Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 26. Jan 2021, 04:03:34
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: vodolija u podznaku  (Pročitano 4181 puta)
16. Dec 2003, 21:48:06
Svakodnevni prolaznik


Zodijak
Pol
Poruke 302
Ovan VodolijaOvo jedinstvo Vatrenog i Vazdušnog znaka naglašava duboke težnje ka realizovanju reformatorskih i progresivnih ideja. Ove osobine nisu samo teorijske u sklopu takve licnosti, jer Ovan nikako ne podnosi samo cistu teoriju, vec se u praksi ogledaju u radosti stvaranja i želji za aktivnim ucestvovanjem u životu.

Prelazeci sa individualnog plana na opšti, veza Ovan - Vodolija je izuzetno bogata, ali ne blista uvek efikasnošcu. Osoba obdarena ovom dvostrukom zodijakalnom sintezom ima šanse da u sebi ostvari proces u kome se nastavljaju vibracije duha i tela, kao da talasi jednoga nose penu drugoga: ovo je Ovan koji galopira na etericnim visinama. U njemu se spajaju originalnost, spontanost, ljubav prema životu, duhovnost i otvorenost duha, što daje idealistu koji je ponekad provokativan, ili bar inventivno, poletno i aktivno bice koje dosta cesto izgleda kao da je iskljuceno iz stvarnosti. Njegova licnost cesto vrši povoljan uticaj na okolinu.

Nije uvek lako slediti ideje ovakve osobe, niti predvideti šta ce uciniti i to cesto iznenaduje druge. Uglavnom ima potrebu da se bori za neki cilj, da omoguci prolaz svojim idejama, da ih izloži pred najširom publikom. Ako i baca ponekad naivan pogled na svet i sebi slicne, to nije samo nedostatak jer joj to dozvoljava da dokaže u velikom broju slucajeva jednu izuzetnu svežinu pogleda i da ne podlegne uticaju unapred stvorenih ideja svojih savremenika.

Nepokolebljiva je i sigurna u svoj identitet, uprkos zajedljivcima koji na nju ispaljuju strele svojih ogovaranja. Njen naglašeni altruizam omogucava joj da pothranjuje duboka prijateljska osecanja, ostajuci daleko od svega što je banalno i vulgarno.

Iako se cesto prepušta utopistickim idealima koji nisu ostvarljivi, ovakva licnost je odlucna da brani sopstvenu slobodu i licnu nezavisnost. Rezultati aktivnosti kojoj se bude posvetila imace za nju relativan znacaj, ali dace ogromnu vrednost njenim kvalitetima. Rec je, bez sumnje, o fascinantnoj licnosti, aktivnoj i plodnoj, izuzetno živog duha...Zahvaljujuci ovoj vezi Vaših znakova, imacete interesovanje za sve. To je skladna kombinacija jer sposobnost za inicijativu dobro povezuje sa istrajnošcu. Ova kombinacija je na dobrom glasu i zbog toga što ujedinjuje dva znaka koja su podjednako otvorena prema svetu, vezana za prijateljstvo i ljudsku slogu.

Volite nove stvari, verujete u srecnu sutrašnjicu, volite da ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. Vaš uspeh u komunikaciji je evidentan i Vi imate želju ali i nacin da u tome uspete. Istovremeno, vodite racuna o nezavisnosti svoje licnosti. U Vašoj glavi kljucaju ideje, zamisli, planovi, koji su uprkos brojnosti, veoma originalni i koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenadenja i izazove.

Vaš podznak Vodolija utice na Vas da uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Žed za slobodom i pustolovinama, sklonost riziku i stremljenje idealima cine od Vas velikog preduzetnika, istraživaca, tvrdoglavog prethodnika i rodenog pionira - uglavnom ste obdareni velikom pokretljivošcu i nepomerivim samopouzdanjem.

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Simone Signoret. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Bik VodolijaIz ovog spoja elementa Zemlje sa elementom Vazduha proizilazi staticna priroda koja ponekad podleže lakom podsticaju Vazdušne prirode Vodolije, a ponekad melanholicnom, usporenom ali snažnom podsticaju Bika. Ova licnost, istovremeno kompaktna i ležerna, culna i duhovna, stalno osciluje izmedu potrebe za stabilnom i bezbednom intimnošcu i želje da se otvori, da se izmeša sa mnoštvom i razlicitostima.

Istovremeno, konzervativna i reformator, jako je vezana za tradicije, ali je neodoljivo privlaci i sve što je novo. Vrlo društvena, ova priroda je obdarena jednom dimenzijom neosporne humanosti, iskazuje ogromnu sposobnost razumevanja, pomirenja i ponovnog sjedinjavanja. Ali, cesto se dešava da njen individualizam uleti u konflikt sa altruistickim težnjama, kada zatvoreno, intimisticko bice ne prihvata uplitanje drugih u svoj privatni život. U tom slucaju ima teškoca u savladavanju svog samoodbrambenog refleksa i brzo se pokazuje brutalnom, namrgodenom.

Svesna svoje podložnosti uticajima, može postati nepoverljiva, sumnjicava i zaplesti se u sopstvenoj neodlucnosti. Podjednako joj se dešava da se pobuni protiv same sebe i da povede surovu unutrašnju borbu, da bi omogucila pobedu svoje potrebe za društvenom nezavisnošcu ili afektivnim vezivanjem, vec prema silini kojom se ispoljavaju ove dve težnje.

Ljubavni problemi kod ovakve osobe uglavnom nastaju zbog gubljenja iluzija u osecanjima. Primecuje se u stvari, da ona u ljubavi ne uspeva da razlikuje stvarnost od zamišljenog i da teži kristalisanju, ulepšavanju drugoga, kao i preteranom ocekivanju. Njena posebna sklonost ka romanticnosti ne dozvoljava joj da uvek sacuva lucidnost potrebnu za razvijanje culnog života i za uspeh u iskustvu zajednickog života. Iako je privlacna i osecajna, lako joj se može dogoditi da se ponaša potpuno suprotno idejama koje zastupa...

Vaše unutrašnje kontradikcije su tako velike i teške za život. Drugima možete izledati cudno jer dosta cesto menjate raspoloženja - kao da imate potrebu za "trajanjem u promeni". Delujete samouvereno, a kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima a dobra koncentracija Vam ide u prilog.

Iznenadujuce je kako ste Vi zapravo "ispravni" i emotivni ispod onoga što pokazujete. Za Vas je možda veoma teško da otkrijete i pokažete svoja prava osecanja i sposobni ste za snažne strasti za koje niko i ne pretpostavlja da postoje. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Ukoliko u blizini imate bica koja Vas razumeju, vole i znaju šta znace odricanja, sve ce ici kako treba. Ukoliko je suprotno (što je verovatnije), dobicete svoju slobodu uz mnogo lomova...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Karl Marx. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Blizanci VodolijaGenijalnost Vodolije i elasticnost Blizanaca nalaze neku svoju ravnotežu u ovoj kombinaciji. Ali takva kombinacija je uvek na ivici kraha: oba ova Vazdušna znaka stalno traže mogucnost da se rašire na racun onog drugog.

Jedna madagaskarska izreka kaže: "divlja macka ce uzalud biti obešenjak, time nece steci javno uvažavanje". Takvo može biti i stanje Blizanca - Vodolije, tog nezavisnog, originalnog bica, zanetog komunikacijom. Njegovo uobicajeno dobro raspoloženje cini ga vidno društvenim i iz njega zraci takav osecaj razlicitosti da se njegova okolina cesto zbog toga nalazi zatecenom i izmenjenom, kao da je pretrpela uticaj nekog nepokolebljivog ubedenja, raspoloživog u prirodnom i nesvesnom stanju ove simpaticne i poletne licnosti koja je iskonski branilac licne slobode i koja ne zna za druga ogranicenja osim onih koje je sama sebi postavila...

- Delujete prilicno samouvereno, a narocito kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Ponekad ste ekscentrik koga ne brine šta drugi misle - idete ka sopstvenim ciljevima na svoj nacin. Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu".

Imate dovoljno magnetizma da privucete druge ljude, i oni ce cesto prihvatiti cak i onakvo ponašanje kakvo kod drugih ljudi ne bi tolerisali. Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima. Oko Vas uvek lebdi dašak neobicnog i jedinstvenog.

Zahvaljujuci ovoj Vašoj vezi znakova, imacete interesovanje za sve. Ovo je zaista Ascendent koji Vas tera da pravite sopstvena pravila i da budete originalni. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati, da bi ojacali svoju licnost. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zakljucujete i bez gorcine se mirite sa životom.

Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošcu niste ništa manje angažovani ni u grupi za koju vezujete svoju sudbinu. Vi ste anti - konformista koji je otvoren prema svetu. Nikad se ne izgubite u gomili. U stvari, što je veca publika tim bolje po Vas. Drugi Vas smatraju velikim "kompanjonom", mada ste ponekad rasejani (u stvari, rasplinete se na mnogo stvari) i cesto menjate prijatelje. Veciti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srecnu sutrašnjicu... Jedno je sigurno - nikada necete postati šablonista.

Dva Vazdušna znaka uticu na Vašu licnost strastvenom inteligencijom i vrlo uocljivom radoznalošcu duha. Ali, postoje i & dve opasnosti Vam prete: jalova nepostojanost i prevelika utopija. U Vašoj glavi kljucaju ideje, planovi koji nisu uvek i ostvareni - obdareniji ste da zamislite, izumete i prenesete, nego da nešto sprovedete u delo. Zato izbegavajte da se igrate svojim željama za kreacijom, originalnošcu a da pri tom ne težite da ih ikada konkretizujute. Imate inventivni duh do krajnosti, ali Vam je potrebno da se prizemite, da se savladate i da se disciplinujete...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Marina Perazic. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...

Rak VodolijaOva kombinacija je koren vecite unutrašnje borbe. Suviše su razlicite snage koje moraju da žive jedna pored druge: revolucionarne i novatorske Vodolije i konzervativne, vezane za impulse duše, koje pripadaju Raku. Vodoliji je teško da na svoj nacin kontroliše promenljivost emocija i onu obuzetost samim sobom, cak i u pogledu najbeznacajnijih nijansi, koje su karakteristicne za svet Raka. Evo zato jedne ocaravajuce licnosti, na ciji je magnetizam i šarm teško ostati ravnodušan, i koja je, iako veoma pokretljiva u životu, u stvarnosti opsednuta vecitim sumnjama i stalnom nesigurnošcu.

Stalni unutrašnji raskol cini da je ona istovremeno i jaka i slaba, ali ipak uspeva da se nosi sa svojim cestim preobražajima. Jedna stara kineska poslovica kaže: "Ne moze covek hodati i gledati u zvezde, kad ima kamen u cipeli", ali Rak - Vodolija uci da hoda po zemlji, pa i u uslovima materijalne neudobnosti, ne gubeci iz vida svoj ideal. Ona ume da se prilagodi okolnostima, ne menjajuci duboko svoju licnost. Bar veruje da uspeva da je sacuva. Medutim, nije uvek svesna promena što se u njoj odigravaju, jer ostaje vezana za snove svog detinjstva i predana svojim prvim težnjama. I doklegod njen ideal ostaje veoma prisutan u njenom duhu, ona ima utisak da se krece u vecnosti, da menja ponašanje ne negirajuci potpuno shvatanja koja su joj ulila porodica i vaspitanje.

Obdarena velikom senzibilnošcu, ovakva osoba pati zbog sukoba medu ljudima i cini sve da izgladi probleme, pomiri i ukloni razlike. Medutim, njeno poimanje drugih nije uvek realisticno. Lako dopušta da je iskorišcavaju i sklona je da olako poklanja poverenje. Medutim, retko dramatizuje ako utvrdi da je od drugih suviše ocekivala. Kada naide razocarenje, ne dovodi u pitanje vrednosti u koje veruje, nego veruje da ce se sve na kraju srediti. Taj ponekad suviše pobožni optimizam vodi je u pasivnost, ali joj pomaže da istraje u neumornoj potrazi za prijateljstvom.
 Postoji dvojstvo izmedju Vaša dva znaka koji u isto vreme traže slobodu, i sigurnost. Vi ste nekonvencionalniji i otvoreniji prema novim stvarima, skloniji eksperimentisanju i verovatno živite intenzivnim životom - to je ono što Vas cini drugacijim od tipicnih predstavnika Vašeg znaka, Raka. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Imate "kolekciju" prijatelja koje privlaci Vaša otvorena priroda.

Drugima možete izledati cudno jer dosta cesto menjate raspoloženja. Uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu". Oko Vas uvek lebdi dašak neobicnog i jedinstvenog - volite neobicne i daleke stilove. U emocionalnim vezama uvek tražite idealna rešenja i idealne situacije što može dovesti do cudnih i neuobicajenih rešenja. Iznenadujete svojim fantasticnim predlozima i sa zaprepašcujucom lakocom mešate prošlost i buducnost potpuno zaboravljajuci da se pobrinete za sadašnjost. Da li ste ravnodušni lakrdijaš ili utopista? Cini se da to ni sami ni znate...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Oliver Mlakar. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Lav VodolijaOdnos izmedu ova dva znaka predstavlja dubinsku suprotnost. Jedan želi da nametne svoj zakon dok drugi poštuje slobodu svog bližnjeg. Jedan je monarhista, drugi je demokrata. Uran i Sunce, koji vladaju ovim spojem, daju neobicnu mešavinu kolericnog i sangvinicnog temperamenta, jake i kapriciozne volje i ambicije, ekscenticnih pogleda i prorockih vizija.

Cist individualizam, uzdignut do vrhunca: eto najociglednije odlike ove kombinacije. Zato se i rada licnost ogromne samosvesti. Ne da se menjati i ona svoje ideale i vizije sledi do kraja. Za nju je najvažnije da se nametne drugima, ne obaziruci se mnogo na tuda mišljenja, jer je savršeno svesna sopstvenih "dobrih razloga".

Sredstvo da postigne ovaj cilj sastoji se u nalaženju i održavanju najbizarnijih veza, koje ne ostavljaju nikakav uticaj na nju zbog snažne unutrasnje zatvorenosti, koja ponekad može da bude suviše kruta, cineci ovu licnost nemilosrdnom i nepopustljivom, lišenom obzira prema drugima. Njeni motivi moraju istovremeno da odgovaraju zahtevima egoizma i altruizma, što pretpostavlja uravnoteženo dopunjavanje te dve protivrecne stvari. Bez takve ravnoteže, ako je previše željna moci, ona rizikuje da ne ostvari svoj humani ideal.

Na jedan opštiji nacin, Lav - Vodolija okrece se velikim projektima koji ga dovode u bliske odnose sa društvom. Veoma je velikodušan, nesebican, oduševljen i pali se za ideje koje oživljava i pokušava da u njih ukljuci što veci broj ljudi. Njegov dinamizam pomaže da ljude uveri i da im nametne svoju ulogu. Kao posrednik izmedu jednog i mnoštva on je prava ilustracija cinjenice da pojedinac može mnogo da ucini za grupu, pod uslovom, normalno, da obraca pažnju na život te grupe...

- Zahvaljujuci ovoj vezi Vaših znakova, imacete interesovanje za sve. Veciti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srecnu sutrašnjicu, volite da ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. U Vašoj glavi kljucaju ideje, zamisli, planovi koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenadenja i izazove.
Delujete prilicno samouvereno, a narocito kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zakljucujete i bez gorcine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošcu niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreci se istovremeno protiv prosecnosti, fatalizma, anarhije i monotonije.

Pokrece Vas društveni ideal koji Vas vodi da razumete druge, da pokušate da ublažite sukobe mišljenja i umirite besne oluje svakodnevnog života. Hteli bi da estetska osecanja postanu obicaj. Ta želja može da izgleda nerealna, ali Vi ne skrecete lako sa svoga puta, braneci svoje interese kada su u opasnosti i dižuci pogled ka "plavom nebu" humanijeg i skladnijeg društva. Uostalom, pred sobom imate vecnost...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Carl Gustav Jung. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Devica VodolijaOvo je interesantan spoj dve instinktivno protivrecne i komplementarne prirode. Introvertnost Device i ekstravertnost Vodolije ovde nalaze neki svoj sklad zahvaljujuci moci realizacije svojstvenoj i jednom i drugom & Vodolija, odredena, entuzijasta i uvek spremna za nove stvari, pokušava da ukloni odredene blokade i odbrambene mehanizme koji isuviše cesto sprecavaju Devicu da ispolji svoje humanitarne i socijalne obdarenosti, vecinom ugušene suviše hladnim i kriticki nastrojenim intelektom.

Tako se rada licnost otvorena ka sopstvenim potrebama, ali i ka potrebama drugih, uvek spremna da svom životu postavi zaista visoke ciljeve, podržana konstruktivnom kritikom u sukobima ne samo sopstvenih namera vec i u spoljnom svetu. Ova kombinacija daje oprezne avanturiste, savesne idealiste i iskrene prijatelje. To su gotovo uvek vanserijske i neobicno snažne licnosti, pre svega u intelektualnom pogledu. Obdarene su cudesnom intuicijom i nadprirodnom sposobnošcu za analizu karaktera. Teške situacije ih retko zaticu nespremne, jer umeju da se suoce sa problemima na racionalan i uredan nacin, cuvajuci optimizam i nadu.

Ponašaju se kao da su uvek svesne cinjenice da pripadaju ljudskom rodu. Njihov bratski pristup i društveni entuzijazam ne idu bez izvesne moralne slobode, pod uslovom da je razmena poštena, jer sebi ne dopuštaju slucajne susrete. Mada nisu posebno nepoverljive, ovakve osobe su oprezne da ne bi ispale budale. Više su naklonjene prijateljstvu nego ljubavi, jer se plaše da ne utonu u vrtoglavicu strasti i tamo izgube svoj integritet...

- Vi ste nekonvencionalni i otvoreni prema novim stvarima, skloni eksperimentisanju i verovatno živite intenzivnim životom - to je ono što Vas cini drugacijim od tipicnih predstavnika Vašeg znaka, Device. Drugima možete izledati cudno jer dosta cesto menjate raspoloženja. Delujete samouvereno, a kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom.
Ponekad ste ekscentrik koga ne brine šta drugi misle - idete ka sopstvenim ciljevima na svoj nacin. Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu". Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima a dobra koncentracija Vam ide u prilog. Oko Vas uvek lebdi dašak neobicnog i jedinstvenog - volite neobicne i daleke stilove. Imate složenu prirodu, tešku za upoznavanje. Jedna strana Vaše licnosti traži pre svega sigurnost dok druga sanja o slobodi, o nezavisnosti i fantaziji.

Posedujete strast za istraživanjem i za tim da se postavite u poziciju koja doprinosi drugima i opštem dobru. Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Ukoliko u blizini imate bica koja Vas razumeju, vole i znaju šta znace odricanja, sve ce ici kako treba. Ukoliko je suprotno, dobicete svoju slobodu uz mnogo lomova...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Cameron Diaz. Ona je, u neku ruku, Vaš "Astrološki blizanac"...Vaga VodolijaU ovoj kombinaciji udružila su se dva Vazdušna znaka - jedan Kardinalni i jedan Fiksni - podvlaceci Vašu sklonost prema jednom univerzalnom skladu, društvenosti, otvorenosti, & radajuci jedan unutrašnji svet gde intuicija, optimizam, pokretljivost, inventivnost, lakoca i elasticnost pobeduju puku i sirovu snagu.

Ali, to može u sebi sasvim skladno da nosi i nekoliko malih mana - zasnovanih na slepom optimizmu - kao sto su bezbrižnost, lakomislenost, nonšalancija, cak lenjost onoga ko naivno smatra da ce se stvari srediti same od sebe. Okoreli humanista, po prirodi optimista, treba Vam dosta da bi se razocarali. Lutalica i po malo utopista, Vi prelazite meandre života, na cudan nacin netaknuti, verujuci u buducnost, a zaboravljajuci nesigurnost prošlosti. Da bi pronašli pravi put, uzdate se u svoj široki duh, i to Vam cesto uspeva.

- Zahvaljujuci ovoj Vašoj vezi znakova, imacete interesovanje za sve. Veciti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srecnu sutrašnjicu. Volite da putujete, pravi ste glob - toter, volite da srecete nepoznate ljude, ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. Zanimanje za nove ideje Vam je jako izraženo, pokazujete mnogo dara za prilagodavanje ne gubeci ništa od vlastite licnosti. U Vašoj glavi kljucaju ideje, zamisli, planovi koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga mnogo i ne držite.

Delujete prilicno samouvereno, a narocito kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Ponekad ste ekscentrik koga ne brine šta drugi misle - idete ka sopstvenim ciljevima na svoj nacin.

Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu". Imate dovoljno licne privlacnosti da privucete druge ljude, i oni ce cesto prihvatiti cak i onakvo ponašanje kakvo kod drugih ljudi ne bi tolerisali. Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima. Oko Vas uvek lebdi dašak neobicnog i jedinstvenog. Volite neobicne i daleke stilove, originalne kombinacije boja. U emocionalnim vezama  
uvek tražite idealna rešenja i idealne situacije što može dovesti do cudnih i neuobicajenih rešenja...

Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zakljucujete i bez gorcine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošcu niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreci se istovremeno protiv prosecnosti, fatalizma, anarhije i monotonije.

Pokrece Vas društveni ideal koji Vas vodi da razumete druge, da pokušate da ublažite sukobe mišljenja i umirite besne oluje svakodnevnog života. Hteli bi da estetska osecanja postanu obicaj. Ta želja može da izgleda nerealna, ali Vi ne skrecete lako sa svoga puta, braneci svoje interese kada su u opasnosti i dižuci pogled ka "plavom nebu" humanijeg i skladnijeg društva. Uostalom, pred sobom imate vecnost...

Zacudo - istu kombinaciju znaka i Ascendenta u svom horoskopu ima i Alicia Silverstone. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...


Škorpija VodolijaPobuna, otvaranje, duhovno savršenstvo, osetljivost na ljudske probleme i vitalnost svojstveni su osobama rodenim u ovoj kombinaciji, koje su sposobne da se vinu do višeg stepena vladanja svojom licnošcu i da uticu na druge svojom intuicijom, pa i da menjaju svet u kojem šive, makar se radi toga morale menjati i one same, zameniti strepnju optimizmom, egoizam velikodušnošcu. Energija ih upucuje ka delatnostima duha, dok im poznavanje psihologije bližnjih otvara vrata ogranicene ili opšte popularnosti.

Ovo je licnost koja dela i misli pod pecatom originalnosti: ekstremna originalnost, koja se teže srece u drugim kombinacijama znaka i podznaka. Rec je o otvorenoj i spontanoj prirodi, spremnoj da ostvari svoje ideje na direktan nacin, jednostavno i angažovano.

Na ovakve licnosti ne moze se ni na koji nacin uticati. One imaju razumevanja i tolerancije za druge, ali ne mogu im se nametati pravci i ideje koji nisu njihovi, ne sme ih se kritikovati... Propisi ih žuljaju i za ravnotežu im je potrebna velika telesna i duhovna sloboda - imaju veliku potrebu za prostorom i kretanjem. To su dežurni buntovnici, vecni revolucionari koji vole sve što je zabranjeno, nisu konformisti i spremni su da udu u kampanju protiv nepravde.

Preterano su nezavisni, nemoguce ih je zatvoriti u kavez, i zalažu se za potpunu slobodu. To su ekscentrici koji su spremni na sve samo da bi dokazali da se razlikuju od drugih. Ipak, znaju da u potpunosti preuzmu odgovornost za svoj nacin delanja. Ovakav stav, medutim, uzrokuje ponekad vrlo kruto ponašanje, što može izazvati oštre unutrašnje sukobe, koje je teško razrešiti...

Vi ste dinamicni, nekonvencionalni i avanturisticni. Verovatno živite intenzivnim, brzim životom. Drugima možete izledati cudno jer dosta cesto menjate raspoloženja. Delujete samouvereno, a kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Ponekad ste ekscentrik koga ne brine šta drugi misle - idete ka sopstvenim ciljevima na svoj nacin.

Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu". Imate dovoljno licne privlacnosti da privucete druge ljude, i oni ce cesto prihvatiti cak i onakvo ponašanje kakvo kod drugih ljudi ne bi tolerisali. Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima. Oko Vas uvek lebdi dašak misterioznog i jedinstvenog - volite neobicne i daleke stilove. Uporni tragalac, imate strast za znanjem i ambicije da otkrivate nepoznato. Cesto zbog toga zaboravite da treba živeti i privatni život.

Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Ukoliko u blizini imate bica koja Vas razumeju, vole i znaju šta znace odricanja, sve ce ici kako treba. Ukoliko je suprotno (što je verovatnije), dobicete svoju slobodu uz mnogo lomova. Povedite racuna o svojoj sklonost da šokirate ostale...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Danny De Vito. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...
Strelac VodolijaEvo dobrog prijatelja samog sebe i drugih ljudi. Ovaj anti - fatalista smatra da uvek ima "nešto da se uradi" da bi se ljudska sudbina poboljšala ili da bi se neki nerešivi problem rešio. Pokretan nerazrušivom nadom i velikom verom u coveka, obdaren izuzetnom originalnošcu svog pogleda na svet, on ima neku vrstu nagona za napredak, što ga smesta medu reformatore i inovatore. Njegova neiscrpna snaga usmerava ga da uvek traži razloge dogadaja i ponašanja ljudi u njegovoj blizini. Tako uspeva da bude u skladu sa svima oko sebe.

To je velikodušni slobodnjak i optimista koga ni jedno iskušenje ne može da omete. Cak i u naizgled bezizlaznim situacijama on crpi svoju najvecu energiju kao da je otelotvorenje ciste snage sposobne da izigra najprefinjenije zamke, da demonstira najkomplikovanije sukobe i da drugima nadahne volju za život. Stalno i ocajnicki traži stvari koje ce braniti kao što su politicki i društveni stavovi, i na jednostavan nacin uspeva da se oslobodi svih sumnji koje su najveca prepreka njegovom povrdivanju. Tolerantan je, prilagodljiv, mnogo drži do prijateljstva, ali može da bude preterano pogoden ako dirnete u njegove interese.

Njegova snažna licnost ne budi u njemu posesivne nagone. Suviše je obuzet slobodom da bi tudu ogranicavao samo zbog svoje koristi. Njegova licna sloboda ide preko slobode za sve, u nekoj vrsti duhovnog uspona egzaltacije koji uništava sitnicavost, šovinizam, rasizam i ksenofobiju. Strelac - Vodolija hteo bi univerzalni sklad i da pruži svoj doprinos poboljšavanju razumevanja medu ljudima i narodima. Ponekad tome posveti i ceo svoj život, pokušavajuci da širi ljubav i pomažuci drugima da se uzajamno razumeju...


Zahvaljujuci ovoj vezi Vaših znakova, imacete interesovanje za sve. Veciti student, volite slobodu, nove stvari, verujete u srecnu sutrašnjicu, volite da ostvarujete kontakte i umnožavate iskustva. Želja za druženjem je iznad svega. Smatrate se stavnovnikom citavog sveta i odbacujete granice u svim oblicima. U Vašoj glavi kljucaju ideje, zamisli, planovi, koji su uprkos brojnosti, veoma originalni i koji nisu uvek i ostvareni, ali Vi do toga kao da mnogo i ne držite jer volite iznenadenja i izazove. Vaš podznak Vodolija utice na Vas da uživate da budete drugašiji, cak se i ponosite svojim individualizmom.

Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zakljucujete i bez gorcine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošcu niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreci se istovremeno protiv prosecnosti, fatalizma, anarhije i monotonije.

Pokrece Vas društveni ideal koji Vas vodi da razumete druge, da pokušate da ublažite sukobe mišljenja i umirite besne oluje svakodnevnog života. Hteli bi pravdu i jednakost za sve. Ta želja može da izgleda nerealna u ovom našem grubom materijalistickom svetu, ali Vi ne skrecete lako sa svoga puta, braneci svoje interese kada su u opasnosti i dižuci pogled ka "plavom nebu" humanijeg i skladnijeg društva. Uostalom, pred sobom imate vecnost...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Jane Fonda. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...Jarac VodolijaOvo je pretežno dobra kombinacija znaka i podznaka, u kojoj se protivrecne osobine oba znaka harmonicno uklapaju. Intelektualne mogucnosti i originalnost Vodolije ovde se kombiniraju sa velikom marljivošcu i upornošcu Jarca.

Jarac je sudbinski znak najdubljeg covekovog pada u materiju i on ukazuje "nedisciplinovanoj" Vodoliji, žrtvi svesnoj sopstvene neobicnosti, na pravi put i time je spasava od nerealnih utopija. Time se rada priroda svesna važnosti koju može imati materijalno blagostanje, iskljucujuci mogucnost da ono postane predmet gušenja duhovnih vrlina. Udružujuci geometrijski duh i duh za finese, koncentraciju sa otvaranjem, hladnocu sa entuzijazmom, ova priroda postiže fenomenalnu lucidnost i odredenu sposobnost rezonovanja.

I tako se, najzad, ova licnost oslobada, lagano ali neizbežno, okova svojih principa i fiks - ideja, da bi se suocila sa stvarnošcu, uz uvek pozitivnu pomoc entuzijazma i uvecanu svest o vrednosti manje obaveznih aspekata u životu. Medu najkarakteristicnije osobine ove kombinacije spada nepokolebljiva odbrana univerzalnog ideala: nezavisnosti.

Medutim, sva bica rodena pod ovim dvostrukim Zodijakalnim uticajem ne ostvaruju ovu zadivljujucu sintezu. Ima medu njima onih kod kojih snaga oseta prevazilazi sposobnost njihovog dešifrovanja. Oni imaju utisak da im se cesto dogadaju neke stvari koje ne mogu dosegnuti, krijuci u sebi osecanje manje vrednosti i teško se oslobadajuci izvesnog diletantizma. Za njih svet ide isuviše brzo, dogadaji ih smucuju. Ali, izgleda da je ovo neophodna faza razvoja svih koji imaju ovu kombinaciju u horoskopu...


Vi ste nekonvencionalni i otvoreni prema novim stvarima, skloni eksperimentisanju i verovatno živite intenzivnim životom - to je ono što Vas cini drugacijim od tipicnih predstavnika Vašeg znaka, Jarca. Drugima možete izledati cudno jer dosta cesto menjate raspoloženja. Delujete samouvereno, a kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom.

Ponekad ste ekscentrik koga ne brine šta drugi misle - idete ka sopstvenim ciljevima na svoj nacin. Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu". Vrlo ste napredni u svojim razmisljanjima a dobra koncentracija Vam ide u prilog. Oko Vas uvek lebdi dašak misterioznog i jedinstvenog - volite neobicne i daleke stilove. Uporni tragalac, imate strast za znanjem i ambicije da otkrivate nepoznato. Cesto zbog toga zaboravite da treba živeti i privatni život. Ipak, sposobni ste za snažne strasti za koje niko i ne pretpostavlja da postoje.

Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Ukoliko u blizini imate bica koja Vas razumeju, vole i znaju šta znace odricanja, sve ce ici kako treba. Ukoliko je suprotno (što je verovatnije), dobicete svoju slobodu uz mnogo lomova...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Josif Staljin. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...Vodolija Vodolija"Ja pripadam samoj sebi", ove reci izražavaju najdublji smisao individualnosti u ovom spoju. I neka niko ne rizikuje da prodre u ovaj svet, jer on "mora" biti i najcešce jeste razlicit od sveta drugih. Ovo je, medutim, manje komplikovana priroda od one kakvom se cini, spremna da ucestvuje u problemima spoljnog sveta i duboko humana, sa svim manama i vrlinama koje nosi njena originalnost.

Vodolija - Vodolija osluškuje svet, obraca pažnju na mnoštvo bica i stvari. Nasuprot Lavu, JA kod nje prilicno labavi svoju moc a egocentrizam prestaje da zapovednicki vlada ponašanjem. Dvostruka Vodolija ne može da zamisli svoje postojanje mimo drugih. Ona nije zadovoljna položajem coveka svog vremena i nastoji da doprinese radanju idealnog društva. Ona bi da ubrza evoluciju Coveka jer je ubedena da pri sadašnjem stupnju nece ostati, da ce se sve više težiti boljem životu.

Ovakva osoba pati što mora da podnosi imperative ovog zapadnog društva bez duše, lišenog kulturne imaginacije, nesposobnog da iznade nove odnose medu ljudima, društva u kojem važe samo materijalne vrednosti, statistika i nametanje sile. Za savremenu Vodoliju, prva etapa koju treba dostici jeste da imanje bude zamenjeno bicem i da ljudski duh bude osloboden jarma navika i opsesije novca. Pre nego što se upustimo u osvajanje neba, treba se ponovo izboriti za Coveka.

Ovaj put je ambiciozan i, normalno, ne mogu sve dvostruke Vodolije pomišljati da krenu njime. Mnoge ostaju više ili manje zadržane u svom poletu društvenim i materijalnim preprekama. Pa ipak, cak i kada im je telo ovde, duh im je drugde, on vec misli o sutrašnjici. Zato se one, uprkos svojoj prirodnoj društvenosti, osecaju usamljenim, neshvacenim, a dublja komunikacija sa njima nije uvek laka...

Delujete prilišno samouvereno, a narocito kada postanete zreli odišete atmosferom: "Ako Vam se dopadam, baš lepo - ako Vam se ne dopadam nema problema". Medutim, Vi to zapravo ne mislite. Samo uživate da budete drugaciji, cak se ponosite svojim individualizmom. Nezavisni ste, uvek po strani, ekscentricni, humanista, kod Vas su prisutne i umnogostrucene sve osobine Vašeg znaka! Možete biti i buntovni - ali uvek sa "razlogom". Rec je o Vašem "razlogu". Imate dovoljno licne privlacnosti da privucete druge ljude, i oni ce cesto prihvatiti cak i onakvo ponašanje kakvo kod drugih ljudi ne bi tolerisali - zracite šarmom i energijom koja fascinira. Ipak, teško je pridružiti Vam se ili Vas pratiti. Vi idete isuviše brzo!

Vrlo ste napredni u svojim razmišljanjima. Veoma ste zainteresovani za sve što doprinosi napretku covecanstva. Oko Vas uvek lebdi dašak neobicnog i jedinstvenog. Radoznali ste i težite da dokucite tok razmišljanja drugih ljudi. Zahvaljujuci ovoj vezi Vaših znakova, imacete interesovanje za sve. Ali, nikada necete žrtvovati svoju neutaživu želju za slobodom, Vi ste Vodolija dvadeset prvog veka! Takode Vam je potrebno i dosta stimulacije bilo koje vrste. Morate nauciti da kontrolišete svoju promenljivu narav i temperament. Ako Vi ne budete ovladali njima, oni ce ovladati Vama!...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i astrolog Abraham Lincoln. On Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...

Ribe VodolijaAscendent u Vodoliji ponekad stvara napet odnos prema vlastitoj licnosti - ovo je interesantan spoj dva karaktera: odredena težnja ka precenjivanju mogucnosti i dogadaja suocava se sa kompleksima manje vrednosti, više ili manje opravdanih obzirom na mogucnost pozitivnog uklapanja ove licnosti u život.

I tako, ako je s jedne strane izrazito razvijena potreba za afirmacijom, s druge strane ona nema uvek podršku srazmerne snage volje, jer isuviše cesto pada pod uticaj senzacija i utisaka. Rec je, u osnovi, o povodljivom karakteru, cesto veoma nesigurnom, jer je svestan da njegova sredstva nisu uvek u skladu sa visokim ciljevima kojima teži. Kao posledica toga javlja se egocentricna priroda.

Ovakva licnost je veoma solidarna sa sredinom u kojoj živi. Veliko zanimanje za kolektivno, povezano sa duhovnim težnjama i velikom maštom, sa velikom osetljivošcu, vode je idealu života u kome drugi zauzimaju veoma važno mesto. Ova osoba pati kada je sama, ogranicena i ucutkana, i iskazuje narocitu sposobnost za uopštavanje, za okupljanje razlicitih plodova svog posmatranja u zajednicku sliku. Njena želja za spajanjem i pomirenjem, umesto da umiri protivrecnosti, ponekad ume da izazove sukobe. Na svu srecu, maštovita intuicija pomaže joj da uvidi probleme i nade rešenje pre nego što se problemi i & njena velikodušnost pomaže joj da je drugi razumeju, iako to ne ide uvek glatko...

- Imate veliku potrebu za orijentacijom i sredinom u kojoj cete se izraziti, za bližnjima sa kojima cete se identifikovati da bi ojacali svoju licnost. Svesni da sebe upoznajete kroz druge Vi posmatrate, zakljucujete i bez gorcine se mirite sa životom. Obuzeti svojom slobodom i nezavisnošcu niste ništa manje angažovani u grupi za koju vezujete svoju sudbinu, boreci se istovremeno protiv prosecnosti, fatalizma, anarhije i monotonije. Volite neobicne i daleke stilove, neobicne kombinacije boja. U emocionalnim vezama uvek tražite idealna rešenja i idealne situacije što može dovesti do cudnih i neuobicajenih rešenja.

Cini se da uvek držite situaciju pod svojom kontrolom, bez obzira šta stvarno osecate. Cesto Vam polazi za rukom da postignete da drugi rade ono što želite. Koristite ljude i u pozitivnom i u negativnom smislu. Imate smisla za eleganciju i klasiku, tradicionalista ste i svesni svog položaja u društvu. Veoma skloni promenama, teško Vam je da se ustalite na jednom mestu i da završite ono što ste zapoceli. Vaš odnos prema onome što posedujete prilicno je napet i skokovit. Celom Vašem bicu nedostaje više cvrstoce i upornosti. Lako padate u depresiju - razvedrite se!

Pokrece Vas društveni ideal koji Vas vodi da razumete druge, da pokušate da ublažite sukobe mišljenja i umirite besne oluje svakodnevnog života. Hteli bi da estetska osecanja postanu obicaj. Ta želja može da izgleda nerealna, ali Vi ne skrecete lako sa svoga puta, braneci svoje interese kada su u opasnosti i dižuci pogled ka "plavom nebu" humanijeg i skladnijeg društva. Uostalom, pred sobom imate vecnost...

Ako niste znali - istu kombinaciju znaka i podznaka u svom horoskopu ima i Sharon Stone. Ona Vam, u neku ruku, dode kao "Astrološki blizanac"...
IP sačuvana
social share
There is nothing “paranormal” in the Universe, except our limited understanding of Nature.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Jan 2021, 04:03:34
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.