Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 14:58:22
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vraća se Labus  (Pročitano 2740 puta)
29. Okt 2008, 22:26:47
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
Vlast je kao droga i malo je ljudi uspelo da se oslobodi od te zavisnosti. Ja sam uspeo to da uradim, ali to ima svoju cenu - povlačenje iz javnog života više od dve godine. Vreme je da se vratim, ali pokušaću da to bude politički neutralno.
Ovako je, u svom prvom intervjuu posle više od dve i po godine od povlačenja sa političke scene, za “Novosti”, svoj povratak na javnu scenu najavio Miroljub Labus, bivši potpredsednik Vlade Srbije.
* Ne planirate da se ponovo vratite u politiku?
- Ne planiram. Naravno, u životu se nikad ne zna šta će čovek da radi, ali planiram da se više pojavljujem u javnosti, da govorim o važnim ekonomskim i državnim pitanjima, pošto u Srbiji postoji nedostatak kritičke svesti, oslobođene od dnevnih političkih interesa.
* Da li je u međuvremenu bilo poziva iz nekih stranaka da im pristupite?
- Nije. Moje ponašanje je bilo takvo da im ničim nisam stavio do znanja da bi trebalo da me pozovu.
* A jeste li razmišljali da osnujete novu političku stranku?
- Nisam. Što sam uradio u politici - uradio sam. Mislim da je tu bilo više dobrih nego loših stvari.
* Na poslednjim izborima glasali ste za DS?
- Jesam. To je bio referendum da li hoćemo u Evropu ili nećemo, a ja sam sigurno jedan od najvećih pobornika evropske integracije Srbije. Bez obzira na sve ograde koje imam za pojedine delove njihove politike, smatrao sam da je nužno da glasam za DS.
* I može li ova vlada da uvede Srbiju u EU?
- Ako uhapsi Ratka Mladića, da.
* Mislite da je to jedini uslov?
- To jeste jedini uslov, ostalo je proces prilagođavanja. Osnovno je pitanje da li postoji naša suštinska spremnost da primenimo ono što smo potpisali sa EU. Ta spremnost zasad je samo na papiru. Sve međunarodne institucije su ocenile da u poslednje dve godine Srbija nije napravila nikakav napredak - od ekonomskih do drugih pokazatelja.
* Zvuče li vam realno najave srpskih zvaničnika o rokovima dolaska na belu šengen listu, dobijanja kandidature ili članstva Srbije u EU?
- Šengen isključivo zavisi od nas, ostalo je optimizam bez pokrića. Takva obećanja više nemaju smisla. Imalo je smisla kada smo počeli da radimo na tome i kada je pravljena strategija kada treba šta da uradimo. Puko obećavanje je neozbiljno.
* A šta kažu vaši izvori u Briselu?
- Da ne žele da nas diskriminišu, ali, kada ozbiljno razgovarate sa njima, onda stižu poruke - vi jedrite za sebe, a kada prođete kroz cilj - prošli ste. Da je Srbija za ove dve godine mnogo više unutra uradila na harmonizaciji prakse EU, danas bi bilo mnogo teže nekim članicama EU da odbiju primenu SSP, jer bi najveći deo tog sporazuma već primenili u praksi. Sada je to izgovor, koji će imati potvrdu i u analizi Evropske komisije, a taj izveštaj će izaći vrlo brzo. Videćete, nove teme su tu: parlament, sudstvo, korupcija...
* Da li to, ipak, znači da Mladić nije jedini uslov?
- Čim se ispuni taj uslov odmah će SSP početi da se primenjuje i vrlo brzo ćemo dobiti status kandidata, ali moraćemo da pokažemo da smo spremni da ispunimo i sve uslove koje su drugi ispunili još pre 10 godina.
* Podržavate li odluku Vlade da jednostrano primenjuje trgovinski sporazum od 1. januara 2009. godine?
- To je dobar predlog
Olija Rena i dobra odluka Vlade. Sada je Skupština na potezu, jer mora da izmeni zakone o carinama, o državnoj pomoći i o konkurenciji. To su tri zakona koja su uslov da bi sa naše strane mogli kredibilno da jednostrano primenjujemo sporazum. Ukoliko Skupština to ne uradi, onda odluka Vlade nema nikakav značaj.
* Je li Vlada Srbija adekvatno odgovorila na posledice svetske ekonomske krize?
- Nisam siguran da razumeju tu krizu. Ono što me uplašilo jeste poruka da je kriza naša šansa. To bi bila naša šansa da nismo na 80-90. mestu po atraktivnosti investicija u odnosu na druge zemlje. Dakle, to nije nikakva šansa. To je isto kao kada bi moj unuk koji je tek prohodao odlučio sutra da počne da igra košarku. To ne ohrabruje, jer mi ne govori da je ozbiljno analizirano šta se dešava na svetskom tržištu.
* Kako će se to odraziti na privredu?
- U razgovorima sa našim privrednicima čujem da pada inostrana tražnja za našim proizvodima zato što je pala kupovna moć, jer ljudi uplašeni krizom u Evropi manje kupuju. A to će da se odrazi na našu proizvodnju.
* Očekujete li i vi da 2009. bude bolna i teška?
- Ta 2009, bi bila godina otrežnjenja i bez finansijske krize. Više od dve godine vodi se populistička politika, što razumem jer smo stalno u izborima. Ali, to ne može večno da traje. Populistička politika ne rešava problem, nego ga odlaže, što će posle biti mnogo teže da se reši. Imamo dve velike makroekonomske neravnoteže koje se povećavaju - na unutrašnjem planu to je inflacija, a na spoljnom deficit platnog bilansa. To mora negativno da se odrazi na privredu.
* Mislite li da je dolazak Fijata u Kragujevac posao veka?
- Fijat je dobra stvar, ali... Ne želim da budem skeptik, ali ostaje da se vidi, u uslovima smanjene tražnje za automobilima u Evropi, kako će da se realizuje taj projekat.
* U Vladi su velike turbulencije oko povećanja i visine penzije...
- Od početka je bilo jasno da je to izborni trik, ali to će narušiti kredibilitet Vlade, kojoj narod više neće verovati. Penzije ne bi mogle da se povećavaju i da nije ozbiljne finansijske krize.
* Jeste li zažalili koji put u protekle dve i po godine što niste u Vladi?
- Postupio sam kao kada resetujete računar i krenete sve iz početka. A kada to uradite ne možete da žalite za nečim što ste izgubili. Nije bilo jednostavno, ali ne žalim.
* Bili ste nedavno u delegaciji srpskih privrednika koja je posetila Brisel. Kakvi su utisci, jeste li bolje prošli kao privrednik nego kao političar?
- Privredna delegacija nije pričala o političkim, nego o privrednim temama, i naišla je na puno razumevanje Brisela. Pitanje je samo da li naša vlada podržava privredu ili privreda mora sama da traži podršku iz Brisela.
* Šta su vam obećali evropski zvaničnici?
- Dobićemo podršku iz Brisela za funkcionisanje regionalnog tržišta, ali bi ta podrška bila mnogo jača kada bi našu privredu prethodno podržala Vlada Srbije.

G 17 PLUS NIKAD NEĆE MOĆI SAM NA IZBORE
* KAKO vam danas izgleda G 17 plus, stranka koju ste praktično vi stvorili i čiji ste bili lider?
- Srbiji je potrebna partija kao što je G 17 plus. Ali, oni su se značajno promenili, sveli su celu svoju politiku na ekonomiju, a ekonomiju na populizam. Žao mi je, ali sa takvom politikom teško da ikada više mogu da izađu samostalno na izbore i da imaju onaj uticaj koji bi jedna takva partija morala da ima u zemlji kao što je Srbija.
* Jeste li se pokajali što ste olako prepustili stranku Mlađanu Dinkiću i što ste ga uzeli za najbližeg saradnika?
- Ne bih o tome. Postoji stara izreka: “Ako se razvedete od žene, ne pričajte o njoj”.

BRAK IZ RAČUNA
* KAKO vam izgleda ova vlada?
- To vam je kao brak iz računa. Svi su zadovoljni, ali niko ne uživa. Jedino je pitanje šta komšiluk misli o tome.

O RIZIKU INVESTIRANJA
* ČIME se danas bavite?
- Pre godinu dana sam sa starim poznanikom Timom Kolenom sa Oksforda, napravio firmu “Belodž”. Bavimo se ocenom rizika investiranja u Srbiji i zaštitom konkurencije.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ko ponese kajace se a ko ne ponese kajace se vise!

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6301
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia E
jos nam uz ovu krizu fale pederi sida i Labus u drzavi! super bili smo kao sugavi bez njega, jos jedan grobar Srbske privrede se vraca na mesto zlocina, srecan sam kao kuce u liftu zbog toga Smile
IP sačuvana
social share
„Tromo se vreme vuče i ničeg novog nema, danas sve ko juče sutra se isto sprema."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
српски Нострадамус познатији ка' Лабус... ако ако ... нек се врћу...  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
mob
LG Frizider
"Jebo vas vodokotlic" is back  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 263
Zastava УБеркистан
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3

Citat
Vraća se Labus

О Не!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
znaci,pustili ga iz vrsca? Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia N95
Profesor je na pravnom Smile
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 2610
Ma bolje i on nego mamin sin Dinkic.
Uostalom svi politicari-neposteni do daske a on nasao da prodaje preko svojih firmi posenje. Nadam se samo da nece biti alav kao malisa koga je ucio i koji zivi u 70-tak kvadarata- a ovamo milioni, avioni kamioni,....ali ne u Srbijii i Srpskim bankama-Dinkicv-mislim na njega.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
mob
Nokia 5610
Он нам је фалио као говно у базену.  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.3
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Jul 2025, 14:58:22
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.