Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 23:51:26
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vratice se rode  (Pročitano 66242 puta)
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Apple 15
Bojan Dimitrijević - "Vratiće se rode"
Pikac je jedan romantičan lik

Autor: E.B. | 09.12.2007 - 06:00

U popularnoj seriji "Vratiće se rode" koja se emituje na Televiziji B92 jednu od najupečatljivijih epizodnih uloga, narkomana Pikca, igra glumac Bojan Dimitrijević.

- Pikac je emotivan i romantičan lik. Pronašao je ljubav svog života i to mu pomaže da na sve gleda sa optimizmom. To što nije duhovit i nema smisla za humor zapravo ga čini smešnim - rekao je agenciji Beta Dimitrijević. Igrajući Pikca, Dimitrijević sebi nije dozvolio da morališe njegove narkomanske sklonosti, jer nije ljubitelj glume u kojoj se vidi stav glumca u odnosu na lik koju igra. Ističe da nije imao konkretan uzor stvarajući Pikca, iako je gledao mnoge svoje omiljene glumce u sličnim ulogama koji su na njega ostavili snažan utisak.
"U životu imam prijatelje i poznanike koji imaju slične navike kao i lik kojeg igram, što mi je pomoglo da otkrijem suštinu problema ovisnosti. Mislim da taj problem imaju svi ljudi, bili oni narkomani ili ne", kaže Dimitrijević.
Pošto smatra da je problem narkomanije u srpskom društvu još uvek tabu tema, Dimitrijević je pokušao da napravi lik Pikca kao autentičnu i simpatičnu osobu i time pokaže da narkomani nisu ništa lošiji ljudi od drugih.
Glumac kaže da se ne boji komentara tipa "suviše dobro igra narkomana, mora da je i sam takav", jer je pre deset godina u hit predstavi "Bitef teatra" "Trejspoting" igrao veoma sličnu ulogu kada je doživeo takve komentare, koji su ga "emotivno pogodili".
"Nakon predstave 'Šoping end faking', mnogi ljudi su mislili da sam homoseksualac, a posle uloge u filmu 'Jesen stiže, Dunjo moja', neki lekari su poverovali da bolujem od cerebralne paralize. Danas takve komentare doživljavam kao profesionalni uspeh", kaže glumac.
Nakon nekoliko epizoda "Vratiće se rode" emitovanih na Televiziji B92, Dimitrijeviću se dešava više nego ikada u profesionalnoj karijeri da ga prolaznici zaustavljaju na ulici da komentarišu ulogu Pikca i podele svoje utiske.
- Voleo bih da to pripišem svom radu, ali to je samo posledica stravične moći televizije kao najrasprostranjenije bolesti današnjice. Kao što sam rekao, publika me često identifikuje sa ulogama koje igram, ali ovog puta nisam doživeo ništa neprijatno - naglašava Dimitrijević, čije prethodne uloge u filmu "Bumerang" (2001), "Državi mrtvih" (2002) ili "Sivom kamionu crvene boje" (2004) režiser serije Goran Gajić nije gledao, tako da je o njegovom angažmanu odlučivao kasting.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Svaka cast  majstore !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6120
Pxoenix svaki ti se dala za ove serije!  Smile  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Apple iPhone 6s
Linkovi uklonjeni. Postujte nasa pravila. Nema piraterije.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 3917
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
LG 
Hm. pa sto je ovo bila piraterija.Zvanicni DVD jos nije izasao, snimak je direkt sa televizije, jos sa znakom b92 i samo su epizode koje su emitovane.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 747
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Apple iPhone 5
Linkovi uklonjeni. Postujte nasa pravila. Nema piraterije.
sto nisam skinuo odma' Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia 6120
Nisam ni ja sve jos...  Smile Pa pitajte coveka preko pp da vam da linkove.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b1
mob
Apple 15
„Blic“ u Barandi, selu u kojem se snima serija „Vratiće se rode“
Jedva čekaju sledeću epizodu

Autor: M.Č. - S.J. | 13.12.2007 - 09:24

Od kada je počela da se emituje sve popularnija serija „Vratiće se rode“, nema osobe koja nije čula za selo Barandu, mesto u kojem glavni junaci ove serije Švaba i Ekser pronalaze spas. U ovoj mirnoj varošici glavni akteri „Roda“ susreću se sa mnogim interesantnim likovima - popom koji trenira fudbalski tim, traktoristom koji živi sa ženom i ljubavnicom u istom dvorištu... Verovatno se svi pitaju da li ti likovi zaista postoje u ovom malom mestu nadomak Beograda, pa se ekipa „Blica“ našla u Barandi da sve to proveri...

Na maloj raskrsnici, nakon pola sata vožnje od Beograda, stajemo na pumpi i pitamo gde je skretanje za Barandu.
 „Na raskrsnici skrenite levo i onda desno. Od kada je počelo emitovanje serije, ljudi nam često postavljaju isto pitanje“, rekao nam je veseli radnik na pumpi. Vozimo dalje, skrećemo i nailazimo na tablu na kojoj piše - Baranda.
Na ulasku u ovu mirnu varošicu dočekuje nas meštanin sa nadimkom Maki.
„Ooo, dobro nam došli. Evo, sada ću ja vas da sprovedem kroz selo, da obiđemo sva mesta gde se snima.“ Dok koračamo kroz blatnjavu travu, ulazimo u lokalni kafić u kojem zatičemo Predraga Gligića, koji nam otkriva da se u Barandi zaista „krije“ jedan lik koji živi sa dve žene.
- Da, da... ima na drugom kraju sela čovek koga zovu Brka. On u istom dvorištu živi sa bivšom i sadašnjom ženom. Ima i troje dece iz prvog braka. Njih dve se nikako ne slažu, a i Brka sa prvom ženom nije u dobrim odnosima - otkriva nam Predrag kroz smeh i nastavlja da komentariše seriju:
- Baranda je u seriji lepo predstavljena, a naročito lepo izgleda deo iz vazduha. Serija mi se dopada jer je realna.
Idemo dalje. Pored škole grupa klinaca čeka autobus. Prilazimo sa pitanjem da li gledaju seriju. Svi viču uglas: „Daaa“. Jedan dodaje da je čak i statirao u seriji.
- Mislim da su Baranđani predstavljeni kao seljaci, a u stvari mi nismo baš takvi. Nije velika razlika između Beograđana i nas - rekao nam je sedamnaestogodišnji Miloš Dobrić koga je prekinula jedna baka na biciklu, koja je viknula: „Ma, to ništa ne valja. Previše se psuje“.
Za to vreme do nas se na biciklu, inače glavnom prevoznom sredstvu u ovom banatskom selu, dovezla i jedna meštanka, penzionerka Olgica.
- Mislim da su nas i selo predstavili realno. Banat je uvek u filmovima i serijama vezivan za neko prošlo vreme i zbog toga mi se dopada ova serija, jer je to trenutna realnost. Imam i unuku koja voli seriju, sa nestrpljenjem čekamo svaku sledeću epizodu. Nismo ni znali koliko nam je Baranda lepa dok nismo videli u seriji - ispričala nam je Olgica i navela da su joj omiljeni likovi u „Rodama“ Dule Pacov i Pikac.
Maki nas vodi dalje. Do crkve, da upoznamo popa (u seriji Dragan Petrović Pele kao pop trenira lokalni tim) i objašnjava nam: „Znate, kod nas u selu pop se ne zove pop nego gospodin“.
Dok gospodin jerej Nebojša Vojinov otključava crkvu, počinje priču o seriji i otkriva nam da, naravno, ne trenira nikakav fudbalski klub.
- Mislim da sam malo deblji da bih bio trener - kroz smeh nam priča jerej Nebojša i nastavlja: „Seriju gledam redovno. Lepa je tema, ali nekako nije za porodicu. Ima nekih mnogo ružnih reči i događaja. Život u Barandi je prikazan skoro tačno, ali malo je dodat taj gradski život.“
Po izlasku iz crkve začuli smo zvono. Kraj časa u osnovnoj školi. Ulazimo unutra dok nam deca mašu sa prozora učionica. Pitamo ih da li gledaju „Rode“, na šta nam oni, kao jedan, viču: „Daaa“.
Ulazimo u školu, u zbornicu, gde nas dočekuju nastavnici.
„Hoćete li nešto da popijete?“, pitaju nas i stavljaju na sto čašice za rakiju. Za stolom sedi nekoliko nastavnika. Svi gledaju seriju. Nastavnica srpskog jezika, gospođa Branislava, kaže da su u seriji Baranđani predstavljeni kao neki namćori.
- Onaj što Švabu i Eksera izvlači iz blata je pravi namćor. Mislim da ljudi ovde nisu takvi - priča nastavnica.
Zvoni za početak drugog časa, izlazimo iz škole i upoznajemo se sa najstarijom meštankom Barande Brankom Jovanović.
- Moj muž i otac Dragana Bjelogrlića su se dosta družili. Znate, sećam se Dragana i Gorana Bjelogrlića još kada su bili mali. Dosta stvari iz svog privatnog života su ubacili u seriju - rekla nam je simpatična bakica i krenula ka svojoj kući, a mi ka svojoj u Beograd.
Po izlasku iz Barande, na jednom krovu, ugledali smo prazno gnezdo... Kao i meštani i likovi u seriji, i mi se pitamo da li će se vratiti rode?

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1824
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9;M
Meni je ova serija odlicna.
Pravo osvezenje u kvalitetu....(bar sto se tice nas)
Redovno je pratim i to nameravam ubuduce.

Serija odlicno odslikava nasu danasnjicu uz odlicno umerenu kolicinu humora.
Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

[AFF] [ZLOK@$]

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6833
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7;M
mob
Nokia E75
Veceras nova epizoda za koju bi po najavama rekao da ce biti za nijansu zanimljivija od predhodnih.
IP sačuvana
social share
Edit by shone83: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil GTalk Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 17 18 20 21 ... 54
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 23:51:26
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.