Meni je jako zanimljivo da svi ovi sto se zalazu za veca prava i nadleznosti Vojvodine (neki i otvoreno za odcepljnje) su uvek prvi sa ironicnim komentarima da je Srbiji i Srbima uvek neko drugi kriv za sve njihove probleme....a ne vide sebe kako za sve svoje probleme krive Beograd (ko da slusam Crnogorce ili Bosance )
Valjda treba da se pomazu ugrozene-siromasne oblasti, one same od sebe ne mogu da se dignu....
Pa što ih ne pomažemo?
Pitaj nekoga iz vlasti. Ne mene. Ali problem se nece resiti ako se iscepka Srbija. Dobices siromasne i prebogate. Ovo prebogate je cilj (masta) Vojvodine.
Ne, nije to samo kod ove vlasti nego se to vuče ne godinama nago decenijama u nazad.Nema tu nikakvog cepkanja, nastavi li se ovim trendom syebaćemo i one delove Srbije u kojima se i može zadržati stanovništvo.Nije ni u Vojvodini sjajna situacija, ali činjenica je da u južnoj i istočnoj Srbiji situacija alarmantna.Ljudi gravtitraju ka boljem, zato se konstantno iseljavaju iz delova Srbije koji su doslovce mrtvi.Zamrla privreda, stanovništvo se iseljava i ide za BG.Shvati, Srbija već ima okruge.Ja čak govorim o ukrupnjivanju teritorijalnih jedinica a ne o usitnjavanju.Nema tu nikakvog separatizma, pa ne zagovaram ja nešto kao LSV.U ovom slučaju imaš prebogate (BG, NS, ...) i siromašne (Bujanovac, Vladičin Han, ...).A Šiptari se kao kuga šire na jugu, gde nema Srba oni se tu naseljavaju.A Srba je dole sve manje i manje.Tako smo se i sa Kosovom zajebali, je li treba i na ono malo juga da nas preplave?
Sve ce to biti bilo kako da se "decentralizuje". Sve dok vlas ne pomogne odredjeni region investicijama, nema pomoci. Vidis da i Kragujevac kuburi, koji je imao i potencijal u ljudstvu, kao i fabriku.... sve dok neki od ministara ne dobije kintu u dzep nema pomoci...
Meni je jako zanimljivo da svi ovi sto se zalazu za veca prava i nadleznosti Vojvodine (neki i otvoreno za odcepljnje) su uvek prvi sa ironicnim komentarima da je Srbiji i Srbima uvek neko drugi kriv za sve njihove probleme....a ne vide sebe kako za sve svoje probleme krive Beograd (ko da slusam Crnogorce ili Bosance )
Na kraju ce i Novi Sad biti balast budzeta Vojvodine po toj logici, ako se zadubis u problem....
« Poslednja izmena: 21. Avg 2008, 19:19:22 od Promaseni »
Sve ce to biti bilo kako da se "decentralizuje". Sve dok vlas ne pomogne odredjeni region investicijama, nema pomoci. Vidis da i Kragujevac kuburi, koji je imao i potencijal u ljudstvu, kao i fabriku.... sve dok neki od ministara ne dobije kintu u dzep nema pomoci...
Pa nece, nije dovoljno samo ekonomski ulagati u neke regione.Moraš održati i one koji imaju potencijal...KG Zastava je posebna priča kao i priča o privatizacijama u Srbiji, ugrađivanju političara itd.Kažem, kako celoj Srbiji tako i Vojvodini.
Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети. (блажени Јосиф Вријеније)
Non praevalebunt, non praevalebunt portaе inferni!
Vojvodina je prelepa srpska zemlja i moraće se vlast starati o njoj,da svima(koji Srbiju priznaju za svoju zemlju) u njoj bude lepo i dobro!
Pa dobro sad, da je lepa jeste...nije nešto prelepa nije nam loše. mada može biti i bolje nije lako finansirati dva budžeta, pokrajinski i republički ovaj republički se mora finansirati pa mora, za ovaj pokrajinski nešto nisam siguran da je moranje zato ja i kažem da nam trebaju malo sitnije administrativne celine od pokrajina
Vojvodina je prelepa srpska zemlja i moraće se vlast starati o njoj,da svima(koji Srbiju priznaju za svoju zemlju) u njoj bude lepo i dobro!
Pa dobro sad, da je lepa jeste...nije nešto prelepa nije nam loše. mada može biti i bolje nije lako finansirati dva budžeta, pokrajinski i republički ovaj republički se mora finansirati pa mora, za ovaj pokrajinski nešto nisam siguran da je moranje zato ja i kažem da nam trebaju malo sitnije administrativne celine od pokrajina
Svejedno mi je kakav će status imati Vojvodina,samo neka niko ne dira u suverenitet Srbije na tom parčetu naše zemlje i neka o pravilnoj i poštenoj raspodeli svega misle oni koji trebaju da misle!
Православна вера наша;она је богатство наше,она род,она венац,она похвала.Нећемо те се одрећи љубљено Православље,нећемо те издати веро од отаца нам предана,нећемо одступити од тебе мајко побожности.У теби смо рођени и у теби живимо.У теби ћемо се и упокојити а ако време позове и хиљаду пута за тебе ћемо умрети. (блажени Јосиф Вријеније)
Svejedno mi je kakav će status imati Vojvodina,samo neka niko ne dira u suverenitet Srbije na tom parčetu naše zemlje i neka o pravilnoj i poštenoj raspodeli svega misle oni koji trebaju da misle!
Ne beri brigu separatista u Vojvodini ima jako malo.I totalno su nebitni.Srbija se mora baviti egzistencijalnim pitanjima, kako u Vojvodini tako i u ostalim delovima Srbije.Nacija nam nestaje, delovi Srbije odumiru.Tome se mora stati na put.
Ne beri brigu separatista u Vojvodini ima jako malo.I totalno su nebitni.Srbija se mora baviti egzistencijalnim pitanjima, kako u Vojvodini tako i u ostalim delovima Srbije.Nacija nam nestaje, delovi Srbije odumiru.Tome se mora stati na put.
A kako da se stane na put? To je ključno pitanje. Ovakvo rigidno centralističko uređenje nas je i dovelo tu gde smo. @Promašeni ne zna da su opštine po Srbiji samo ukras, čoveku nije jasno da je i toaletni papir u klozetu njegove opštine vlasništvo republičkih organa, a ne lokalne jedinice.