Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Водич за СП ''препознај непријатеље, навијај за пријате  (Pročitano 49320 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
mob
SonyEricsson 
I nešto o Mađarskom fudbalu za mrgeča:

Igraju prijateljsku tekmu Engleska i MAđarska u Budimpešti. Englezi su samouvereni, pa pošalju Rooney-ja da igra sam, a ostali će na pivo.
Slušaju radio:
"7. minut, 1:0 Engleska vodi golom Rooney-ja"...
"88. minut...1:1, Mađarska dala gol u zadnjim minutima"
NA kraju igrači odu u svlačionicu, gde ih Rooney tužno čeka:
-Jebiga momci...u 12. minutu dobio sam crveni....
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
 Smile Smile Smile

царе  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1294
OS
Windows XP
Browser
Safari 5.0.375.86
I nešto o Mađarskom fudbalu za mrgeča:

Igraju prijateljsku tekmu Engleska i MAđarska u Budimpešti. Englezi su samouvereni, pa pošalju Rooney-ja da igra sam, a ostali će na pivo.
Slušaju radio:
"7. minut, 1:0 Engleska vodi golom Rooney-ja"...
"88. minut...1:1, Mađarska dala gol u zadnjim minutima"
NA kraju igrači odu u svlačionicu, gde ih Rooney tužno čeka:
-Jebiga momci...u 12. minutu dobio sam crveni....
Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Nemanja.Rodoljubi
Citat
Ваш став о најваљеној геј паради у Београду заказаној за 10.10.2010. године?

RASMC
Citat
Lock!

Rasim je peder!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.10
mob
Qtek 小米
Oво је срање.  Smile
« Poslednja izmena: 02. Jul 2010, 17:52:50 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Oboleo od T.T. Sindroma

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 11474
Zastava Stanujem u... u... ulici... tu gore, gore, kod... kod... Ma, menjaju imena ulica, nikad ne znam gde stanujem!
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia E72
Да смо имали нормалну власт то се не би ни десило. Наравно ја кривим и део српског народа који је једном таквом режиму дао легитимитет.
Шта је ФСС урадио поводом оне брошуре ? Ништа, као да они сами учествују у томе.

ЕУ има своју цену, тражили сте, сада гледајте и слушајте антисрпске наступе чак и на СП.
То су ваше жабе које ћете морати да гутате.
Mislis da bi se Juzna Afrika uplasila ako bi joj Srbija sa radikalima na vlasti zapretila da ne radi to za Srebrenicu?  Smile
Само се ти и твоји истомишљеници правите блесави, знаш ти добро шта сам ја мислио.
То је производ ваше десетогодишње издајничке политике.
Да сте мало имали националног достојанства бар овакве ствари би могле да се избегну.
Није срамота изгубити, свака част репрезентацији, нека и за четири године прођу исто, боље и то него да не учествују као неке комшије.
Али режим и ФСС су срамота, доживели смо два пораза већа од оних на терену.
Ajde Gambi ne s*ri vise,da ste vi radikali na vlasti Srbija bi bila prvak sveta u svim sportovima,imala bi kolonije na Marsu,Sheshelj bi upoznao Boga... Smile

Xaxaxaxa  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
...kažu da imamo još samo par godina za nas...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6
Јбт. па ови офарбани чисти расисти. Smile
Читава "блацк" Африка навија за "блацк" Гану. Smile

« Poslednja izmena: 02. Jul 2010, 23:02:48 od yetyou »
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung 

Срећом и задњи блецкови су испали, што значи да ни ја немам више на шта да трошим живце. Smile

Од сад па надаље је скроз свеједно. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Све за Српство

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 7454
Zastava Добој, Република Српска, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.6

Срећом и задњи блецкови су испали, што значи да ни ја немам више на шта да трошим живце. Smile

Од сад па надаље је скроз свеједно. Smile
Штета што синоћ нико није хтјео да се клади да ће бар два пенала мркаљи одвалити према стратосфери.
Ђе мрко може размишљати и то још потекло' из саване.Његов интелект сразмјеран условима живота у младости реагује животињски тако да сам нудио опкладу........али као што рекох нико у Ајриш Пабу није
био спреман да лупи кинту на њихово рационално размишљање. Smile
IP sačuvana
social share
Edit by yetyou: Maksimalno dozvoljeno koristenje potpisa je uredjeno od trenutnog "raspolozenja"  MOD-eratora.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.10
mob
Qtek 小米
  Више од игре (2) - време пораза

Ђорђе Вукадиновић   
четвртак, 01. јул 2010.

Старији читаоци то углавном знају, али хајде да кажем због млађих генерација. Дакле, то је мање-више то. То смо ми. Ето тако смо играли, а тако смо отприлике и ратовали и политику водили. Барем последњих деценија. Топло – хладно. Крени – стани. Повремени неочекивани узлети, а онда пропаст и саплитање на мањим препрекама. Мало сопствена глупост, мало недостатак среће, мало потцењивање противника, мало судијска неправда, мало недорасло, збуњено и неодлучно вођство. И тако, када се све сабере и одузме, ето ти пораз чак и онда када се чини да је победа на дохват руке.

Можемо се правити као да то нема везе и да има важнијих ствари – наравно да има – али ипак боли. А док гледате Ганце како побеђују Американце и одлазе у четвртфинале, да би се тамо срели са, најблаже речено, не непобедивим Уругвајем, онда нервирање због још једне пропуштене шансе прераста у готово физички бол. А шта ће тек бити док једне од њих будемо гледали у полуфиналу не смем ни да помишљам. У сваком случају, тешко да ће у овом веку бити боље прилике да се умувамо међу „четири најбоља на свету“, а онда ионако више ништа није важно. И само ми немојте рећи како су, ето, у првом кругу испали и Французи и светски прваци Италијани. Да, али они су имали своје звездане тренутке пре четири, осам, дванаест година. А овај је, тако се наместило,требало/могао да буде наш.

У националном сећању, уругвајски судија Ларионда ће сада полако заузимати место поред злогласног Динста, Соренсена и других људи у црном који су се својим сумњивим одлукама, а каткад и отвореним крађама, испречили на нашем путу ка слави. (Пошто је у међувремену оштетио и Енглезе, сва је прилика да се Уругвајац неће јефтино извући. А додатно ме радује то што ће „фифина“ фудбалска мафија након оволиких судијских грешака вероватно тешко моћи да и даље безобразно одолева притиску за увођење електронске технологије при разрешавању спорних ситуација.)

Елем, није да нисмо оштећени. А, опет, с друге стране, нема сумње да смо углавном сами криви за оно што нам се догодило. Да, јесте оно био пенал – барем по критеријуму какав влада на овом светском првенству, и какав је, уосталом, на нама примењиван у прве две утакмице (две непотребне руке и два пенала против Гане и Немачке). Да, јесте да у мечу са Аустралијанцима нисмо имали ни среће. Али заборавља се да смо је (мислим, среће) и те како имали са Немцима, као и барем неколико пута током квалификација. Е, али такве ствари се превиђају или заборављају, а успеси аутоматски приписују нашем урођеном таленту и селекторовој генијалној тактици.

Не изводе се два најбоља играча (Јовановић и Красић) у одучујућој фази одлучујуће утакмице. Шта је било са Коларовим – није га ваљда заиста одмарао за четвртфинале? Да и не помињемо што је са Гојком Качарем настављена неписана вишедеценијска локална традиција са великих такмичења по којој у том тренутку најбољи – и у најбољој форми – млади фудбалер обавезно греје клупу док по терену лопту мрцваре „искусни“, „уиграни“ и „заслужни“. Некад Златко Вујовић, некад Саво Милошевић, а данас – стегнимо своја звездашка срца – вероватно Жигић и Деки Станковић.

Но, горе и од самог пораза јесте ово усађивање губитничког менталитета оличеног у квазиреалистичном и оптимистичком („живот иде даље“) тону, који данас емитују селектор Антић и део тзв. конструктивних и „државотворних“ медија, задужених да одржавају морал нације (укључујући ту и изјаве да смо изашли из кризе или да учешће на мондијалу – последњи у групи – није неуспех). „Па, добро је“. „Важно да се нисмо обрукали“. „Могло је и горе“. „Сетимо се Немачке“. „Нисмо били инфериорни“. „Нисмо имали среће“. Не, није добро. Сем на махове, опет смо играли зихерашки, бојажљиво и ружно. А кад је почело да гори под ногама, онда и неорганизовано и смушено. Наравно да је могло горе. Али је поента да је могло и морало много боље. И по квалитету играчког кадра – а, богме, изгледа и по селекторској плати.

Глупо је после сваког неуспеха разапињати селектора на крст. Али је још глупље од пораза правити победу – са чиме смо, узгред речено, такође имали богато искуство „на овим просторима“. А да смо овај пут имали шансе да постигнемо и нешто више од „моралне победе“ и да то овога пута није био само навијачки трип показује и то да су нас чак и такви фудбалски ауторитети попут Алекса Фергусона и Арсена Венгера сматрали репрезентацијом која би „могла да изненади“ на овом мондијалу. А да и не говоримо о томе колику смо, на пример, подршку и симпатије, као и пре четири године, уживали у руским медијима и јавности. Но, то да разочаравамо пријатеље, док, истовремено, пријатно изненађујемо и награђујемо противнике, и то, опет, не само у фудбалу, такође, нажалост, већ постаје део традиције.

Али хајде да и ми, за промену, покушамо да погледамо ствар са ведрије и повољније стране. У последње две деценије велики спортски успеси су по правилу праћени неким државним и националним катастрофама. Када су фудбалери „Звезде“ постали прваци Европе – распала се земља и избио грађански рат. Када је кошаркашка репрезентација освојила првенство Европе у Атини 1995, уследила је „Олуја“, пад Крајине и прогон неколико стотина хиљада Срба. Па тако све до Чавићевих пливачких успеха и проглашења косовске независности. Ко зна шта би нас, евентуално, снашло сада, да су, којим случајем, наши фудбалери одиграли како се очекивало и како, теоретски, могу? Ко зна зашто је ово добро? Можда смо захваљујући Ларионди и Антићевој тактици за длаку избегли неку нову државну и националну погибељ? „Олују“ на северу Косова, или нестанак Републике Српске? Никад се не зна. Зато, „ћути, добро је“, нисмо се обрукали“ итд.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 5.0
mob
Alcatel 
Vukadinovića za selektora. Posle bitke lako je biti general.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 34 35 37 38 ... 40
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.