Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Војин Ђорђевић: Дивац ми отима „Вода воду” !!!  (Pročitano 15765 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 6230
Sve u svemu, ja sam sve to predvideo od dana njegovog rastanka sa loptom i inicijacije dobrotvorne akcije.
Uskoro ce Divac na beli Chedin prah, jer se sigurno drogirao kad je postizao te sjajne rezultate.
Kasnije ce i Cia reci svoje, jer ne moze toliko godina da igra u amriku a da ne postane agent.
Razbijanje Srbije via Divac pocinje.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
HTC Tattoo
Divac je jedno namazano đubre,misli da na osnovu nekih sportskih zasluga,zajebava ljude po Srbiji,što nije probao u Americi da kupi neku firmu,i tamo je poznat,ali tamo može i robija da se zaglavi za takve virtuozne mahinacije.
Eno mu Zastava,nek nju kupi ako hoće da bude čovek,pa nek je stavi na noge,ako je sposoban za biznis,ali ne,gospodina interesuju samo profitabilne firme,on bi danas da kupi firmu,a sutra da broji pazar.
I onaj tim što je napravio,narod daje pare,a on ispade humanista,i onaj Danilović je isto govno kao i Divac,a ni Paspalj nije daleko od njih.
Kad su šmekeri,što nisu završili onaj vodeni park na Novom BG,stoji tamo zarastao u travu,čekaju da pretekne od donacija,ili da ga prodaju poluzavršenog.
Divac nema ni jedan čist posao u zemlji,nego kljuse misli da može da radi šta hoće,dok ne pokuša da otme neku firmu od Joce Amsterdama ii nekog drugog krupnog igrača,e tad će da dobije kartu u jednom pravcu.
Ovo sam već rekao-Divac je visok,ali mali čovek.
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
Sve u svemu, ja sam sve to predvideo od dana njegovog rastanka sa loptom i inicijacije dobrotvorne akcije.
Uskoro ce Divac na beli Chedin prah, jer se sigurno drogirao kad je postizao te sjajne rezultate.
Kasnije ce i Cia reci svoje, jer ne moze toliko godina da igra u amriku a da ne postane agent.
Razbijanje Srbije via Divac pocinje.

Njaveca je fora sto je on kreten sa parama. Ne zna dve prosttoprosirene da sastavi sam a ovamo misli da parama moze sve.Zajeb
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Nokia 6230
Najbolja stvar, koja odgovara vlastima se odslikava na ovom forumu. On je postao afera.
Stvarno ne znam detalje, da bih se izjasnjavao koliko je u pravu ili ne, ali indikativna je opsta stvar. Ko god hoce nesto da pocne, mutanti sa vlasti odmah reaguju.
Osim njih nema postenih Srba. Jedini posteni su politicari.
Svi ovi drugi Srbi su gola g*vna, naravno oni koji im se ne pridruzuju.
Balvanima se baca koska da je grizu.Oni obavljaju posao.
Jeste da smo dva veka iza evrope, ali politicke smicalice savremenih globalista nam jeko odgovaraju i tu smo veoma napredni.Mozda vec i u dvadesetdrugom veku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 512
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
tesko je reci ko je veci lopov od ova dva prevaranta?
IP sačuvana
social share
No money, no funny!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.8
mob
Apple 15
Nesporazumi oko „Voda vode“ završiće na sudu
Đorđević piše prijave

Autor: D. Nišavić | 02.11.2007 - 06:00

Nisam dužan milijardu dinara poreza. Nije tačno da državi ne plaćam naknadu za korišćenje vode. Oni koji to tvrde, neka dostave javno koje sam fiktivne ugovore potpisivao, koja su moja preduzeća blokirana, gde sam pokrenuo stečaj, koje su to banke kojima dugujem 20 miliona evra i u kojim preduzećima plate kasne. Ovo su sve laži i klevete - rekao je juče pred novinarima Vojin Đorđević, predsednik „Si end Si grupe“.

Đorđević je, kako je istakao, „ispričao prvo priču koja je lična i emotivna“. Sledeća konferencija za medije biće sazvana kako bi javnost čula o učestvovanju drugih preduzeća s ciljem da otmu Đorđevićevu imovinu, a tada će obelodaniti i ko je davao podršku Vladi Divcu u ovom postupku, kao i o sadržaju krivičnih prijava koje se pripremaju.
- Više bih voleo da je Vlade Divac danas ovde sa mnom i da svečano potpisujemo ugovor o partnerstvu, a obojica smo u startu to želeli. Želeo sam da imam čoveka i partnera kome verujem, koji je veliko ime, ima veze u svetu i ima novac. Partnerstvo zahteva razumevanje i pre svega poverenje. Iz takve jedne atmosfere potpuno je nestvarno da se ja danas nalazim ovde i da njega optužujem, a da on odgovara sa ličnim uvredama - naglasio je Vojin Đorđević.
Po njegovim rečima, već nakon potpisivanja ugovora, došlo je do nerazumevanja, a on se zato složio da se postavi uprava koja bi upravljala i „Voda vodom“ i „Gorkim listom“.
- I baš zbog toga što se narušilo naše poverenje, Vlade Divac i ja smo u aprilu pričali i složili se da bez poverenja nema partnerstva i da je najbolje da se mirno raziđemo. Obojica smo se složili i da je jedini uzrok nepoverenja njegov zastupnik Zvonimir Nikezić, koji je samo iz njemu znanih razloga kod Divca budio osećaj da će biti prevaren za svoj novac. Pa to je bilo nemoguće jer je Nikezić upravljao novcem i kapitalom i „Gorkog lista“ i „Voda vode“ - kazao je Đorđević.
Tada su, kako kaže, i on i Divac shvatili da su gubitnici i da se njihova ideja urušava i da je najbolje da se raziđu. Čak je i Nikezić rekao da je to u redu, kaže Đorđević, i da se ne povlače neprijateljski potezi.
- Nisam ni znao šta to zapravo znači. Sledećeg dana me je pozvao Divac da mi kaže kako su advokati preduzeli neke korake, a da on ne zna o čemu je reč, ali da će sve biti uredu. Posle sam saznao da je Divac, protivno moralnom i partnerskom kodeksu, podneo Agenciji za privredne registre dokumentaciju za upis u 30 odsto „Gorkog lista“ i 100 odsto „Voda vode“. Iako nije platio dogovoreno, a jasno je ugovorom bilo definisano da tek kada isplati novac i promene se osnivačka akta, da onda može da se upiše vlasništvo po 30 odsto „Voda vode“ i „Gorkog list“ - naglašava Vojin Đorđević.
On nije želeo da kaže kolika je ukupna cena koju je tražio za dogovoreno vlasništvo, a takođe je istakao i da ne zna koliko je Divac i da li je uopšte dao svog novca ili su se preduzeća u međuvremenu zaduživala.
- Nije mi isplaćeno ni približno od onog što smo se dogovorili, a na putu sam da izgubim celu grupaciju - kategoričan je Đorđević koji je optužio Divca da je svojim javnim pismom hteo da skrene pažnju sa neispunjavanja dogovorenih obaveza, već da je baveći se klevetama i lažima želeo njega kao čoveka i poslovnu ličnost da degradira.
Advokatski tim „Si end Si grupe“ podneo je 18. oktobra Ministarstvu za ekonomiju i regionalni razvoj žalbu zbog upisa Vlade Divca 100 odsto vlasništva u „Voda vodi“.

Poreski dug
Poslednjih dana moglo se čuti da Kompanija „Si end Si“ nije izmirila svoje poreske obaveze prema državi.
- Često se dešava da preduzeća ne mogu u dan da plate svoje obaveze, već da to čine nekoliko dana, deo po deo. Međutim, u slučaju da obaveze ne ispunjavaju, Poreska uprava šalje opomenu i daje rok od pet dana za uplatu poreza. Ukoliko ni tada preduzeće ne izmiri svoje obaveze, donosi se rešenje o prinudnoj naplati. U slučaju da nema dovoljno novca, uzima se u obzir prvo pokretna imovina, a potom nepokretna. Nama nije za cilj da ugasimo preduzeće, zato ukoliko ne mogu da izmire svoje poreske obaveze, zbog različitih razloga upućujemo ih na instituciju reprograma - odlaganja plaćanja obaveza na najduže godinu dana, uz plaćanje u ratama - objašnjavaju u Poreskoj upravi.

Prevara i vlasništvo
Đorđević je juče na uvid novinarima dostavio i dokument koji je, prema njegovim rečima, upotrebljen za nezakonit upis 100 odsto vlasništva „Vode vode“ u Agenciji za privredne registre.
- Najveće nezakonje i pokušaj prevare Agencije bilo je to što je Zvonimir Nikezić, zastupnik Vlade Divca, potpisao odluku o osnivanju novog društva „Voda voda“. Dakle, na postojeće društvo „Voda voda“, koje nije ugašeno kao pravno lice, a koje je osnovano još 2005, a prošle godine je ostvarilo profit od preko 100 miliona dinara, osniva se kao novo društvo „Voda voda“. Apsurd je utoliko veći jer su podaci novoosnovanog društva isti kao kod postojećeg. Imaju isti matični i PIB broj. To je falsifikovanje koje ne verujem da je viđeno u srpskom pravosuđu. Čak i na sajtu Agencije stoji da je Divac upisan kao osnivač „Voda vode“ od 2005. godine! - rekao je Đorđević.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Predsednik „Si end si“ grupe ponovio optužbe protiv suvlasnika, ali bez dokaza
Đorđević: Divac mi dužan pare, ali ne znam koliko
Nije mi dao ni dinara, kazao je poznati biznismen, a kasnije se ispravio i dodao da nije video dokumentaciju i ne može precizno da kaže koliko mu „duguje“ poslovni partner

BEOGRAD - Vojin Đorđević, predsednik grupe „Si end si“, juče je ponovio iste optužbe na račun svog poslovnog partnera, poznatog košarkaša Vlade Divca, u preduzećima „Voda voda“ i „Gorki list“, da se nezakonito upisao kao stopostotni vlasnik u preduzeću „Voda voda“ jer nije uplatio dogovorenu sumu. Osim usmenih kontradiktornih objašnjenja, Đorđević, međutim, nije ponudio validne dokaze.

Prvi čovek ove kompanije čak priznaje da je ugovorom bilo predviđeno da se prenos po 30 odsto vlasništva u oba preduzeća na Divca obavi u tri faze, a da je druga predviđala da košarkaš postane vlasnik 100 odsto „Vode vode“ što je Divac i uradio, a Agencija za privredne registre potvrdila. Ipak Đorđevićev advokat Mirjana Jovanović-Tomić osporava to zbog, kako tvrdi nepostojanja dokumenta o izmenama i dopunama Osnivačkog akta. U Agenciji ističu da je Divac priložio sva neophodna dokumenta za registraciju.

Prozvan da kaže koji je dokument falsifikovan Đorđević je pre dva dana izjavio da je Odluku o osnivanju proizvodno- prometnog društva „Voda voda“ potpisao direktor firme Zvonko Nikezić, iako se u tom dokumentu može videti da je to učinio Divac. Treba napomenuti da Agencija tvrdi da ovaj dokument nije ni bio potreban da bi se obavila registracija.

Inače, ovo je samo jedna od mnogih konfuznih tvrdnji Đorđevića, koje su se čule ovih dana, a i na jučerašnjoj konferenciji za štampu. Predsednik „Si end si“ grupe saopštio je da je navodno smenio direktora Zvona Nikezića još u avgustu, iako priznaje da je po ugovoru Nikezić trebalo da ostane do saniranja poslovanja u obe firme.

Na pitanje koliko je Divac uložio i koliko mu duguje, Đorđević je prvo rekao da Divac nije dao ni dinara ni u jedno preduzeće, a malo kasnije da ne zna jer mu nije dostupna dokumentacija. Na pitanje kako može da optužuje, a da ne zna da li postoji i koliki je dug, on nije imao precizan odgovor.

Novinari, koji su bili potpuno zbunjeni nejasnim objašnjenjima, tražili su tada od Đorđevića da kaže kako je moguće da se u Ugovoru o prenosu udela preduzeća „Voda voda“ sa Vojina Đorđevića na Divca, koji su potpisala oba partnera, navodi da Đorđević istupa iz firme prenoseći 100 odsto vlasništva na Divca uz nadoknadu u iznosu od 2,87 miliona evra u dinarskoj protivvrednosti, a zatim i da obe strane potvrđuju da je ovaj iznos u celosti isplaćen. On je tada kazao da ne tvrdi da Divac nije baš ništa uložio. Na pitanje šta je ponudio kao garanciju za, sasvim je izvesno određenu pozajmicu od Divca kojom bi rešio svoje finansijske probleme, Đorđević je kazao da je bio spreman da ustupi deo profita u preduzeću „Gorki list“, ali da nema pisanih dokaza o toj garanciji.

Na konstataciju jednog novinara da je spor nastao zbog toga što Divac nije dao pozajmicu jer nije dobio garancije od Đorđevića, pa je ovaj očito zbog toga u finansijskom problemu, on je negirao da je bilo kome dužan, da ne plaća poreze i doprinose, nadoknadu za korišćenje vode ili dug bilo kom poveriocu. Osim toga i prema Košarkaškom savezu Srbije, sa kojim ima sklopljen ugovor od kraja 2005. godine za sponzorstvo od 1,2 miliona godišnje, kako je rekao, redovno izmiruje obaveze i do sada je dao „milione“.

Dok je na neka pitanja odgovarao krajnje paušalno, za druga za koja nije imao nikakav odgovor obećao je da će ih spremiti narednih dana. Čak nije hteo javno da govori ni o „jednom visokom funkcioneru koga je, takođe, optuživao da je kriv što je sa Divcem sklopljen ugovor, iako je ovih dana gromoglasno mahao kako će raskrinkati tog funkcionera“. Reč je o ministru finansija Mirku Cvetkoviću, koji je u to vreme bio konsultant Divca, a ministar je postao pola godine nakon toga što znači da nije učinio nikakav prekršaj.

PREDUZEĆA U SOSU

Iako je Đorđević demantovao da je u finansijskim problemima i da mu je očigledno bila potrebna značajna finansijska pomoć da bi namirio dugove Narodna banka Srbije beleži da je 12 od 18 njegovih preduzeća u blokadi od dva meseca do godinu dana. Tako je „Si end si trejd“ blokiran po osnovu prinudne naplate za 13,5 miliona dinara, DP KK Spartak za 8,3, Podrum „Palić“ za 163,5, „Si end si promet“ za 403, „Si end Si servis“ za 152,7, „Si end si špedicija“ za 7,3, „Si end si soft drink“ za 44, „Braća Đorđević“ za 8,5, „Eko trejd“ za 54,5 i „Si end si sport“ za 35 miliona dinara.

SAMO USMENO

Na pitanje da li je, kako tvrdi, tražeći raskid ugovora to i pismeno obrazložio Đorđević kaže da nije, ali da je ponudio da vrati milion evra više nego što je Divac uložio i (ili) izgradi 200 kuća za njegov Fond za rešavanje stambenog pitanja izbeglica. Divac je, međutim dva dana pre toga saopštio da se ponuda sastojala od obećanja da će vratiti pare kad proda firmu.

Autor:
Svetlana Jovičić

Glas Javnosti 02.11.2007.
« Poslednja izmena: 02. Nov 2007, 12:08:35 od simijon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

nja,nja

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1323
Zastava Beograd
OS
Windows NT 4.0
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Ma to djubre(mislim na Divca) treba uhapsiti, cega god se dohvatio pokusao je da nesto izvacari. Setite se samo price sa Knjaz Milosh vodom! Gov£du treba zabraniti ulazak u Srbiju Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.9
mob
Nokia 6230
Trebalo ga je uhapsiti jos sa 16 godina, kad je poceo da igra svetsku kosarku.
Ja bih i Djokovica i Jelenu i Anu sve u bajbok.
Zaradjuju pare zabavljajuci se, a ne znaju da naaaaarod nema, pa mu treba leba za tri dinara. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 04. Nov 2007, 13:48:08 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 512
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Divac je teska lopina
IP sačuvana
social share
No money, no funny!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.