Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Vodič za kupovinu kamere/digitalca...  (Pročitano 46039 puta)
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
pozz svima! imam jedno pitanje:Planiram da kupim dig. fotoaparat, e sad...dvoumim se izmedju:
copy/paste
Canon A 540 ( Refeubrished ) --------------------razmisljam o online kupovini, besplatna dostava...

* 6.0 Megapixela

* Canon zoom lens

* 4 x opticki zum

* 2.5 inca LCD visoke rezolucije

* Video mod 640 x 480 sa 30 slika u sekundi ( real time )

Naslednik legendarnog 510 i 530 modela sa opet dodatnim novinama i pobooljsanjima.

U odnosu na njegovog prethodnika a 530 poboljsanja su sledeca : broj megapiksela je sada 6 miliona u odnosu na 5 miliona koje je posedovao 530. LCD je sada povecan na 2.5 inca i ima opet visoku rezoluciju. Jos jedno poboljsanje vredno pomena je i video zapis koji je ovoga puta odradjen u rezoluciji  640 x 480 sa 30 slika u sekundi sto predstavlja realno vreme snimanja – bukvalno kao na kamerama .

Oznaka “refurbished” znaci da je aparatu pri izlasku sa trake primecena greska pa je opet vracen tj. refabrikovan ( aparati nisu korisceni ). Znaci aparati su “ glanc “ novi i dva puta provereni i naravno sa garancijom od godinu dana.Cena im je iz tog razloga i jeftinija.          ------proverio sam kod druge firme, tamo je aparat bez prvobitne greske skuplji za 6000 din

Znaci taj, ili u drugoj firmi....koji je 500 din skuplji od gore navedenog
copy/paste

*  Samsung digitalni fotoaparat S 730
    * Serija S predstavlja standardne digitalne fotoaparate, koji su posebno omiljeni na tržištima Europe i USA zbog njihovih dobro razrađenih osnovnih funkcionalnosti.
    * Senzor rezolucije 7 miliona tačaka
    * Sa ASR funkcijom (Advanced Shake Reduction) i ISO 1000, moguće je snimiti čiste fotografije i kod slabe svetlosti.
    * Dugmetom "E", je moguće podešavati tonove boje na već snimljenim fotografijama i dodavati im zanimljive efekte kao što su podeljeni ekran i foto okvire za dodatnu zabavu kod fotografisanja.
    * 7.2 mega piksela
    * Optički zum: 3x
    * Digitalni zum: Mod slike Still: 1.0X ~ 5.0X; Mod slike Play: 1.0X ~ 12X (u zavisnosti od veličine slike)
    * 2.5" TFT LCD ekran u boji
    * SHD lens f=5.8~17.4 mm (35mm film equivalent : 35~105mm)
    * F2.8 ~ F7.1(Wide), F4.9~F12.4(Tele)
    * TTL auto fokus
    * Domet:
    * Normal : 80cm ~ beskonačno
    * Macro : 5cm~80cm (Wide), 40cm~80cm (Tele)
    * Auto Macro : 5cm~beskonačno (Wide), 40cm~beskonačno (Tele)
    * Brzina zatvarača: 1 ~ 1/1,500 sec (Manual : 8 ~ 1/1,500 sec)
    * ISO osetljivost: Auto, 80,100, 200, 400, 800,1000
    * Blic:
    * Modovi blica: Auto, Auto & Red-eye reduction, Fill-in flash, Slow sync, Flash off
    * Domet blica: Wide : 0.3m ~ 3.0m, Tele : 0.4m ~ 2.5m (ISO AUTO)
    * Balans belog: Auto, Daylight, Cloudy, Fluorescent_H, Fluorescent_L, Tungsten, Custom
    * Snimanje glasa:
    * Voice Recording (u zavisnosti od veličine memorije)
    * Voice Memo in Still Image (maksimalno 10 sec)
    * Media:
    * Interna memorija: 16MB flash
    * Eksterna memorija: SDHC/MMC/SD card (do 4GB)
    * Formati:
    * Slika: JPEG (DCF), EXIF 2.2, DPOF 1.1, PictBridge 1.0
    * Video klip: AVI (MJPEG)
    * Audio: WAV
    * Veličina slike:
      Normal Shooting Mode:
      7M : 3072x2304 pixels,
      5M : 2592x1944 pixels,
      3M : 2240x1680 pixels,
    * E-mail:
      1024x768 pixels,
    * Wide Shooting Mode:
      5M: 3072x1728
      3:2 Shooting Mode
      6M: 3072x 2048
    * Kapacitet (256MB):
    * Normal Shooting Mode
      7M : Super Fine 67 Fine 128 Normal 197
      5M : Super Fine 95 Fine 183 Normal 269
      3M : Super Fine 150 Fine 284 Normal 400
    * E-mail : Super Fine 558 Fine 868 Normal 1041
    * Wide Shooting Mode
      5M : Super Fine 95 Fine 183 Normal 269
      3:2 Shooting Mode
      6M: Super Fine 80 Fine 157 Normal 223
    * "E" Dugme:
    * Efekti: Color, Image Adjust, Fun (Highlight, Composite, Photo Frame)
    * Editing: Resize, Rotate, Color
    * Special Color, Image Adjust (Brightness, Contrast, Saturation, Add Noise), Fun (Cartoon, Highlight, Composite, Photo Frame, Sticker)
    * Interfejs:
    * Digitalni izlaz: USB 2.0 High Speed
    * Audio: Mono
    * Video izlaz: NTSC/PAL
    * Baterija: 2xAA Alkalne baterije
    * Punjive baterije: SNB-2512B KIT (2xAA 2500mAh Ni-MH Battery & Charger)
    * Dimenzije (ŠxVxD): 99.8 x 62.8 x 25.7 mm
    * Težina (bez baterije i memorijske kartice): 136 g
    * Boja: crna

Pitanje: Sta da radim, koji da kupim(i da li canonov fotoaparat ne valja zato sto je ,,Refeubrished ,,ali daju garanciju), ili ako ima neki bolji od njih do 12000 din...Molio bih bolje upucene da mi pomognu.pozz Smile
P.S. planiram da narucim online, kad vec dajem te pare, dami donesu na adresu Smile
« Poslednja izmena: 26. Jun 2007, 22:17:22 od deki_bgd »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 199
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ja sam zainteresovan da kupim dig. fotoaparat Nikon L5 VR , sa optickom stabilizacijom...evo glavnih karakteristika:

*  7.1 Mp CCD senzor, maks. rezolucije 3072 x 2304 piksela
    * 5x optički zum (38-190mm), f2,9-5,0, optička stabilizacija
    * LCD ekran dijagonale 2,5 inča, 115.000 piksela
    * 14 scenskih + potpuno automatski mod
    * Makro režim: 4 cm
    * Kompenzacije ekspozicije: +/- 2 EV u koracima od 1/3
    * ISO osetljivost: 64-400 (određena automatski)
    * Balans belog: automatski ili manuelan (Auto, Direct sunlight, Incandescent, Fluorescent, Cloudy, Shade, Speedlight)
    * Video mod u rezoluciji 640x480 sa 30 sličica u sekundi i zvukom
    * Specijalne funkcije D-lighting , Face Priority AF, Red-Eye Fix
    * Napajanje iz dve AA baterije
    * SD memorijske kartice

pitam se koliko je dobra ta investicija Smile (cena aparata je dosta pala  i sada iznosi oko 170 e, nekada mu je cena bila 290 e)...da li da uzmem njega ili panasonic tz 1, koji je skuplji 30 e? Smile
IP sačuvana
social share
Ono sto te ne ubije djavolski te boli ali te ne ubije Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Са вером у Бога, за Краља и Отаџбину!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1189
Zastava Smederevo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Samsung Galaxy S2
Koji je nabolji digitalni fotoparat sa velikim display-om za cenu od oko 300 eura?   Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 21. Jul 2007, 01:38:06 od $ilent »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 8
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
mob
Samsung 
Iz mog isustva ( i iskustva veceg broja fotografa koje znam) mogu da vam kazem da se svi slazu oko jedne stvari a to je
da CANON ima najbolji senzor ( u svakom smislu) i bolje su resili mnoge stvari ...npr ISO 100 je tek sada na nekim Nikonovim modelima u eksperimentalnoj fazi dok ga Canon ima odavno...mozda to nekome zvuci kao ne bitna stvar ali kao sto je u nekim od topica Serbian fighter objasnjavao ISO osetljivost je jako bitna kada je digitalna fotografija u pitanju..normalno ovo nije jedini razlog zasto je Canon trenutno bolji u ovoj oblasti ..za sada konkurenciju mu pravi jedino digitalna verzija Mamije i Haselblata koji su za profesionalnu upotrebu (jedno od ogranicenja je i cena tih aparata od oko 15.000-20.000e) ...
Canon je samim tim najbolje resenje za amatere kao i za visi nivo ljubitelja fotografije ...

ja sam imala do sada canon power shot a60,i sada koristim 2 canon DSLR aparata 350d i 30d i ni sa jednim nisam pogresila....

svima koji zele malo ozbiljnije da se bave fotografijom preporucila bih dslr aparat jer kada ga kupis otvara ti potpuno nova vrata ...
za 350e moze se naci polovan 350d sa kit objektivom i za jos 40 tak evra mozete kupiti jedan od najboljih prajmova za komercijalnu klasu od 50mm
i da udjete u svet profesionalne fotografije ....
IP sačuvana
social share
easy come easy go....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5
ja sam zainteresovan da kupim dig. fotoaparat Nikon L5 VR , sa optickom stabilizacijom...evo glavnih karakteristika:

iskreno mogu da ti kazem (i bez razmisljanja ) da je doticni nikon best buy za te pare ... sa tim se slazu i prodavci i korisnici Smile

ako budes u mogucnosti da sakupis jos neki novac mozda da razmislis o canon 350d koji mislim da sada covek moze da nadje polovan za max 400e sa objektivom , to je masina koja ce da ti odradi bukvalno svaki posao i sigurno ce da potraje duze od bilo kog p&s aparata ( normalno dosta je drugaciji za upotrebu i treba dosta vezbe ) al da ne gusim ... Smile

jos par saveta koje je sam dobio za mog komsiju koji je bio na slicnim mukama kao i ti Smile ...

Nikon L5 VR , Canon A710 IS i Fuji F31fd su bili u konkurenciji ... fuji je za malo naprednije korisnike a doticni canon je vrlo slican nikonu sa malo boljim performansama ali ako se dobro secam 70e skuplji

pozz
IP sačuvana
social share
jos nisam uspeo da smislim nista gotivno za ovaj forum , tako da ce za sada ovo da bude moj potpis ...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 46
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Samsung D600
npr ISO 100 je tek sada na nekim Nikonovim modelima u eksperimentalnoj fazi dok ga Canon ima odavno...

Ovo je jedna debela dezinformacija...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 114
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung neam pojma
@djwhite

Evo uskoro cu dobiti neki kes za rodjendan, pa bih kupio sony cameru... Moglo bi se reci da sam amater(nisam potpuni laik)
Pa ako mozes da mi predlozis neku kamericu da nije preskupa a da nije njesra ^^
vazno mi je da ne bude velicine gajbe i da slika u videu bude bobra, (niko ne voli kockice ^^)
Da li je na sony-evim kamerama DVD rewritable ili moram stalno novi da kupujem?
Da li su bolje HDD ili DVD kamere? mene nekako vise privlaci HDD jer je vreme snimanja duze i imaju veci opticki zoom.

Ali opet ne mogu da se odlucim pa ako moze neki savet? Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
When you're dreaming, anything can happen, there are no rules. People can fly, but u better not try. Sometimes there's a moment, when you're waking,
when you become aware of the real world around you, but you're still dreaming.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N70

Razmisljam o kupovini digitalnog aparata i posto su ovamo kod nas u Pg cannn modeli mnogo skuplji nego gore u Bg,nasao sam aparat Sony dsc w55,7 Mpix,3x zoom,56 mb memorije...kosta oko 190 eura nov sa garancijom.E sad posto ja nisam neki ekspert za aparate zanima me da li mi se vise isplati da sacekam sledeci put kad budem isao u Beograd da uzmem neki Cannon model ili slicno,ako je bolji za ove pare !Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Razmisljam o kupovini digitalnog aparata i posto su ovamo kod nas u Pg cannn modeli mnogo skuplji nego gore u Bg,nasao sam aparat Sony dsc w55,7 Mpix,3x zoom,56 mb memorije...kosta oko 190 eura nov sa garancijom.E sad posto ja nisam neki ekspert za aparate zanima me da li mi se vise isplati da sacekam sledeci put kad budem isao u Beograd da uzmem neki Cannon model ili slicno,ako je bolji za ove pare !Hvala!
To je ok aparat za ok cenu... realno tebi ne treba bog zna sta i to ce ti sasvim lepo zavrsiti posao.. generalno sony pravi vrlo solidne aparate Wink
Citat
Evo uskoro cu dobiti neki kes za rodjendan, pa bih kupio sony cameru... Moglo bi se reci da sam amater(nisam potpuni laik)
Pa ako mozes da mi predlozis neku kamericu da nije preskupa a da nije njesra ^^
vazno mi je da ne bude velicine gajbe i da slika u videu bude bobra, (niko ne voli kockice ^^)
Da li je na sony-evim kamerama DVD rewritable ili moram stalno novi da kupujem?
Da li su bolje HDD ili DVD kamere? mene nekako vise privlaci HDD jer je vreme snimanja duze i imaju veci opticki zoom.

Ali opet ne mogu da se odlucim pa ako moze neki savet? Hvala unapred.
Afaik sve kamere primaju dvdrw, a ja bih se pre odlucio za hdd varijantu..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 284
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia E72
Imam ponudu da za 200 eura uzmem panasonik GS17 ili sony DCR-HC17E !!! NOVE NE KORISCENE ! kolika im je prava cena,posto meni nista nije jasno... nasam sam panasonik gs17 za 26000,ali u istoj radnji je gs27 17800din,(a ja mislim da je gs27 MNOGO bolja od ove,ili se varam ??) molim vas na odgovor brze,posto je ponuda ogranicena.. hvala !
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 27
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.