Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 23:15:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Dali bi ste sluzili Vojsku ?
DA
50%  (40)
NE
40%  (32)
Da ako me uhvate
1.3%  (1)
Samo civilno
8.8%  (7)
Ukupno glasova: 80
Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vojska...  (Pročitano 41731 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1074
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.12;
...
Nadam se da ne mislis ozbiljno kada spominjes rec invazija jer je Srbija potpisnica i Kumanovskog sporazuma i rezolucije 1244 koje strogo zabranuju povratak nase vojske i policije na Kosovo.

Kolicina oruzja koju spominjes zahteva vojni budzet koji nemaju sve drzave na Balkanu zajedno makar svi jeli samo korenje. PAK FA je eksperimentalna letelica.

Da, naravno da mislim da bi u nekom trenutku u buducnosti treba da povratimo KiM, pa makar ako bude trebalo i vojnim putem. Za tako nesto su velike sanse da ce se i desiti. Uopste nije nemoguc scenario da se Srbija u jednom trenutku oseti dovoljno jakom i da sa dovoljno saveznika da to i uradi. Ne znam ishod toga ako se to desi. Ne razumem kako nisi povukao neke pouke iz raspada SFRJ. Dok smo mi palamudili o bratstvu i jedinstvu, drugi narodi su radili na ispunjenju svojih interesa i zato sada placamo ceh. Tako je isto i sada situacija. Ti govoris kako mi trebamo da priznamo to i da se pomirimo, umesto da ne priznamo i da se pomirimo i nastavimo dalje, da jacamo sebe maksimalno i cekamo svoj trenutak. Ovo sada sto se desava oko KiM su veoma opasne stvari. Ako dodje do jednostranog priznavanja, je'l uopste imas pedstavu kakva se pandorina kutija otvara i kakvi sve crni scenariji mogu da se odigraju. Razmisli malo o tome, a ne razmisljati samo o EU i to kraj istorije. Svi cemo ziveti srecno i dugovecno. To ti je ista prica kao i sa klimom. SAD, Australija, Kina kao najveci zagadjivaci nece da resavaju problem jer im to slabi moc za ostvarivanje njihovih interesa, a upalila se crvena lampica da je zadnje vreme da se uradi nesto. Boli ih kurac. Nisu svesni da ako ovako nastave razjebace ih suse, polave, tornada, orkani, nedostatak pijace vode itd. Kako ce onda da sprovode svoje interese.

Sto se tice PAK-FA aviona. Koliko sam ja shvatio kolege sa Nauka~Tehnika~Military to ce biti glavni ruski avion sa stelt osobinama i raznim novim stvarcicama. Prvi let bi trebao da ima valjda do kraja 2008(moguce da sam godinu pogresio, ali u skorije vreme), tako da ako budemo radili pametno, planski i mnogo na nasoj ekonomiji uopste nije nemoguce da za 20-ak godina imamo jednu-dve eskadrile tih lepotana. Inace koliko sam shvatio izjavu Sutanovca na NATO konferenciji koju im je onako potiho provukao, Srbija ce da trazi saveznike koji podrzavaju njen teritorijalni integritet. Ja to citam da ako Zapad nastavi ovako, a 99.99% ce nastaviti, da nas to neminovno gura u saveznicki odnos sa Rusijom(ja to ionako samtram prirodnim savezom). Tako da @daniloBG, ima puno tu parametara da su velike sanse da ce u buducnosti biti sranja. Verovatno kada ti i ja budemo pred penzijom. Samo pogledaj BiH i sve ce da ti bude jasno. Tamo ce verovatno prvo da pukne.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Za bezbednost zemlje potrebna nam je jaka vojska i to ne za 10 godina nego sad!
E pa ne moze sad, zvucis k'o razmazeno dete koje nece da razume neke stvari.

To sto sam napisao da treba prekinuti sa stetnom politikom prema vojsci sada!
Do 2000te smo imali vojsku koja je bila sposobna da obavi svoj zadatak, a danas je to pod velikim znakom pitanja!
Nije tacno da smo do 2000. imali vojsku sposobnu da izvrsi svoje zadatke, tokom 90-ih u tu vojsku nije ulozeno nista vec je namerno zanemarivana i rasparcavana, trenutno stanje je da su u toku reforme sa nekim dugorocnim ciljem koji treba da osigura efikasnost vojske, a ne da se odrzava status quo kao tokom 90-ih i ne radi nista na unapredjenju borbenih sposobnosti. Politika prema vojsci nije stetna, krajnji cilj moze biti diskutabilan sa vojnicke tacke gledista, ali svakako nije neko sa zlom namerom usao u ovakvu reformu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Za bezbednost zemlje potrebna nam je jaka vojska i to ne za 10 godina nego sad!
E pa ne moze sad, zvucis k'o razmazeno dete koje nece da razume neke stvari.

To sto sam napisao da treba prekinuti sa stetnom politikom prema vojsci sada!
Do 2000te smo imali vojsku koja je bila sposobna da obavi svoj zadatak, a danas je to pod velikim znakom pitanja!
Nije tacno da smo do 2000. imali vojsku sposobnu da izvrsi svoje zadatke, tokom 90-ih u tu vojsku nije ulozeno nista vec je namerno zanemarivana i rasparcavana, trenutno stanje je da su u toku reforme sa nekim dugorocnim ciljem koji treba da osigura efikasnost vojske, a ne da se odrzava status quo kao tokom 90-ih i ne radi nista na unapredjenju borbenih sposobnosti. Politika prema vojsci nije stetna, krajnji cilj moze biti diskutabilan sa vojnicke tacke gledista, ali svakako nije neko sa zlom namerom usao u ovakvu reformu.

Moje iskreno izvinjenje, ali morao sam dati malu dopunu ovome.. Nasa vojska je bila mocna i jaka sredinom 80 tih. Tad smo bili na vrhuncu. Od tad se nije vise ulagalo u istu, i od tad je zapostavljena. U 90 te je vec usla sa zastarelom tehnikom i sda opadanjem kvaliteta kadra.
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
Zapravo poslednja velika ulaganja su se desila sredinom sedamdesetih kupovinom nekih brodova ne znam kog tipa od amera, a zatim kupovina MiG-29 od rusa sredinom 80-ih sto je, obzirom na kolicinu, zanemarljivo ulaganje. Nakon Titove smrti se krenulo u lagano rasparcavanje zemlje tako da nikome nije bilo stalo da vojska bude suvise jaka. Tuzno, ali istinito...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
a zatim kupovina MiG-29 od rusa sredinom 80-ih sto je,
i to su bile skolske varijante mig-29, dakle bez elektronike koje ovaj avion cini mig-29!
plan je bio da se kupi nekolicina za obuku, a da se kasnije pribave full borbene varijante!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 590
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Ideja sa Mig-29 nije losa,mi ionako necemo bombardovati USA (vec vidim generalstab kako se hvata za glavu ko ih je provalio),Mig-29 je veoma dobar avion,mislim da ih Nemacka jos uvek ima (sa modernom tehnikom naravno),doduse mislim da bi bilo bolje imati 5 Su-37 nego 10 Mig-29
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Jugoslavija je dobila MiG-ove 29 od SSSR-a na ime otplate duga. 14 jednoseda i dva trenazna dvoseda su dobijena i dodeljena su 127.eskadrili koja je zaduzena za odbranu prestonice. Rusi su nudili ili avione ili da izgrade metro u Beogradu. 29ka je dobar avion, ali u jedinom ratu koji se ovde vodio nisu imali nikakve sanse. Sami zakljucite od cega bi imali vece koristi.

Pishaxove price o tome da je vojska do 2000. godine bila sposobna a onda su stvari navodno krenule nanize uopste ne stoje. Cela drzava je skoro deceniju funkcionisala na ivici bankrota, a to je posebno moglo da se oseti u vojsci koja je po definiciji veliki budzetski korisnik a para nigde. Osim toga vojska je bila u hibernirana u stanju iz vremena  druga Tita i u smislu doktrine i obuke i nacina razmisljanja.

To ne znaci da je vojska losa - imamo izvrsne ljude na individualnom nivou, i pored svih problema, zastarelosti i kaskanja u promeni doktrine, obuke i sl bolja je od nekih istocnoevropskih vojski koje su usle u NATO. Ako se nastavi sadasnji tempo reformi vojske i nastavi se finansijska podrska za njeno preoblikovanje i modernizaciju za par godina ce to biti vrlo pristojna oruzana sila.

@Kamaro,

Dve 29ke su skolske UB, sve ostale su osnovna borbena verzija A namenjena za lovacko-presretacke zadatke. Zbog neodrzavanja, manjka para i opste nebrige koja je vladala za vreme rezima Slobodana Milosevica piloti su rat `99 docekali sa neispravnim avionima i bez neophodnih sati naleta.

U pravu si kada kazes da se razlikuju skolski model UB i borbeni A. UB nema radar i stoga ne moze da nosi poluaktivno navodjene R-27 rakete srednjeg dometa. Verzija A ima radar NO-19 i nosi R-27 kao i IC samonavodjene R-73 i R-60 koje moze da nosi i UB.
« Poslednja izmena: 17. Jun 2007, 04:25:50 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
mob
BlackBerry bold
Citat
29ka je dobar avion, ali u jedinom ratu koji se ovde vodio nisu imali nikakve sanse. Sami zakljucite od cega bi imali vece koristi.
ja sam samo dodao da te 29 koje smo imali nisu bile borbene verzije vec skolske!
ovo je siguran podatak! razlikuju se u opremi!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia E50
Vežba pripadnika VS u Ohaju
16. jun 2007. | 18:40 | Izvor: FoNet

Kolumbus -- Tim VS u kome je 15 oficira i podoficira počeo u američkoj državi Ohajo zajedničke vežbe sa brigadnim timom Nacionalne garde.

Vežba sa oko 4.000 učesnika odvija se na poligonu Fort Grejling, jednom od najvećih u SAD, na kome se američka vojska i pripadnici Nacionalne garde obučavaju već skoro sto godina. Srpski oficiri i podoficiri učestvuju u uvežbavanju štabnih procedura brigadnog tima i posle početnih priprema uključiće se u zajednički rad u procesu mobilizacije, zaštite snaga u zoni izvođenja operacije.

Na početku zajedničkog rada srpski tim je imao susret sa komandantom Nacionalne garde Ohaja generalom Gregorijem Vejtom.

Na vežbi u Ohaju srpski oficiri i podoficiri ostaju do 23. juna.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Kragujevac za prestonicu!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 463
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Motorola v3
Pricate o avijaciji, koja nije jedina u vojsci.
sredinom 80 tih ulozeno je nesto vise time sto su od (tada!!!) domacih fabrika kupovani i pravljeni domaci proizvodi za kopnenu vojsku, kao sto je zamena kamiona (starih tam 4500 i 5000 sa 110 i 150) zatim proizvodnja tenka m84 zatim haubica 152 mm i tako dalje, i to su bila jako velika ulaganja. ne meri se sve avionima   Smile
IP sačuvana
social share
Idemo u rat da se bijete!
 Neki cete da poginete, a neki cemo i da se vratimo!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 42
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 23:15:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.345 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.