседника Александра Вучића нисам никада видео, али сматрам да има моје, а ја његове особине, а то значи да нема поигравања нити шале са судбином нације, нација је светиња, али да се ствари решавају мирно и праведно. Поздрављам такву политику, каже у разговору за Данас Јово Капичић, можда последњи живи партизански генерал у Београду и некадашњи помоћник Александра Ранковића, чија биографија изазива и сада велике контроверзе.

Како видите садашњу политичку ситуацију?
- Волео бих да тече мед и млеко у Србији, у којој живим 75 година, и да је земља коју поштује цео свет. Али свет Србији не верује и боји је се још увек као змије испод камена. Јер, Србија је у међусобном сукобу. Гледајте те политичке стране, то је најгоре стање које може бити, нико ту ником не верује. Међутим, како је дошла сада ова група – морам да кажем да ја не познајем ни председника Николића ни потпредседника Вучића – нису то великани који су нешто направили, нити јунаци са бојног поља … Али добили су подршку народа са паролом да неће дозволити да разни бандити и непоштени људи пљачкају то несретно српско благо ради сопственог луксуза. Тиме су људи који то кажу и тако раде на власти, за мене постали хероји нације. Да се разумемо, нису моја партија, некад су били четници са (Војиславом) Шешељем, немам са њима никакве везе, али мислим да раде да спасу Србију. И ако би мене позвали да чувам границу, ићи ћу да чувам, ако треба. И то иако је Србија пустила пре две године да ме неки мангуп удари на улици, да ми повреди око и да ме направи инвалидом. Гледам вас и дупла слика ми се прави, поремећен ми је центар равнотеже. Докторка ми каже да треба да ме оперише, ја јој кажем због чега, па живећу можда још годину дана.

Тај који вас је ударио није ухваћен?
- Не само то, ни градоначелник Београда, ни савез бораца, нико из ове српске власти није рекао да то није било у реду. Нико није рекао „извини, чика Јово, тражићемо га као иглу у пласту сена“. Нека, и не треба ми да га нађете, ако га нађете, пустите га да иде кући, није ме он ударио, него власт. Јер, објавили су ми пре тога у новинама слику као да сам из пакла, у таблоиду који је тада уређивао садашњи уредник овог Информера, и написали да сам убијао српске интелектуалце на Голом отоку… Нашли су да оптужују Титово доба и Ранковића, а мене су окривили само зато што сам жив.

Да сте знали шта ће бити са државом, то јест да ће се Југославија распасти у рату, да ли бисте у животу учинили то што јесте?
- Да ли бих учинио све што сам учинио, то није само моје лично питање, него је везано и за егзистенцију Србије и Црне Горе. Видите, имали смо ситуацију Другог светског рата, рата који нисмо скривили, нити смо изазивали неког да нас нападне, него су велике силе кренуле да покоре Европу, да ударе на Совјетски Савез и да завладају светом. То је опште позната ствар, али морам то да вам кажем – у том тренутку, под том стравичном силом, ви као појединац чекате као под громовима, седите и знате да ће струја да вас удари. Југословени, посебно Црногорци и Срби, пружили су отпор, који нас је коштао милион људи, дали смо борце и битке забележене у светској историји… Не би то све могло бити тако и на тај начин да није било Комунистичке партије, да није било Тита…

Добро, значи Ви бисте опет били комуниста и отишли у партизане?
- Најсветије две људске дужности су одбрана породице и одбрана отаџбине. И опет бих ишао и сто пута отишао за то. Када је пала краљева власт, био сам студент медицине и комунистички вођа, организациони секретар партије. Била је то водећа сила, као што су данас студенти. Да, урадио бих исто.

А после рата, да ли бисте били тако репресивни?
- То није био репресиван свет. Немојте ми замерити, ја сам жртва те реченице коју сте сад рекли. У великом делу јавности, људи који су о мени чули као о старом борцу и партизанском хероју, после су ме доживели као творца терора у појединим историјским епизодама. Јесте, био сам помоћник Ранковића и његова десна рука. Да, у то доба, када је завршен рат, остали су четници и усташе по шумама, остао је непријатељ против којег је требало да се боримо… Е, сад сила уништава банду, не можеш да је гладиш и љубиш у лице… Нема већег дела него борити се за слободу. Тито је у говору на десетогодишњицу устанка на Коларцу, поменуо како је политички комесар Првог батаљона Прве пролетерске бригаде Јово Капичић водио на Сињајевини борбу против четника хватајући се за грло слеђеним рукама. А професори универзитета су то упоредили са античким краљем Леонидом и битком на Термопилима. У животу само сам се борио и сматрао сам да је наша земља светиња за коју треба умрети сваког часа, ако треба. Што сам тада радио за Југославију, сада бих радио за Црну Гору, али и за Србију ако дође у невољу, иако ме Србија прогони.

Како вас прогони?
- Прво, озлоглашен сам као човек који је био управник Голог отока, те да су тамо слати људи без икаквог повода и разлога и из мржње, и можда зато што су мало више волели да буду пријатељи Русије него што је званична политика дозвољавала. И да су били мучени. Никада нисам био управник Голог отока, што ми је иначе стално злонамерно приписивано, већ сам био само три пута тамо по пар сати у другој функцији! То ме је оцрнила Милошевићева екипа, јер сам га још крајем осамдесетих јавно оптужио да разбија Југославију и да ће изазвати грађански рат. Али, нико не приказује каква је то ситуација била… Хиљаду и сто је наших младих људи умрло само извиђајући границу, од наших бивших савезника… Русија је стално повећавала притисак на нас и растао је број информибироваца, није била намера да их мучимо, него да их уклонимо са политичке сцене, јер је наша држава сваког тренутка ишчекивала напад руских тенкова.

Зашто вас СССР онда није напао?
- Питао сам их све, од Тита до (Едварда) Кардеља. Нико није знао зашто. Кажем вам, врх војске је издао, а камоли обични људи који седе у кафани и чекају да дођу Руси и да од њих добију неку награду. Па повешали би нас од Теразија до Славије, нас који смо одбранили земљу у рату. Само из моје бригаде на Сутјесци погинуло је у два дана и две ноћи шестсто од хиљаду осамсто људи. Сањам их сваке ноћи …

Да ли је Тито Пољак или Рус?
-Ни једно ни друго, па носио сам новац његовом брату, који је радио на железници у Мађарској, кад сам био амбасадор.

Какав је владар био Тито?
- Испричаћу вам на примеру – Тито је 1945. за амбасадора у Паризу поставио свог политичког неистомишљеника вансеријског српског интелектуалца Марка Ристића. Ја сам био његов заменик. Када је дошло до сукоба Ристића и мене, Тито ме одмах повукао из Париза. Тито ми је, по повратку у Београд, када сам га питао зашто је мене вратио, казао „таквих генерала из шуме као ти имам хиљаду, а само је један Марко Ристић“.

Коначно, како сте ухватили Дражу Михаиловића?
- Нисам ја ухватио Дражу Михаиловића, њега су тражили војска и полиција, ја сам само вршио контролу, ухваћен је на своју глупост. Ухватили су га, судили му и казнили га Србијанци. Сада ми то спочитавају да сам ја учинио зато што сам Црногорац. Балкан је велика крчма, што би рекао Мирослав Крлежа.

Капичић се осврнуо и на атуелну ситуацију са Јованком Броз:
- Јованка је мало крива што се изоловала. Поштовао сам је и сада је изузетно поштујем, питао сам могу ли доћи, рекли су ми – немој она не прима посете, али бих и сада учино за њу шта затражи. Била је изузетан борац у рату, удала се за Тита и била дама првог реда. То је идиотска композиција умова овог нашег простора, да њу онај Словенац осумњичи да ће с хрватским генералом да преузме власт у Југославији, као да је то њој падало напамет.

Извор: Данас

http://prvasrbija.com/jovo-kapicic-vucic-ima-moje-osobine-on-i-nikolic-su-heroji-nacije/
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2145
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 27.0
IP sačuvana
social share
Bubamara, bubamara nosa nema, slonovima njonja strci!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6212
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
 Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.117
mob
Samsung SGH-E590
Tribiani da li ces plakati kad ti uhapse poslodavca?! Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Nisam mudar, samo tiho pricam

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava
OS
Windows
Browser
Opera 12.16
mob
Nokia 6220
Samo ako promene zakon da mogu 10 godina da drze ljude u istrazi  Smile Posto su za nesto vise nesposobni i korumpirani, samo ne znam sta je vise od ta dva  Smile
« Poslednja izmena: 01. Mar 2014, 11:07:35 od Ilija Nis »
IP sačuvana
social share
Баш још једна бенефиција тренирања у јавности, поред очитих бенефиција по физичко здравље, је управо развијање курцобоље за мишљење других...
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 66 67 69 70 ... 1346
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 15:00:01
nazadnapred
Prebaci se na:  
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.