Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Dec 2025, 18:13:59
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojvodina...  (Pročitano 33790 puta)
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ab aeterno ZEMUN ad infinitum

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 688
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k800i
Meni bi u najmanju ruku bilo sramota da vidim da svi beže od mene kao da sam šugav a ja da ih jurim!

Smile Pravi opis stanja stvari.. Vojvodina daje preko 40% u budžet, a dobija 7%.. Pa ih vi zovite "mađaronima", separatistima, autonomašima, kako god, ali i ja bih vikao da mi neko zavlači ruku u džep..

Што значи да остали делови Србије дају 60% у буџет, а добијају 0% од тога... Јесте ли ви Војвођани нека виша раса па сте привилговани?

Ti ostali delovi Srbije su - Beograd, sa tipa 30% i ostatak sa još 30%. A ti delovi Srbije o kojima pričaš dobijaju neuporedivo više nego Vojvodina, gledajući srazmerno. Da nije tako, ne bi bilo problema.

ХАххахах Smile

Како то добијају паре? Колико од пореза иде њиховим невидљивим буџетима? Где су и који су то органи извршне и законодавне власти у тим осталим деловима Србије, а који се финасирају од дела пореза, као нпр Војводина што има 7%?

Pazi, ako centralna Srbija ne dobija te pare, utoliko gore. Ponavljam, i ja bih vikao da mi neko zavlači ruku u džep.
IP sačuvana
social share
Ne pada sneg da prekrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag.

Bivši ministar za rudarstvo i energetiku je ministar vera;
Bivši ministar za upravu i lokalnu samoupravu je ministar prosvete;
Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.

Premijer je Koštunica.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Извини, јеси ли ти прочитао моје питање? Да ли си посетио форум на сајту ЛСВ-а на коме се окупљају активисти ЛСВ-а, па си тако сигуран да нису сепаратисти? Знаш ли каква овлашћења имају покрајне по уставу из 74'?

Зашто би неко уопште плаћао било шта? Зашто би град Вршац плаћао покрајни било шта?
Nisam bio na njihovom sajtu i ne zanima me, nego znam sta ljudi u Vojvodini hoce, a to je samo da trose ono sto zarade a ne da im drugi deli njihov novac. U cemu je tu problem? I nisam video nikog ko trazi separatizam nego samo ljudi nece da ih pljackaju drugi. To je cista ekonomija i nemaju teritorije i granice sta tu da traze.
Ponavljam, ako su toliko fer zasto se toliko bore samo da se vojvodjanima ne omoguci da oni potrose samo ono sto zarade?
A Sloba ako se ne bi pravio pametan i da nije ukinuo ovlascenja pokrainama koje su imali iz 74, sada bi imali i Kosovo, i siptari ne bi imali sanse da dobiju nikakvu nezavisnost, nego mi uvek kasnimo, pa tek sada ih molimo da im poklonimo sva moguca ovlascenja ali sve izgleda da je kasno.

Ниси био на њиховом сајту, не знаш шта причају али си сигуран да не траже независност?

А на тему новца...

Видиш, та прича, ''а ди су наши новци'' је обична комунарско-усташка пропаганда. Прво, новце у државну касу уплаћују фирме и појединци, плаћајући порез. Од тог новца се финасира све, војска, полиција, суд, образовање, изградња инфраструктуре итд...

Е сада, шта устеше из Војводине хоће? Хоће најмање овлашћења АП из 74'. Зато сам те и питао да ли знаш која су и каква овлашћења АП по уставу из 74', али очигледно је да не знаш. Ево само неких.

Војводина има своју полицију и своје судство. Скупштина Војводине може да стави вето на сваку одлуку републичке скуупштине (што у пракси значи да они управљају државом). Војводина може доносити своје законе у свим областима, осим у оним областима која се тичу одбране земље. (па би тако на пример било могуће да је у Војводини ПДВ 20%, а у Србији 18%) Готово сав порез би се сливао у касу покрајне ( и то би ови који су на власти тамо волели, ПАРЕ), оосим оног малог дела који се тиче одбране и спљних послова, а за који би се преговарало са остатком Србије... Другим речма, били би држава у држави,а као пример може да ти послужи и Црна Гора. Дакле, они би имали овлашћења као Црна Гора што је имала у заједници СЦГ. А знамо шта је било са ЦГ.

Е сада мене занима, зашто би они имали та права, а рецимо грађани Борског округа, односно Неготинске крајне, не? Зашто би су ускраћивала иста права грађанима Шумадије, Рашке, Нишко-моравског округа и Југа Србије, Мачви?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20

Pazi, ako centralna Srbija ne dobija te pare, utoliko gore. Ponavljam, i ja bih vikao da mi neko zavlači ruku u džep.

Пази, а где иду те паре и шта се финасира од тих пара?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 688
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k800i
Evo, npr, te pare idu na 50 savetnika u ministarstvu za KiM.
IP sačuvana
social share

Bivši ministar unutrašnjih poslova sa dosijeom je i dalje ministar unutrašnjih poslova.

Premijer je Koštunica.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Evo, npr, te pare idu na 50 savetnika u ministarstvu za KiM.

А јеси ли ти из Земуна?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 688
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
SonyEricsson k800i
da.
IP sačuvana
social share

Premijer je Koštunica.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1759
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Apple iPhone 4
Дакле, они би имали овлашћења као Црна Гора што је имала у заједници СЦГ. А знамо шта је било са ЦГ.
Е сада мене занима, зашто би они имали та права, а рецимо грађани Борског округа, односно Неготинске крајне, не? Зашто би су ускраћивала иста права грађанима Шумадије, Рашке, Нишко-моравског округа и Југа Србије, Мачви?
Vojvodina je imala ta prava i ovlascenja 74 i nije im palo na pamet da se odcepe, a sada tresu se gace da ce da pobegnu kao i Crna Gora i kao i svi ostali.
Ako svi beze od mene ja bih se zapitao da nesto nije u redu samnom i razmislio bih kako to da popravim a ne kako da ih jurim.
Kao sto sam vec rekao meni bi bilo sramota da vidim da svi beze od mene i proradio bih na tome da sami traze da budemo zajedno.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2007, 23:30:23 od matrix777 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Bella ciao

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 6200
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Pravi Srbin koji živi u Vojvodini uvek će se setiti Svetozara Miletića. I na mnoge pretke koji su zemlju u Vojvodini platili svojom krvlju " Najskuplje " da bih živeli u sabratstvu. Smile
IP sačuvana
social share
Život je lep.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

крв југа - душа истока

Zodijak
Pol
Poruke 1224
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
Tako je Bole legendo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 665
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
Дакле, они би имали овлашћења као Црна Гора што је имала у заједници СЦГ. А знамо шта је било са ЦГ.
Vojvodina je imala ta prava i ovlascenja 74 i nije im palo na pamet da se odcepe, a sada tresu se gace da ce da pobegnu kao i Crna Gora i kao i svi ostali.
Ako svi beze od mene ja bih se zapitao da nesto nije u redu samnom i razmislio bih kako to da popravim a ne kako da ih jurim.
Kao sto sam vec rekao meni bi bilo sramota da vidim da svi beze od mene i proradio bih na tome da sami traze da budemo zajedno.

Поред оволико интелигентних људи, попут matrix777-а, будућност нам је светла.  Smile (можда би требало да плачем?)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Dec 2025, 18:13:59
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.